Chocolate cheesecake soufflé

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Chocolate cheesecake soufflé 3 ingrediente

#1

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,778
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Chocolate cheesecake soufflé 15 January 2015 - 01:10 PM

Imagine atasata

Ati vazut ca are doar 3 ingrediente?
Ca nu are faina?

Ok.Acum va explic cat este de usor de facut.Cat este de bun nu o sa stiti pana nu-l incercati.

Am ochit reteta pe un site numit Rasamalaysia si mi se parea suspect de usor de facut.

3 oua
120 gr ciocolata
12o gr branza tartinabila gen ricotta

Separati ouale: albusurile de batem spuma cu o lingura de suc de lamie
Topim ciocolata cu ricotta pe baie de aburi.Cand s-a topit ciocolata, retrageti recipientul de pe foc, nu trebuie sa fiarba.

Imagine atasata

Lasam sa se raceasca un pic.
Adaugam galbenusurile.Si treptat albusurile spuma.

Imagine atasata

Turnam compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt.

Imagine atasata

Si asezam tava intr-o tava mai mare.Turnam apa in tava mai mare pentru a coace sufleul nostru pe baie de aburi la cuptor.

Coacem la 170 de grade primele 15 minute, dupa care reducem un pic temperatura si mai lasti inca 15 minute.

Lasam sufleul la racit minim 2 ore la frigider.

Imagine atasata

Observatii:

Textura este asemanatoare unei mousse, deci destul de greu de feliat.As pregati si servi soufleul in monoportii data viitoare.

Eu am folosit ciocolata amaruie(semi-sweet) si n-a fost nevoie si de al patrulea ingredient(zahar).
Daca folositi o ciocolata amara adaugati o lingura doua de zahar la albusuri.

Gata!

Imagine atasata

#2

Useril este offline   sorinadaniela Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,561
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationVicenza (Italia)



Postat on Chocolate cheesecake soufflé 15 January 2015 - 01:52 PM

Îmi place... daaaaaaar cu ce înlocuiesc ricotta?
Signature Seperator image

Sorina

#3

Useril este offline   Carmella Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,278
  • Inregistrat: 30-November 09



Postat on Chocolate cheesecake soufflé 15 January 2015 - 02:32 PM

Sorina, iti place ca e Monti :D am pus si eu ochii pe ea, deja, trebuie sa slabesc vreo 5 kile :blush: asa ca trebuie sa ma imprietenesc din nou cu Monti. Ricotta nu e Monti? nu mai stiu...
Oricum, citind, seamana foarte bine cu o reteta de inghetata pe care o faceam pe vremuri, si fiind spumoasa, dupa cum o descrie Eataly, cred ca merge de minune si pusa la congelator si inghetata, daca prelucrezi putin termic galbenusurile sau n-ai greturi sa le maninci crude ;)
Eu o s-o fac cu ricotta.

#4

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,778
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Chocolate cheesecake soufflé 15 January 2015 - 02:59 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 15 January 2015 - 11:52 AM, a spus:

Îmi place... daaaaaaar cu ce înlocuiesc ricotta?


Sorina, n-ai nici o branzica pe lista monty?

Vezi postareaCarmella, la 15 January 2015 - 12:32 PM, a spus:

Sorina, iti place ca e Monti :D am pus si eu ochii pe ea, deja, trebuie sa slabesc vreo 5 kile :blush: asa ca trebuie sa ma imprietenesc din nou cu Monti. Ricotta nu e Monti? nu mai stiu...
Oricum, citind, seamana foarte bine cu o reteta de inghetata pe care o faceam pe vremuri, si fiind spumoasa, dupa cum o descrie Eataly, cred ca merge de minune si pusa la congelator si inghetata, daca prelucrezi putin termic galbenusurile sau n-ai greturi sa le maninci crude ;)
Eu o s-o fac cu ricotta.


Carmella, adica in loc sa bagi in cuptor il bagi in congelator?

#5

Useril este offline   sorinadaniela Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,561
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationVicenza (Italia)



Postat on Chocolate cheesecake soufflé 15 January 2015 - 03:18 PM

Ricotta nu e monti...

Philadelphia ar fi sau "perluțe" sau brânza proaspătă (pe asta nu am de unde să o iau)... Care ar merge mai bine?

PS... Completez. La monti ai voie cu orice brânză minus urda/ricotta.
Așa că, Lili, din brânzeturile proaspete care le găsim pe aici care ar fi cel mai indicat înlocuitor?
Signature Seperator image

Sorina

#6

Useril este offline   Daniella Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,422
  • Inregistrat: 04-July 10



Postat on Chocolate cheesecake soufflé 15 January 2015 - 03:45 PM

ah! cred ca asta ar fi cheese cake ul meu preferat! cake si cu cheese si cu ciocolata e de vis!
daca nu as fi la dieta, as fugi spre casa sa o fac! asa stau pe loc si visez :105: la ce o sa mananc peste 9-10 saptamani!
cum de nu ai ornat-o cu fructe in stilul cheese-cake? si ce bine ca are doar 3 ingrediente, am vazut ca astea sunt preferatele tale! e bine si pt mine, ca nu ma mai trezesc ca-mi lipseste 1 ingredient -2..
fotografiile, le am zarit si pe fb, ma determina sa salivez intens si indelung ...
multumim si promit sa o fac pe la sfarsit de martie incolo , probabil cantitate mini (1/3) ca pe ai mei nu ma pot baza sa ma ajute la mancat ...
Signature Seperator image


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#7

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,778
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Chocolate cheesecake soufflé 15 January 2015 - 04:00 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 15 January 2015 - 01:18 PM, a spus:

Ricotta nu e monti...

Philadelphia ar fi sau "perluțe" sau brânza proaspătă (pe asta nu am de unde să o iau)... Care ar merge mai bine?

PS... Completez. La monti ai voie cu orice brânză minus urda/ricotta.
Așa că, Lili, din brânzeturile proaspete care le găsim pe aici care ar fi cel mai indicat înlocuitor?


Philadelphia sigur! :thumleft:

#8

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,778
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Chocolate cheesecake soufflé 15 January 2015 - 04:03 PM

Vezi postareaDaniella, la 15 January 2015 - 01:45 PM, a spus:

ah! cred ca asta ar fi cheese cake ul meu preferat! si cheese cake si cu ciocolata e de vis!
daca nu as fi la dieta, as fugi spre casa sa o fac! asa stau pe loc si visez :105: la ce o sa mananc peste 9-10 saptamani!
cum de nu ai ornat-o cu fructe in stilul cheese-cake? si ce bine ca are doar 3 ingrediente, am vazut ca astea sunt preferatele tale! e bine si pt mine, ca nu ma mai trezesc ca-mi lipseste 1 ingredient -2..
fotografiile, le am zarit si pe fb, ma determina sa salivez intens si indelung ...
multumim si promit sa o fac pe la sfarsit de martie incolo , probabil cantitate mini (1/3) ca pe ai mei nu ma pot baza sa ma ajute la mancat ...


Dany, nu l-am decorat pentru ca e mai mult un soufflé.O consistenta mult mai "moussosa" decat a cheesecake-ului.
Eu il pun la categoria dulciuri pentru dieta.Serios. :salut:
Acu stiu ca tu esti la detox si nu se pune.

#9

Useril este offline   Ioana Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09



Postat on Chocolate cheesecake soufflé 15 January 2015 - 04:13 PM

Imi place cum arata si ca e simplu de facut.Cand am sa am musafiri am sa o incerc ca la noi nici unul nu prea e ciocolatos.
Da acum scriind mi-a venit ideea, am sa-i dau reteta nepoatei mele ca ea e fam cioco si a facut o pasiune pentru gatit desi n-are decat 12 ani.
Signature Seperator image

"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#10

Useril este offline   julix_2007 Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,245
  • Inregistrat: 24-November 09



Postat on Chocolate cheesecake soufflé 15 January 2015 - 05:12 PM

Am devenit fan al combinatiilor ingrediente putin+munca si mai putina =love. Asa ca am pus reteta deoparte si la vedere, ca numa' odata ma incord si o fac.

#11

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,778
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Chocolate cheesecake soufflé 15 January 2015 - 06:04 PM

Vezi postareaIoana, la 15 January 2015 - 02:13 PM, a spus:

Imi place cum arata si ca e simplu de facut.Cand am sa am musafiri am sa o incerc ca la noi nici unul nu prea e ciocolatos.
Da acum scriind mi-a venit ideea, am sa-i dau reteta nepoatei mele ca ea e fam cioco si a facut o pasiune pentru gatit desi n-are decat 12 ani.


Ce frumos ca ai o nepoata cu pasiunea bucatariei!Mai ales la o varsta asa frageda. :thumleft:

Vezi postareajulix_2007, la 15 January 2015 - 03:12 PM, a spus:

Am devenit fan al combinatiilor ingrediente putin+munca si mai putina =love. Asa ca am pus reteta deoparte si la vedere, ca numa' odata ma incord si o fac.


July, si eu.Si daca vad si putine ingrediente mi se aprinde beculetul si ma incordez, cum spui tu! :occasion14:

#12

Useril este offline   Ioana Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09



Postat on Chocolate cheesecake soufflé 15 January 2015 - 07:08 PM

Vezi postareaEataly, la 15 January 2015 - 03:04 PM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 15 January 2015 - 02:13 PM, a spus:

Imi place cum arata si ca e simplu de facut.Cand am sa am musafiri am sa o incerc ca la noi nici unul nu prea e ciocolatos.
Da acum scriind mi-a venit ideea, am sa-i dau reteta nepoatei mele ca ea e fam cioco si a facut o pasiune pentru gatit desi n-are decat 12 ani.


Ce frumos ca ai o nepoata cu pasiunea bucatariei!Mai ales la o varsta asa frageda. :thumleft:


Daa, ii place.Anul trecut cand am fost pentru majoratul celei mari a vrut sa ma ajute cu tortul, s-a tot invartit pe langa mine, apoi la florile din pasta de zahar a vrut si ea sa faca.
O alta pasiune a ei era designul vestimentar,dar cea mare i-a spus ca mai bine se axeaza pe patiserie ca in lumea modei intrii mai greu, asa ca acum tot prajitureste. :71:

Cand a fost sora mea in tara de s-a intamplat cu tata ea i-a facut la intoarcere ceva dulce. :love7:
Signature Seperator image

"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#13

Useril este offline   Phoenix Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,569
  • Inregistrat: 13-December 10



Postat on Chocolate cheesecake soufflé 15 January 2015 - 10:45 PM

Doamne cum poate arata... :rolleyes:
De retinut si de facut neaparat!

#14

Useril este offline   laura_lala Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia



Postat on Chocolate cheesecake soufflé 16 January 2015 - 12:48 AM

Minunata reteta, simpla, pufoasa, aspectuoasa si ieftina. Trebuie s-o fac si eu sfarsitul asta de saptamana. :)

#15

Useril este offline   sorinadaniela Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,561
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationVicenza (Italia)



Postat on Chocolate cheesecake soufflé 16 January 2015 - 10:28 AM

Ciao, Laura! Ce bine-mi pare că te "văd"!
Signature Seperator image

Sorina

#16

Useril este offline   Adriana Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,413
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT



Postat on Chocolate cheesecake soufflé 16 January 2015 - 11:15 AM

De frumoasa e frumoasa tare mai trebuie s-o incercam sa vedem cit e de buna :-*

#17

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,778
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Chocolate cheesecake soufflé 16 January 2015 - 04:44 PM

Vezi postareaPhoenix, la 15 January 2015 - 08:45 PM, a spus:

Doamne cum poate arata... :rolleyes:
De retinut si de facut neaparat!


Asa am reactionat si eu cand am vazut-o prima oara!
:thumleft:

Vezi postarealaura_lala, la 15 January 2015 - 10:48 PM, a spus:

Minunata reteta, simpla, pufoasa, aspectuoasa si ieftina. Trebuie s-o fac si eu sfarsitul asta de saptamana. :)


Pai stii ca mie astea-mi plac!

Vezi postareaAdriana, la 16 January 2015 - 09:15 AM, a spus:

De frumoasa e frumoasa tare mai trebuie s-o incercam sa vedem cit e de buna :-*


Asa, Adriana, e pe incercate! :thumleft:

#18

Userul este online   moatza Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 5,361
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici



Postat on Chocolate cheesecake soufflé 18 January 2015 - 10:01 PM

Vezi postareaEataly, la 15 January 2015 - 02:03 PM, a spus:

Eu il pun la categoria dulciuri pentru dieta.Serios. :salut:


Chiar ca!
Cu ganduri pacatoase, dar tare curioasa, am purces la infaptuire. Ricota - ioc! Dar am cumparat vineri special din piata de la Zozo, de la Braila, urda cremoasa.
Cantitatile mi s-au parut exagerat de modeste, asa ca am dublat fara nicio cracnire.
Si fiindca mi se parea compozitia de branza + ciocolata cam densa, am pus de la mine putere 60ml smantana grasa, asa ca pot zice ca am avut o urda extrem de cremoasa. Ciocolata a fost cu 50% cacao si in final parca ar fi tb ceva mai dulce rezultatul.
A mea nu a iesit asa faramicioasa, parca asa pare a ta. A iesit mai densa, umeda, felia se taie perfect. Am pus si coaja rasa a 3 mandarine si are si-o aroma usor citrica.
Sincer nu ma da pe spate, dar ca sa impaci si capra si varza, merge! Adica sa zici c-ai facut un dulce mai putin vinovat, un dulce ptr o dieta mai originala.
Mie gandul mi-a ramas la tarta aia cu faina de migdale si ciocolata, tot de-a ta, pe care-am facut-o de mai multe ori si mi se pare extrem de buna.

ps: neaparat sa coaceti in forma dreapta, tapetata cu hartie, eu am pus intr-o forma de silicon, de-aia de colac si mi s-a rupt la rasturnare.

#19

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,778
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Chocolate cheesecake soufflé 22 January 2015 - 03:02 PM

Motzulina, poate daca m-ai adaugai zahar era mai atractiva. :blush:
Pentru mine e buna si fara, dar voi gustati.

Urda aia din Ro are o consistenta diferita fata de ricotta.E mai consistenta.
Dar si aici e chestie de gusturi, nu stiu.

Vreau sa o incerc cu o branza tartinabila, gen philadelphia, sa vad ce se schimba.

#20

Userul este online   moatza Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 5,361
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici



Postat on Chocolate cheesecake soufflé 23 January 2015 - 09:42 PM

zahar n-as mai fi adaugat, clar.
urda, da, e altfel, de-aia am mai adaugat smantana grasa si am tot zbatut-o la mixer pana s-a facut o pasta fina, dar tot cred ca e un pic altfel.
oricum, ma bantuia, am prestat-o si m-am linistit.
:)



Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






www.amenajariintretineregradini.ro www.creativgarden.ro Creare site de prezentare Creare site Creare site
Detectiv privat Mediator Encean Alexandru Detectiv particular