Tarta de ciocolata cremoasă, rafinată
Postat on Tarta de ciocolata 14 May 2011 - 09:04 PM
parca de fiecare data imi iese din ce in ce mai bine

P.S. ptr. Daniella, asta este un exemplu excelent de dulce monti:
- aluatul este cu faina/pudra de migdale, faina de secara si tarate, fructoza in loc de zahar
- crema este ca in reteta originala, doar am omis de tot zaharul
Postat on Tarta de ciocolata 16 May 2011 - 10:08 AM
Daniella, la 14 May 2011 - 09:21 PM, a spus:
faina de migdale o faci tu din migdale crude macinate? Laptele din crema e voie la monti?
faina/pudra de migdale o cumpar de la Kaufland de obicei, firma stilla parca. e pretul rezonabil.
cu laptele am uitat sa precizez, scuze, deja nici nu ma mai uit la reteta originala
ti-am dat exemplul asta si pentru ca se face relativ repede. e bestiala tarta asta si nimeni nu ar sesiza ca e "monti".
Postat on Tarta de ciocolata 16 May 2011 - 12:47 PM
boni, la 14 May 2011 - 07:04 PM, a spus:
- aluatul este cu faina/pudra de migdale, faina de secara si tarate, fructoza in loc de zahar
- crema este ca in reteta originala, doar am omis de tot zaharul
Boni multumesc!
Pentru blat:
160 g unt
110 g FRUCTOZA?
un praf sare
300 g faina/pudra de migdale, faina de secara si tarate ? ce cantitati din fiecare? sau e la alegere una din variante?
2 ouă
30 g cacao
coaja rasă de la o portocală
Pentru cremă:
100 ml frisca tot nebatuta?
300 ml frișcă nebătută
175 g ciocolată neagră >70% cacao
2 gălbenușuri
si mod de preparare acelasi?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana (Hipocrates)
Postat on Tarta de ciocolata 16 May 2011 - 05:50 PM
Vroiam sa o incerc si eu , dar am realizat ca nu am ciocolata
Postat on Tarta de ciocolata 20 May 2011 - 05:24 PM
Am uitat sa cumpar ciocolata de la un magazin mai mare , asa ca am apelat la un magazin de cartier unde am gasit doar ciocolata cu 42% cacao.Am facut crema cu ciocolata gasita , dar a iesit cam "curgacioasa" ...daca nu am citit tot topicul cu atentie maxima , pentru ca atunci vedeam ca trebuia sa mai pun un galbenus .Asta e, data viitoare. Dar gustul e ...divin

Edit : poate ca m-am grabit putin sa o tai ,dar ma stresa cineva mic si pitic in spate "vleau tula cu ciocolata" Acum la frigider s-a mai intarit putin , e ceva mai bine.
Postat on Tarta de ciocolata 16 August 2011 - 09:38 AM
Doar ca am avut o problema foarte serioasa cu scosul din tava.
Multumesc mult pt reteta! Deabia astept sa o mai fac, dar data viitoare pun hartie (pt siguranta)!

Sorina

Logare
Inregistrare
Ajutor

Citare Multipla