Melonpan cu ciocolata

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Melonpan cu ciocolata patiserie japoneza

#1

Useril este offline   aura Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada



Postat on Melonpan cu ciocolata 29 October 2013 - 06:20 PM

Melonpan sunt niste bulci dulci cu crusta crocanta. Nu are gust de pepene galben cum poate v-ati fi asteptat, denumirea vine de la aspectul crapat al pepenului galben.

Se fac doua aluaturi, unul tip biscuit, crocant, iar celalalt din interior e de tip cozonc (brioche).

Aluatul crocant:
- 200 gr faina
- 80 gr unt moale
- 60 gr zahar
- 1 ou mare (60 g)
- 1 lingurita praf de copt

Se freaca untul cu zaharul, apoi se adauga oul batut, putin cate putin. Se adauga faina cernuta si amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza fara a insista.

Imagine atasata

Aluatul se ruleaza si se inveleste in plastic. Se tine la frigider cel putin 1h.

Imagine atasata

Aluatul briosa:
- 270-300 gr faina (depinde de faina, aluatul sa fie ca la cozonac)
- 120 gr lapte sau apa
- 1 ou mare (60 g)
- 30 gr zahar
- un praf de sare
- 6 gr drojdie uscata
- 60 gr ciocolata taiata
- 80 gr unt moale

Se amesteca faina cu zaharul, sarea si drojdia. Se bate usor oul si se amesteca cu laptele. Se adauga incet in amestecul uscat si se amesteca bine. Se framanta 5 min.

Imagine atasata

Se adauga untul moale, taiat bucati. Aluatul va fi moale, nu disperati. Se framanta din nou 10 mine pana devine lucios si elastic.

Imagine atasata

Se inglobeaza ciocolata taiata si se lasa la crescut 1h.

Imagine atasata

Daca aveti timp, dupa ce aluatul a crescut il puteti framanta odata usor si il puneti in frigider pentru inca 1h.

Se scot de la frigider aluaturile. Se taie ruloul de biscuite in 12 bucati. La fel si aluatul cozonac, se imparte in 12 bile egale.

Imagine atasata

Aluatul crocant se intinde intre 2 foi de plastic si se aseaza peste o bila de aluat-cozonac. Se inveleste frumos si se presara zahar tos deasupra.

Imagine atasata Imagine atasata

Se fac cateva crestaturi si se lasa la crescut 1h.

Imagine atasataImagine atasata

Se coace la 350 F (mediu) pentru 15 min. Eu le-am lasat un pic cam mult, nu trebuie sa se coloreze foarte tare.

Imagine atasata
Signature Seperator image

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#2

Useril este offline   moatza Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 5,515
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici



Postat on Melonpan cu ciocolata 29 October 2013 - 07:40 PM

Aura, ce complicat mi se pare! io-s varza la aluaturi.
Felicitari ptr harnicie si curaj!

#3

Useril este offline   aura Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada



Postat on Melonpan cu ciocolata 30 October 2013 - 04:39 AM

Pare complicat, ca si mie mi-a trebuit multe luni sa ma apuc. Dar odata ce am inceput, merge usor. Sunt 2 aluaturi simple, unul de cozonac si unul de fursecuri. Apoi devine un pic mai migalos, dar nu e greu, iar rezultatul e unul bun.
Signature Seperator image

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)



Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






www.amenajari-intretinere-gradini.ro www.creativgarden.ro Creare site de prezentare Creare site Creare site
Detectiv privat Formatie nunta Bucuresti Detectiv particular Antigel centrale termice