Calamarata

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Calamarata

#1

Useril este offline   Adriana Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,417
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT



Postat on Calamarata 16 August 2016 - 08:55 PM

Calamarata e denumirea unui tip de paste fainoase care au forma inelelor de calamari amestecate cu sos de peste.
In cazul de fata am folosit paste proaspete care tin in frigider citeva zile adica astea
Imagine atasata
si metoda de coacere a risotto-ului adica copt tot impreuna, sos si paste.
Am pus putin ulei in tigaie si 3 catei de usturoi striviti cu lama cutitului, in momentul in care abia au inceput sa se prajeasca am pus 500 de gr de inele de totano care e identic cu virgula calamarul dar mai mare
Imagine atasata
Am lasat citeva minute, amestecat si apoi am varsat putin vin alb sec evident
Imagine atasata
dupa alte citeva minute am varsat un borcanel de 300 de ml de sos de rosii facut de mine, apoi l-am umplut cu apa si am varsat si apa asta peste paste, deci in total 600 ml de lichid, am lasat la fiert amestecind continuu pentru ca nu era totul acoperit de lichid si pastelor le trebuia ca sa se fiarba
Imagine atasata
se poate face acelasi lucru si cu paste uscate, doar ca e nevoie de mai mult timp si de mai mult lichid.
Sistemul asta face ca pasta sa fie mult mai gustoasa.
Sare n-am mai adaugat pentru ca nu a fost nevoie, am pus doar putin patrunjel.
Foarte buna si am terminat-o in 3 :rolleyes:
Imagine atasata

#2

Useril este offline   Phoenix Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,569
  • Inregistrat: 13-December 10



Postat on Calamarata 16 August 2016 - 09:44 PM

Nebunie in farfurie... :105:
Ce fain ca gasiti paste calamarata , aici erau la un moment dat in Auchan , dar nu am mai vazut. Am incercat eu sa "macelaresc" niste cannelloni , dar ...neahhh...

#3

Useril este offline   Adriana Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,417
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT



Postat on Calamarata 17 August 2016 - 12:03 AM

E greu, poate doar daca ii fierbi un pic cit sa se inmoaie, apoi ii arunci in apa rece si incerci sa ii tai cu un foarfec tot in apa si apoi ii arunci in tigaie unde ai pregatit sosul.

#4

Useril este offline   Peter Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,006
  • Inregistrat: 24-November 09



Postat on Calamarata 17 August 2016 - 01:01 PM

Azi e ziua pastelor(tortellini cu sos de brinza topita) la mine. Si uite ca am facut si reteta ta dupa procedeul asta.
Nu am avut calamari asa mari ci baby, nici paste inele. Cel mai mult mi-a lipsit sucul de rosii facut de tine. :occasion14:
Am mai pus frunze de usturoi(Andenknobi), ceva iute...si nu m-am putut abtine sa nu pun parmigiano...

Imagine atasata

Au iesit bune.

Peter
Signature Seperator image

Salutari din Bavaria

Imagine postata

#5

Useril este offline   Adriana Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,417
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT



Postat on Calamarata 17 August 2016 - 04:17 PM

Vezi postareaPeter, la 17 August 2016 - 11:01 AM, a spus:

Cel mai mult mi-a lipsit sucul de rosii facut de tine.

pe asta tre sa vii sa-l iei de aici de la sursa :-*
azi fac a treia si ultima tura :)

Vezi postareaPeter, la 17 August 2016 - 11:01 AM, a spus:

si nu m-am putut abtine sa nu pun parmigiano...

nu se pune :sad3:

#6

Useril este offline   Peter Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,006
  • Inregistrat: 24-November 09



Postat on Calamarata 18 August 2016 - 01:30 PM

Vezi postareaAdriana, la 17 August 2016 - 02:17 PM, a spus:

Vezi postareaPeter, la 17 August 2016 - 11:01 AM, a spus:

si nu m-am putut abtine sa nu pun parmigiano...

nu se pune :sad3:


Neamtzu, ce sa-i faci? :tongue3:

Peter
Signature Seperator image

Salutari din Bavaria

Imagine postata

#7

Useril este offline   zerda Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 5,831
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti



Postat on Calamarata 18 August 2016 - 02:12 PM

Cand mai gasesc paste din astea musai o fac! Dar ai zis ceva de sos de peste, adica trebuie sa pregatesc niste peste fiert sa opresc zeama?
Signature Seperator image

Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#8

Useril este offline   Adriana Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,417
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT



Postat on Calamarata 18 August 2016 - 08:35 PM

Nu, cind zic sos ma refer la cel pe care il amestec cu ele (pastele) sau cu care le-am fiert in cazul de fata. Voi ii ziceti condiment?
Azi le-am terminat pe celelalte din punga fierbindu-le tot asa in tigaie cu sos de rosii (prospetel de tot facut azi) si un file mare de "persico" copt in cuptor ca sa nu se strice (ca l-am cumparat marti) si azi taiat bucati si adaugat, s-a desfacut tot si in felul asta a creat un sosulet de o mare bunatate.

#9

Useril este offline   zerda Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 5,831
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti



Postat on Calamarata 20 August 2016 - 05:40 PM

Aha bun asa, o sac si eu!
Signature Seperator image

Nu trezi niciodata un tigru care doarme!



Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






www.amenajariintretineregradini.ro www.creativgarden.ro Creare site de prezentare Creare site Creare site
Detectiv privat Mediator Encean Alexandru Detectiv particular