Quark

Salt la continut

  • (2 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Quark brînza moale,acrisoara

#1

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 9,874
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Quark 20 February 2010 - 08:47 PM

Cei care nu gasesc Quark si vor sa faca o prajitura cu brînza de acest gen, sigur se vor bucura de aceasta reteta. Quark-ul este o brînza cremoasa si extem de usoara. Daca nu ma însel are putin peste 1% grasimi.
Ramîn si peste 2 L de zer, doar ca nu stiu exact cît peste, ca am dat 3 castronele motanilor :D
Quark-ul obtinut se poate folosi la dulciuri-prajituri, deserturi cu fructe sau chiar preparat picant, sarat pe crackers, sau pur si simplu pe pîine. Amestecat cu 2-3 lingurite de pireu de mar, banana... un desert bun si usor pentru cei mici.
Pentru a obtine 700 g Quark, avem nevoie de 4 L lapte batut(Buttermilch/Butter Milk).



Laptele batut îl turnam într-o oala larga(nu înalta)
si-l dam în cuptorul fixat între 55-60°C (nu preîncalzit),
si-l lasam acolo aproximativ 10 ore.


Imagine atasata


Laptele batut pe care l-am luat de pe terasa, la început a avut 17 °C .
Încet a ajuns la 55°C si asa s-a mentinut pîna la sfîrsit.
Pe parcurs am mai deschis usa cuptorului, sa vad ce face laptele.
Cu fiecare ora era tot mai închegat. Ultimele 2 ore vedeam zerul pe margine,
cum devine tot mai clar, iar laptele batut devenea tot mai stabil/coagulat.


Imagine atasata


Am pus o plasa/tifon pe un castron,
si cu o paleta cu gaurele am scos Quark-ul din zer.


Imagine atasata


L-am lasat la scurs peste noapte.


Imagine atasata


Dimineata.


Imagine atasata


Îsi pastreaza forma, dar e fraged.
L-am întors din tifon într-un castron.


Imagine atasata


L-am probat imediat cu ceva iarba ciorii si sare!
Foarte bun!


Imagine atasata


Restul o sa-l folosesc la Cheese Cake cu zmeuraaaa! :D


Daca aveti idei ce sa fac cu cei 2 litri de zer care îi mai am, va multumesc de pe acum :floare:
Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2

Useril este offline   stella Icon

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,802
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Quark 20 February 2010 - 09:03 PM

Eu de obicei arunc zerul, dar cred ca e bun la bors de cartofi :)

#3

Useril este offline   Nicoleta Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 02-December 09



Postat on Quark 20 February 2010 - 09:19 PM

foarte fain Maya,neaparat de incercat,cu zerul am vazut aici o reteta by Eataly,focaccia cu zer :)
Signature Seperator image

"Maybe this world is another planet's Hell." - Aldous Huxley (1894-1963)

#4

Useril este offline   Bunny Icon

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09



Postat on Quark 20 February 2010 - 09:48 PM

Maya, asta e de incercat, cand imi aduce tanti laptele, "sacrific" 2 litri de lapte si vad ce iese :)
Signature Seperator image

Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#5

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 9,874
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Quark 20 February 2010 - 10:07 PM

Vezi postareastella, la 20 February 2010 - 06:03 PM, a spus:

Eu de obicei arunc zerul, dar cred ca e bun la bors de cartofi :)

Eu nu l-am aruncat.De cum am pus Quarkul la scurs,cînd înca era caldut zerul,au halit mîtii mei 3 castronele.Nici nu stiam ca mîtilor le place zer :o
Mai am vreo 2 L,si stiam ca si la framîntat pîine e bun...dar ma gîndeam ca mai aveti voi vreo idee :)
Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#6

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 9,874
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Quark 20 February 2010 - 10:08 PM

Vezi postareaNicoleta, la 20 February 2010 - 06:19 PM, a spus:

foarte fain Maya,neaparat de incercat,cu zerul am vazut aici o reteta by Eataly,focaccia cu zer :)

Cre' c-o s-o pun si eu de-o focaccia! :D
merci,Nico :)
Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#7

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 9,874
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Quark 20 February 2010 - 10:09 PM

Vezi postareaBunny, la 20 February 2010 - 06:48 PM, a spus:

Maya, asta e de incercat, cand imi aduce tanti laptele, "sacrific" 2 litri de lapte si vad ce iese :)

Lapte batut,nu lapre proaspat :P
Eu am lasat Quark-ul la odihna,si mîine fac Cheese Cake cu zmeura,si o sa-l folosesc pe tot.
O parte mica am mîncat-o azi,cu verdeata si sare ,pe pîine :)
Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#8

Useril este offline   Bunny Icon

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09



Postat on Quark 20 February 2010 - 10:30 PM

Vezi postareaMaya, la 20 February 2010 - 08:09 PM, a spus:

Lapte batut,nu lapre proaspat :P

Lasam laptele peste noapte la loc cald si avem lapte batut a doua zi seara:)
Signature Seperator image

Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#9

Useril este offline   taylor Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 258
  • Inregistrat: 26-November 09
  • Locationtorino



Postat on Quark 20 February 2010 - 10:35 PM

bun de incercat!
Signature Seperator image

Poarta-te cu altii asa cum ai vrea sa se poarte altii cu tine

#10

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 9,874
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Quark 20 February 2010 - 10:41 PM

Vezi postareaBunny, la 20 February 2010 - 07:30 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 20 February 2010 - 08:09 PM, a spus:

Lapte batut,nu lapre proaspat :P

Lasam laptele peste noapte la loc cald si avem lapte batut a doua zi seara:)

Aha!Eu am facut cu lapte batut din comert. :)
Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#11

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 9,874
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Quark 20 February 2010 - 10:45 PM

Vezi postareataylor, la 20 February 2010 - 07:35 PM, a spus:

bun de incercat!

Taylor,e de încercat,pentru cei care nu gasesc Quark-ul si vor sa faca prajiturile astea tipic germane "Quarkkuchen"/"Käsekuchen"..ca cine-l gaseste,n-o sa se complice cu 10 ore de cuptor :D

De probat,l-am probat doar cu erba cipollina si sare pe pîine.E mai bun decîr cel cumparat.La textura e aproape identic cu cel din comert.
Mîine fac ceva dulce din restul de Quark :D
Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#12

Useril este offline   Foxyy Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 12,115
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: RLS



Postat on Quark 20 February 2010 - 11:28 PM

Cuptorul meu are cronometru si cred ca as imbatrani cu zile sa stau pe langa el, asteptand sa-l intorc, la fiecare 90 de minute! :sad1: Inschimb, am pastile de calciu lactic si daca nu am branza-n casa, fac! :D

Zerul poate fi baut asa, daca doriti (ai mei dau pe gat canile cu zer rapid), sau il poti folosi in aluaturi, in loc de apa. Painea facuta cu zer e foarte buna, iar gustul / mirosul nu au de suferit de pe urma inlocuirii apei.

#13

Useril este offline   KikenHana Icon

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild



Postat on Quark 21 February 2010 - 10:23 AM

Super!!! O sa-l incerc si eu, nu stiu cand, dar o sa-l incercImagine postata

Cum zice si Foxyy, poti sa faci tot felul de aluaturi de paine/covrigi cu zerImagine postata
Signature Seperator image

Take a walk on the wild side...

artizan

#14

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 9,874
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Quark 21 February 2010 - 12:51 PM

Vezi postareaFoxyy, la 20 February 2010 - 08:28 PM, a spus:

Cuptorul meu are cronometru si cred ca as imbatrani cu zile sa stau pe langa el, asteptand sa-l intorc, la fiecare 90 de minute! :sad1: Inschimb, am pastile de calciu lactic si daca nu am branza-n casa, fac! :D

Zerul poate fi baut asa, daca doriti (ai mei dau pe gat canile cu zer rapid), sau il poti folosi in aluaturi, in loc de apa. Painea facuta cu zer e foarte buna, iar gustul / mirosul nu au de suferit de pe urma inlocuirii apei.

Pai cum? Cuptorul tau merge numai contra cronometru? :o ...interesant ...

Fox,pentru cine gaseste Quark,reteta nu este interesanta.Nici eu nu fac Quark acasa.Asta e o idee,pentru cei care nu gasesc Quark-ul.

Daca am lapte prea mult,fac si eu brînza,dar fara pastile de nimic,ci simplu cu zeama de la lamîie.Se încheaga rapid,si e o brînzica proaspata foarte buna.
Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#15

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 9,874
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Quark 21 February 2010 - 12:53 PM

Vezi postareaKikenHana, la 21 February 2010 - 07:23 AM, a spus:

Super!!! O sa-l incerc si eu, nu stiu cand, dar o sa-l incercImagine postata

Cum zice si Foxyy, poti sa faci tot felul de aluaturi de paine/covrigi cu zerImagine postata

De aluaturi stiam si eu...dar ma gîndeam ca se mai poate folosi si la altceva.
Cre'ca pîna la urma ma pun si cinstesc cu motanii,ca ei si-asa vad ca îl adora :D
Tot ma întreb ce le-o place la leoarca aia?... :scratch:
Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#16

Useril este offline   Foxyy Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 12,115
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: RLS



Postat on Quark 21 February 2010 - 10:46 PM

Vezi postareaMaya, la 21 February 2010 - 09:51 AM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 20 February 2010 - 08:28 PM, a spus:

Cuptorul meu are cronometru si cred ca as imbatrani cu zile sa stau pe langa el, asteptand sa-l intorc, la fiecare 90 de minute! :sad1:

Pai cum? Cuptorul tau merge numai contra cronometru? :o ...interesant ...



Pai eu am un cuptor electric, cu cronometru incorporat. L-am cumparat acu' 2 ani, cand eram in Munchen, de la Media Markt, din cauza ca in apartamentul unde stateam aveam doar plita. :( Cand trebuie sa schimb domiciliul, asa cum s-a intamplat pana acum, il bag inapoi in cutiuta lui (cutioaie cred ca ar fi mai corect..) si-l transport la noua locatie.

#17

Useril este offline   Foxyy Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 12,115
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: RLS



Postat on Quark 21 February 2010 - 11:04 PM

Maya, uite ce-am gasit pe net, referitor la zer:

Zerul

Prezentare generala

Pentru cine nu stie, zerul este zeama aceea acra, galbuie si usor tulbure, care rezulta in procesul tehnologic de preparare a diferitelor tipuri de branzeturi. Zerul cel mai bun si care se foloseste in terapie este cel nefiert. Din batrani se stie ca zerul intareste plamanii, da vigoare trupului si alunga bolile, asa ca rareori era aruncat, fiind folosit atat ca supliment pentru hrana oamenilor, cat si a animalelor. La foarte multe popoare europene, cu traditii in pastorit, exista aceasta credinta despre virtutile tamaduitoare ale zerului, credinta data uitarii, odata cu instaurarea epocii medicamentelor de sinteza.

Zerul contine substante hranitoare, aceleasi pe care le contine si laptele, insa cu mai putine grasimi. Contine vitaminele din comlpexul B, calciu, potasiu si iod. Aceste substante si vitamine intaresc unghiile, fac parul frumos si stralucitor si pielea sanatoasa.
Tot datorita zerului, activitatea intestinului va fi reglata si in acelasi timp tesuturile conjuctive vor fi mult mai ferme si mai elastice si va va oferi un aspect de invidiat al formelor dumneavoastra. :wub:
Zerul este folosit si in curele de slabire, fiind cunoscut pentru actiunea sa de topire a grasimilor

Calitati curative si actiune farmaceutica
Extractul proteic din zer scade colesterolul, stimuleaza productia de celule imunitare de tip T, stopeaza evolutia sau chiar ajuta la remisia tumorilor, favorizeaza cresterea masei musculare in detrimentul tesutului adipos, regleaza greutatea.
Ce este extractul proteic din zer? Este foarte asemanator cu ceva obtinut de sute de ani de catre ciobanii nostri, urda - o branza extrem de bogata in proteine si, practic, fara grasimi, care se mai prepara doar pe teritoriul Romaniei si in Corsica.

Afectiuni pentru care se recomanda
Valori ridicate ale colesterolului; infectii bacteriene; imunitate slabita, sensibilitate la infectii respiratorii; boli tumorale (maligne si benigne); anemie; guta; eczeme; degeraturi.

Recomandare

Utilizari interne impotriva diferitelor afectiuni:
Valori ridicate ale colesterolului
Doua-trei pahare de zer consumate zilnic reduc valoarea colesterolului din sange, scad procentul de colesterol din ficat si protejeaza sistemul cardio-vascular.
Infectii bacteriene
Jumatate de litru de zer consumat zilnic creste capacitatea de aparare a organismului si distruge direct bacteriile.
Imunitate slabita, sensibilitate la infectii respiratorii
Consumul zilnic de urda, 100 de grame minimum, creste in timp capacitatea naturala de aparare a organismului, care devine mult mai rezistent la infectiile virale si bacteriene.

Boli tumorale (maligne si benigne)
In mai multe cazuri de cancer (de san cu metastaze, cancer de pancreas si cancer de ficat): o cantitate zilnica de 30 de grame de concentrat de proteine din zer (echivalentul a un litru - un litru si jumatate de zer), timp de 6 luni.
Adjuvant in infectia cu HIV - un litru si jumatate de zer sub forma unui concentrat de proteine, administrat de trei ori pe zi. Astfel, nivelul de producere a celulelor imunitare, care sunt distruse la cei atinsi de aceasta boala cumplita, a crescut cu 32%, un rezultat neegalat de nici un alt medicament natural sau de sinteza.
Anemie
Un tratament de o luna, in care se bea cate o jumatate de litru de zer pe zi, elimina aceasta afectiune.
Guta
Zerul are pe termen lung efect drenor si depurativ, fiind de un real folos pentru tratarea acestei afectiuni. Se fac cure de 2-3 luni, in care se beau 3 cani de zer pe zi, cu 30 de minute inainte de masa.

Utilizari externe in diferite afectiuni
Eczeme
Se pun comprese cu zer pe zonele afectate, se lasa vreme de 60 de minute, dupa care se indeparteaza si se lasa zona tratata sa se usuce. Tratamentul se repeta zilnic, vreme de doua saptamani.
Degeraturi
Zonele afectate se invelesc in tifon inmuiat abundent in zer. Se lasa astfel invelite vreme de o ora, dupa care se spala cu apa. Se face zilnic aceasta aplicatie, pana la vindecare.

#18

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 9,874
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Quark 21 February 2010 - 11:06 PM

Vezi postareaFoxyy, la 21 February 2010 - 07:46 PM, a spus:

Pai eu am un cuptor electric, cu cronometru incorporat. L-am cumparat acu' 2 ani, cand eram in Munchen, de la Media Markt, din cauza ca in apartamentul unde stateam aveam doar plita. :( Cand trebuie sa schimb domiciliul, asa cum s-a intamplat pana acum, il bag inapoi in cutiuta lui (cutioaie cred ca ar fi mai corect..) si-l transport la noua locatie.

Nu...deci mie mi se pare interesant ca nu am mai vazut un cuptor care merge doar 90 minute si apoi se opreste.Cuptor cu ceas/cronometru am vazut,dar care se programeaza daca se doreste,în rest cuptorul merge "tzshpe" ore ...cîte vrea stapînul.
Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#19

Useril este offline   Foxyy Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 12,115
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: RLS



Postat on Quark 21 February 2010 - 11:08 PM

Vezi postareaMaya, la 21 February 2010 - 08:06 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 21 February 2010 - 07:46 PM, a spus:

Pai eu am un cuptor electric, cu cronometru incorporat. L-am cumparat acu' 2 ani, cand eram in Munchen, de la Media Markt, din cauza ca in apartamentul unde stateam aveam doar plita. :( Cand trebuie sa schimb domiciliul, asa cum s-a intamplat pana acum, il bag inapoi in cutiuta lui (cutioaie cred ca ar fi mai corect..) si-l transport la noua locatie.

Nu...deci mie mi se pare interesant ca nu am mai vazut un cuptor care merge doar 90 minute si apoi se opreste.Cuptor cu ceas/cronometru am vazut,dar care se programeaza daca se doreste,în rest cuptorul merge "tzshpe" ore ...cîte vrea stapînul.



Aaaaa, acum am pricipit. Al meu are maxim 90 de minute. :(( Pe de-o parte-i bine, ca nu fac mancarea chiar scrum, dac-o uit in cuptor! =))

#20

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 9,874
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Quark 21 February 2010 - 11:11 PM

Vezi postareaFoxyy, la 21 February 2010 - 08:08 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 21 February 2010 - 08:06 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 21 February 2010 - 07:46 PM, a spus:

Pai eu am un cuptor electric, cu cronometru incorporat. L-am cumparat acu' 2 ani, cand eram in Munchen, de la Media Markt, din cauza ca in apartamentul unde stateam aveam doar plita. :( Cand trebuie sa schimb domiciliul, asa cum s-a intamplat pana acum, il bag inapoi in cutiuta lui (cutioaie cred ca ar fi mai corect..) si-l transport la noua locatie.

Nu...deci mie mi se pare interesant ca nu am mai vazut un cuptor care merge doar 90 minute si apoi se opreste.Cuptor cu ceas/cronometru am vazut,dar care se programeaza daca se doreste,în rest cuptorul merge "tzshpe" ore ...cîte vrea stapînul.



Aaaaa, acum am pricipit. Al meu are maxim 90 de minute. :(( Pe de-o parte-i bine, ca nu fac mancarea chiar scrum, dac-o uit in cuptor! =))

Asta da! E de bine :)
Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges



  • (2 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






Calgary Dental Creare site de prezentare certificatenergeticro.ro Lyr Traco Tour - transport de marfa Creare site
Cursuri fitness Cursuri de fitness www.certificatenergeticro.com Mediator Encean Alexandru