Prajitura cu ness

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Prajitura cu ness

#1

Useril este offline   Foxyy Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 13,760
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: RLS



Postat on Prajitura cu ness 29 September 2015 - 10:08 AM

Prajitura cu ness nu e pe aici, eu am gasit-o pe celalalt site, dar o transcriu (cu cateva mici modificari - la blat n-am pus sare si in loc de vanilie eu am folosit esenta de rom, iar la crema, in loc de 4, eu am pus 5 linguri pline cu ness si in loc de 2 plicuri de gelatina am folosit 8 foi).

Imagine atasata

Blaturi: 10 oua, 200 g zahar, 5 linguri pesmet, 5 linguri faina, 5 linguri cacao, 5 linguri miere, 15 g praf de copt, 50 ml lapte, 270 ml ulei, esenta de rom.
Foarte important, pentru obtinerea unui pesmet de inalta calitate, aveti nevoie de-o sticla de Mojito (careia ii beti, in prealabil, continutul - daca n-aveti prealabil folositi pahar) in care turnati tuica:

Imagine atasata

Galbenusurile si zaharul se mixeaza, pana se face un fel de crema. Se adauga laptele, esenta de rom si mierea si se mixeaza din nou. Se adauga si uleiul si se invarte usor (sa nu sara si sa stropeasca prin casa), apoi se pun in compozitie pesmetul, cacaoa si faina si se omogenizeaza. Albusurile se bat spuma si se adauga peste aceasta compozitie si se invarte totul usor.
Se coc 2 foi in tava cuptorului (tava mare), cam 30 - 40 de minute la foc mediu (spre usor-puternic). Eu m-am ghidat dupa margini, cand s-au intarit si se desprindeau usor de hartia de copt, le-am scos din cuptor.

Imagine atasata

Imagine atasata

Crema: 5 oua, 150 g zahar, 5 linguri de ness, 500 ml lapte, 6 linguri amidon, 8 foi gelatina, 300 ml frisca.
Intr-o cratita de metal (ce va ajunge mai incolo pe foc) ouale (intregi) se mixeaza cu zahar cateva minute. Ness-ul se dizolva cu 4-5 linguri de apa calduta si se adauga peste oua. (Data viitoare cred ca voi amesteca ness-ul cu putin zahar, apoi voi pune apa calda.) Se adauga laptele, se mixeaza, apoi se pune amidonul si se amesteca din nou.
Compozitia se pune la fiert, la foc mic, amestecand continuu. Se lasa sa fiarba si sa se ingroase, apoi se da deoparte.
Gelatina se hidrateaza / inmoaie si se adauga peste crema fiarta. Se amesteca din nou si se lasa la racit.
Frisca se adauga peste crema rece si se mixeaza.

Imagine atasata

Imagine atasata

Peste prima foaie se adauga 2/3 din crema, se niveleaza apoi se pune a doua foaie si apoi restul cremei si se da la rece.

Decor: 250 ml frisca, ciocolata rasa sau varii ornamente, dupa gust. In reteta originala, in frisca se puneau o lingura de miere si un intaritor de frisca - n-am pus de nici unele, intaritorul nu era necesar, iar mierea mi s-a parut in plus...
Deasupra se adauga cam 250 ml de frisca (in original erau 150 ml) si se niveleaza din nou, apoi se decoreaza cu ciocolata rasa (fulgi sau orice alte forme).

Imagine atasata

Imagine atasata

Observatie personala: in crema ar mai merge frisca, iar deasupra - la fel. Eu am facut frisca din smantana, n-am indulcit-o prea tare (am pus 80 g zahar pudra vanilat la 600 ml smantana lichida), iar per total, prajitura a iesit taman buna! :tongue3: In conditiile in care noi nu vrem ceva prea dulce.
Daca vreti, puneti mai mult zahar in crema sau in frisca.
Data viitoare (o voi reface cu siguranta), o sa folosesc cam 700 - 750 ml de frisca - 450 - 500 ml vor ajunge in crema, iar restul deasupra.

Imagine atasata

Imagine atasata



Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






www.amenajariintretineregradini.ro www.creativgarden.ro Creare site de prezentare Creare site Creare site
Detectiv privat Mediator Encean Alexandru Detectiv particular