Strudel de mere

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Strudel de mere

#1

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,955
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Strudel de mere 06 November 2013 - 01:37 PM

Imagine atasata

V-am mai vorbit de strudelul asta.Pentru mine e strudelul perfect.
N-as da o felie de strudel de mere, pentru nici un alt desert.
Am facut mai multe retete de foi pentru strudel, pana am gasit reteta perfecta aici.
Acum gasiti mere "de iarna", alea de placinta.

250 gr de faina
1 albus(de ou) :P
50 gr de unt
1 lingura suc de lamaie
1 lingura de zahar
aproximativ o cescuta(gen espresso) de apa calda

Amestecati toate ingredientele, adaugand treptat apa calda suficienta cat sa obtinem un aluat omogen, neted.
Il acoperiti cu un castron si-l lasati minim o jumatate de ora la temperatura camerei.

Intre timp ne ocupam de mere, eu folosesc 2 kg-1,800 kg de mere.Le spal, le curat, le tai cuburi.Le stropesc cu sucul de la o lamaie.
Iau vro' 10, 11, 12 biscuiti(am facut si cu amaretti si cu biscuiti normali "de ceai" si cu speculoos) ii zdrobesc intr-o punga cu ajutorul facaletului.
Prajesc usor intr-o tigaie o mana de seminte de pin( am facut si cu lamele de migdale si cu alune).

Amestec merelele cu "pesmetul de biscuiti", las o mana si pentru foaie.
Adaug scortisoara si/sau alte condimente dupa gust si semintele de pin.

Intind o foaie dreptunghiulara subtire(cat pot eu de subtire), veti fi uimiti cat e de elastica.
Pensulez marginile cu unt topit, presar ce mi-a mai ramas din pesmetul de biscuiti pe toata suprafata.Presar merele, care initial mi s-au parut enorm de multe, dar la cat de mult am intins foaia, veti vedea ca e perfecta cantitatea.

Rulez strudelul avand grija sa nu rup foaia.

Mie de fiecare data mi-a iesit un strudel lung, incapea perfect in tava cuptorului asezat in diagonala.
Daca nu mai aveti tava cuptorului, faceti doua strudelui mai scurte.

Pensulati suprafata strudelului cu unt topit si-l introduceti in cuptor la 180 de grade.
E gata cand s-a rumenit frumos si cand mirosul de scortisoara,mere devine irezistibil. :drool:

Imagine atasata

Pudrati-l cald cu zahar pudra si serviti!
Mie imi place asa simplu, dar l-am servit si cu o mingiuta de inghetata de vanilie :icescream: !

Imagine atasata

#2

Useril este offline   Piscotel Icon

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD



Postat on Strudel de mere 06 November 2013 - 05:25 PM

Arata perfect !
Exact in momentul asta am si eu unul in cuptor.
Reteta mea e putin diferita.Am luat=o din cartea de retete austrice,dar tot asa cu foaia foarte subtire.
Sper sa iasa si al meu la fel de apetisant ca al tau .Imagine postata
Signature Seperator image

Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#3

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,955
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Strudel de mere 07 November 2013 - 01:18 PM

Asta-i strudelul adevarat: cu foaia subtire.
Sa pui si reteta ta, ca nu se stie. :thumleft:
Sunt sigura ca-i apetisant, eu una il ador.

#4

Useril este offline   Carmella Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,349
  • Inregistrat: 30-November 09



Postat on Strudel de mere 07 November 2013 - 05:54 PM

Am prins ideea cu o singura foaie, de obicei eu pun 3 foite (adica foarte subtiri) una peste alta, nu stiu de ce...
Si nici cu pesmet sau biscuiti n-am facut niciodata, dar vreau, ca asa am inteles ca e reteta austriaca. Eu pun doar mere (rase, dar nescurse, neprajite), zahar, scortisoara si cardamom. Strudelul cu mere e un preferat al familiei :-*

#5

Useril este offline   Piscotel Icon

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD



Postat on Strudel de mere 07 November 2013 - 07:35 PM

Din pacate poza nu am ca s-a mancat cald.
Oricum e portia mica .
Il refac saptamana viitoare si vin cu mostra si reteta.

Aluatul e doar cu faina,apa calduta ,sare.
Si e din cel care se intinde ca foita de ziar,asa ca prin rulare si suprapunere apar mai multe foite.
Cand am vazut pe youtube cum se intinde cu mainile,am crezut ca in veci n-oi fi in stare de asa ceva dar... merge chiar usor.
Merele,amestecate cu stafide, pesmet,zahar,scortisoara si eventual alune...sau in loc de mere,
varianta cu pere,merisoare si migdale .Imagine postata
Promit sa revin cat de curand .Imagine postata
Signature Seperator image

Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#6

Useril este offline   ralesu Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 814
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal



Postat on Strudel de mere 08 November 2013 - 08:21 PM

Lilli, imi cam face cu ochiul reteta asta..
Auzi, dar foaia in centru se coace, nu ramane mai cruda?

#7

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,955
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Strudel de mere 09 November 2013 - 12:28 PM

Vezi postareaCarmella, la 07 November 2013 - 03:54 PM, a spus:

Am prins ideea cu o singura foaie, de obicei eu pun 3 foite (adica foarte subtiri) una peste alta, nu stiu de ce...
Si nici cu pesmet sau biscuiti n-am facut niciodata, dar vreau, ca asa am inteles ca e reteta austriaca. Eu pun doar mere (rase, dar nescurse, neprajite), zahar, scortisoara si cardamom. Strudelul cu mere e un preferat al familiei :-*


Carmella, trei foite una peste alta, ca sa dea ideea unui aluat de foietaj, in straturi?
Biscuitii au rolul de a asorbi eventualul suc lasat de mere prin coacere.

Vezi postareaPiscotel, la 07 November 2013 - 05:35 PM, a spus:

Cand am vazut pe youtube cum se intinde cu mainile,am crezut ca in veci n-oi fi in stare de asa ceva dar... merge chiar usor.
Merele,amestecate cu stafide, pesmet,zahar,scortisoara si eventual alune...sau in loc de mere,
varianta cu pere,merisoare si migdale


Exact!Subtire, subtire.
Eu astept. :thumleft:

Vezi postarearalesu, la 08 November 2013 - 06:21 PM, a spus:

Lilli, imi cam face cu ochiul reteta asta..
Auzi, dar foaia in centru se coace, nu ramane mai cruda?


Asta-i rolul foitei subtirele.Se coace, dar ramane moale si nu-i cruda.
Normal, la suprafata foita-i crocanta, in interior umeda.
Intinde foaia subtire si rezultatul e uimitor.



Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






www.amenajari-intretinere-gradini.ro www.creativgarden.ro Creare site de prezentare Creare site Creare site
Detectiv privat Formatie nunta Bucuresti Detectiv particular