Trubichky

Salt la continut

  • (4 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Trubichky Cornulete cu smantana

#1

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,811
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Trubichky 05 December 2014 - 05:11 PM

Imagine atasata

Trubichky sau trubochky sunt cornulete rusesti.Se apropie Craciunul si vad ca ati pornit campania de biscuitei, fursecuri si alte dulciuri.Va propun si eu cornuletele rusesti gasite pe blogul de aici.Asta-i o reteta de genul: "te-am vazut, mi-ai placut, ce ramane de facut?".

250 gr unt
250 gr smantana
400 gr de faina

Pentru umplutura:

150 gr nuci macinate
3-4 plicuri de zahar vanilat

Eu am umplut jumatate cu magiun.
Piscotel(Lia) stie cat de mult ador eu cornuletele de Baia Mare si acestea se apropie destul de mult de reteta lor segreta.

Amestecati cele 3 ingrediente, formati un aluat omogen si-l lasati la rece macar o jumatate de ora.

Imagine atasata

Fragede, "topitoare", rapide, fara complicatii. :thumleft:

Imagine atasata

#2

Useril este offline   stella Icon

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,692
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Trubichky 05 December 2014 - 06:11 PM

Deci total fara ou . De incercat

#3

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,811
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Trubichky 05 December 2014 - 06:50 PM

Stela, fara ou, fara praf de copt. :occasion14:

#4

Useril este offline   sorinadaniela Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,600
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationVicenza (Italia)



Postat on Trubichky 05 December 2014 - 07:16 PM

Le-am făcut la fete (vorba vine, aveam o poftă nebună) cornulețe cu untură acum 2 săptămâni. Au zburat imediat.
Am să încerc și rețeta mătăluță că-mi place. Nu garantez că sunt capace în seara asta, dar tare mi-ar place să le pap mâine la micul dejun...
Signature Seperator image

Sorina

#5

Useril este offline   Olguta Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti



Postat on Trubichky 06 December 2014 - 12:22 AM

Pe astea le fac in mod sigur. Tot planuiam ceva cornulete pentru Craciun.
Signature Seperator image

Imagine postata

#6

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,811
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Trubichky 06 December 2014 - 12:37 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 05 December 2014 - 05:16 PM, a spus:

Le-am făcut la fete (vorba vine, aveam o poftă nebună) cornulețe cu untură acum 2 săptămâni. Au zburat imediat.
Am să încerc și rețeta mătăluță că-mi place. Nu garantez că sunt capace în seara asta, dar tare mi-ar place să le pap mâine la micul dejun...


Sorinuca, pai n-ai vazut ca se fac singure?!
:rolleyes:


Vezi postareaOlguta, la 05 December 2014 - 10:22 PM, a spus:

Pe astea le fac in mod sigur. Tot planuiam ceva cornulete pentru Craciun.


Olguta, abia astept sa le faci.Eu deja le visez, ca mai am rahat din Ro. :happy2:

#7

Useril este offline   valery Icon

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 16-February 13



Postat on Trubichky 06 December 2014 - 05:11 AM

Felicitari Eataly :floare: Grozav de bine arata ! Le-am trecut si eu pe lista ,daca ajuta Dumnezeu le fac de craciun .

#8

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,811
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Trubichky 06 December 2014 - 07:37 PM

Valery, sa le faci neaparat! :floare:

Cand le-am vazut prima oara, mi-am adus aminte de reteta Ralucai de pateuri rapide de aici.Facute de mine si in varianta cornulete.
Acolo folosim branza de vaci, aici smantana.

O scot la suprafata ca se apropie sarbatorile! :occasion14:

#9

Useril este offline   Ioana Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09



Postat on Trubichky 08 December 2014 - 05:47 PM

Le am si eu pe lista azi.Inca nu stiu cu ce le umplu ca abia azi am facut rahatul.
Imi ploua in gura numai cand ma gandesc la ele :105:
Signature Seperator image

"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#10

Useril este offline   Ioana Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09



Postat on Trubichky 10 December 2014 - 04:32 PM

Am reusit sa le fac ieri in pauza de munca.Facusem de luni aluatul dar n-am apucat sa mai coc, mai ales ca am vrut sa vad cum se comporta rahatul proaspat.Asa ca am facut luni rahat, am facut din cel simplu cu apa de flori si trandafiri .

Cornuletele o parte le-am umplut cu gem de catina, o parte cu rahat.Gemul s-a am scurs,asa ca marginile sunt patate.Rahatul arata tare bine, deci daca mai fac o runda de rahat pentru cozonaci intr-o saptamana se usuca destul de bine.

Imagine atasata

Imagine atasata


Azi nu mananc ca e miercuri,sunt curioasa cum sunt maine.Oricum jumatate din ele au disparut inca de ieri seara ca am avut un elfulet care a papat si i-au placut :thumleft:
Signature Seperator image

"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#11

Useril este offline   Adriana Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,463
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT



Postat on Trubichky 10 December 2014 - 04:40 PM

Fain Ioana, ca se mentine rahatul si nu se scurge, asteptam proba ta.

Lili, dar in umplutura cu nuci nu se pune nimic ca sa se faca ca o pasta? Se pun doar nucile si gata?

Le incerc si eu dar cu rahat ca-mi plac cel mai mult si mai mult.

#12

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,811
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Trubichky 10 December 2014 - 05:40 PM

Vezi postareaIoana, la 10 December 2014 - 02:32 PM, a spus:

Azi nu mananc ca e miercuri,sunt curioasa cum sunt maine.Oricum jumatate din ele au disparut inca de ieri seara ca am avut un elfulet care a papat si i-au placut :thumleft:


Ioana, nu stiu cum se comporta dupa o zi, ca la mine n-au durat.Sa-mi zici si mie.
Daca elfulezului i-au placut eu-s multumita!

:hello:

Vezi postareaAdriana, la 10 December 2014 - 02:40 PM, a spus:

Lili, dar in umplutura cu nuci nu se pune nimic ca sa se faca ca o pasta? Se pun doar nucile si gata?

Le incerc si eu dar cu rahat ca-mi plac cel mai mult si mai mult.


In reteta originala nu era si eu n-am pus.Se leaga un pic la caldura ca nucile-s uleioase.
Mama de exemplu punea albus de ou ca la cozonac sau lapte.
Dar tu fa-le cum iti place ca aluatul e mortal si cu gem, si cu rahat si cu nuci. :wub:

#13

Useril este offline   moatza Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 5,413
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici



Postat on Trubichky 10 December 2014 - 11:02 PM

Vezi postareaAdriana, la 10 December 2014 - 02:40 PM, a spus:

Lili, dar in umplutura cu nuci nu se pune nimic ca sa se faca ca o pasta? Se pun doar nucile si gata? .


macinate, eu le amestec cu gem mai acrisor, cum ar fi cel de prune si se face o pasta f buna de umplut.

Lili, si eu fac cornuletele astea si-s o minune, stiu. dar dau dependenta, iti tot vine sa rozi tot timpul cate unu'.

#14

Useril este offline   adi_edi Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 841
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto



Postat on Trubichky 11 December 2014 - 05:59 AM

Am facut si eu aseara o jumatate de portie, sa vad cum ies. Am vrut sa pun nuca, dar era ranceda :angryfire:; am gasit o mana de cashews, le-am macinat si le-am amestecat cu o marmelada de capsuni - mmmmmm..... Poze n-am dar sper sa ajung sa fac cand o sa execut portia "oficiala" de Craciun :) .

#15

Useril este offline   Adriana Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,463
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT



Postat on Trubichky 11 December 2014 - 10:54 AM

Vezi postareaEataly, la 10 December 2014 - 02:40 PM, a spus:

In reteta originala nu era si eu n-am pus.Se leaga un pic la caldura ca nucile-s uleioase.
Mama de exemplu punea albus de ou ca la cozonac sau lapte.
Dar tu fa-le cum iti place ca aluatul e mortal si cu gem, si cu rahat si cu nuci. :wub:

Pai de aia te intrebam pentru ca si mama stiu ca lega nucile macinate pentru cozonac cu albus de ou.
Dar oricum le incerc cu rahat

Vezi postareamoatza, la 10 December 2014 - 08:02 PM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 10 December 2014 - 02:40 PM, a spus:

Lili, dar in umplutura cu nuci nu se pune nimic ca sa se faca ca o pasta? Se pun doar nucile si gata? .


macinate, eu le amestec cu gem mai acrisor, cum ar fi cel de prune si se face o pasta f buna de umplut.

Lili, si eu fac cornuletele astea si-s o minune, stiu. dar dau dependenta, iti tot vine sa rozi tot timpul cate unu'.

mersi, buna idee

#16

Useril este offline   icecream Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 229
  • Inregistrat: 10-December 12
  • LocationTîrgu Mureș



Postat on Trubichky 11 December 2014 - 11:21 AM

Mama are o rețetă asemănătoare, mulțumesc că mi-ați reamintit-o, le voi face pentru Crăciun umplute cu nucă măcinată legată cu dulceață de trandafiri, am mai găsit în cămară un borcănel primit de la mama acu doi ani special pentru umpluturi de cornulețe sau cozonac, adică mai legată dulceața.

#17

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,811
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Trubichky 11 December 2014 - 02:59 PM

Vezi postareamoatza, la 10 December 2014 - 09:02 PM, a spus:

Lili, si eu fac cornuletele astea si-s o minune, stiu. dar dau dependenta, iti tot vine sa rozi tot timpul cate unu'.


Da, pai asta-i farmecul.cand nu mai sunt, problema-i rezolvata! :occasion14:

Vezi postareaadi_edi, la 11 December 2014 - 03:59 AM, a spus:

Am facut si eu aseara o jumatate de portie, sa vad cum ies. Am vrut sa pun nuca, dar era ranceda :angryfire:; am gasit o mana de cashews, le-am macinat si le-am amestecat cu o marmelada de capsuni - mmmmmm..... Poze n-am dar sper sa ajung sa fac cand o sa execut portia "oficiala" de Craciun :) .


Bine ca au trecut proba! :notworthy:

Vezi postareaicecream, la 11 December 2014 - 09:21 AM, a spus:

Mama are o rețetă asemănătoare, mulțumesc că mi-ați reamintit-o, le voi face pentru Crăciun umplute cu nucă măcinată legată cu dulceață de trandafiri, am mai găsit în cămară un borcănel primit de la mama acu doi ani special pentru umpluturi de cornulețe sau cozonac, adică mai legată dulceața.


Ma bucur, cred ca pe platou de fursecuri asortate merg de minune.
La noi parca nu era Craciun fara cozonac si cornulete. :santa:

#18

Useril este offline   Rain Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 421
  • Inregistrat: 20-January 10



Postat on Trubichky 11 December 2014 - 11:25 PM

Eataly,multam pentru reteta! Le-am facut cum ai postat reteta, "nu sunt bune" ca dispar rapid. Nu au supravietuit pana a doua zi,dar banuiesc ca sunt la fel de bune. Eu in fiecare an fac cornulete de Craciun,reteta mea este asemanatoare,in plus are ou si drojdie.
Signature Seperator image

No matter how slow you go,you are still lapping everybody on the couch!

#19

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,811
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Trubichky 12 December 2014 - 02:19 PM

Vezi postareaRain, la 11 December 2014 - 09:25 PM, a spus:

Eataly,multam pentru reteta! Le-am facut cum ai postat reteta, "nu sunt bune" ca dispar rapid. Nu au supravietuit pana a doua zi,dar banuiesc ca sunt la fel de bune. Eu in fiecare an fac cornulete de Craciun,reteta mea este asemanatoare,in plus are ou si drojdie.


Ma bucur ca cornuletele astea au inceput sa faca victime! :Demon:
Ale mele fara ou si fara drojdie, am economisit doua ingrediente. :thumleft:

#20

Useril este offline   Destiny Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 703
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationLa munte



Postat on Trubichky 14 December 2014 - 06:41 PM

Vor ramane cornuletele preferate-multumesc pentru reteta Eataly

Imagini atasate

  • Imagine atasata

Signature Seperator image

Prietenii advarati sunt rari



  • (4 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






www.amenajariintretineregradini.ro www.creativgarden.ro Creare site de prezentare Creare site Creare site
Detectiv privat Mediator Encean Alexandru Detectiv particular