Minieclere cu inghetata si sos de ciocolata

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Minieclere cu inghetata si sos de ciocolata si gogosele cu sos de ciocolata

#1

Useril este offline   Carmen"s page Icon

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 47
  • Inregistrat: 30-December 13



Postat on Minieclere cu inghetata si sos de ciocolata 24 January 2014 - 02:05 PM

Imagine atasata
Eu de fapt ma pornisem sa fac gogosi dar apoi mi-am zis ca ar fi mai bine sa impusc doi iepuri deodata asa ca din compozitia de eclere am facut si cateva gogosele pe care le-am facut cu sos de ciocolata dar merg si cu gem.
Stiti ce bune sunt? buneee...si inghetata rece in combinatie perfecta cu ciocolata si cu eclerul te duce cu gandul la vara cea minunata! Trebuie sa le faceti in weekend, meritati dupa o saptamana de munca sa va rasfatati cu o portie generoasa si savuroasa de minieclere scaldate in sos de ciocolata.



Ingrediente:

- 200 ml apa;
- 100 gr zahar;
- 160 gr unt;
- 200 gr faina
- 6 oua
- sare

Sos:

- 150 gr zahar pudra;
- 2 linguri ulei;
- 2 linguri cacao;
- 3 linguri apa

Imagine atasata

Se pune intr-o cratita apa, sarea, untul, zaharul si se da pe foc, cand s-au dizolvat ingredientele si compozitia fierbe se da vasul deoparte, se rastoarna toata faina cu 1 lingurita praf de copt si se amesteca bine. Se da la rece.

Imagine atasata

Dupa ce s-a racit bine se adauga pe rand cate un ou si se amesteca bine dupa fiecare ou.

DSCN8927DSCN8929Imagine atasataImagine atasata

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se ia o punga care se taie la un capat si se fac gogosele. Se pune tava in cuptorul preincalzit si se lasa pana se rumenesc deasupra.

Imagine atasata

Se scot din tava, se lasa sa se raceasca dupa care se taie cu un cutit capacul format pe partea care a stat in tava. Se scobesc in interior pentru a face loc umpluturii. In mod normal capacul nu se taie tot ci cam trei sferturi din el, eu m-am grabit si le-am taiat pana la capat.

Imagine atasata

Se umplu cu inghetata de vanilie sau ciocolata si se aseaza pe o farfurie sub forma de piramida. Sosul se face amestecand zaharul cu uleiul, cacao si apa clocotita, se amesteca bine si se varsa sosul deasupra eclerelor, apoi se da la rece.

Imagine atasata

Daca vreti sa faceti si gogosi puneti intr-o cratita ulei si cu ajutorul unei lingure luati din compozitie si-i dati drumul apoi in uleiul incins.

Imagine atasata

Spor la gatit!
Signature Seperator image

Blogul meu personal

http://privestesigateste.com/

#2

Useril este offline   stella Icon

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,707
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Minieclere cu inghetata si sos de ciocolata 24 January 2014 - 09:51 PM

Trebuie sa-mi fac odata curaj sa incerc sa fac asa ceva.
arata super fain

#3

Useril este offline   Carmen"s page Icon

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 47
  • Inregistrat: 30-December 13



Postat on Minieclere cu inghetata si sos de ciocolata 24 January 2014 - 10:08 PM

Vezi postareastella, la 24 January 2014 - 09:51 PM, a spus:

Trebuie sa-mi fac odata curaj sa incerc sa fac asa ceva.
arata super fain


Multumesc frumos, nu e asa de greu, trebuie sa ai grija ca aluatul sa fie suficient de tare ca eclere sa creasca frumos in cuptor, mi s-a intamplat si mie cateodata sa nu-mi iese.
Signature Seperator image

Blogul meu personal

http://privestesigateste.com/

#4

Useril este offline   Foxyy Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 13,796
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: RLS



Postat on Minieclere cu inghetata si sos de ciocolata 27 January 2014 - 04:36 PM

Arata tare bine. Si precis sunt si gustoase! :drool:
Am mancat ceva similar acu' vreo doua decade. Similar, in sensul ca erau niste gogosele ca ale tale, coapte in cuptor, dar umplute cu diferite chestii sarate - branza, ceva de genul asta. Au fost tare bune. Tot incerc sa fac rost de reteta si tot nu reusesc sa dau de acea tante.... :( Ia sa-ncerc iar. Poate-poate. :snorting:

#5

Useril este offline   Carmen"s page Icon

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 47
  • Inregistrat: 30-December 13



Postat on Minieclere cu inghetata si sos de ciocolata 28 January 2014 - 07:30 PM

Vezi postareaFoxyy, la 27 January 2014 - 04:36 PM, a spus:

Arata tare bine. Si precis sunt si gustoase! :drool:
Am mancat ceva similar acu' vreo doua decade. Similar, in sensul ca erau niste gogosele ca ale tale, coapte in cuptor, dar umplute cu diferite chestii sarate - branza, ceva de genul asta. Au fost tare bune. Tot incerc sa fac rost de reteta si tot nu reusesc sa dau de acea tante.... :( Ia sa-ncerc iar. Poate-poate. :snorting:


Merci! Eu am mancat pana acum eclere cu crema de vanilie, prima oara in copilarie preparate de mama, iar apoi am mai facut de vreo doua ori acum vreo cativa ani. Acum le-am facut cu inghetata si surprinderea cea mare a fost a doua zi cand am vazut ca inghetata, care ma astepatam sa fie dezghetata si cursa, se transformase intr-o crema pufoasa iar eclerele isi pastrase gustul delicios.
Signature Seperator image

Blogul meu personal

http://privestesigateste.com/



Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






www.amenajariintretineregradini.ro www.creativgarden.ro Creare site de prezentare Creare site Creare site
Detectiv privat Mediator Encean Alexandru Detectiv particular