Bành Gan

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Bành Gan Liver Cake

#1

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,958
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Bành Gan 16 May 2013 - 12:03 PM

Imagine atasata

Banh Gan e un desert de inspiratie vietnameza.De ce se cheama si Liver Cake e simplu de ghicit.In primul rand aspectul dar si hai sa zicem si consistenta.
Eu ador deserturile gen flan, crem caramel si Banh Ganu-ul cu exotismul lui m-a cucerit imediat.

Eu reteta am gasit-o aici dar am facut jumatate din cantitatea indicata.Plus doua mici modificari.

6 oua
200 ml lapte de cocos
180 gr zahar brun
1 espresso concentrat(30 ml).Sau puteti folosi o lingurita de cafea solubila ca in reteta originala.
1 lingutita bicarbonat
un pic de praf de copt.Cat luati cu doua degete.
1 lingurita cacao
17 gr amidon.Eu de cartofi, in reteta originala era de tapioca.
Anason stelat si cardamom.

Am pus la incalzit laptele de cocos cu zaharul si aromele(anasonul si cardamomul).

Imagine atasata

Am adaugat cafeaua si am lasat la racit.

Am amestecat cacaoa, amidonul, bicarbonatul si praful de copt.
Am batut lejer ouale, am adaugat "prafurile" si la sfarsit laptele aromatizat.
Procedati rapid, nu lasati compozitia prea mult sa "respire".
Turnam compozitia intr-o forma unsa(eu doua forme de 0,50 ml).
Coaceti la 170 grade aproximativ 30 de minute.
Lasati la racit.

Imagine atasata

Si dupa macar doua ore de stat la frigider, serviti "exotismul"!

Imagine atasata

Eu cred ca puteti aromatiza laptele cum doriti.Sunt sigura ca e bun si asa simplu(cafea+cocos).

Imagine atasata

#2

Useril este offline   Carmella Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,350
  • Inregistrat: 30-November 09



Postat on Bành Gan 16 May 2013 - 12:09 PM

Mi-e pofta!! Cred ca e excelent

#3

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,958
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Bành Gan 16 May 2013 - 12:12 PM

Ah, eu il ador Carmella.De fapt nu-i decat o "crema de zahar ars" cu bule si aromatizata cu exotisme si cafea.
Dar se face si fara cafea.Deci nu aveti scuze. :rolleyes:

#4

Useril este offline   Piscotel Icon

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD



Postat on Bành Gan 16 May 2013 - 11:55 PM

Mie imi aduce aminte de ...Bonet.
Vai ce pofta mi s-a facut !
Signature Seperator image

Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#5

Useril este offline   yoyo Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,180
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des



Postat on Bành Gan 17 May 2013 - 02:30 PM

ma omori incet cu fiecare desert postat :drool: .....arata super!!!

#6

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,958
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Bành Gan 17 May 2013 - 04:17 PM

Vezi postareaPiscotel, la 16 May 2013 - 10:55 PM, a spus:

Mie imi aduce aminte de ...Bonet.
Vai ce pofta mi s-a facut !


Textura aia-i! :occasion14:
Alta aromatizare, dar la baza tot oua sunt!


Vezi postareayoyo, la 17 May 2013 - 01:30 PM, a spus:

ma omori incet cu fiecare desert postat :drool: .....arata super!!!


Yoyo, stiu ca si tie iti plac deserturile astea gen "flan", de aluneca pe gat fara sa mesteci. :thumleft:
Dar nu vreau sa te omor!

#7

Useril este offline   icecream Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 235
  • Inregistrat: 10-December 12
  • LocationTîrgu Mureș



Postat on Bành Gan 17 May 2013 - 07:23 PM

As incerca maine reteta, ar fi ceva deosebit pentru ai mei dupa pasca si cozonacul de Pasti si cum tot am o conserva de 400 ml lapte de cocos in camara cu care nu prea stiam ce sa fac, as folosi-o, dar sigur proportia de oua/lapte e corecta?
Pentru 400 ml lapte de cocos ar trebui 12 oua si 360g zahar, sigur nu iese prea dulce?
Tava se unge cu unt, nu?

#8

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,958
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Bành Gan 17 May 2013 - 07:35 PM

Icecream, asa-i.
In reteta originala(am pus link) la 12 oua, 400 ml lapte cocos si 375 gr zahar.
Si eu as mai reduce din zahar.In rest nu uita sa dublezi si restul cantitatiilor(bicarbonat, amidon, cacao si cafea).
Tava se unge cu unt.
Te astept cu impresii. :occasion14:

#9

Useril este offline   icecream Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 235
  • Inregistrat: 10-December 12
  • LocationTîrgu Mureș



Postat on Bành Gan 17 May 2013 - 10:40 PM

Multumesc...Zahar voi pune dupa gust, noi nu mancam prea dulce, iar reteta o voi tine secreta, copila din dotarea familiei, pe langa ca e lacto-ovo -vegetariana de mai bine de 10 ani, a mai si invatat anul trecut la cursul de nutritie ca nu-i bine sa mancam mai mult de doua oua pe saptamana per capita (altfel ne pandesc colesterolul si alte nenorociri). Norocul meu e ca nu are treaba cu bucataria si nu stie nici macar cate oua pun in crema de zahar ars- una din preferatele ei...
Sigur voi reveni cu impresii si poate chiar cu poze (trebuie sa-mi iau inima-n dinti sa incep si eu de odata si odata..)

#10

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,958
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Bành Gan 17 May 2013 - 10:57 PM

Icecream, las' ca nu mananca tot flanul de 12 oua.
O felie poate are un ou(poate), acu depinde de felie.
Eu folosesc zahar brun si mereu reduc din cantitate.
Indrazneste, indrazneste noi te asteptam. :hug:
Si daca ai in familie un lacto uovo vegetarian te asteptam si cu idei noi de meniuri. :-h

#11

Useril este offline   icecream Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 235
  • Inregistrat: 10-December 12
  • LocationTîrgu Mureș



Postat on Bành Gan 18 May 2013 - 08:49 PM

Am facut de dimineata prajitura-ficat si acu am si gustat-o, dupa ce s-a racit la frigider.
E Ok, doar ca am gresit si am pus un praf de sare de doua ori si parca -parca n-ar fi trebuit.
Si mi s-a parut ca se cam simte si bicarbonatul...dar poate doar mi s-a parut mie. Ai mei au mancat fara sa comenteze, au definit gustul ca "interesant". Sa vedem cand vor cere si a doua portie si-n functie de asta voi hotara daca o mai fac sau nu.

#12

Useril este offline   yoyo Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,180
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des



Postat on Bành Gan 21 May 2013 - 09:32 PM

Vezi postareaEataly, la 17 May 2013 - 03:17 PM, a spus:

Yoyo, stiu ca si tie iti plac deserturile astea gen "flan", de aluneca pe gat fara sa mesteci. :thumleft:


Mare adevar ai grait :P.

#13

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,958
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Bành Gan 24 May 2013 - 09:53 PM

Vezi postareaicecream, la 18 May 2013 - 07:49 PM, a spus:

E Ok, doar ca am gresit si am pus un praf de sare de doua ori si parca -parca n-ar fi trebuit.


Imi pare rau, de ce ai facut asta? :(
Eu am redus drastic bicarbonatul, fata de reteta originala(4 lingurite la 12 oua)si la cantitatea data de mine nu s-ar fi simtit neam printre atatea arome.

Sper ca in final sa te fi multumit cat de cat preparatul. :floare:

#14

Useril este offline   icecream Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 235
  • Inregistrat: 10-December 12
  • LocationTîrgu Mureș



Postat on Bành Gan 25 May 2013 - 11:05 AM

O, pana la urma a fost OK, la a doua gustare a fost chiar buna prajiturica, gustul de bicarbonat disparuse in eter asa ca probabil ca doar piticul de pe creerasul meu odihnit l-a sesizat in prima instanta; putin cam sarata a fost, dar nu potroaca ci a avut o nota de personal:thumleft: :thumleft::-) . itate in plus, asa ca la a treia degustare, cu nota personala a fiicei mele (un mot de frisca si cateva capsuni proaspete alaturi, ca ei ii plac toate chestiile friscoase si cremoase) a fost super...
As mai fi avut idei si pentru urmatoarele degustari, dar n-am mai avut prajitura.
Copila a decretat ca pentru ea a fost cea mai placuta disectie de ficat din ultimii ani :thumleft:

#15

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,958
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Bành Gan 25 May 2013 - 11:14 AM

Atunci tot raul spre bine!
Data viitoare tine sarea departe de "ficat"! :lol:



Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






www.amenajari-intretinere-gradini.ro www.creativgarden.ro Creare site de prezentare Creare site Creare site
Detectiv privat Formatie nunta Bucuresti Detectiv particular Antigel centrale termice