Pagina 1 din 1
Crema de fenicul cu Saint-Jacques
Postat on Crema de fenicul cu Saint-Jacques 06 January 2010 - 07:48 PM
Pentru 4 persoane
2 bulbi de fenicul
4 linguri de unt
16 noix de saint-jacques
150ml smîntîna lichida
4 linguri cognac
sare, piper
Se curata bulbii de fenicul, se taie în patru
Se fierb 20min. la vapori
Se toaca grosier, se pun la tigaie cu doua linguri de unt si un praf de sare
Cînd încep sa se transforme în piureu se adauga smîntîna, se da un clocot bun
Se rectifica asezonarea
Se mixeaza în crema.
Într-o tigaie mare, se pun doua linguri de unt si se încing pîna începe sa capete culoarea alunei
Se arunca saint-jacques în tigaie, se lasa nu mai mult de un minut pe fiecare parte (altfel îsi pierd fragezimea si devin elastice)
Se flambeaza cu cognac
Se servesc asezonate simplu, cu sare si piper, pe un pat de crema de fenicul, stropite cu sosul rezultat dupa flambare.
2 bulbi de fenicul
4 linguri de unt
16 noix de saint-jacques
150ml smîntîna lichida
4 linguri cognac
sare, piper
Se curata bulbii de fenicul, se taie în patru
Se fierb 20min. la vapori
Se toaca grosier, se pun la tigaie cu doua linguri de unt si un praf de sare
Cînd încep sa se transforme în piureu se adauga smîntîna, se da un clocot bun
Se rectifica asezonarea
Se mixeaza în crema.
Într-o tigaie mare, se pun doua linguri de unt si se încing pîna începe sa capete culoarea alunei
Se arunca saint-jacques în tigaie, se lasa nu mai mult de un minut pe fiecare parte (altfel îsi pierd fragezimea si devin elastice)
Se flambeaza cu cognac
Se servesc asezonate simplu, cu sare si piper, pe un pat de crema de fenicul, stropite cu sosul rezultat dupa flambare.

Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!
Postat on Crema de fenicul cu Saint-Jacques 09 January 2010 - 11:38 PM
D'Artagnandru, excelenta reteta, multam !
Scoicile si crema de fenicul s-au pupat de minune cu un cotlet de somon la gratar si niste cartofi natur.

pt. cine mai sta pe ginduri, iata o sexiune intr-o Saint-Jacques cu un gust divin ... de cognac

si una in cotletul de somon marinat (btw, pt. a fi perfect, carnea acestuia trebuie sa ramina usor cruda la mijloc) ... pofta mare !

Marinata pt. somon:
- 2 Lg ulei de masline
- 2 Lg zeama de lamiie (sau 0,5 dl vin alb)
- 1 Lg marar verde tocat
- 2 lg Dijon
- 1 Lg miere
- sare, piper dupa gust
Se pun bucatile de somon intr-o punga de plastic de unica folosinta si se toarna marinata peste acestea. Se innoada punga si se agita putin pt. ca marinata sa cuprinda bucatile de somon pe toate partile. Se lasa la marinat 1/2 - 1h si inainte de a se frige la gratar, pestele se curata/usuca de marinata cu hirtie absorbanta (altfel se arde urit pe gratar si fumega pina se declanseaza alarma de incendii ...
)
Scoicile si crema de fenicul s-au pupat de minune cu un cotlet de somon la gratar si niste cartofi natur.

pt. cine mai sta pe ginduri, iata o sexiune intr-o Saint-Jacques cu un gust divin ... de cognac

si una in cotletul de somon marinat (btw, pt. a fi perfect, carnea acestuia trebuie sa ramina usor cruda la mijloc) ... pofta mare !

Marinata pt. somon:
- 2 Lg ulei de masline
- 2 Lg zeama de lamiie (sau 0,5 dl vin alb)
- 1 Lg marar verde tocat
- 2 lg Dijon
- 1 Lg miere
- sare, piper dupa gust
Se pun bucatile de somon intr-o punga de plastic de unica folosinta si se toarna marinata peste acestea. Se innoada punga si se agita putin pt. ca marinata sa cuprinda bucatile de somon pe toate partile. Se lasa la marinat 1/2 - 1h si inainte de a se frige la gratar, pestele se curata/usuca de marinata cu hirtie absorbanta (altfel se arde urit pe gratar si fumega pina se declanseaza alarma de incendii ...
Postat on Crema de fenicul cu Saint-Jacques 11 January 2010 - 01:14 AM
(D'Artagnandru, fiindca nu-mi apare adresa url de "viewtopic", ci doar cea a pagini de start :scratch: , lipesc aici si niste midii :tongue3:)
mi-a mai ramas de ieri un rest de crema de fenicul, pe care am infratit-o cu o eschalota tocata si calita putin, citeva rosioare de tip cherry, 1 ardei capia copt si facut piureu -> am fiert sosul vreo 10' la foc mic, dupa care am folosit o parte la midii gratinate, iar in restul de sos am adaugat midiile fierte dupa metoda clasica
practic, am facut midii 2 in 1 si le-am servit cu o garnitura de orez :hungry:

practic, am facut midii 2 in 1 si le-am servit cu o garnitura de orez :hungry:

Postat on Crema de fenicul cu Saint-Jacques 04 February 2012 - 07:56 AM
Alexandru, la 11 January 2010 - 10:31 AM, a spus:
Data viitoare cînd voi reface reteta, ma bate gîndul sa flambez Saint-Jacques cu pastis în loc de cognac 
Sfinte Jacob!

"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
Pagina 1 din 1

Logare
Inregistrare
Ajutor

Citare Multipla