Prajitura Silvia

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Prajitura Silvia Silviakaka

#1

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,808
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Prajitura Silvia 11 December 2013 - 03:11 PM

Imagine atasata

Ce ziceti de o prajirura cu lamaie.Dupa mine se potriveste perfect cu atmosfera de sarbatoare.Daca o incercati sigur o treceti pe lista prajiturilor de facut de Craciun sau Revelion.Si daca nu v-am convins va mai pun o intrebare:

Va place Lamaita(Alba ca zapada)?
Prajiturica aia noastra traditionala cu foi si crema?

Ei bine, Silvia và va satisface pofta fara sa fiti nevoiti sa coaceti foi.

Cine-i Silvia?
Silvia e regina Suediei si prajitura aceasta ii poarta numele.
Nu stiu de ce ii poarta numele sau daca este preferata reginei, stiu sigur ca e usor de facut si fara pretentii.
Pentru o tava 22x30:

3 oua
200 gr zahar
340 gr faina
250 ml apa
3 lingurite rase de praf de copt

Penru crema:

150 gr unt
150 gr zahar
2 galbenusuri
sucul si coaja de la o jumatate de lamaie netratata

Mixam ouale spuma cu zaharul pana isi dubleaza volumul.

Imagine atasata

Adaugam apa treptat, "din mers".

Imagine atasata

Si faina amestecata cu praful de copt.

Turnam in tava si coacem 20-25 de minute la 180 de grade.Facem oricum proba cu scobitoarea.

Intre timp preparam crema:

Punem untul si zaharul la topit intr-o craticioara.Amestecam mereu.

Imagine atasata

Cand obtinem un "sos" gros, adaugam galbebnusurile amestecand mereu.

Imagine atasata

Luam de pe foc si adaugam sucul de lamaie.

Intepam blatul cu furculita, daca doriti puteti sa sariti peste acest pasaj.

Imagine atasata

Turnam crema calda peste blat.Sa nu mi se scurga crema si sa obtin un strat uniform, m-am ajutat de cateva furculite.

Imagine atasata

Eu nu am presarat cocos deasupra asa cum prevedea reteta originala, ci coaja de la o lamaie netratata.

Imagine atasata

Lasati cateva ore la racit si serviti!

Imagine atasata

#2

Useril este offline   Carmen L Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,674
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti



Postat on Prajitura Silvia 11 December 2013 - 03:44 PM

Eataly, prajitura Alba ca zapada e moale si cremoasa,aceasta cum e, se imbiba bine de la crema?

Arata bine tare :floare:
O voi face de Craciun ca diversificare la vesnica ciocolata :D
Signature Seperator image

Imagine postata

#3

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,808
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Prajitura Silvia 11 December 2013 - 03:53 PM

Carmen, gustul e identic.De la lamaie normal.Nu mai avem textura data de foi.E clar ca sunt doua lucruri diferite, dar pe mine la Lamaitza m-a dus gandul cand mi-am infipt dintii in ea.
De imbibat se imbiba, mai ales daca intepi blatul in mai multe locuri.
Multumesc Carmen!

#4

Useril este offline   Carmen L Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,674
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti



Postat on Prajitura Silvia 11 December 2013 - 04:07 PM

Vezi postareaEataly, la 11 December 2013 - 01:53 PM, a spus:

Carmen, gustul e identic.De la lamaie normal.Nu mai avem textura data de foi.E clar ca sunt doua lucruri diferite, dar pe mine la Lamaitza m-a dus gandul cand mi-am infipt dintii in ea.
De imbibat se imbiba, mai ales daca intepi blatul in mai multe locuri.
Multumesc Carmen!

Merci, vin si dau raportul dupa ce o fac, nu am sa pun cocos deasupra, vad eu cu ce o coafez :)
Signature Seperator image

Imagine postata

#5

Useril este offline   sorinadaniela Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,600
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationVicenza (Italia)



Postat on Prajitura Silvia 16 December 2013 - 02:53 AM

Lili și pe mine mă atrage. Rămâne de văzut când am să-mi încerc norocul.
Deabia aștept să pap așa o bunătate.
Signature Seperator image

Sorina

#6

Useril este offline   sorinadaniela Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,600
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationVicenza (Italia)



Postat on Prajitura Silvia 25 December 2013 - 05:23 PM

Și m-am decis aseară să trec la treabă... Nu vrei să știi ce nervi aveam că nu puteam recupera rețeta.
Zilele astea tot o fac. Am zis!
Signature Seperator image

Sorina

#7

Useril este offline   sorinadaniela Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,600
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationVicenza (Italia)



Postat on Prajitura Silvia 31 December 2013 - 09:24 PM

Am făcut-o azi în versiune monti. Miroase frumos, vedem mai încolo și gustul. Revin mâine cu păreri pozitive, sper.
Zic sper, pentru că am avut probleme cu crema. Totul a mers bine până când am pus gălbenușurile. Am încercat să repar, sper să fi reușit.
Oricum mie mi-a absorbit-o aproape pe toată. A rămas doar o peliculă fină deasupra. Data viitoare am să fac cantitate dublă de cremă.
Acum rămâne de văzut dacă mi-a ieșit experimentul.
Lili tu nu ai nici o vină, așa că îți mulțumesc.
Buon Fine Anno!
Signature Seperator image

Sorina

#8

Useril este offline   sorinadaniela Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,600
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationVicenza (Italia)



Postat on Prajitura Silvia 03 January 2014 - 01:35 AM

Buna buna tanti Silviutza. A fost apreciata de multa lume.
Imi place si o voi mai face, dar pt gustul meu ar mai fi mers un pic de lamaie. Din start am pus sucul de la o lamaie. Data viitoare voi folosi sucul de la 2 lamai, de fapt de la 4 pt ca vreau sa dublez si cantitatea de crema.
La mine s-a insiropat mult mai mult decat la tine, stratul de crema de deasupra a fost foarte subtire. Mi-ar fi placut ceva mai multa crema.
Data viitoare crema dubla cu muuult suc de lamaie.
Multumesc, Lili! :floare:
Signature Seperator image

Sorina

#9

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,808
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Prajitura Silvia 07 January 2014 - 03:47 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 31 December 2013 - 07:24 PM, a spus:

Am făcut-o azi în versiune monti. Miroase frumos, vedem mai încolo și gustul. Revin mâine cu păreri pozitive, sper.
Zic sper, pentru că am avut probleme cu crema. Totul a mers bine până când am pus gălbenușurile. Am încercat să repar, sper să fi reușit.
Oricum mie mi-a absorbit-o aproape pe toată. A rămas doar o peliculă fină deasupra. Data viitoare am să fac cantitate dublă de cremă.
Acum rămâne de văzut dacă mi-a ieșit experimentul.
Lili tu nu ai nici o vină, așa că îți mulțumesc.
Buon Fine Anno!


Buon anno anche a te Sorinuca!
Sincer si mie mi-a tremurat mana cand am adaugat galbenusurile.Ca n-am avut rabdare(sau timp) sa las untul sa se racoreasca.Dar n-am avut probleme.

Adaptati reteta dupa gusturile voaste: crema dubla, lamaie dubla! :occasion14:

#10

Useril este offline   sorinadaniela Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,600
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationVicenza (Italia)



Postat on Prajitura Silvia 05 June 2016 - 12:34 AM

Vai și amar de memoria mea... Să mă omorâți și eu nu-mi aduceam aminte că am făcut-o pe tanti Silvia...
Eram convinsă că o fac în premieră! Rău am ajuns!
Daaaa, norocul meu că am scris data trecută.
Am făcut cantitate dublă de "cremă" cu 3 lămâi și tot nu e că a rămas ceva deasupra. Probabil aluatul Monti F1 absoarbe mai mult!
Sunt curioasă ce vor zice mâncăi de mâine (prânzul de sfârșit de elementară cu clasa Marei + părinți + maestri).
Signature Seperator image

Sorina

#11

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,808
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Prajitura Silvia 06 June 2016 - 01:28 PM

Sorina, si mie mi s-a intamplat!
M-am si mirat sa-mi vad propria poza la topicul respectiv, ca eu nu-mi aduceam aminte neam :unsure: .



Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






www.amenajariintretineregradini.ro www.creativgarden.ro Creare site de prezentare Creare site Creare site
Detectiv privat Mediator Encean Alexandru Detectiv particular