tortulet de ciocolata (flan)

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

tortulet de ciocolata (flan) pentru ciocolatosi

#1

Useril este offline   iulia nicoleta Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,124
  • Inregistrat: 25-November 09



Postat on tortulet de ciocolata (flan) 09 February 2015 - 04:34 PM

La cererea lui Eataly pun reteta de tortulet pe care l-am facut in week-end.
Reteta e de pe un site romanesc, daca e cazul pun link.
Eu stiu ca orice prajitura care e pusa la cuptor in alt vas cu apa se cheama flan, nu?

Ingrediente:
200 gr ciocolata
150 gr unt, taiat cubulete
4 oua mari
100 gr zahar sau mai putin ( eu am folosit muscavado ca mai aveam de la briosele de saptamana trecuta)
2 lingurite esenta de vanilie
125 gr nuci pecan (eu am folosit un mixt de alune de padure, migdale, si nuci caju)
2 lingurite scortisoara (eu am pus o singura lingurita)


Pentru glazura
90 gr ciocolata
45 gr unt, taiat cubulete
1 lingura miere de albine
1/4 lingurita scortisoara macinata

Intai puneam o oala cu apa la fiert si preincalzim cuptorul.
Ciocolata bucati si untul le punem pe foc la topit. Lasam la racit.
Ouale le mixam cu zaharul (puteti folosi si mai putin de 100 gr , 50 gr e suficient),adaugam extractul de vanilie, scortisoara,nucile maruntite si la final ciocolata topita cu untul.
Ungem cu unt tava( eu am o tavita rotunda cu diamentru de 16 cm de la Lidl), decupam un cerc din hartie de copt si-l punem pe fundul tavii apoi decupam hartie si pentru peretii tavii. Turnam compozitia. Tava mea are fundul detasabil asa ca la exterior am invelit-o cu folie de staniol sa fiu sigura ca nu curge compozitia. Puneam tava in alta tava mai incapatoare in care turnam apa fierbinte si bagam la cuptor cam 40-45 min de 180 gr C.
Lasam sa se racoreasca si intre timp facem glazura. Toate ingredientele le punem pe foc la topit apoi turnam peste tortuletul caldut. Lasam sa se raceasca si bagam la frigider.
Poza:
Imagine atasata

Cum am scris si la topicul cu ce dulcuri am facut azi, eu am avut proasta inspiratie sa torn niste sclipici, praf de zane, si precum vedeti nu da bine deloc :( Deci, nu faceti ca mine :P

Si o sectiune cat de aproape am putut:
Imagine atasata


E un desert dulce, dar e foarte bun, cremos, onctuos, fin...

#2

Useril este offline   sorinadaniela Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,561
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationVicenza (Italia)



Postat on tortulet de ciocolata (flan) 09 February 2015 - 05:10 PM

Așa deci și prin urmare, dacă înlocuiesc zahărul cu fructoză și folosesc ciocolata min 70% cacao e monti. :notworthy:
Faină idee!
Signature Seperator image

Sorina

#3

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,781
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on tortulet de ciocolata (flan) 09 February 2015 - 07:15 PM

Ohhh, da, ohhhh daaa! :blush:

#4

Useril este offline   iulia nicoleta Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,124
  • Inregistrat: 25-November 09



Postat on tortulet de ciocolata (flan) 09 February 2015 - 09:36 PM

Doamnelor va astept cu pareri dupa ce gemeti de placere dupa fiecare inghititura :D



Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






www.amenajariintretineregradini.ro www.creativgarden.ro Creare site de prezentare Creare site Creare site
Detectiv privat Mediator Encean Alexandru Detectiv particular