Flapjacks

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Flapjacks Batoane cu fulgi de ovaz

#1

Useril este offline   Olguta Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti



Postat on Flapjacks 20 June 2014 - 11:19 AM

Imagine atasata


Flapjacks e cuvantul englezesc (engleza Britanica) pentru batoane cu fulgi de ovaz, batoane cu muesli sau batoane de cereale. Se fac foarte usor si se mananca la fel de usor. Cum altfel, cand sunt atat de bune?! Si sanatoase daca ignoram continutul de zahar si golden syrup, caruia sa fiu sincera nu i-am gasit vreun substitut in romana. Poate doar melasa, insa golden syrup e mult mai deschis la culoare, auriu, transparent si seamana la gust cu caramelul. Are aceeasi consistenta ca mierea, asadar il puteti inlocui cu miere sau faceti voi un sirop gros de caramel. In afara de zahar si sirop, flapjacks contin si fulgi de ovaz, treacle (melasa) - optional, si cateva ingrediente optionale dar care intensifica gustul - in categoria aceasta intra fulgii de cocos, fructele uscate si nucile de orice fel.

Ingrediente:
125g unt (82% grasime)
125g zahar brun
200g fulgi de ovaz
50g nuca de cocos
50g migdale felii
1 praf de sare
3 linguri golden syrup - miere
1 lingura melasa (optional)
1/2 lingurita extract de vanilie
Unt pentru uns tava
50g ciocolata alba pentru ornat

Se amesteca fulgii de ovaz cu nuca de cocos si migdalele intr-un bol.
Se combina untul cu zaharul, siropul, melasa si un praf de sare intr-un vas cu fund dublu.

Imagine atasata

Imagine atasata

Se pune vasul pe foc si se topesc impreuna apoi se fierbe compozitia rezultata timp de 2-3 minute pana zaharul se topeste. Va veti da seama cand e gata urmarindu-i consistenta. Dupa cateva minute incepe sa se ingroase si isi schimba usor si culoarea.
Se toarna compozitia fierbinte intr-o tava dreptunghiulara mica unsa cu unt (25x20 are tava mea) si se preseaza bine cu o lingura.
Se coace la 180C pentru 20 minute sau pana cand marginile devin aurii. Se scoate din cuptor si se lasa la racit 15 minute, apoi se taie cuburi mici. Se transfer pe un platou si se decoreaza cu ciocolata alba topita.
Se pastreaza intr-un vas inchis etans.

Imagine atasata
Signature Seperator image

Imagine postata

#2

Useril este offline   iulia nicoleta Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,125
  • Inregistrat: 25-November 09



Postat on Flapjacks 20 June 2014 - 12:02 PM

Ma repet, sa te iubesc sau sa te urasc ???!!!!
Nu am melasa, dar cred ca am vazut printr-un magazin pe aici prin sat...
Si m-as infinge in reteta si mai mult, ca uite asa mi-as face de rontait, dar eu inca evit mierea de albine pe perioada alaptatului...

#3

Useril este offline   Olguta Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti



Postat on Flapjacks 20 June 2014 - 12:59 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 20 June 2014 - 11:02 AM, a spus:

Ma repet, sa te iubesc sau sa te urasc ???!!!!
Nu am melasa, dar cred ca am vazut printr-un magazin pe aici prin sat...
Si m-as infinge in reteta si mai mult, ca uite asa mi-as face de rontait, dar eu inca evit mierea de albine pe perioada alaptatului...


Iulia, poti face un sirop de caramel adica topesti zaharul apoi pui apa si fierbi pana se ingroasa. Mai multe explicatii gasesti la reteta mea de Casuta de turta dulce. Acolo am facut un sirop gros de caramel.
Sunt f bune de rontait, desi clar nu sunt dietetice :D
Signature Seperator image

Imagine postata



Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






www.amenajari-intretinere-gradini.ro www.creativgarden.ro Creare site de prezentare Creare site Creare site
Detectiv privat Formatie nunta Bucuresti Detectiv particular Antigel centrale termice