Tortul - o arta sau nu ... invatam incet
Postat on Tortul - o arta sau nu ... invatam incet 06 February 2012 - 09:58 PM
E al doilea tort, primul e un pic mai sus pe pagina, dar la asta am facut si figurinele modelate, dincolo doar am taiat cu forme si am modelat f putin la o margareta.
Oricum am citit tot topicul de aici de la torturi si am tot cautat pe net despre trenuri...si atunci mi-a fost mai usor cu sfaturile de pe aici.
Am prins curaj sa imi mai comand si eu o tura de coloranti.
Stiti daca cu colorantul marou pot sa obtin un marou inchis sau se sfarama pasta? Am vazut pe aici sau pe net, nu mai stiu unde un tort cu alb si marou minunat si as vrea sa il fac pentru ziua nasilor celui mic la final de luna. Dar daca nu iese culoarea asa intensa nu cred ca o sa imi placa.
Si inca o intrebare. Pot adauga arome in pasta de zahar? Am vrut sa adaug o esenta de portocale si m-am temut sa nu imi strice.
Multumesc
Postat on Tortul - o arta sau nu ... invatam incet 06 February 2012 - 10:21 PM
Nu stiu care tort alb cu maro vrei sa-l faci dar daca nu obtii o nuanta foarte inchisa poti sa-l pictezi cu colorant si alcool, alcoolul evaporandu-se ramane doar culoarea. Partea faina e ca poti face asta cu orice culoare sau poti incerca colorantii praf de la LB care sunt foarte intensi. Eu rosu de exemplu cu praf de la ei il fac.
Postat on Tortul - o arta sau nu ... invatam incet 07 February 2012 - 12:31 PM
intentionez sa fac o comanda la ei zilele acestea si o sa imi iau si niste coloranti praf pentru ca vreau sa imi iasa intens maroul.
Pot sa diluez si colorantii Wilton cu alcool sau doar cei praf?
Cum se acopera tortul cu pasta in 2 culori sa iasa bine? Am inteles ca la imbinare de obicei se pun ceva decoratii. Aveti pe undeva un filmulet? Sau totul sta in masurat si asezat bine?
Postat on Tortul - o arta sau nu ... invatam incet Ieri, 12:07 AM
bpaula, la 07 February 2012 - 10:31 AM, a spus:
intentionez sa fac o comanda la ei zilele acestea si o sa imi iau si niste coloranti praf pentru ca vreau sa imi iasa intens maroul.
Pot sa diluez si colorantii Wilton cu alcool sau doar cei praf?
Cum se acopera tortul cu pasta in 2 culori sa iasa bine? Am inteles ca la imbinare de obicei se pun ceva decoratii. Aveti pe undeva un filmulet? Sau totul sta in masurat si asezat bine?
Eu pe cei wilton ii diluez.
Pune modelul tortului ce vrei sa-l faci, e mai usor sa tesaftuim pe "direct"
Lucikutza ai ceva torturi aunate, imi place ca lucrezi curat
Postat on Tortul - o arta sau nu ... invatam incet Ieri, 02:00 AM
Mai am de lucru la glazura de ciocolata
Imagini atasate
Postat on Tortul - o arta sau nu ... invatam incet Ieri, 10:40 AM
Si acum am si eu o intrebare a folosit careva dintre voi crema de castane la vreun tort, as vrea sa fac o asa crema dar nu stiu cum sa o fac ca sa pun si gelatina in ea ca sa se lege si sa nu curga, daca aveti prin caietele voastre de retete o asemenea reteta v-as fii foarte recunoscatoare.

Logare
Inregistrare
Ajutor

Citare Multipla

care este prima mea sticla de bere,nu este prea reusit,dar a incantat publicul :-))