ADHD

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

ADHD

#1

Useril este offline   dragos Icon

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,380
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationTarile de JosPostat on ADHD 16 February 2017 - 03:25 PM

O tema pe care se tot discuta de multa vreme in fel si fel de cercuri, mai mult sau mai putin specializate, dar, mai ales, in randul celor care nu prea au habar si se iau si ei dupa unii si altii. Tema este foarte serioasa insa, cred eu, este tratata precum politica sau fotbalul. Toti stim totul despre.

Nu de putine ori se arunca, in stanga si-n dreapta, cu eticheta ADHD atunci cand copiii fac ce stiu ei sa faca. Adica, sa fie copiii. Si cand unii sunt deranjati de entuziasmul cu care copiii se arunca in activitatea lor preferata, de a fi copil, imediat dau vina pe ADHD. Din pacate, multi dintre cei "instruiti", incep sa prescrie medicamente de "linistire", unele dintre aceste medicamente fiind chiar periculoase (spun invatatii).

Dat fiind faptul ca atat in Olanda, cat si in Belgia, eticheta "ADHD" ajunsese sa fie (si inca este) foarte populara, am tot vorbit cu fel de fel de persoane, si aici (ca doar locuiesc pe meleagurile astea) si pe net (cu unii care locuiesc in alte colturi ale lumii). Am vorbit cu medici, psihologi, parinti, profesori, tineri si copii (etichetati aproape cu ADHD) si, evident, si cu cei care le stiu ei pe toate.

Evident, am si eu parerea mea, tot asa cum o au si altii pe a lor. Si vreau sa spun acum doar un singur lucru. Cum nu tot ce zboara se mananca, tot asa, nici ADHD-ul nu este o eticheta ce trebuie pusa pe orice copil care face ce stie el mai bine. Cauzele unei "exaltari" pot fi multiple.

Iar pentru cei ce vor sa stie mai multe, va recomand articolul asta: https://www.eurekale...l-tlp021417.php

M-am referit acum, in special, la copii. Dar studiul la care se refera articolul ii cuprinde si pe adulti.


"The results from our study confirm that people with ADHD have differences in their brain structure and therefore suggest that ADHD is a disorder of the brain," added Dr Hoogman. "We hope that this will help to reduce stigma that ADHD is 'just a label' for difficult children or caused by poor parenting. This is definitely not the case, and we hope that this work will contribute to a better understanding of the disorder."
Signature Seperator image

"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


www.amenajariintretineregradini.ro www.creativgarden.ro Creare site de prezentare Creare site Creare site
Detectiv privat Mediator Encean Alexandru Detectiv particular