Afumaturile mele

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Afumaturile mele

#1

Useril este offline   clau_ash Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael



Postat on Afumaturile mele 02 November 2014 - 11:53 PM

Anul asta i-am comandat sotului afumatoare cadou de ziua de nastere.
Pana acum am folosit-o de 3 ori si iata si pozele de rigoare:
Doama afumatoare:

Imagine atasata

Imagine atasata

Prima incercare:
kaizer, piept de curcan di inca o bucata care nu imi mai aduc aminte ce e :scratch:

Imagine atasata

A doua incercare:
Pui intreg, pastrama de oaie, piet de curcan, piept de pui

Imagine atasata

A treia incercare:

Imagine atasata

Imagine atasata

Carnati din carne de vita si un pic de grasime de oaie,

antricot de vita,

Imagine atasata

rulada din piept de curcan cu mustar dijon si usturoi,

Imagine atasata

rulada din piept de curcan cu dulceata de chili,

Imagine atasata

sinta vita

Imagine atasata

#2

Userul este online   Carmella Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,301
  • Inregistrat: 30-November 09



Postat on Afumaturile mele 02 November 2014 - 11:57 PM

Merci mult! Acum nu mai sint curioasa, ci sint doar geloasa :) in sens pozitiv... :)

#3

Useril este offline   clau_ash Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael



Postat on Afumaturile mele 03 November 2014 - 12:15 AM

Carmella :pupic:

Si acum impresii:

Pieptul de pui iese cam uscat, nu stiu daca o sa mai fie in program.
Pieptul de curcan iese delicios si nu este uscat. Am facut 3 feluri :
1 marinat + uns cu dulceata de chilli
2 marinat + uns cu paprika
3 marinat - rulada + dijon +pasta de usturoi + uns in timp ce era in afumatoare cu sos teriaky = the best!
4 marinat - rulada + dulceata de chili in interior + exterior

Pastrama de oaie - gustoasa dar cam taricica.

Antricot de vita - marinat + amestec de paprika +sare grunjiasa + zahar brun + piper + cimbru + in timp ce era in afumatoare sos de barbeque = WOW in mod cert nu va lipsi de acum.

Carnati - super

Sinta - fiarte buna rece taiata subtire la sandwich.

Pui intreg - arata bine, nu am dat pe spate, prefer ruladele de curcan.

Kaizer - alt WOW. Super gustos


Daca are cineva sugestii si retete de abia astept sa le pun la incercare :bounce:

#4

Userul este online   Adriana Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,460
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT



Postat on Afumaturile mele 03 November 2014 - 01:07 AM

Chiar ca e de invidiat, e mai puternica decit a noastra.
Imagine atasata
Noi am folosit-o extrem de putin, cre ca de 2 sau 3 ori pentru ca mi-e mila de bietul Stefano care sta linga ea non stop sa supravegheze carbunii asa ca renunt.
Ce a iesit cel mai bine din ce am incercat a fost cirnatul, ceafa de porc si macroul, pieptul de pui la fel iese prea uscat.
crud, in raftul dedesubt e pieptul de pui
Imagine atasata
copt
Imagine atasata

#5

Useril este offline   clau_ash Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael



Postat on Afumaturile mele 03 November 2014 - 01:57 AM

Adriana, cred ca o poti folosi si tu in gengul cum e a mea daca faci ceva schimbari: scoti raftul de dedesubt si atarni de raftul de sus bucatile.

Eu bag cam 3-4 kg de carbuni si o aduc cam la150- 120 de grade C dupa care scade cam la 100. Pe langa carbuni mai adaug lemn de afumat de la weber pe care il tin in vin si il usuc cu hartie( asta il pun cam pe la jumatatea timpului) sau runegus.

Alaltaieri pentru ca a fost cam frig si a si plouat a stat cam 5 ore la 120- 100 C.
Felii nu am incercat, doar bucatoaie. :rolleyes:

Pestw inca nu am incercat si nici branza , dar le am in orogram pebtru anul viitor

#6

Useril este offline   moatza Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 5,409
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici



Postat on Afumaturile mele 03 November 2014 - 11:06 AM

de pesti voiam si eu sa-ti zic, noi am facut macrou si-a iesit o bunatate.
si toba de casa - sa nu te sperii, ca se face f usor! - si-afumata apoi e-un mare wow.
ma gandesc ca ati putea tine pieptul de pui mai putin, ca sa nu iasa uscat. sau nu se afuma suficient daca-l tii mai putin?
la noi am vazut si pulpe si aripioare afumate,la magazin. si picioare de porc. si cu toate ca cica nu-s sanatoase, mie-mi plac f mult prunele afumate, nu doar uscate.



Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






www.amenajariintretineregradini.ro www.creativgarden.ro Creare site de prezentare Creare site Creare site
Detectiv privat Mediator Encean Alexandru Detectiv particular