

Inspirata de scoverzile lui Etaly,am purces la ceas de seara sa fac iute niste Minciunele
Se fac usor ,sunt bune si nu trebuie sa dospeasca.
Pentru aluat avem nevoie :
- 100 g smantana
- 2 galbenusuri
- 30 g unt
- 30 ml rom (eu am pus votca si nu a sughitat aluatul )
- putina sare fina
- faina cat cuprinde
- coaja rasa de lamaie sau portocala
Pentru fardat

- 100 g zahar pudra amestecat cu zahar vanilat
Punem toate ingrediantele intr-un vas si le amestecam.
Adaugam faina din aproape in aproape pana obtinem un aluat vartos,dar elastic.
Il acoperim cu o folie si-l lasam la odihna 10 minute.

Intindem o foaie de aproximativ 2 mm si taiem fasii de 3/12-14 cm.
Facem o butoniera in fiecare fasie si tragem un capat prin ea
Obtinem astfel minciunelele.



Prajim in baie de ulei.

Le scoaem pe servetele absorbante.
La final le fardam cu zahar pudra din belsug.
Pofta buna !