Rillettes de Canard

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Rillettes de Canard

#1

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,213
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Rillettes de Canard 02 October 2013 - 03:51 PM

A facut cineva? Cum se face? Din rata întreaga sau doar din anumite parti? Se amesteca si alte grasimi,carnuri... de exemplu daca rata nu are destula grasime, ca cineva a curatat-o si aruncat-o? :D
Stiu ca pot citi pe net, dar ma intereseaza daca cineva cunoscut îmi poate spune cîte ceva din propria experienta, ca stiti cum e cu informatiile de pe net. Multumesc :floare:
Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2

Useril este offline   Mutti Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,223
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE



Postat on Rillettes de Canard 02 October 2013 - 05:51 PM

Maya , eu am facut dintr-o ratza mare si grasa acum vreun an. Am dezmembrat ratza , am topit o bucata de grasime apoi am calit ceapa cu bucatzile de ratza ( si un catzel de usturoi , mie mi se pare ca indulceste prajeala). Apoi am acoperit cu ceva apa , sare, piper ,nucsoara, ceva condimente- eu am pus de Craciun , cu cuisoare , ceva scortzisoara....o leaca de cimbru...un deget de vin ;) si am fiert in Kukta. Cand a fost gata am luat pielea , am luat carnea de pe oase , am mai fiert iar si apoi am maruntzit....

Eu cred ca potzi sa pui si alta grasime , de ce nu , ceva gen untura de porc sau de pasare.

Mi-ai adus aminte....n-ar fi rau sa-l fericesc pe d-l Mutti....
Hmmmmmmmmmmm

#3

Useril este offline   boabe de cafea Icon

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 735
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania



Postat on Rillettes de Canard 02 October 2013 - 08:43 PM

M, am facut eu ceva de genul asta. Am pus toata carnea si pielea cu grasime la fiert. Uite linkul pt inspiratie aici

#4

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,213
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Rillettes de Canard 02 October 2013 - 09:31 PM

Multumesc, fetelor :floare:

Vad ca voi ati ales carnea de pe ciolane. Am citit 1-2 retete pe niste site-uri franceze. Acolo lasau bucatile de carne pe ciolane, doar pielea o dadeau jos la topit.
Deci cum e mai bine. Se lasa la fiert cu tot cu ciolane sau nu?

Bobita, arata minunat ceea ce ai pregatit tu, dar la noi castanele n-au succes deloc. Deci eu vreau sa pregatesc rata în genul rilleteului clasic, cel cu untura deasupra, la borcan. Poate mai gasesc ceva inspiratii pîna mîine, cînd ma pun pe treaba :D
Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#5

Useril este offline   boabe de cafea Icon

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 735
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania



Postat on Rillettes de Canard 02 October 2013 - 10:14 PM

Vezi postareaMaya, la 02 October 2013 - 08:31 PM, a spus:

Multumesc, fetelor :floare:

Vad ca voi ati ales carnea de pe ciolane. Am citit 1-2 retete pe niste site-uri franceze. Acolo lasau bucatile de carne pe ciolane, doar pielea o dadeau jos la topit.
Deci cum e mai bine. Se lasa la fiert cu tot cu ciolane sau nu?

Bobita, arata minunat ceea ce ai pregatit tu, dar la noi castanele n-au succes deloc. Deci eu vreau sa pregatesc rata în genul rilleteului clasic, cel cu untura deasupra, la borcan. Poate mai gasesc ceva inspiratii pîna mîine, cînd ma pun pe treaba :D

Eu am lasat carnea pe ciolane. Mi se pare ca are gust mai bun.
Eu am avut reteta de rata si castane si invitatii mei de la Revelion erau mari fani, asa ca am profitat si am facut-o. Poti incerca rilettes reteta clasica-e pe acelasi principiu.

#6

Useril este offline   bellamama Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,240
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti



Postat on Rillettes de Canard 04 October 2013 - 11:41 AM

Vezi postareaMaya, la 02 October 2013 - 01:51 PM, a spus:

A facut cineva? Cum se face? Din rata întreaga sau doar din anumite parti? Se amesteca si alte grasimi,carnuri... de exemplu daca rata nu are destula grasime, ca cineva a curatat-o si aruncat-o? :D
Stiu ca pot citi pe net, dar ma intereseaza daca cineva cunoscut îmi poate spune cîte ceva din propria experienta, ca stiti cum e cu informatiile de pe net. Multumesc :floare:

Poti face din toata rata sau doar din partile carnoase, depinde ce ai.
Iti trebuie unturica, neaparat, pentru aceasta bomba calorica. In cel mai rau caz, daca nu ai de rata, poti pune de porc.
Eu am invatat reteta in Franta si zice sa topesti untura, sa faci rata bucati cu tot cu oase, s-o sarezi piperezi si condimentezi cu nucsoara si s-o innabusi la foc mic, in untura, timp de cel putin 4 ore, sau pana se desface usor in fasii, amestecand sa nu se prinda. Se pune dafin si cimbru, care se scot la sfarsit. Apa se pune doar la nevoie. In loc de apa se poate pune un pic de coniac sau de calvados. Cand e gata, se gusta si se mai condimenteaza dupa gust, apoi se pune carnea faramata cu 2 furculite (sau tocata daca vrei mai fine rillettele)in recipiente de sticla, impreuna cu o parte din untura in care a fiert.

#7

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,213
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Rillettes de Canard 08 October 2013 - 12:02 AM

Merci mult, bellamama :floare:
Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#8

Useril este offline   Mutti Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,223
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE



Postat on Rillettes de Canard 08 October 2013 - 12:02 AM

Maya, eu am dat numai pielea Jos si AStA nu la inceput....a iesit. Si e Mai putzin de munca. La retzetele de pe net scrie ca es despielitzeaza ratza inainte de fierbere. Eu n-am facut-o.

#9

Useril este offline   Daniella Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,478
  • Inregistrat: 04-July 10



Postat on Rillettes de Canard 10 October 2013 - 04:04 AM

Maya, ce ai facut cu rata? Am una sa o fac diseara ...
Signature Seperator image


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#10

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,213
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Rillettes de Canard 10 October 2013 - 02:09 PM

Am facut-o la cuptor :D
Pe urmatoarea rata însa, rilletes scrie :D



Merci pentru idei :-*
Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges



Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






www.amenajariintretineregradini.ro www.creativgarden.ro Creare site de prezentare Creare site Creare site
Detectiv privat Mediator Encean Alexandru Detectiv particular