Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

Salt la continut

  • (427 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#2301

Useril este offline   cec Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 571
  • Inregistrat: 25-November 09



Postat on Tortul - o arta sau nu ... invatam incet 09 May 2010 - 08:41 PM

Vezi postareaYours4ever, la 07 May 2010 - 10:22 AM, a spus:

Ceci, e faina masa ta de biliard, si te apreciez pentru ca ai avut nervi sa lucrezi cu plastelina de cioco :)

multumesc, sotul nu a fost de acceasi parere (cica-i urata)

Vezi postareaOana-Cristina, la 07 May 2010 - 02:05 PM, a spus:

Ceci ti-a iesit frumos pana la urma si eu care aveam asa un avant sa incerc si eu dar dupa ce am citit ce a patit si Otilia nu-mi prea vine sa mai incerc.Dar cine stie poate o sa am norocul incepatorului :) .[/left]


multumesc
am mai facut plastilina de ciocolata si a iesit mai bine, dar de data asta nu am respectat (nu am cantarit ) ingredientele exact si de asta mi-a creat probleme
incearca linistita si daca respecti intocmai reteta nu are de ce sa nu iasa

Vezi postareadora, la 08 May 2010 - 01:16 PM, a spus:

Ceci iti apreciez "incapatinarea" de a imblanzi plastellina de cioco...
Nu fi necajita...data viitoare sigur iti va iesi mult mai bine...

multumesc
caut s-o imblanzesc ca ea are cat de cat trecere in casa (degeaba sunt fan pasta de zahar daca nu sunt toti, in special sotul)
Signature Seperator image

mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#2302

Useril este offline   dani_ela Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,228
  • Inregistrat: 25-November 09



Postat on Tortul - o arta sau nu ... invatam incet 09 May 2010 - 08:41 PM

anca- faine printesele tale , si culoarea e reusita . voiai alta nuanta?
nuzi- deci camasa ta chiar e super!!!! oare gloxi a spus ca e printre cele mai reusite? si eu cred la fel (te rog spune-mi de unde iei cartonul acela auriu? cat mai caut si eu si nici ca am vazut pe undeva)
gloxi-imi place mult cum a iesit tortul etajat. dar fluturii aia ma `gadila` rau la ochi (i-am vazut zburand si pe la dora)cu ce fel de forma ii faci? ii ador :wub:
livia- nu inteleg eu ce e pe primul tort :scratch: ,dar al doilea e tare...imi place muuuult
dora , ortansa -voi sunteti categoria `grea`- felicitari pt frumuseti

#2303

Useril este offline   cec Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 571
  • Inregistrat: 25-November 09



Postat on Tortul - o arta sau nu ... invatam incet 09 May 2010 - 08:51 PM

ce fete harnice pe aici, nici nu pot tine pasul cu voi, dar chiar daca nu zic nimic (poate si din cauza ca raman fara cuvinte la asa opere de arta) va urmaresc si admir cu mult drag pe toate (Stefana, gloxinia, Ortansa, Anca_B, Nuzi, Marina, Mimi, Cellya, Ramo, Vrabiuta). Va :pupic: pe toate si va trimit :floare: :floare: :floare: ... fara numar

dora ultimul tort le intrece pe toate, faci ce faci si nev lasi fara cuvinte :floare:

am mai facut si eu un tort pt un baiat si o fata avand zilele de nastere la o saptamana diferenta
pt blat am folosit: 3 oua si 2 albusuri, 15 lg zahar, 15 lg ulei, 15 lg suc capsuni (sirop + apa minerala), un plic crema prajituri ciocolata, 1 plic praf de copt, faina pt a deveni ca o smantana mai grosuta
crema din: 400g smantana, 330ml nectar piersici (facut in toamna), 19g gelatina, 300-350g frisca, 5 lg zahar, piersici din compot
si a iesit asta:

Imagine atasata

Imagine atasata
Signature Seperator image

mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#2304

Useril este offline   MIMI Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati



Postat on Tortul - o arta sau nu ... invatam incet 09 May 2010 - 09:11 PM

Fetelor,felicitari tuturor,sunteti grozave!Felicitarile sunt de grup,asta sa nu uit pe careva,sunteti multe.Pentru fiecare cate un :pupic: si o :floare: .

#2305

Useril este offline   MIMI Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati



Postat on Tortul - o arta sau nu ... invatam incet 09 May 2010 - 09:18 PM

Torturile din ultima perioada:

Imagine atasata

Imagine atasata

#2306

Useril este offline   MIMI Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati



Postat on Tortul - o arta sau nu ... invatam incet 09 May 2010 - 09:19 PM

.........

Imagine atasata

Imagine atasata

#2307

Useril este offline   MIMI Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati



Postat on Tortul - o arta sau nu ... invatam incet 09 May 2010 - 09:21 PM

Si tortul de ieri,un tractor cu crema ciocolata

Imagine atasata

#2308

Useril este offline   Luminis Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 10-February 10
  • LocationBraila



Postat on Tortul - o arta sau nu ... invatam incet 09 May 2010 - 11:00 PM

Vezi postareagloxinia, la 08 May 2010 - 09:55 PM, a spus:

Si acum eu. Un tort de majorat. La prima vedere modelul a parut simplu dar va asigur ca nu a fost. In primul rand pentru ca tortul s-a vrut sa arate inalt. Am asamblat etajele in foeme de alea de la Penny insa alea sunt doar de 7 cm inaltime. Dupa ce am pus primul rand de crema si un blat peste a trebuit sa le inalt. Hmmm.
Ideea e ca la sfarsit a trebuit sa cioplesc nitel si am buctat etajul din mijloc. l-am cioplit oblic si a trebuit indreptat... Apoi etajul de sus care era gata imbracat a trebuit taiat, pentru a pastra proportiile... :violent1: Asa ca m-am laes si cu sectiune... :lol:
Gata cu vorba iata tortul:

Atasament P1060588 1600x1200 1600x1200.JPG
si sectiunea:

Atasament P1060571 1600x1200 1600x1200.JPG


Si pentru maine un tort tricou de fotbalist. Sa imi aduceti aminte sa imi trag doua palme daca mai fac vreunul de asta in dungi. M-am taiat la vene cu pictura si tot s-au amestecat culorile in cateva locuri. Una peste alta nu sunt multumita de el deloc. Are acceasi compozitie ca cel de majorat. Adica blat negressa si crema de iaurt cu fructe de padure.

Atasament P1060608 1600x1200.JPG


Foarte misto ti-a iesit tortul de majorat. Super-super! Trebuie neaparat sa incerc si eu crema asta a ta cu iaurt dar mi-e cam teama de gelatina, sa nu pun nici prea multa nici prea putina. Eu de ex pt diplomat inca n-am gasit cantitatea adecvata de gelatina si fac reteta Lissei, dar daca pun cat zice ea acolo il adun de prin farfurie, am pus mereu mai mult (uneori prea mult) chiar daca am vazut la alte fete ca iese ca la Lissa. Oare sa fie de la fructe, sa pun prea multe?


#2309

Useril este offline   Livia Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 165
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationTimisoara



Postat on Tortul - o arta sau nu ... invatam incet 09 May 2010 - 11:27 PM

Multumesc mult :notworthy: , ma straduiesc... cu toate ca mai am multe de invatat.

Dani-ela am primit o poza cu sigla unui joc Metin2 si am incercat s-o reproduc cat am putut de bine pe pasta de zahar.
Mimi super torturile, vad ca te specializezi in automobile de toate felurile!
Cecilia imi plac mult florile, te admir pt ca poti lucra asa frumos cu 4 pitici.

#2310

Useril este offline   delioara Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 158
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationBucuresti



Postat on Tortul - o arta sau nu ... invatam incet 10 May 2010 - 10:11 AM

Numai minunatii apar pe aici, fetelor, ma bucur ca merge banda.

In primul rand multumiri din suflet tuturor fetelor pentru aprecieri. :notworthy:

Si acum, sa ajung la zi:

Vrabiuta, am pus paie din acelea de baut in parterul tortului, iar etajul l-am pus pe o foaie de pandispan subtire din comert, ca sa nu folosesc carton, a mers perfect. Tortul tau cu frisca, kiwi si capsuni arata iami rau, e pericol de inundatie sa-l privesc. :drool:

Gloxinia, e bestial bustul, nu se vede ca te-ai fi chinuit cu dantelaria neagra (si eu am probleme daca pun prea mult colorant, fie el gel sau praf in pasta). Visiniul e superb, iar sanii sunt netezi de nu-mi vine sa cred ca i-ai facut din blat si crema. La multi ani cu multa sanatate mamei, foarte interesanta combinatia de ciocolata cu roz si argintiu, mie imi place cea mai putin incarcata, asa sunt eu mai minimalista. Frumoase rau si viorelele, si sexoasa care se lupta sa razbata din ciocolata, si tortul cel simplu pentru medici, cel de mancat, nu de admirat. :lol:. Am ajuns si la tortul de majorat, e f fin si elegant, vad la unele bilute o nuanta perlata... cu ce ai facut-o? In ceea ce priveste sectiunea, deja mi s-a facut pofta de tort, desi abia s-a terminat si la mine o 'sectiune' de vreun kil si ceva, de la cel mai recent tort pe care l-am facut mult prea mare.

Stefana, multa sanatate lui Tudor (cam cu intarziere, sper sa fie bine deja), sa va traiasca si sa aveti parte de el multi ani fericiti, si felicitari pentru articol. Ai progresat incredibil de repede si frumos, si meriti din plin toate aprecierile. Imi pare rau ca au aparut si rautatile, era inevitabil, dar ignore e cea mai buna solutie in cazul asta. Si acum, trecand la oile noastre, adica la torturile propriu-zise, ti-au iesit exemplar si cel cu betivanul, si cel cu taurasul Ferdinand (am ramas uimita, nu credeam ca in ziua de azi copii se mai uita la desenele animate de pe vremea noastra, chiar m-a emotionat faptul ca asta a fost personajul cerut), si cel cu masini pictate, si pestele (imi place tare combinatia de culori).

Cellya, faina productie, sunt f frumoase toate, si cel invelit cu cioco, si cel cu orga si Hello Kitty. Margaretele mi-au ramas la suflet, imi plac f tare.

Dora, nu am cuvinte, deja minunat, nemaipomenit, etc. nu mai sunt suficiente. Esti o adevarata artista si chiar stau si ma intreb de ce te limitezi la a crea torturi. Mie una mi se pare ca pe orice ai pune mana, nu stiu, flori de plastic, tablouri, aranjamente florale, ar fi ceva f apreciat si spectaculos.

Ramo, impecabile, nu exista alt cuvant. Fulger McQueen si chitara mi se par cele mai reusite pe care le-am vazut. Nu ca Hello Kitty ar fi cu ceva mai prejos. Sanatate multa si celor mici, sa treaca boala rapid si fara complicatii!

Simona, arata bestial trandafirii tai stilizati, bravo!

Nuzi, esti maestra la pictat pasta, sunt f tari torturile pentru cea mica si hotarata de 3 ani. Despre camasa pot sa zic ca e f originala si f reusita cu dungile alea perfecte de pe ea.

Ortansa, e ochios rau tortul tau grabit, imi place f tare nuanta de rosu (cu ce ai facut-o?), si decorul e f delicat. Si ciocolatosul e imbietor rau.

Cecilia, nu dispera, ti-a iesit ok masa de biliard, a doua oara o sa iasa perfect, o sa stii ce ai de facut, si mie mi se intampla la fel, la fiecare model nou. Tortul bleu cu flori e f reusit, ai devenit artista la facut flori, bravo!

Anca, bine (ca) ai revenit, chiar iti duceam lipsa. F frumoase papusile, cu toate peripetiile (de rigoare, as putea spune), rezultatul e pe masura, culoarea e foarte reusita, iar forma rochitelor e perfecta. Si buni Victoria cred ca a ramas impresionata de asemenea tort, dedicat ei.

Marinaemy, frumoasa masina ai tortalit. Chiar e reusita, va admir foarte tare pe cele talentate; eu sunt antitalent la sculptat si la modelat figurine si la pictat... oare de ce m-oi fi apucat eu de facut torturi?? :scratch:

Livia, f faine torturi, imi plac amandoua la fel de tare, fiecare in felul lui; la primul imi place pictura, nu cunosc personajul dar arata tare bine, iar cel pentru pescar e f fresh si f frumos decorat. Felicitari!

Mimi, cum ne-ai obisnuit, superbe toate, si fara cusur. Dupa cum ziceam, merge banda!!!
Signature Seperator image

www.cristal-furnicutza.blogspot.com

#2311

Useril este offline   Doriana Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea



Postat on Tortul - o arta sau nu ... invatam incet 10 May 2010 - 10:50 AM

Ce de torturi minunate au aparut ! Eu sunt tot cu timpul in urma , intru , admir torturile voastre da` nu am timp sa postez ...

Gloxi , tortul tau cu cioco scursa ma face sa-mi ploua-n gura , io-s fan cioco ... frumoasele violetele .
Frumos tortul facut pentru varu` . Is totali oamenii astia care cred ca un tort doar sufli peste el si se face ... :violent6:
Tortul de doctori e super-super fain .
Tortul de majorat ti-a iesit superb , cred ca a fost multumita domnisoara . Fluturii ce faini i-ai facut ... Ai avut de modelat la bile ... ioi ... Sectiunea e :drool:
Tricoul ... Hai Steaua !

Gabrenia :pupic: , mi-e dor de tine .

Dora , eu nu mai am ce sa spun despre torturile tale ... Adevarate opere de arta ... Barbie cu dantela si umbreluta e perfecta , iar Cenusareasa e tablou de pus in galerie . :love3: Atat de perfecte ... :hug:
Sa stii ca am facut iar crema de ricotta , pentru alta doamna , si a fost impresionata , a zis ca ea asa buna crema n-a mancat niciodata ... cand i-am spus ca e cu branza nu i-a venit sa creada , cica nu se simte branza deloc , e foarte fina si buna . Multumesc mult . :pupic:

Stefana , pestele tau cred ca ti-a dat ceva de munca , sa lipesti atatea discuri ... Frumos .

Ortansa , torturile tale ma uimesc de fiecare data . Culorile pe care le obtii sunt atat de intense , atat de curate . Super torturi . :floare: Poate vii cu o sectiune , sa vedem rulada intoarsa ...

Cecilia , te-ai chinuit ceva cu pasta de cioco , da` masa de biliard a iesit super , pentru prima incercare eu spun ca e bine . Doar asa invatam ... daca ne-ar iesi din prima , ar fi prea usor , nu ? :lol: Multe peripetii am si eu legate de cate ceva ce incerc prima data ...
Tortul cu flori e finut tare . Crema suna bine , as vrea sa o incerc si eu .

Anca
, sa va traiasca bunica , sa fie sanatoasa inca multi ani de-acum inainte . Frumoasa varsta , frumos tortul facut de tine . Si eu ma gandesc de multe ori la bunica mea , care canta acum cu ingerii in cer , ce mandra ar fi de mine ...
Torturile gemene ti-au iesit perfecte , eu nu stiu de ce nu esti multumita ... Pasta perfect intinsa , culorile curate , (mie intotdeauna imi raman urme de amidon pe pasta :violent1: ) , modelul facut cu royal foarte fain , simetric . Cum ai facut marginea de la rochita ? Arata foarte bine .
Signature Seperator image

mama de fete cucuiete Imagine postata

#2312

Useril este offline   Doriana Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea



Postat on Tortul - o arta sau nu ... invatam incet 10 May 2010 - 11:02 AM

Nuzi , camasa lui Omar e numa buna de imbracat . Arata ca scoasa din cutie ... Iti admir de fiecare data atentia pe care o dai detaliilor . Felicitari . :appl:

Marinaemy , frumoasa masina ai facut . :love3: Imi plac mie masinile , na ...

Livia , frumoase torturi ai facut :love3: . La cel cu pescar m-am uitat foarte bine , am si eu un pescar in familie , si nu peste multa vreme il sarbatorim , vrea neaparat tort cu pescar ... L-am salvat in pisiu ... Nu stiu cum voi face omu` , in rest , cred ca ma descurc ...

Mimi , ca de obicei torturile tale le recunosti de departe . :love3: Vad ca ai si tu un pescar ... Sper sa-mi iasa si mie la fel de reusit ca si voua ... deja am emotii ...

PS : A trebuit sa impart mesajul in doua , nu ma lasa sa postez cate emoticoane voiam eu ...

Cellya , ti-am admirat ultimul tort pe un forum pentru copii , ia vino la raport :love3:

Si acum ultimele doua torturi prestate :
(de fapt am mai facut unul da` nu l-am pozat , cel cu crema de ricotta , avea blat amandina alba , insiropat cu siropul din compot , imbracat in glazura alba de zahar pudra , un fel de royal mai subtire , care s-a aranjat foarte bine pe tort)
Imagine postata

Imagine postata

Mergeau mai multe flori , da` cand l-am facut mi s-a parut ca e prea incarcat , apoi mi-a parut rau ca nu am pus toate florile care le-am facut ... Blat negresa insiropat cu sirop de zahar ars , crema de budinca si frisca , florile lipite cu royal ... (Ramo , multumesc)(Gloxi , multumesc)

Imagine postata

Asta e model vechi , da` asa a cerut clienta ... Blat negresa insiropat cu acelasi sirop de zahar ars si crema ganache de ciocolata cu lapte .

Va pup pe toate , si va doresc o saptamana minunata .
Signature Seperator image

mama de fete cucuiete Imagine postata

#2313

Useril este offline   Doriana Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea



Postat on Tortul - o arta sau nu ... invatam incet 10 May 2010 - 11:03 AM

Delioara , te imbratisez cu drag , bine ai revenit .
Signature Seperator image

mama de fete cucuiete Imagine postata

#2314

Useril este offline   Yours4ever Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad



Postat on Tortul - o arta sau nu ... invatam incet 10 May 2010 - 11:33 AM

Fetelor, eu va felicit pe toate, am admirat tot ce ati facut.
:-*
Signature Seperator image

Raluca

#2315

Useril este offline   delioara Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 158
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationBucuresti



Postat on Tortul - o arta sau nu ... invatam incet 10 May 2010 - 11:40 AM

Vezi postareaDoriana, la 10 May 2010 - 10:03 AM, a spus:

Delioara , te imbratisez cu drag , bine ai revenit .

Multumesc mult, Doriana, :pupic: am avut ceva de recuperat...
Ce elegant si fin e tortul dreptunghiular (imi parea mie cunoscut modelul), iar cel rotund e dulce rau, nu mi se pare ca mai trebuiau floricele. :floare:

Am reusit sa micsorez si eu poza, am facut un tort la care n-am avut decat o minora contributie in ceea ce priveste ideea decorului, si anume bordura =)). Restul a fost comandat la milimetru de client, si chiar ma gandeam cu groaza cum o sa iasa un tort rosu, cu sigla si o parte din logo-ul postei romane, cu un chenar ca de timbru, lat 'cam de doua degete'. Literele sunt taiate cu cutterul normal, a fost munca de chinez batran, si pasta fiind moale s-au cam deformat. Tot el e impricinatul din care a trebuit sa tai cam o treime, l-am facut mult mai mare decat comanda.
Ei, intr-un final a iesit dupa cum urmeaza. Blatul alb de amandina, insiropat cu esenta rom si muuuult alexandrion, mousse de cioco (cu lapte si amaruie) cu visine din compot, din pacate nu prea gustoase, n-am nimerit marca, si cu mousse de caramel.

Imagini atasate

  • Imagine atasata

Signature Seperator image

www.cristal-furnicutza.blogspot.com

#2316

Useril este offline   gloxinia Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationundeva prin nord vest



Postat on Tortul - o arta sau nu ... invatam incet 10 May 2010 - 12:00 PM

Mama mia ce de torturi s-au strans in 2 zile!

Livia imi plac ambele insa cel cu pescarul e super tare! Bravo!

Daniela, fluturii i-am facut cu formele cumparate de pe margele.net.Sunt 3 fluturi in set, am decupat cu cel mare si am imprimat cu ceilalti. Restul e pictura :D

Ceci felicitari pentru tortul inflorat, deci ai pus orhideea roz :D Se fac greu? De cand ma pregatesc sa fac si eu una...

Mimi, wooow, unu si unu! Sa stii ca ti-am copiat sexoasa pe un tort :D, nu m-am putut abtine :lol:

Lumi doar din incercari am invatat si eu. Hai ca nu e greu.

Delioara, multu de aprecieri, culoarea perlata am obtinut-o cu colorant praf alb sidef de la lumeabasmelor :D

Doriana merc frumos, vad ca nu te lasi. Imi pare rau ca nu ai pozat tortul glazurat, chiar eram curioasa cum arata.
Apropo de glazura ma intreaba o data o tanti in timp ce eram la nasa mea si devastam un tort ce i-l facusem de ziua ei, tort imbracat in pasta de zahar(imprimata cu acel silicon cu flori ). Cica aia dupa ce se lauda ca ea la baza are diploma de cofetar dar ca nu mai practica de ceva vreme ca i se pare mai avantajos sa vanda perdele :lol: Deci ma intreaba dupa o astfel de discutie: auzi, dar glazura cum ai facut-o? Am vazut negru in fata okilor, era cat pe ce sa zic vreo doua asa sa ii pice si ei si mie obrazul. M-am multumit sa zambesc si sa ii spun ca e ...SECRET! =))

Delioara, tortul timbru e nemipomenit! A iesit perfect! :love7:
Signature Seperator image

Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#2317

Useril este offline   Luminis Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 10-February 10
  • LocationBraila



Postat on Tortul - o arta sau nu ... invatam incet 10 May 2010 - 12:26 PM

Vezi postareadelioara, la 10 May 2010 - 09:40 AM, a spus:

Am reusit sa micsorez si eu poza, am facut un tort la care n-am avut decat o minora contributie in ceea ce priveste ideea decorului, si anume bordura =)). Restul a fost comandat la milimetru de client, si chiar ma gandeam cu groaza cum o sa iasa un tort rosu, cu sigla si o parte din logo-ul postei romane, cu un chenar ca de timbru, lat 'cam de doua degete'. Literele sunt taiate cu cutterul normal, a fost munca de chinez batran, si pasta fiind moale s-au cam deformat. Tot el e impricinatul din care a trebuit sa tai cam o treime, l-am facut mult mai mare decat comanda.
Ei, intr-un final a iesit dupa cum urmeaza. Blatul alb de amandina, insiropat cu esenta rom si muuuult alexandrion, mousse de cioco (cu lapte si amaruie) cu visine din compot, din pacate nu prea gustoase, n-am nimerit marca, si cu mousse de caramel.


Foarte tare e tortul acesta! Te rog sa-mi spui daca l-ai acoperit cu pasta de zahar! Daca da, cum ai reusit s-o colorezi asa puternic, sa nu se sfaramiteze? Nu pare pictat iar rosul e superb. Iar daca ai taiat literele cu un cutter obisnuit, e munca de chinez batran, dar talentat rau chinezu' asta. Felicitari!


#2318

Useril este offline   delioara Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 158
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationBucuresti



Postat on Tortul - o arta sau nu ... invatam incet 10 May 2010 - 12:39 PM

Vezi postareagloxinia, la 10 May 2010 - 11:00 AM, a spus:

Delioara, tortul timbru e nemipomenit! A iesit perfect! :love7:

Multumesc din suflet! :pupic: Inseamna tare mult pentru mine!

Vezi postareaLuminis, la 10 May 2010 - 11:26 AM, a spus:

Vezi postareadelioara, la 10 May 2010 - 09:40 AM, a spus:

Am reusit sa micsorez si eu poza, am facut un tort la care n-am avut decat o minora contributie in ceea ce priveste ideea decorului, si anume bordura =)). Restul a fost comandat la milimetru de client, si chiar ma gandeam cu groaza cum o sa iasa un tort rosu, cu sigla si o parte din logo-ul postei romane, cu un chenar ca de timbru, lat 'cam de doua degete'. Literele sunt taiate cu cutterul normal, a fost munca de chinez batran, si pasta fiind moale s-au cam deformat. Tot el e impricinatul din care a trebuit sa tai cam o treime, l-am facut mult mai mare decat comanda.
Ei, intr-un final a iesit dupa cum urmeaza. Blatul alb de amandina, insiropat cu esenta rom si muuuult alexandrion, mousse de cioco (cu lapte si amaruie) cu visine din compot, din pacate nu prea gustoase, n-am nimerit marca, si cu mousse de caramel.


Foarte tare e tortul acesta! Te rog sa-mi spui daca l-ai acoperit cu pasta de zahar! Daca da, cum ai reusit s-o colorezi asa puternic, sa nu se sfaramiteze? Nu pare pictat iar rosul e superb. Iar daca ai taiat literele cu un cutter obisnuit, e munca de chinez batran, dar talentat rau chinezu' asta. Felicitari!


Multumesc mult, esti tare draguta. :pupic:
Da, e acoperit cu pasta de zahar, rosul l-am obtinut din toate felurile de colorant pe care le aveam in casa: am pus gelatina la inmuiat cu vreo 35 ml colorant romanesc, restul apa (a fost portie dubla). Cum o framantam eu, culoarea se ducea puternic intr-un ciclam, asa ca am mai bagat vreo 2 scobitori de gel Wilton si colorant praf din cutiuta, direct. De sfaramicioasa a cam iesit sfaramicioasa, nu a fost prea elastica si m-a cam chinuit la poale. Culoarea oricum a virat spre una mai normala dupa ceva timp, adica in cateva ore, deci totul s-a terminat cu bine.
Signature Seperator image

www.cristal-furnicutza.blogspot.com

#2319

Useril este offline   Livia Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 165
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationTimisoara



Postat on Tortul - o arta sau nu ... invatam incet 10 May 2010 - 01:29 PM

Multumesc mult pt cuvintele frumoase, inseamna mult pt mine. :floare:

Delioara foarte interesant timbrul tau postal si foarte reusit. N-am avut niciodata de facut un tort la milimetru, nu stiu daca m-as descurca, tot timpul trebuie sa imrpovizez sau sa schimb eu ceva...
Doriana superbe torturile tale inflorate, sunt finute si elegante, felicitari!
Raluca asteptam cu interes tortul tau ;)

#2320

Useril este offline   marinaemy Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 193
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationBUCURESTI



Postat on Tortul - o arta sau nu ... invatam incet 10 May 2010 - 03:26 PM

Vezi postareagloxinia, la 09 May 2010 - 06:59 AM, a spus:

Marina, tare de tot masinuta! Ce ascunde sub capota? E construit sau sculptat?



Sub capota am ascuns crema ganache de cioco cu lapte,si mousse de visine.Masinuta am facut-o in forma de la oriminor.
Si tortul tau etajat e super :pupic: !



  • (427 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






Calgary Dental Creare site de prezentare certificatenergeticro.ro Lyr Traco Tour - transport de marfa Creare site
Cursuri fitness Cursuri de fitness www.certificatenergeticro.com Mediator Encean Alexandru