Pregatiri de Revelion

Salt la continut

  • (2 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Pregatiri de Revelion

#1

Useril este offline   Cassia Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 268
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationla nord de 49



Postat on Pregatiri de Revelion 28 December 2009 - 12:33 AM

Eu una abia astept sa se incheie 2009 care pentru noi a fost oribil.
Asa ca incepem sa ne gindim cum sa intimpinam anul care vine, astfel incit sa aduca tot ceea ce nu a adus cel care trece.

Voi ce pregatiri faceti?

Eu am adus in casa niste crengute dintr-un cires ornamental din fata casei; le-am pus intr-o vaza cu apa, linga geam si astept sa iasa niste frunzulite si floricele.
Sper ca tot asa sa renasca sperantele si optimismul nostru, caci tare mare avem nevoie de un impuls divin spre o zona mai buna.

Apoi voi face placintele cu ravase si pentru ca petrecerea va fi la noi acasa, am sa imi rasfat prietenii cu tot felul de chestii care le plac, intre care langosi :)
Meniul va include niste aperitive excelente cu prune - am sa pun reteta, tot felul de pateuri si salate, cirnati, friptura de porc, peste.
Din pdv al superstitiilor: nu se maninca pasaret in noaptea de revelion (se zice ca risipesti bani in anul care vine). Peste, icre ar fi recomandat.
Ca si fructe: persimmons sunt cele de bun augur (potrivit chinezilor).

Va astept cu idei.
Signature Seperator image

Prieteni sunt acele persoane, care te iubesc cu toate ca te cunosc bine.

#2

Useril este offline   Nicoleta Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 02-December 09



Postat on Pregatiri de Revelion 28 December 2009 - 01:00 AM

cu siguranta voi avea linte printre altele care sunt si ele de bun augur :)
Signature Seperator image

"Maybe this world is another planet's Hell." - Aldous Huxley (1894-1963)

#3

Useril este offline   stella Icon

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,734
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Pregatiri de Revelion 28 December 2009 - 11:50 AM

Chiar ca nu stiu. Eu am spectacol pana la 23h, si apoi
o safiu ca niste prieteni. n-am nici cea mai mica idee. voiam sa fac prepelitze ( cailles),
dar acum m-a tulburat Cassia. Pentru mine 2009 a fost asa si-asa. cu multe bucurii, dar si multa tristete /decese,
asa ca sper ca 2010 sa fie un an exceptional (de bun), ceea ce va doresc si voua tuturor.

#4

Useril este offline   mino Icon

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 38
  • Inregistrat: 04-December 09



Postat on Pregatiri de Revelion 28 December 2009 - 01:49 PM

De pasaret stiam si eu dar nu am bagat in seama niciodata aceste superstitii, anul trecut avand printre altele si medalioane de rechin ( care e peste, nu? :laughing7: ), iar anul a fost cel mai prost din toate cele pe care le-am avut pana acum. Anul asta cred ca va fi un meniu super simplu si putin, sotul lucrand oricum in noaptea de revelion, copilul fiind plecat de acasa cu gasca. Asa ca va fi doar ce le place lor adica o ciorba de burta o friptura de pucel cu carnati, ceva peste la folie si mai vedem un aperitiv in fata, daca o mai fi nevoie.

#5

Useril este offline   Mutti Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,174
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE



Postat on Pregatiri de Revelion 28 December 2009 - 03:48 PM

Eu nu mananc in noaptea de revelion nici un fel de pasare , sa stiu ca nu mananc NIMIC altceva. :D
Risc-ul e prea mare :) , noi vrem sa adunam bani , avem casa in constructie....
Noi mergem la cumnata-mea si eu o sa duc sarmale , o prajitura cu dulce de leche si pt a doua zi o ciorba acra de perisoare.
Cumnata-mea face friptura de miel si cealalta cumnata....nu stiu.

La 12.00 iesim afara , puscam toate alea , dam drumul la artificii si apoi , aici in Germania , pe la 2.00-3.00 lumea mere la nani , nani.....

#6

Useril este offline   raluca elena Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,018
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Pregatiri de Revelion 28 December 2009 - 10:16 PM

Eu in fiecare an am avut de revelion curcan. Unii ani au fost buni, unii rai...nu sint superstitioasa, asa ca anul asta tot curcan voi avea! Placintele cu ravas sint un must, iar ca desert salata de fructe si brinzeturi, nu am cerere de altceva. Aperitivele vor fi cu peste si fructe de mare, si pentru ca am si citiva musafiri care nu servesc asa ceva o sa fac probabil si ceva tarte cu sunca si brinza. Nu m-am hotarit inca la un meniu, ar fi timpul, nu? :D
Signature Seperator image

raluca elena

#7

Useril este offline   moatza Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 4,688
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici



Postat on Pregatiri de Revelion 28 December 2009 - 10:22 PM

iham, da!
nici eu nu-s superstitioasa, mananc tot ce prinde omu'.
eu m-am pregatit c-o rochie si alte finetzuri 8-) si vom merge la restaurant. copilu' cu niste prieteni si-am rezolvat.

a doua zi vor fi gratare de tot felul si-un diplomat.

#8

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 9,858
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Pregatiri de Revelion 28 December 2009 - 11:01 PM

Si eu manînc orice de Revelion,nu le am cu superstitiile :D
Noi mergem la restaurant cu prieteni,Denise face party cu fetele de la handbal!
Va fi pentru prima data altundeva... :D adica,noi fara ea,în noaptea de Revelion...
Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#9

Useril este offline   laura_lala Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,127
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia



Postat on Pregatiri de Revelion 28 December 2009 - 11:47 PM

Pentru mine anul acesta a fost mai bun decat 2008, acum asteptam sa se termine 2009 si poate 2010 sa fie si mai bun. Sa vedem...avem planificata o excursie la Amsterdam in vacanta de primavara. La vara am vrea sa mergem la munte, in Pirinei, sa vedem cum ne va ajuta bugetul...La toamna cred ca voi merge din nou in Romania, de data asta mi se arata o interventie chirurgicala. :? Tot in 2010 schimb prefixul. Voi face 40 de ani. Sper sa fie cu noroc! :mrgreen:
De pregatit...sunt norocoasa, ca in fiecare an revul se face in familie si face soacra-mea de mancare :D Cred ca eu voi face doar oua umplute, islere (Kiken Hana)si fursecuri fine cu nuca (Laura Laurentiu).
Vremea e oribila, sunt 17 grade afara, ploua incontinuu, umiditatea e aproape 100%, e totul ud in casa, hainele in sifonier, peretii, podeaua, lemnaria...e groaznic. :angryfire: Nu stiu ce sperante avem anul asta ca dupa ce vom cina in familie sa mergem pe faleza sa vedem focurile de artificii...daca va fi tot la fel de ploios n-o sa se aprinda artificiile. Daca e vreme urata vom sta in casa, voi face vin fiert si om bea sampania in fata TV-ului. :wasted:

#10

Useril este offline   Nico Icon

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk



Postat on Pregatiri de Revelion 29 December 2009 - 04:26 AM

La cumpana dintre ani vom fi doar eu si Viana, consortul lucreaza de noapte,asa ca vom pregati ce ne e pofta cel mai tare :lol:
am avut an de an pui la masa , daca nu a fost friptura , au fost snitele,care erau facute atunci pe loc ...., pt aperitiv
acum vom face fish and chips, trebuie sa caut o bucata buna de cod,sampania am cumparat-o azi ;)
pe 31 am sa fac o dresala de cartofi sa rasune valea =)) ,cu smantana ,iaurt,si kefir,sincer de asta mi-e pofta :headbang:
ca desert nici nu m-am gandit,probabil inghetata ,pavlova....nu m-am decis :roll:
s-aveti spor la pregatiri si sa va iasa totul yammm! :hello:

#11

Useril este offline   Huvi Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: kaky
  • Postari: 149
  • Inregistrat: 26-November 09



Postat on Pregatiri de Revelion 29 December 2009 - 08:47 AM

Nici nu indrazenesc sa ma mai gandesc ce sa gatesc pentru Revelion. Aveam eu planuri mari dar s-au naruit cu bebe asta care nu mai vrea sa iasa odata.
In fiecare an am mancat friptura de pui si a fost bine - anul acesta, de ex, a fost unul dintre cei mai buni din viata mea. O sa incerc si fructele despre care amintea Cassia in primul post ca-s bune tare. Si-am sa calc peste principii gustand un pic de vin sau sampanie.

#12

Useril este offline   Cami Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 605
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrasov - Dubai



Postat on Pregatiri de Revelion 29 December 2009 - 09:48 AM

Eu vreau sa fac un platou cu cold cuts (sunca, branza, carnaciori, rosii, ardei, castraveti), o terina de somon afumat, ciorba de burta si desert un tort diplomat.
Sa vad ce zice colegu, poate fac si un peste prajit cu garnitura.
Pe 1 gratar de purcel.

#13

Useril este offline   Cassia Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 268
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationla nord de 49



Postat on Pregatiri de Revelion 31 December 2009 - 02:55 AM

Iata cit de frumos au inflorit crengutele, pupa-le mama pe ele
Imagine postata

Ce am pregatit pina acum:
- salata de conopida
- salata de ton + porumb
- sunca se coace in cuptor

Ce urmeaza:
- ciorba de perisoare
- varza cu tot felul de sunci, bacon si cirnati
- scones cu brinza si chive (un fel de ceapa verde micutica)
- linte cu orez si ceapa calita
- cred ca mai fac niste cupcakes cu banane si cu dolce de leche... inca ma gindesc

Miine:
- friptura de porc
- piine, langosi
- placintele cu ravase

Cred ca am prea multe pe miine pentru ca mai am si curatenia de facut :roll:
Si iarasi am pregatit prea multe, mai ales ca si prietenii vor aduce cite ceva. Oare ce sa sar?
Signature Seperator image

Prieteni sunt acele persoane, care te iubesc cu toate ca te cunosc bine.

#14

Useril este offline   stella Icon

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,734
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Pregatiri de Revelion 31 December 2009 - 03:06 AM

as sari friptura de porc. ai deja varza cu diverse, parerea mea.

eu am scos sarmale in vita si varza, si vinete de la congi.
am niste prepelitze,pe care le fac maine.
branzeturi,
am facut o crema diplomat, si alaturi fac o salate de fructe.

#15

Useril este offline   raluca elena Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,018
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Pregatiri de Revelion 31 December 2009 - 06:12 AM

Hai sa va zic si meniul meu, sintem 15 persoane:

- muffinsi parmezan, Seima
- muffinsi cu verdeata si usturoi, Issis
- terina de somon afumat, Alexandru
- terina de somon cu mazare si menta
- sparanghel in bacon
- tarta cu rucola, Maya
- tarta cu brinza si spanac
- minitarte cu ciuperci si bacon, cu sunca si oua, cu brinza si nuca
- tartine cu mozarella si ansoa
- bulete de brinza, Amalia
- cocktail de creveti
- spuma de avocadi si creveti
- crackersi pentru spuma de creveti, din aluat picant, Maya
- crema de brinza cu somon afumat, Bunny
- rulada de somon si spanac, Maya
- oua de prepelita umplute

- friptura de curcan
- cirnati de vitel
- cartofi copti cu smintina si patrunjel
- muraturi si salata verde

- placinta cu brinza si ravase
- salata de fructe
- platou de brinzeturi asortate

Cred ca renunt la tort, ca mi se pare ca e enorm de multa mincare deja :D
Signature Seperator image

raluca elena

#16

Useril este offline   Uma Icon

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,605
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationMica's world



Postat on Pregatiri de Revelion 31 December 2009 - 06:23 AM

Am avut 12 persoane la masa (si doi dragalasi de copilasi) Am facut atat de multe aperitive, incat la sarmale fiecare a gustat cate una, la friptura, a ramasa puiul aproape ne-atins, doar porcul s-a mancat si doar tortul s-a devorat dintre prajituri.
Una dintre invitate e sotia unui prieten bun - e original din Afganistan, insa crescuta la NY. Ei bine, ea e mereu uimita de cat gatim de sarbatori..si sincer? Asa este... Nici nu am apucat sa simt bine sarbatorile de toata munca pe care am depus-o.

E oare vre-o alta natie unde se gasteste (zic eu) excesiv?

Acum de an nou iar am facut o lista imensa..eu deja in afara de portocale nu as manca nimic..dar maine ma pregatesc de o noua runda de prajituri...

Of...oricum, spor la treaba!
Signature Seperator image

A cat is a friend fur-ever !

#17

Useril este offline   raluca elena Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,018
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Pregatiri de Revelion 31 December 2009 - 06:32 AM

Da, acum cind le-am insirat pe aici imi dau seama ca sint cam multe :D, dar nu ma simt foarte vinovata, ca la Craciun n-am facut nimic :P
Signature Seperator image

raluca elena

#18

Useril este offline   Uma Icon

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,605
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationMica's world



Postat on Pregatiri de Revelion 31 December 2009 - 07:31 AM

raluca elena a spus:

Da, acum cind le-am insirat pe aici imi dau seama ca sint cam multe :D, dar nu ma simt foarte vinovata, ca la Craciun n-am facut nimic :P


Nici vorba de vinovatie...eu zic ca dragul nostru de a gati vine din dorinta de a oferi musafirilor tot ce e mai bun...Si uitam ca avem doar o burta :lol:

Eu cel putin uit mereu..si zic, mai bine multa mancare, sa le dau si acasa decat invers... Chiar am ramas de Craciun fara cutiute de plastic, am dat sarmale acasa in pungi de plastic (speciale, pentru inghetat la congelator)
Signature Seperator image

A cat is a friend fur-ever !

#19

Useril este offline   Narnia Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 254
  • Inregistrat: 22-November 09



Postat on Pregatiri de Revelion 31 December 2009 - 03:56 PM

Pentru noi 2009 nu a fost chiar un an rau, nu ca n-ar fi putut fi mai bun :lol: , dar multumim Domnului, nu am avut evenimente tragice majore. Speram sa fie mai bine in 2010.
Nu suntem superstitiosi asa ca in noaptea de revelion o sa mancam si un gratar de pui. Nu avem musafiri, vom fi doar noi trei, asa ca nu am pregatit ceva foarte sofisticat, doar ce mi-au cerut baietii.
Am facut ieri :

Salata de boef
Salata de vinete cu ardei copti
Oua umplute cu sunca afumata
Chiftelute de pui
Cozonac cu nuca
Cozonacei cu mac
Tort ( reteta prajitura Opera - Cristina K )

Astazi vreau sa mai fac :

Un chec cu branza ( Edith )
Bulete cu cascaval ( Edith )
Acordeoane din cartofi
Gratin de cartofi ( asta mi-a cerut copilul pentru revelion =)) =)) =)) )
In rest, ceva platouri cu rosii cherry, masline, castraveti, salata, ardei, carnaciori, sunca, iar ca desert, pe langa ce am pregatit, struguri cu diferite branzeturi si un vin de Bordeaux.

La multi ani tuturor, spor la pregatiri si petrecere frumoasa ! :occasion15:

#20

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 6,856
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Pregatiri de Revelion 31 December 2009 - 04:31 PM

raluca elena a spus:

Hai sa va zic si meniul meu, sintem 15 persoane:

- terina de somon afumat, Alexandru
- terina de somon cu mazare si menta
-


Vad ca sunt in trend! Si eu tot o terrina cu somon, dar proaspat!



  • (2 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






Calgary Dental Creare site de prezentare certificatenergeticro.ro Lyr Traco Tour - transport de marfa Creare site
Cursuri fitness Cursuri de fitness www.certificatenergeticro.com Mediator Encean Alexandru