Burrata cu rosioare

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Burrata cu rosioare

#1

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,213
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Burrata cu rosioare 09 June 2013 - 09:22 PM

Burrata este o brînza proaspata de tip filata, o forma mai deosebita a mozzarellei, preparata din lapte de vaci. Eu n-o gasesc pe cea împachetata în frunze verzi de Asphodel (ambalajul din frunze, indica prospetimea brînzei. Daca nu sînt verzi, brînza nu mai este proaspata ). De fapt prin zona mea nu am vazut-o deloc, de aceea o cumpar din Austria - aici se gasesc multe alimente de la italieni, fiind în vecinatate directa. Aceasta brînza are forma unui saculet, caruia eu i-am rupt ciuciuletele, tinînd de el. Noroc ca a am efectuat aceasta operatiune deasupra unei farfurii.
Asa, deci exteriorul acestui saculet este format din mozzarella, iar în interior se gaseste un amestec de brînza cremoasa cu textura mai densa, smîntîna si fire de mozzarella neprelucrate/neframîntate :D
Se consuma ca atare, cu ulei de masline, cu rosii, chiar si la paste sau pe pizza, cu ce doriti si cum va place.

Imagine atasata

Imagine atasata


Ingrediente:

  • 1 Burrata
  • rosioare cherry
  • frunze proaspte de busuioc
  • ulei de masline e.v.
  • piper negru, proaspat rîsnit
  • sare de Himalaya din rîsnita



Am asezat saculetul în farfurie ( a se citi: tineam saculetul de ciuciulete deasupra farfuriei
cînd s-a rupt si s-a izbit cu greutate de fundul acesteia.
Ramasa cu ciuciuletele în mîna, ce era sa fac? L-am degustat rapid :D ).

Imagine atasata

Am asezat în jur cîteva felii de rosioare, peste care am presarat busuioc proaspat taiat fîsii.

Imagine atasata

Am stropit toata afacerea cu ceva ulei de masline, am rîsnit putin piper negru.

Imagine atasata


Am deschis-o, am mai stropit cu ulei de masline, apoi am sarat si piperat - e gata de servire.
Eu am avut niste ciabatta crocanta pe lînga :D

Imagine atasata

Un mic dejun întîrzîiat...

Imagine atasata

Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2

Useril este offline   Adriana Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,621
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT



Postat on Burrata cu rosioare 10 June 2013 - 12:44 AM

Frumoasa si adevarata, noi o servim natur doar cu piine :)

#3

Useril este offline   zerda Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 5,962
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti



Postat on Burrata cu rosioare 10 June 2013 - 06:43 AM

Si eu tot cu paine as manca-o!
Signature Seperator image

Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#4

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,213
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Burrata cu rosioare 10 June 2013 - 01:52 PM

Vezi postareaAdriana, la 09 June 2013 - 10:44 PM, a spus:

Frumoasa si adevarata, noi o servim natur doar cu piine :)

Dar ai încercat vreodata si cu altceva, sau nu vrei din principiu? :P
Denise manînca goala, fara nimic :D
Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#5

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,213
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Burrata cu rosioare 10 June 2013 - 01:53 PM

Vezi postareazerda, la 10 June 2013 - 04:43 AM, a spus:

Si eu tot cu paine as manca-o!

Pai si eu am mîncat si cu pîine, si e foarte buna... dar e buna si asa, mai colorata :D
Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#6

Useril este offline   zerda Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 5,962
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti



Postat on Burrata cu rosioare 10 June 2013 - 01:56 PM

Nununu, rosioare as manca!!
Signature Seperator image

Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#7

Useril este offline   Adriana Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,621
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT



Postat on Burrata cu rosioare 10 June 2013 - 07:43 PM

Pai o maninca 99% Marco si el e pentru chestiile simple, dar stiu ca se potriveste foarte bine cu rosioare si un pic de ulei cum ai facut tu.

#8

Useril este offline   Daniella Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,478
  • Inregistrat: 04-July 10



Postat on Burrata cu rosioare 12 June 2013 - 12:58 AM

arata apetisant ca un ou prajit moale, cu zeama (pe care noi toti ai casei il adoram)
nu am mancat niciodata burrata
acum m-ai facut curioasa :105:
nu-mi aduc aminte unde am vazut-o in frunze ... ??? oare la intrarea vreunui restaurant in Italia, sau e asa si la raionul de gastronomie al hipermarketurilor ?

ca de obicei, imbinarea celor 3 culori, fie ele si pseudoculori, in sedinta ta foto nu pot sa arate altfel decat arta pura!
si, off course, imi place ca e o reteta care se prepara rapidulescovici!
Signature Seperator image


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9

Useril este offline   stella Icon

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,707
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Burrata cu rosioare 30 June 2013 - 08:31 PM

E specialitate si unde merg eu :)...gasesc una delicioasa...eu mereu cu rosii, sare ulei si rosioare.
fiimea la fel. sau mai mananca infasurata in prosciutto cotto :).

#10

Useril este offline   Dexter Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,944
  • Inregistrat: 09-June 11



Postat on Burrata cu rosioare 01 July 2013 - 08:32 PM

și eu tot așa mănînc burrata, ca maya. singura diferență e că o "desfac" mai tare, să ajungă uleiul în cît mai multe cotloane



Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






www.amenajariintretineregradini.ro www.creativgarden.ro Creare site de prezentare Creare site Creare site
Detectiv privat Mediator Encean Alexandru Detectiv particular