Rulouri de primavara - Spring rolls

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Rulouri de primavara - Spring rolls

#1

Useril este offline   Ria Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal



Postat on Rulouri de primavara - Spring rolls 02 February 2015 - 04:03 AM

Mi-au mai ramas niste creveti de la o salata, trebuia sa-i folosesc cumva asa ca m-am gandit la « spring rolls ». Aveam toate ingredientele, si chiar si un pic de timp ca sa fac poze :rolleyes: .
Imagine atasata

Am folosit :
- foi de orez « banh trang”
- vermicelle de orez oparite in apa
- creveti fierti
- castravete, morcov, ridichi, ardei gras, ceapa verde. De obicei mai pun avocado si frunze de spanac sau salata … dar de data asta n-am avut.
- patrunjel proaspat (ar fi mers si niste menta sau busuioc)

Imagine atasata

Imagine atasata

Si-acum urmeaza partea cea mai "complicata" :tongue3: . Se ia cate o foaie de orez se tine in apa calduta cateva secunde pana devine flexibila, apoi se pune cate un pic din fiecare ingredient si se impacheteaza.

Imagine atasata

Imagine atasata

Imagine atasata


Pentru servit am facut un sos din:

- 2 linguri de otet de orez
- 2 linguri sos soia ponzu
- 1 lingurita sos de peste Nuoc-mâm (facultativ)
- 1 lingurita ulei de susan
- 1 lingurita zahar
- un pic de apa pentru diluat daca este prea « tare » la gust
- ardei iute (facultativ)

Imagine atasata
Signature Seperator image

Minds are like parachutes ... They only function when open!

#2

Useril este offline   stella Icon

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,673
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Rulouri de primavara - Spring rolls 03 February 2015 - 03:23 AM

Arata minunat. Cand mai faci ca sa stiu din timp sa pot veni ?!! :)
Felicitari . :occasion14:

#3

Useril este offline   Ria Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal



Postat on Rulouri de primavara - Spring rolls 03 February 2015 - 05:18 AM

Vezi postareastella, la 02 February 2015 - 06:23 PM, a spus:

Arata minunat. Cand mai faci ca sa stiu din timp sa pot veni ?!! :)
Felicitari . :occasion14:


Merci Stella! :floare:
Spune-mi cand vrei sa vii si te astept la aeroport cu spring rolls :hug: ... apoi mai gatim noi si alte mancaruri.
Signature Seperator image

Minds are like parachutes ... They only function when open!

#4

Useril este offline   Peter Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,006
  • Inregistrat: 24-November 09



Postat on Rulouri de primavara - Spring rolls 03 February 2015 - 10:23 AM

Eu nu numai ca te laud, eu le voi si face. Mai trebuie foile de orez.
Merci de reteta. :floare:

Peter

PS. Nu le mai prajesti deloc?
Signature Seperator image

Salutari din Bavaria

Imagine postata

#5

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,781
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Rulouri de primavara - Spring rolls 04 February 2015 - 12:49 PM

Mie imi plac calde si pun cate doua foi, asa le pot praji rapid fara sa mi se topeasca foaia! :thumleft:

#6

Useril este offline   iulia nicoleta Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,124
  • Inregistrat: 25-November 09



Postat on Rulouri de primavara - Spring rolls 04 February 2015 - 07:06 PM

Ce bine era daca stiam si eu pontul asta, de a pune cate doua foi, cand am facut tigaretele de dovleac de la concurs....
Am mai citit ca dupa ce le treci prin jetul de apa e bine sa le asezi pe un prosop sa absoarba excesul probabil.
Eu oricum m-am convins ca e mai ok sa folosesti foi filo. Si tipa de unde am luat reteta pentru concurs, desi la ingrediente a scris foi de orez, in video a folosit filo.

#7

Useril este offline   Ria Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal



Postat on Rulouri de primavara - Spring rolls 05 February 2015 - 08:14 AM

Vezi postareaPeter, la 03 February 2015 - 01:23 AM, a spus:

Eu nu numai ca te laud, eu le voi si face. Mai trebuie foile de orez.
Merci de reteta. :floare:

Peter

PS. Nu le mai prajesti deloc?


Peter, eu nu le prajesc deloc.
Exista mai multe varietati de rulouri din foi de orez in bucataria asiatica. Unele se prajesc (nems), altele se coc la aburi, iar altele se mananca asa, fresh :rolleyes: , cum sunt ale mele.
Signature Seperator image

Minds are like parachutes ... They only function when open!

#8

Useril este offline   Peter Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,006
  • Inregistrat: 24-November 09



Postat on Rulouri de primavara - Spring rolls 05 February 2015 - 08:52 AM

Vezi postareaRia, la 05 February 2015 - 05:14 AM, a spus:

Vezi postareaPeter, la 03 February 2015 - 01:23 AM, a spus:

Eu nu numai ca te laud, eu le voi si face. Mai trebuie foile de orez.
Merci de reteta. :floare:

Peter

PS. Nu le mai prajesti deloc?


Peter, eu nu le prajesc deloc.
Exista mai multe varietati de rulouri din foi de orez in bucataria asiatica. Unele se prajesc (nems), altele se coc la aburi, iar altele se mananca asa, fresh :rolleyes: , cum sunt ale mele.


Merci de explicatie. Atunci le voi face pe aburi, sau jumi-juma. Eu le faceam de obicei prajite.
Signature Seperator image

Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9

Useril este offline   Peter Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,006
  • Inregistrat: 24-November 09



Postat on Rulouri de primavara - Spring rolls 06 February 2015 - 10:51 PM

Ria merci mult ptr. idee. Am facut trei feluri.

Imagine atasata

Vegetarian, cu shrimps si cu carne tocata. :thumleft:

Imagine atasata

Alea vegetariene si cu shrimps le-am
facut sub aburi(am scula din aia),

Imagine atasata

...si cele cu carne tocata(jumatate am facut cu foaie dubla) au iesit perfecte. Adica dupa ce au fost prajite. :rolleyes:

Imagine atasata

Imagine atasata

Imagine atasata

Ajunge un strop de sos soia si sunt divine. Chiar!
Mai incerc cele de pe aburi cu sos acrisor-dulce(un fel de thai-sefu' :occasion14: mai facea...)

Totusi; putina indeminare trebuie la foile de orez. Nici prea mult in apa, dar de nici un fel prea scurt...
Mai fac. Eu am facut ptr. o seara de party... :snorting:

Peter
Signature Seperator image

Salutari din Bavaria

Imagine postata

#10

Useril este offline   Daniella Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,438
  • Inregistrat: 04-July 10



Postat on Rulouri de primavara - Spring rolls 07 February 2015 - 02:04 AM

Vezi postareaRia, la 05 February 2015 - 06:14 AM, a spus:

Peter, eu nu le prajesc deloc.
Exista mai multe varietati de rulouri din foi de orez in bucataria asiatica. Unele se prajesc (nems), altele se coc la aburi, iar altele se mananca asa, fresh :rolleyes: , cum sunt ale mele.


oricare dintre foile de orez se pot manca fara a le pregati termic?

Peter, cele la abur de ce au iesit brune? ai pus sos de soia si inauntru? Care ti-au placut mai mult ? aburite sau prajite?

Signature Seperator image


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#11

Useril este offline   Peter Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,006
  • Inregistrat: 24-November 09



Postat on Rulouri de primavara - Spring rolls 07 February 2015 - 09:30 AM

Vezi postareaDaniella, la 06 February 2015 - 11:04 PM, a spus:

Vezi postareaRia, la 05 February 2015 - 06:14 AM, a spus:

Peter, eu nu le prajesc deloc.
Exista mai multe varietati de rulouri din foi de orez in bucataria asiatica. Unele se prajesc (nems), altele se coc la aburi, iar altele se mananca asa, fresh :rolleyes: , cum sunt ale mele.


oricare dintre foile de orez se pot manca fara a le pregati termic?

Peter, cele la abur de ce au iesit brune? ai pus sos de soia si inauntru? Care ti-au placut mai mult ? aburite sau prajite?


Da Daniella, am pus cite un strop de sos(nu in fiecare) M-am jucat asa sa incerc.
Alea prajite sunt pe gustul meu.

Peter
Signature Seperator image

Salutari din Bavaria

Imagine postata

#12

Useril este offline   Ria Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal



Postat on Rulouri de primavara - Spring rolls 07 February 2015 - 07:26 PM

Vezi postareaPeter, la 06 February 2015 - 01:51 PM, a spus:

Ria merci mult ptr. idee. Am facut trei feluri.

Peter



Cu mare placere Peter!
Cred ca ati avut un party pe cinste :occasion14: Rulourile prajite arata super :hungry:
Signature Seperator image

Minds are like parachutes ... They only function when open!



Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






www.amenajariintretineregradini.ro www.creativgarden.ro Creare site de prezentare Creare site Creare site
Detectiv privat Mediator Encean Alexandru Detectiv particular