Ei, acum ma obsedeaza subiectul: cum fac aia la restaurant de e uscata frunza de salata in farfurie. Nici nu mai pot sa vad frunza uda in salata de acasa, pentru asta utilizind 2 (chiar 3) strategii:
1. cumpar salata in pachet ambalat in supermarket, daca e suficient de proaspata e si uscata. O perioada a fost ok, o luam, nu o mai spalam, o aruncam intreaga in farfurie, gindindu-ma ca a fost cultivata intr-un mediu fara praf sau noroi si, deci, e curata. Numai ca la ultima salata am observat ca dupa ce am terminat de mincat, in farfurie, in uleiul si otetul ramas erau si urme de ceva negru, probabil pamint, cazut de pe salata. Deci solutia asta cu nespalatul nu e buna;
2. spal frunzele si le sterg una cite una cu prosoape de hirtie
3. spal frunzele in strecuratoare, le las la scurs bine-bine, vinturindu-le din cind in cind, apoi le pun pe prosoape de hirtie puse pe prosoape textile de bucatarie pentru mai mare eficienta. Din cind in cind le intorc de pe o parte pe alta si schimb prosoapele de hirtie. Cam in 24 de ore se termina si operatiunea si salata e gata vestejita
Avind in vedere toate cele de mai sus, va rog sa-mi spuneti si mie ce strategii aveti pentru a usca salatele, sau daca considerati ca este un lucru atit de important acest aspect

Logare
Inregistrare
Ajutor

Citare Multipla