Prajitura Catrinel

Salt la continut

  • (3 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Prajitura Catrinel

#1

Useril este offline   stella Icon

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,708
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Prajitura Catrinel 26 March 2014 - 06:12 PM

La cererea publica a Zoazei, incerc sa pun aici reteta Catrinutzei.
Reteta o am de la oprietena clujeana, ce o are de la bunica ei, si mai departe se pierde urma persoanei care prima a numit-o Catrinel.
Din pacate nu am poze pas cu pas...dar promit sa fac cu proxima ocazie...

Ingredientele
120 gr zahar,
cca 180-200 gr faina ( optional putin pref de copt)
200 gr unt ,
4 galbenusuri si un ou intreg,(plus cele 4 albusuri de utilizat mai tarziu la bezea)
coaja rasa de lamaie si
1 plic de zahar vaniliat ,


se mixeaza
si obtineti un aluat nici vartos, nici curgator
il intindeti ( asta e cel mai penibil) intr-o tava tapetata cu hartir de copt.
dati la cuptor la 200 grade C 6 min, apoi invartiti tava, si mai dati alte 6 min. ( aceasta este fraza din vechiul caiet; bine inteles ca mai nou, cu noile cuptoare cu sau fara caldura "invaluitoare/circulara sau cum se spune corect , se lasa tava in cuptor intre 10-12 min, in functie de cuptorul fiecaruia, si pe care orice gospodina/gospodar il cunoaste cel mai bine :)
apoi *tartinati* blatul fierbinte cu un gem acrisor ( eu aveam la indemana de prune, dar puneti de caise, zmeura, ce aveti si ce va place)
apoi adaugati cele 4 albusuri batute spuma cu 200 gr zahar si amestecate cu 250 gr de nuca macinata mai grosolan
dupa alte 20 min in cuptor, si dupa racire,(merci Redi) taiati cuburi, romburi etc in tava :) ...( eu o fac de obicei intr-o tava care are peretii detasabili,ceea ce e mai usor pentru a o pune pe un gril la racire...altfel bezeaua cam sufera :)
ps ultimele 2 poze sunt de la praji precedenta, caci cea de azi o livrez intreaga.
daca vreti ceva mai *exotic*. tartinati cu gem de portocale ( merge si zmeura), si in loul nucii macinate, puneti praf de nuca de cocos.

Imagini atasate

  • Imagine atasata
  • Imagine atasata


#2

Useril este offline   Foxyy Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 13,806
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: RLS



Postat on Prajitura Catrinel 26 March 2014 - 06:13 PM

Nu s-au atasat pozele..... <_<

#3

Useril este offline   stella Icon

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,708
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Prajitura Catrinel 26 March 2014 - 06:18 PM

Foxulino...ori iau poza cu poza de dincolo...ori fac cu prima ocazie altele.

Cred ca pozele atasate sunt in varianta cu dulceata de portocale si bezeaua cu nuca de oocos...mai exotic

#4

Useril este offline   Foxyy Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 13,806
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: RLS



Postat on Prajitura Catrinel 26 March 2014 - 06:23 PM

Vezi postareastella, la 26 March 2014 - 03:18 PM, a spus:

Foxulino...ori iau poza cu poza de dincolo...ori fac cu prima ocazie altele.

Cred ca pozele atasate sunt in varianta cu dulceata de portocale si bezeaua cu nuca de oocos...mai exotic

Pentru moment, cred ca-i suficient. Cand ai timp, pui si poze. De preferinta "proaspete". :floare:

#5

Useril este offline   adi_edi Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 841
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto



Postat on Prajitura Catrinel 27 March 2014 - 05:53 AM

Ma tot uitam la poze si mi se parea cunoscuta Catrinel :unsure: ... E ruda cu Ligia :occasion14: ! Reteta de la prietena mea are capsuni in loc de gem, si nu are nuca - dar data viitoare o sa fac varianta Catrinel, deja mi se face pofta...

#6

Useril este offline   redivivus Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael



Postat on Prajitura Catrinel 27 March 2014 - 09:32 AM

Vezi postareastella, la 26 March 2014 - 04:12 PM, a spus:

...
apoi adaugati cele 4 albusuri batute spuma cu 200 gr zahar si amestecate cu 250 gr de nuca macinata mai grosolan
dupa alte 20 min in cuptor, si dupa racire,
ps ultimele 2 poze sunt de la praji precedenta,
...


si dupa racire, ce?

#7

Useril este offline   stella Icon

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,708
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Prajitura Catrinel 27 March 2014 - 09:49 AM

Vezi postareastella, la 26 March 2014 - 04:12 PM, a spus:

.... si dupa racire,(merci Redi) taiati cuburi, romburi etc in tava :) ...( eu o fac de obicei intr-o tava care are peretii detasabili,ceea ce e mai usor pentru a o pune pe un gril la racire...altfel bezeaua cam sufera :)


Am corectat Redi...ooups ( asa e cu copy :), iti mai scapa cate ceva) :occasion14:

#8

Useril este offline   Foxyy Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 13,806
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: RLS



Postat on Prajitura Catrinel 27 March 2014 - 10:00 AM

Am mutat topicul aici, sunt prea putine imagini. Cand or sa fie vreo 4-5, mai ales din timpul prepararii, revenim la imagini.

#9

Useril este offline   sorinadaniela Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,675
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationVicenza (Italia)



Postat on Prajitura Catrinel 27 March 2014 - 04:33 PM

Stella Stellina am facut deja varianta monti. O bunatate!

Imagine atasata

Saru' mana pentru reteta! :notworthy:
Si :pupic: Zozo, stie ea de ce!
Signature Seperator image

Sorina

#10

Useril este offline   stella Icon

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,708
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Prajitura Catrinel 27 March 2014 - 07:39 PM

Bravo Sorina

#11

Useril este offline   zoazorel Icon

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,369
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...



Icon postare  Postat on Prajitura Catrinel 27 March 2014 - 10:05 PM

Uuuff, ca tare bine-ai facut, Stellina! Imagine postata
Maine vine tusica mea, cea cu prajitura cu mere, s-o facem pe Catrinutza impreuna, ca prea i-am laudat-o!
Tot n-o sa am alte poze, asa ca le pun si-aici pe alea de la prima mea incercare.Scuzati-le, dar...asta-i scula! Oi mai facea-o si-oi pune si poze mai faine!
A mea e cu gem de piersici si cu nuca! Si cea de maine va fi la fel!

Imagine atasata
Signature Seperator image

Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#12

Useril este offline   stella Icon

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,708
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Prajitura Catrinel 27 March 2014 - 11:31 PM

Bravos Zoazo !

#13

Useril este offline   zoazorel Icon

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,369
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...



Icon postare  Postat on Prajitura Catrinel 13 April 2014 - 07:11 PM

Asa cum am promis, am refacut Catrinelul. .Azi. Cu marmelada de caise.

Imagine atasata


Imagine atasata


La fel de buna si de rapida!
Signature Seperator image

Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#14

Useril este offline   Peter Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09



Postat on Prajitura Catrinel 12 October 2014 - 09:34 PM

Stella, merci de reteta. :floare: Zaharul ptr. bezea l-am redus. In rest super. Nucile le-am pus deasupra. Au o aroma foarte faina de nuci prajite...

Imagine atasata

Imagine atasata

Imagine atasata

Peter
Signature Seperator image

Salutari din Bavaria

Imagine postata

#15

Useril este offline   stella Icon

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,708
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Prajitura Catrinel 12 October 2014 - 09:37 PM

Aham, bagat la tartacutza; incerc asa data aviitoare. Eu ti-am zis ca mereu scad din cantitatile de zahar la prajiturile romanesti :).

Arata superkaliflagilistik.

#16

Useril este offline   stella Icon

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,708
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Prajitura Catrinel 13 October 2014 - 07:51 PM

Zoazo, poate o faci tu mai repede. ca eu nu stiu cand apuc; musai vreau sa incerc asa presarata bezeaua cu nuci.

#17

Useril este offline   zoazorel Icon

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,369
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...



Icon postare  Postat on Prajitura Catrinel 13 October 2014 - 09:27 PM

Saptamana asta nu cred, mai sigur pe saptamana viitoare.Si pe mine ma tenteaza asa! In plus, arata putin...altfel! Seamana cu Krantz-ul!Imagine postata Chiar ma gandisem la ea in we asta, dar s-au cerut briose!
Signature Seperator image

Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#18

Useril este offline   zoazorel Icon

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,369
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...



Icon postare  Postat on Prajitura Catrinel 13 October 2014 - 09:29 PM

Vezi postareaPeter, la 12 October 2014 - 08:34 PM, a spus:

Stella, merci de reteta. :floare: Zaharul ptr. bezea l-am redus. In rest super. Nucile le-am pus deasupra. Au o aroma foarte faina de nuci prajite...

Peter


Aaa, eu an scos zaharul din blat si l-am lasat doar pe cel din bezea.Si gemul este dulce, asa ca nu se simte ca blatul n-are zahar!
Signature Seperator image

Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#19

Useril este offline   Kiva Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE



Postat on Prajitura Catrinel 19 October 2014 - 09:12 PM

Citind aici si vazand pozele mi-am amintit de prajitura asta pe care am mancat-o la bunica mea. Ea o numea prajitura cu gem si albus. Am facut-o ieri si a fost apreciata. Pentru gusul meu, prea dulce. Data viitoare voi reduce din cantitatea de zahar, atat din blat cat si din bezea.

Merci, Stella :floare:

#20

Useril este offline   zoazorel Icon

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,369
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...



Icon postare  Postat on Prajitura Catrinel 25 October 2014 - 05:26 PM

Am facut Catrinelu'sa traiti! Imagine postataStil Peter, sa traiti! Imagine postata Am scos tot zaharul din blat.Dar cam ghinionista azi prajitura asta!Imagine postata
Asa ceva n-am mai patit! Am batut bezeaua batz, dar, cand s-o torn pe prajitura, am mai vrut s-o bat putin.Eiii...Aici e aici:bezeaua s-a facut zeama! Lichida-lichida si nici n-a mai vrut neam sa se intareasca. Imagine postata Am pus-o asa.Nu-i chiar trauma, ca-i buna la gust, dar nu arata ca cea de dinainte!Imagine postata

Imagine atasata


Imagine atasata
Signature Seperator image

Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!



  • (3 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






www.amenajariintretineregradini.ro www.creativgarden.ro Creare site de prezentare Creare site Creare site
Detectiv privat Mediator Encean Alexandru Detectiv particular