somon afumat cu rucola. si carpaccio de papaya

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

somon afumat cu rucola. si carpaccio de papaya

#1

Useril este offline   walk with the wok Icon

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 28
  • Inregistrat: 20-April 16



Postat on somon afumat cu rucola. si carpaccio de papaya 20 April 2016 - 11:34 PM

[font="Arial"]Am mancat de curand, intr-un restaurant italian, somon afumat cu rucola. Foarte bun, dar am simtit ca gustului meu sau al salatei ii lipseste ceva. Un pic de marar la somon ar fi mers bine, nordicii sunt cei care au adus mararul langa peste, in diverse combinatii. Si as mai fi vrut ceva care sa tempereze aroma dura si agresiva a rucolei, usor iute si textura ferma, aproape crocanta. Am tot experimentat cu diverse fructe sau legume, n-am gasit ce cautam. Astazi am experimentat combinatia cu papaya si am gasit exact gustul si aroma pe care le-am cautat, ale acestui starter perfect. Apropos de papaya, cred ca sunt ceva stocuri in magazine si vor sa scape de ele, am gasit ieri papaya cu 3,5 lei bucata, in conditiile in care pretul curent este de 7 lei. (vorbim in data de 16 Martie 2016)
Am mai gasit niste variatiuni pe aceeasi tema ale acestei salate, cu somon fript. Nu stiu unii cum sunt, dar eu nu pot pune carnea de somon intr-o tigaie sau pe un gratar. Sub forma cruda este atat de fraged si savuros, incat singurul tratament pe care il pot accepta la somon este afumarea la rece si atat. Dar prefer de 100 de ori somonul crud, sub forma de sashimi sau nigiri sushi.

Sa revenim la salata noastra cu copyright. Pentru 2 portii avem nevoie de:
- 200 g somon afumat
- 2 maini de rucola
- 1 fruct de papaya (sau 2)
- 2 rosii cherry
- Dressing: zeama unei lamai, 3 linguri de ulei de masline extravirgin, o legatura de marar, sare, piper

1.preparam dressing-ul cu zeama de lamaie, ulei de masline, sare si piper proaspat macinat pe care le punem intr-un shaker, il agitam bine si il dam la rece
2.spalam rucola si o scurgem bine, o centrifuga de salata (gasiti in Ikea) este mai indicata
3.curatam papaya cu un cutit de decojit (vezi imaginea), apoi cu acelasi cutit o feliem carpaccio – Vittore Carpaccio :)
4.montam pe o farfurie rucola, somonul, papaya si rosia cherry
5.taiem mararul si il amestecam cu dressing-ul, mai scuturam shaker-ul de doua ori si turnam amestecul doar peste somon si rucola, papaya o lasam asa cum este, in starea ei naturala, este cea care face diferenta.

Sa aveti pofta!

Dorian

Imagini atasate

  • Imagine atasata
  • Imagine atasata

Signature Seperator image

Cu drag,

Dorian



Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






www.amenajariintretineregradini.ro www.creativgarden.ro Creare site de prezentare Creare site Creare site
Detectiv privat Mediator Encean Alexandru Detectiv particular