Tort Nua

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tort Nua Cu cacao

#1

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,943
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Tort Nua 02 October 2014 - 01:23 PM

Imagine atasata

E un tort cu crema de cacao, eu l-as chema tort dezordonat.Asta pentru ca nu e clasicul tort cu crema in mijloc.Ci un tort in care blatul si crema se coc impreuna.
Luat de pe pagina de facebook "Le delizie di Terry", a avut mare succes la vremea respectiva, circulau mai multe variante: cu crema de ricotta si cu crema de vanilie.
Eu l-am facut de nenumarate ori, dar numai varianta cu cacao.Vor urma celalalte variante sper!

Pregatiti mai intai crema:

500 ml lapte gras
140 gr zahar
40 gr cacao
50 gr faina
2 oua

Batem bine ouale cu zaharul, adaugam faina cenuta si cacao, dupa care unim laptele.
Punem pe foc mic si amestecam mereu pana obtinem o budinca.

Lasam la racit si ne apucam de blat:

280 gr faina
230 gr zahar
4 oua
130 ml ulei
100 ml lapte
30 gr cacao
1 lingura de praf de copt

Batem ouale cu zaharul, adaugam treptat uleiul si laptele.La sfarsit adaugam faina amestecata cu cacao si praf de copt.
Turnam compozitia intr-o forma de tort unsa sau tapetata cu hartie.
Peste compozitia "cruda" adaugam cu lingura din loc in loc, crema de cacao.

Introducem rapid tortul in cuptorul incalzit la 180° si coacem pana cand e gata(adica cand am efectuat proba cu scobitoarea).
Aproximativ 30-40 de minute.

Imagine atasata

Lasati la racit, eventual si in frigider cateva ore.

Imagine atasata

#2

Useril este offline   icecream Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 231
  • Inregistrat: 10-December 12
  • LocationTîrgu Mureș



Postat on Tort Nua 02 October 2014 - 04:24 PM

Arată interesant și cred ca e și bun, dar la compoziția blatului cred ca-i o greșeala, apare laptele menționat de doua ori și nici pomeneala de ulei.

Și ce diametru are forma de tort?
M-ar tenta să-l incerc mâine.

#3

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,943
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Tort Nua 02 October 2014 - 11:35 PM

Icecream ai dreptate, am gesit.Am modificat. :notworthy:
Forma de tort are 24 cm.

E interesant, destul de rapid de facut si foarte bun.
:floare:

#4

Useril este offline   icecream Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 231
  • Inregistrat: 10-December 12
  • LocationTîrgu Mureș



Postat on Tort Nua 09 October 2014 - 01:31 PM

Am făcut tortul vineri că am avut sâmbătă niște invitați mai ciocolatoși de felul lor, a ieșit foarte bun. Am pus în cremă și coajă de portocală confiată, i-a dat o aromă specială.
Sigur îl voi repeta curând, se face ușor. Mulțumesc Eataly de rețetă!

#5

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,943
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Tort Nua 09 October 2014 - 07:38 PM

Cu mare placere Icecream, la mine nu trece luna sa nu o fac.

Faina ideea cu portocala confiata...se apropie Craciunul! :santa:

#6

Useril este offline   adi_edi Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 841
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto



Postat on Tort Nua 10 October 2014 - 02:38 PM

Sigur am sa-l fac si eu in weekend, ca va trebui sa am cel putin 2 feluri de desert - unul cu cioco si unul fara, dupa pretentiile musafirilor...

#7

Useril este offline   adi_edi Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 841
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto



Postat on Tort Nua 14 October 2014 - 06:27 AM

L-am facut, dar n-am poze - a fost foarte apreciat, am dar reteta mai departe :occasion14: !
Mie nu mi-a iesit asa mare diferenta intre crema si blat (blatul a fost mai inchis la culoare), dar oricum a fost tare bun. Am vrut sa pun si eu portocala dar am uitat, nu s-a plans nimeni, ce-i drept...
Intr-adevar usor de facut, rapid, bun - reteta perfecta!

#8

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,943
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Tort Nua 16 October 2014 - 04:39 PM

Daca ai dat reteta mai departe e semn bun.
:occasion14:

Cand spui ca nu ti-a iesit mare diferenta intre blat si crema, te referi la culoare, nu?Sau la consistenta?

#9

Useril este offline   adi_edi Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 841
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto



Postat on Tort Nua 17 October 2014 - 04:01 AM

Vezi postareaEataly, la 16 October 2014 - 02:39 PM, a spus:

Cand spui ca nu ti-a iesit mare diferenta intre blat si crema, te referi la culoare, nu?Sau la consistenta?


Da, la culoare, dar nu conteaza, e buna oricum! Pentru copii am pus frisca deasupra, si capsuni mmmm....

#10

Useril este offline   9Ramy9 Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 672
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia



Postat on Tort Nua 10 April 2015 - 03:50 PM

Am reusit in sfarsit sa-l fac si eu sorella!

Imagine atasata

Imagine atasata

#11

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,943
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Tort Nua 15 April 2015 - 10:57 AM

Ma bucur.
Eu il fac mereu cand am timp putin si vreau sa-mi las oaspetii cu gura cascata! :occasion14:

#12

Useril este offline   sorinadaniela Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,670
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationVicenza (Italia)



Postat on Tort Nua 17 April 2015 - 10:57 PM

Lili, o întrebare... Îmi trebuie pt duminică. Ia zi tu, nu e mai bună a doua zi? Nu de alta dar sunt nevoită să-l fac sâmbătă.
Ce zici, e bine așa? Sau mă trezesc duminică la 6h?
Nu-i bai, că oricum mă trezesc la 6h,dar am în plan alte chestii, așa că dacă reușesc să fac cât mai multe sâmbătă, duminică stau un pic mai liniștită.
Signature Seperator image

Sorina

#13

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,943
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Tort Nua 18 April 2015 - 10:22 AM

E perfect Sorinuca!Am facut-o de nenumarate ori pentru "la gratar".
Si normal ca o fac cu o zi inainte.
Nu se imprastie crema la tortul asta! :occasion14:

#14

Useril este offline   sorinadaniela Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,670
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationVicenza (Italia)



Postat on Tort Nua 18 April 2015 - 10:41 AM

Să trăiți, am înțeles! Vedem cum încastrăm totul.
Signature Seperator image

Sorina

#15

Useril este offline   sorinadaniela Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,670
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationVicenza (Italia)



Postat on Tort Nua 21 April 2015 - 06:26 PM

Sâmbăta la miezul nopții l-am scos din cuptor. Eram obosită moartă dar nu m-am lăsat până nu l-am făcut.
Tare curioasă mai eram...
Vreau să-ți zic că a supraviețuit doar o mică feliuță pe care a fost devorată luni.
L-am făcut Monti F2 pt că nu era doar pt noi.
Îl voi reface cât de curând.
Pozele sunt făcute cu telefonul...

Imagine atasata

Și ultima feliuță...

Imagine atasata

Mulțumesc muuuuuult de tot! A avut un succes nebun la ciocolatoși.
Signature Seperator image

Sorina

#16

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,943
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Tort Nua 22 April 2015 - 05:15 PM

Ce ma bucuuuurr! :bounce:

Tortul asta e colacul meu de salvare! :hello:

#17

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,943
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Tort Nua 14 August 2015 - 03:18 PM

Varianta cu branza de vaci (ricotta).

250 gr branza de vaci.Eu am folosit Delaco.
1 ou
4-5 linguri zahar

Am pus crema obtinuta intr-o punga si am schitat un grilaj.
Tot peste compozitia cruda normal.


Imagine atasata

Reteta originala prevedea cantitate dubla de branza si pusa cu lingura peste aluat.

Imagini atasate

  • Imagine atasata


#18

Useril este offline   roxetta Icon

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 13
  • Inregistrat: 03-December 09
  • LocationAustria



Postat on Tort Nua 12 June 2016 - 05:00 PM

Eataly, multumesc frumos pentru reteta! L-am facut aseara si l-am taiat azi, de ziua tatalui. A fost un succes total, au mancat si baietii si tatal 😀 Si eu bineinteles mai mult decat ei 😊

Imagini atasate

  • Imagine atasata


#19

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,943
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Tort Nua 13 June 2016 - 01:37 PM

Roxetta, ma bucur ca l-ai incercat si a fost pe placul vostru. :notworthy:

Multi Ani tatalui! :occasion14:

#20

Useril este offline   roxetta Icon

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 13
  • Inregistrat: 03-December 09
  • LocationAustria



Postat on Tort Nua 13 June 2016 - 02:13 PM

Vezi postareaEataly, la 13 June 2016 - 11:37 AM, a spus:

Roxetta, ma bucur ca l-ai incercat si a fost pe placul vostru. :notworthy:

Multi Ani tatalui! :occasion14:


Multumesc :occasion14:



Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






www.amenajariintretineregradini.ro www.creativgarden.ro Creare site de prezentare Creare site Creare site
Detectiv privat Mediator Encean Alexandru Detectiv particular