Prajitura turnata

Salt la continut

  • (3 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Prajitura turnata

#1

Useril este offline   Olguta Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,260
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti



Postat on Prajitura turnata 11 January 2010 - 02:39 AM

Pentru ca am vazut ca la "Ce dulciuri am facut azi?" multe persoane au pus poze cu turnata lui Anat (multumesc Anat :floare: ), m-am gandit ca n-ar fi rau sa existe reteta si aici pentru cei care intra prima oara..

Este o prajitura rapida si se poate face atat cu branza, cat si cu mere. De data asta, eu am facut-o cu branza :drool:

Ingredientele originale, puse de Anat pe culi:
2 oua intregi
9 linguri de zahar
9 linguri de ulei
9 linguri de lapte
12 linguri de faina
1 lingurita praf de copt

Eu am adaptat ingredientele pentru o tava de 30x20 cm. Mi s-a parut ca, folosind cantitatile initiale, ar iesi blatul mult prea subtire. Cu noile cantitati, zic eu, iese perfect (lauda-ma gura =)) :tongue3: )..multa umplutura si blat suficient ;)
Ingrediente (pentru o tava de 30x20 cm):
3 oua
13 linguri de zahar (+1 plic de zahar vanilat)
13 linguri de lapte
13 linguri de ulei
18 linguri de faina
1 plic praf de copt

Imagine atasata

Ouale intregi se mixeaza bine cu zaharul si zaharul vanilat pana rezulta o crema alba.

Imagine atasata

Se adauga uleiul si laptele si se mixeaza bine. Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.

Imagine atasata

Se pune jumatate din blatul rezultat intr-o tava unsa cu ulei/unt si tapetata cu faina si se da la cuptor (170-180gr. C) 10-15 minute. Restul de aluat se da deoparte.

Imagine atasata

Ingrediente umplutura de branza:
1 kg de branza de vaci
50g de unt topit
100g stafide
3 oua
zahar (dupa gust)
coaja de la o lamaie
esente
1 praf de sare
1-2 linguri de gris (daca branza nu e scursa foarte bine)

Imagine atasata

Toate ingredientele se mixeaza bine (desigur, puteti jongla cu ele).
Blatul se scoate din cuptor, se lasa 2-3 minute sa se racoreasca, se pune branza deasupra si se acopera cu restul de aluat. Eu torn aluatul in fir subtire pe toata suprafata prajiturii, pentru ca e mai greu sa o intinzi cu lingura peste branza. Se da din nou la cuptor. Pentru a fi sigura ca e gata, eu apas usor cu degetul in centrul ei.. daca e ferma, e gata; daca e moale, o mai las.
Se taie cand e rece (daca rezistati :tongue3: ) si se pudreaza cu zahar.

Imagine atasata

Si un prim plan..

Imagine atasata

Pentru umplutura de mere folosesc 1kg-1,5kg mere, pe care le rad si le calesc in putin unt cu zahar si scortisoara dupa gust, plus 1-2 linguri de gris daca merele sunt din acelea zemoase. In umplutura de mere se pot adauga stafide, nuci si orice altceva va place. Ultima oara cand am facut-o cu mere, am pus niste nuci tocate peste blatul de deasupra.. foarte buna a fost. Din pacate, nu am poze din cea cu mere, dar cand o mai fac, nu mai scapa. ;)

E o reteta pe cat de usoara si rapida, pe atat de gustoasa. M-a scos din multe incurcaturi cu musafiri anuntati tarziu ;)
Signature Seperator image

Imagine postata

#2

Useril este offline   Adriana Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 8,835
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT



Postat on Prajitura turnata 11 January 2010 - 11:02 AM

Ce frumos ti-a iesit si de cit timp n-am mai facut-o :roll:
Mersi ca ai amintit reteta.

#3

Useril este offline   stella Icon

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,703
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Prajitura turnata 11 January 2010 - 11:09 AM

Arata fain . :) eu la 3 oua puneam 12 linguri din fiecare ingredient lichid si de zahar ) si 16 linguri de faina, sau 12 de faina si 4 de amidon ( lingurile la faina si zahar le pun rase ).
oricum turnata lui Anat , cu mere, cu fructe de padure, cu visine etc , e binecunoscuta la noi in familie :)

#4

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 6,826
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Prajitura turnata 11 January 2010 - 02:16 PM

Bravo ,Sophie.Pai ce, forum de bucatareala fara placinte? Eu faceam dupa rateta mamei cu pandispan , dar asa parca-i mai simplu.

#5

Useril este offline   Olguta Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,260
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti



Postat on Prajitura turnata 11 January 2010 - 03:26 PM

Multumesc fetelor!!! >:d< :pupic: :pupic: :pupic:
Adevarul e ca se face atat de usor si e atat de buna... blatul e foarte pufos (eu l-am facut o data si cu apa in loc de lapte si a iesit la fel de bun ;) )
Signature Seperator image

Imagine postata

#6

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 6,826
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Prajitura turnata 20 January 2010 - 05:00 PM

Multumesc si eu lui Anat si tie, Sophie ca ne-ai "adus-o" aici!
Eu, jumatate cu branza si jumatate cu mere.Ca eu -s mai lacoma din fire. :drool:

Imagine atasata

Imagine atasata

#7

Useril este offline   Olguta Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,260
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti



Postat on Prajitura turnata 20 January 2010 - 05:17 PM

Eataly a spus:

Multumesc si eu lui Anat si tie, Sophie ca ne-ai "adus-o" aici!
Eu, jumatate cu branza si jumatate cu mere.Ca eu -s mai lacoma din fire. :drool:


Eataly, arata absolut perfect :drool: :drool: :drool: :appl: :appl: :appl:
Felicitari :headbang: :occasion15:
Signature Seperator image

Imagine postata

#8

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 9,837
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Prajitura turnata 20 January 2010 - 05:35 PM

Auuuu,ce bine arata prajiturile voastre!Si eu o fac dupa retata Ginucai,care e la fel aproximativ.



Imagine postata

Maruntesc merele cu robotu,dar grob.Folosesc mereu mere nu asa zemoase,si mai tari,ca sa ramîna si sa se simta bucatelele de mar :D

Dupa ce le topesc putin cu unt,pun muuulta scortisoara si putin zahar.Îmi place sa fie merele acrisoare :D


Imagine postata


Imagine postata
Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#9

Useril este offline   Olguta Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,260
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti



Postat on Prajitura turnata 20 January 2010 - 07:31 PM

Maya :drool: :drool: .. cuvintele sunt de prisos.. :headbang:
Si eu pun muuuuulta scortisoara :drool:
Trimiteti-mi si mie o bucatica cu mere.. n-am mai facut de mult :tongue3:
Signature Seperator image

Imagine postata

#10

Useril este offline   Geany Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 11,544
  • Inregistrat: 08-December 09



Postat on Prajitura turnata 20 January 2010 - 10:02 PM

Arata demential,ma incanta mult cea cu branza :hungry:

#11

Useril este offline   Issis Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 170
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationTargoviste



Postat on Prajitura turnata 20 January 2010 - 11:15 PM

Faina reteta. Pe mine ma scoate din incurcatura cand sunt grabita si am nevoie de un desert. Eu o fac dupa reteta de mai jos,copiata din caietul mamei cu multi ani in urma, fie cu branza, fie cu mere sau cu dovleac (dau aici un copy din arhiva mea :D )


Aluat pentru placinta:
16 linguri faina
16 linguri zahar
16 linguri ulei
16 linguri lapte
4 oua
1 lingurita praf de copt
Putina sare
Diferite esențe (vanilie, lamâie etc)

Galbenusurile +uleiul se amesteca ca o maioneza. Se adauga zaharul, laptele, faina, praful de copt. Albusurile se bat spumă și se incorporeaza si ele.
Se pune hartie de copt in tava (sau se unge cu margarina).

Se pune jumatate din compozitie in tava si se da la cuptor pt. cateva minute ca sa prinda o crusta subtire.

Se adauga umplutura (mere rase, branza sau dovleac )Se adauga deasupra restul de aluat si se pune din nou in cuptor pana se coace definitiv

In cazul de fata e o placinta cu dovleac, stafide si nuca

Imagine atasata

Imagine atasata

Imagine atasata

#12

Useril este offline   Piscotel Icon

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,589
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD



Postat on Prajitura turnata 20 January 2010 - 11:20 PM

Sophie,
Tare faina reteta asta si practica.Ce bine ca nu trebuie sa mai fac foi ! :headbang:
S-a salvat !
O prestez cat de repede ca am niste mere care se stafidesc in camara.
Un pupic lui Bazu tau care creste si e tot mai frumos . :pupic:
Signature Seperator image

Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#13

Useril este offline   Olguta Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,260
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti



Postat on Prajitura turnata 21 January 2010 - 12:34 AM

Geany a spus:

Arata demential,ma incanta mult cea cu branza :hungry:


piscotel a spus:

Sophie,
Tare faina reteta asta si practica.Ce bine ca nu trebuie sa mai fac foi ! :headbang:
S-a salvat !
O prestez cat de repede ca am niste mere care se stafidesc in camara.
Un pupic lui Bazu tau care creste si e tot mai frumos . :pupic:


Multumesc, Geany si Piscotel >:d< :pupic:
Piscotel, o sa transmit pupicul mai departe.. multumim de complimente >:d< (apropo, el are cateva cuvinte la care rade in hohote si piscotel e unul dintre ele, alaturi de piratzel - un pirat mai mic =)) , pizza, gargarita partz =)) :oops: si inca cateva care nu-mi mai vin acum in minte.. )

Issis, intr-adevar..te scoate din incurcatura cand pofta de dulce e mare si timpul scurt ;)
Signature Seperator image

Imagine postata

#14

Useril este offline   Geany Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 11,544
  • Inregistrat: 08-December 09



Postat on Prajitura turnata 21 January 2010 - 01:12 AM

HA HA HA =)) Zii si de geany poate rade si de mine nu numa' de piscotel''zii ca am dat de-a kixuri''...poate-l podideste rasul .
Si al meu rade de partu(putu''...zice el si crapa de ras).Sa-ti traiasca sa fiti sanatosi. :-*

#15

Useril este offline   Piscotel Icon

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,589
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD



Postat on Prajitura turnata 21 January 2010 - 02:01 AM

Piscotel,piratzel,partz...si kiks-ul lui Geany.... =))
Geany esti o dragutza,Daca tot vorbim de cuvinte cu tz. >:d<
Signature Seperator image

Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#16

Useril este offline   Giorgiana Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,003
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti



Postat on Prajitura turnata 21 January 2010 - 01:40 PM

Si eu am facut de multe ori prajiturica lui Anat, tot modificata, am tava mai mare si de fiecare data a iesit tare buna! Lui Alex ii place enorm. Numai varianta cu mere nu am incercat.
Signature Seperator image

GEORGIA

#17

Useril este offline   Olguta Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,260
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti



Postat on Prajitura turnata 21 January 2010 - 01:41 PM

Geany a spus:

HA HA HA =)) Zii si de geany poate rade si de mine nu numa' de piscotel''zii ca am dat de-a kixuri''...poate-l podideste rasul .
Si al meu rade de partu(putu''...zice el si crapa de ras).Sa-ti traiasca sa fiti sanatosi. :-*

Multumim, Geany.. Si al tau pui sa fie sanatos si sa va aduca numai bucurii ;) :pupic:

piscotel a spus:

Piscotel,piratzel,partz...si kiks-ul lui Geany.... =))
Geany esti o dragutza,Daca tot vorbim de cuvinte cu tz. >:d<

Cuvintele cu tz... astea il amuza maxim.. numa ca eu raman cateodata in pana de idei :(( =))
Signature Seperator image

Imagine postata

#18

Useril este offline   IrinucaPopii Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 120
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSpania



Postat on Prajitura turnata 16 January 2011 - 08:38 PM

Vezi postareaOlgutza, la 11 January 2010 - 12:39 AM, a spus:

E o reteta pe cat de usoara si rapida, pe atat de gustoasa. M-a scos din multe incurcaturi cu musafiri anuntati tarziu ;)

Macar pentru acest motiv merita incercata :biggrin:

#19

Useril este offline   Destiny Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationLa munte



Postat on Prajitura turnata 16 January 2011 - 10:07 PM

Am o intrebare,daca nu pun zahar in aluat(din motiv de diabet)credeti ca imi iese prajitura? :rolleyes:
Signature Seperator image

Prietenii advarati sunt rari

#20

Useril este offline   Olguta Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,260
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti



Postat on Prajitura turnata 17 January 2011 - 03:27 PM

Vezi postareaDestiny, la 16 January 2011 - 08:07 PM, a spus:

Am o intrebare,daca nu pun zahar in aluat(din motiv de diabet)credeti ca imi iese prajitura? :rolleyes:


Nu am incercat niciodata sa fac aluatul fara zahar... aluatul iese destul de fraged dupa reteta asta. Chiar nu stiu ce sa-ti spun Destiny... s-ar putea sa nu iasa la fel de fraged... daca incerci, te rog, spune-mi cum ti-a iesit :)
Vrei sa pui inlocuiesti zaharul cu altceva sau sa nu-l pui deloc?
Signature Seperator image

Imagine postata



  • (3 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






Calgary Dental Creare site de prezentare certificatenergeticro.ro Lyr Traco Tour - transport de marfa Creare site
Cursuri fitness Cursuri de fitness www.certificatenergeticro.com Mediator Encean Alexandru