Pîine cu ou si mozzarella

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Pîine cu ou si mozzarella (ovo-lacto)

#1

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,213
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Pîine cu ou si mozzarella 09 October 2013 - 07:23 PM

Am pregatit aceasta minunatie care am descoperit-o la Ama în bucatarie. Se prepara rapid, si este buna rau! Daca mai serviti si o salata pe lînga, e chiar un prînz excelent. Carnivorilor înraiti le recomand si niste sunculita gen prosciutto cotto sau chiar putin bacon tocat maruntel. Daca va hotarîti pentru proteina animala sub forma de bacon, sunca..., va sfatuiesc s-o asezati pe pîine înainte de a turna oul batut, iar daca doriti deva crocant între dinti, peste mozzarella. În orice caz, eu o s-o repet!

Imagine atasata



Ingrediente pentru 3 portii:

  • felii de pîine/ 12 felioare de bagheta
  • 4 oua
  • 2 bile de mozzarella, feliate
  • putin unt, pentru uns pîinea
  • 6 lingurite de smîntîna
  • 1 legatura mica de patrunjel, tocata grob
  • sare, piper
  • 1 lingura ulei de masline e.v.


Eu am folosit o bagheta taraneasca, mai densa - fara afînatori, din faina de spelta. Am pus cîte 4 felioare de caciula.
Daca serviti salata sau altceva pe lînga, puteti socoti cîte 2 felioare de caciula si aveti 6 portii. Daca va e foame tare,
reveniti din nou la cele 3 portii initiale de la care am plecat :D

Pregatim ingredientele si fixam cuptorul la 200°C.

Imagine atasata

Între timp batem ouale cu smîntîna, sare, piper si patrunjel.

Imagine atasata

Turnam amestecul peste felioarele de pîine/bagheta,
pe care le-am uns în prealabil cu putin unt si le-am asezat în tava cu hîrtie de copt,
pe partea unsa. Eu am stropit felioarele cu putin ulei de masline.

Imagine atasata

Deasupra aranjam feliile de mozzarella, daca a mai ramas ceva patrunjel pe tocator
îl împrastiem deasupra, ca doar n-o sa-l risipim :P

Imagine atasata

Dam tava în cuptor, si o lasam... pîna arata bine :D
Se transfera foarte usor din tava pe platou, cu sau fara hîrtia de copt.

Imagine atasata

Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2

Useril este offline   aura Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada



Postat on Pîine cu ou si mozzarella 09 October 2013 - 09:03 PM

Buna idee mi-ai dat pentru pachetul Stefaniei.

Eu faceam in tigaie cu painea taiata cuburi, cu ulei si patrunjel si lasam pana se prajea un pic. Apoi adaugam ouale cu lapte.

Dar imi place si varianta ta, pentru maine asa am sa o fac.
Signature Seperator image

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#3

Useril este offline   Daniella Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,478
  • Inregistrat: 04-July 10



Postat on Pîine cu ou si mozzarella 10 October 2013 - 04:29 AM

Bea adora 1 ou prajit cu 3 bilute de mozzarella fresh, in teflon cu un strop ulei + salata de rosii sau mixta! Reteta asta e pt mine, :love7: ca e rapida si cu ingredientele putine de ne plac! Le-o fac!
Signature Seperator image


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#4

Useril este offline   adi_edi Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 841
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto



Postat on Pîine cu ou si mozzarella 10 October 2013 - 06:21 AM

Merci Maya, cred ca am s-o fac maine dimineata!
Eu faceam ceva asemanator, "strata" (un fel de budinca de paine), dar necesita un pic mai mult de lucru, acum depinde si ce ingrediente pui.

#5

Useril este offline   2ut Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10



Postat on Pîine cu ou si mozzarella 10 October 2013 - 09:19 AM

Am facut-o si eu in weekend, foarte buna, iti multumim mult, Maya pentru reteta asta simpla si buna, ne-a placut tare mult.

#6

Useril este offline   aura Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada



Postat on Pîine cu ou si mozzarella 10 October 2013 - 04:40 PM

Nu a mai fost sa fie pentru pachetul Stefaniei, ci pentru burtica mamicii. Eu am pus si sunculita si a fost pentru micul dejun.
Signature Seperator image

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#7

Useril este offline   aura Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada



Postat on Pîine cu ou si mozzarella 12 October 2013 - 08:57 PM

Din nou, azi

Imagine atasata
Signature Seperator image

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#8

Useril este offline   bristena Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 925
  • Inregistrat: 26-November 09



Postat on Pîine cu ou si mozzarella 26 October 2013 - 04:08 PM

facut si eu, nu-i cu mozzarella ci cu scamorza afumata, un varf de cutit de pasta picanta de rosii, alaturi muratura (vinete cu morcovi, ceapa si ardei iute)

Imagine atasata

sar'mana de idee
Signature Seperator image

fiica dacilor

#9

Useril este offline   roth Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 103
  • Inregistrat: 07-April 13
  • LocationBucuresti



Postat on Pîine cu ou si mozzarella 30 October 2013 - 11:15 PM

Maya multam mult pt reteta, e minunata, usor de facut si de mare efect.
inainte de copt
Imagine atasata
si
inainte de mancat
Imagine atasata

#10

Useril este offline   sorinadaniela Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,670
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationVicenza (Italia)



Postat on Pîine cu ou si mozzarella 28 January 2014 - 11:08 PM

În seara asta am reciclat o pagnotta di Altamura. Când m-au întrebat ce le-am făcut nu știam ce să le spun, așa că le-am rebotezat "un fel de bruschette, mami" și așa le-a rămas.
Eu nu am păpat din cauză de pâine dar poporul nemonti a fost foarte fericit.
Eu am pus și ultima bucățică de cărnița afumată adusă de mama.
Mulțumesc mult pentru idee!
Signature Seperator image

Sorina



Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






www.amenajariintretineregradini.ro www.creativgarden.ro Creare site de prezentare Creare site Creare site
Detectiv privat Mediator Encean Alexandru Detectiv particular