Doza este de un pahar de ulei si sucul unei lamii la un chilogram de carne.
In ceea ce priveste carnea ca trebuie sa fie de vitel tinar nu de bou.
E o friptura usor de digerat, dupa ce a fost taiata felii si acoperita cu sosul rezultat decoratia platoului trebuie sa contina numai feliute de lamiie si citeva frunze de patrunjel, sugereaza autorul.
Bucata mea avea 1,2 kg
Am frecat carnea pe ambele părţi cu sare fină şi am pus-o în oala, este preferabil sa se foloseasca o oală antiaderentă cu fund gros

am vărsat peste ea un pahar şi jumătate de ulei deci cam 300 de ml, plus sucul unei lămîi

am pus o bucată de hîrtie de cuptor, capacul şi o greutate pe capac ca să nu iasă aburii, fiind prima data cînd o făceam nu mi-am permis să nu execut exact aşa cum scria în reţetă, deci aşa era scris că trebuie făcut cu oala eu aşa am făcut

Am pus apoi oala pe unul din focurile medii ca mărime ale aragazului, am făcut flacăra mică şi l-am uitat acolo, trebuia să îl las 3 ore pentru o bucată de carne de 1,5 kg, a mea fiind un pic mai mică, după 2 ore şi 40 de minute mi se părea că aud că sfîrîie aşa că am stins focul şi am deschis şi astfel se prezenta

A doua zi am scos bucata de carne şi am tăiat-o feliuţe subţirele cu maşina de tăiat felii

am pus sosul deasupra şi am încălzit la cuptor, este extrem de bun, cui îi place sosuleţul care e destul de uleios dar nu greţos poate abunda la servirea feliilor, mie nu-mi place aşa că l-am pus într-un borcan şi o să-l folosesc la altceva, carnea este extrem de fragedă şi de gustoasă dar este foarte slabă

Logare
Inregistrare
Ajutor

Citare Multipla