Tort Katiuscia

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tort Katiuscia

#1

Useril este offline   9Ramy9 Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 672
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia



Postat on Tort Katiuscia 30 January 2014 - 06:09 PM

Tort Katiuscia

Imagine atasata


Pentru blat avem nevoie de:
-350 grame faina,
-2 oua,
-3 linguri miere,
-1 lingurita bicarbonat de sodiu,
-50 grame unt,
-200 grame zahar(eu am pus mai putin,cam 150)
Pentru crema avem nevoie de:
-200 grame lapte condensat,
-300 ml.frisca lichida cu 30-35% grasimi,
-50 grame unt.
Pentru ornat,eu am pus alune de padure,stafide,merisoare.

Puneti pe bain-marie o craticioara cu ouale,zahar si miere,si amestecati bine.Puneti bicarbonatul cernut,si untul,si amestecati bine.Cand incepe sa devina compozitia deschisa la culoare,adaugati 200 grame faina,fara sa va opriti din amestecat.Cand totul s-a amalgamat bine,puneti restul de faina.Cand compozitia incepe sa devina calda,amestecati energic cam 2 minute,dupa care luati craticioara de pe bain-marie,si o puneti in tava tapetata.Se da la cuptorul incalzit la 180 grade,pentru 20-25 minute,pana cand prinde o culoare brun deschis. Se scoate si se lasa la racit.Dupa ce s-a racit,se taie in doua.
Intre timp,pregatim crema.
Se bate cu mixerul,untul,laptele condensat si frisca.Daca crema nu rezulta densa,dar mai lichida,cam ca smantana groasa,nu va speriati,pentru ca acest tip de tort trebuie sa aiba crema asa mai lichida.
Peste primul blat punem alune de padure taiate mai gros,stafide si merisoare,si se pune crema deasupra.Apoi se pune al doilea blat,se pune crema,iar deasupra ornam cu alune de padure taiate gros,merisoare si stafide.Dupa gustul fiecaruia, puteti sa folositi alte fructe confiate,sau nuci,migdale.
Se da la frigider 5-6 ore.

Si sectiune,nu prea reusita.

Imagine atasata

#2

Useril este offline   aura Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada



Postat on Tort Katiuscia 30 January 2014 - 07:24 PM

Interesanta tehnica pentru blat. Eu faceam ceva de genul asta pentru turta dulce. Ce consistenta are in final blatul? Si crema de ce trebuie sa fie moale? Se intareste la frigider sau e absorbita partial de blat?

Ramy, stiu ca sunt o gramada de intrebari :rolleyes: , dar chiar ma intereseaza reteta.
Signature Seperator image

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#3

Useril este offline   9Ramy9 Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 672
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia



Postat on Tort Katiuscia 30 January 2014 - 08:55 PM

Vezi postareaaura, la 30 January 2014 - 05:24 PM, a spus:

Interesanta tehnica pentru blat. Eu faceam ceva de genul asta pentru turta dulce. Ce consistenta are in final blatul? Si crema de ce trebuie sa fie moale? Se intareste la frigider sau e absorbita partial de blat?

Ramy, stiu ca sunt o gramada de intrebari :rolleyes: , dar chiar ma intereseaza reteta.

Blatul seamana cu turta dulce,dar nu ramane tare.Crema nu se intareste,ramane ca o smantana mai groasa,dar umezeste blatul un pic.Mie personal mi-a placut.Depinde de gustul fiecaruia.

#4

Useril este offline   aura Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada



Postat on Tort Katiuscia 30 January 2014 - 10:41 PM

Merci Ramy, incerc sa-l fac cat de curand.
Signature Seperator image

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)



Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






www.amenajariintretineregradini.ro www.creativgarden.ro Creare site de prezentare Creare site Creare site
Detectiv privat Mediator Encean Alexandru Detectiv particular