Petrecere Sf.Ion 2012

Salt la continut

  • (2 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Petrecere Sf.Ion 2012 meniu, organizare, pregatiri imi apartin

#1

Useril este offline   cerra Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,941
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara



Postat on Petrecere Sf.Ion 2012 12 April 2013 - 02:03 PM

Pregatelile mele de Sf Ion ( am avut si 2 ajutoare spalat vase, spalat salate etc).

Sotul prietenei mele este ION.

Lumea este obisnuita cu mine ca sunt imprevizibila sunt instantA!!!!!!!!!!!

In prim plan cand ne adunam in gasca, oricare dintre ei suna la prietena mea primul lucru intreaba daca eu sunt acolo si daca eu pregatesc si ce. Prietena mea zice ca sunt dar are ea o vorba cind raspunde ''este aici da, dar... nu ma intreba'' ca nu stiu ce`i in capul ei. Adica surpriza. Toti ne cunoastem intre noi. Prieteni adevarati si la bine si la rau nu doar la mese intinse.

Am schimbat meniul pe hartie de 5 ori.

Eu consider toate bucatele pregatite bune si inca ceva: cand vreau sa fac ceva ptr lume multa cum a fost acum, caut sa fie acel ceva bun (calitate) si mult sa ajunga la toata lumea.

Eu consider ca am facut foarte bine ca am ales acest meniu ptr ca era multa lume. A iesit foarte bine pe toate partile si gazda. Desi nu sa pus nici o clipa vb de cheltuit mult sau putin sa zis asa: Nu conteaza cat sa fie super bine si sa fie lumea multumita.

Eu ziceam asa sa fie o idee ptr toate gospodinele care au musafiri mai multi sa fie bine si cu bani nu prea multi.

Consider asa mai ieftina varianta asta si zic eu de efect totodata fata de un meniu cu fripturi, salate de boeuf, vinete, cartofi, platouri de mezeluri, garnituri etc.

Aici au fost cam 37-8 pers nu vreau sa gresesc ptr ca se astepta colo dupa calcule pe hartie vreo 50 de pers. Aveam pregatit daca se vine sa facem repede alte salate (ca pe alea a fost batalia. Ruladele ajungeau oricum.

Bineinteles ca se poate face si ptr familie doar sau grup mai mic la scara mult mai mica.

Daca totul este pregatit, ai ajutoare, toata treaba se termina cam in 5-6 ore foc continuu, cu mici pauze de o cafea sau o tigara. In gand nu mai conteaza ce zic ajutoarele cand le zoresti, important sa fie totul gata la timp.



Nu am putut sa fac poze clare la toata masa ca....... dar sper sa intelegeti ceva

Masa dar cit am putut : o sa pun si platourile separat.




Imagine atasata


salata caesar

Imagine atasata


platou: rulada cu fructe uscate(prune, caise) rulada cu praz, bacon , cascaval, rulada cu spanac.
Imagine atasata

Imagine atasata

Imagine atasata


painici

Imagine atasata


piersici umplute

Imagine atasata



salata cu somon, merisor,rucola ....

Imagine atasata



sos ptr salate

Imagine atasata



salata coleshaw (am pus si varza mov), cranberry

Imagine atasata

platou cu rulouri, ficatei in bacon rulada : prosciutto,cascaval, praz, ardei kapia, ficatei in bacon



Imagine atasata





rosii cherry cu mozzarela si masline

Imagine atasata

chiftelute prajite cu susan (au fost si fara susan)

Imagine atasata

lume peste tot si in salon si in dining

Imagine atasata



desert



tiramisu


Imagine atasata







piure de castane,
ananas,frisca.




Imagine atasata



Pe ultima 100 m cand ajutoarele mele erau deja obosite si eu ceream intr`una bol de ala, castron de ala si pin la urma, m`am dus eu sa imi iau ce imi trebuie si cineva dintre ai casei, mi`a facut o poza sa ma vad cum sunt cand sunt in priza ca poate nu realizez.

Oricum bombanesc ceva

Imagine atasata



Sos ptr salate

Acest sos l`am folosit la toate salatele servite. Este un sos foarte usor de facut. Se poate pune si menta proaspata taiata foarte fin. Eu nu am pus ptr ca nu stiam daca la toata lumea chiar place asa.

spun reteta ptr o cantitate mica dar suficienta 2 boluri cum se vede in imagine.

1ou intreg
1lingura plina de mustar
sare 1 linguritza rasa
piper 1 varf de cutit
250 gr iaurt gros si gras
150 ml ulei

menta proaspata optional tocata fin

Se pune in paharul de la mixerul vertical oul,mustarul,sarea,piperul,uleiul si se mixeaza bine pina iese o maioneza tare, apoi se pune iaurtul si se mixeaza iarasi. Se imparte sosul in boluri si deasupra se pune crema de otet balsamic. sosul nu trebuie sa fie nici foarte gros dar nici subtirel (cum se vede in imagine tre sa stea crema de otet balsamic pe el.


Piersici umplute

2 cutii de piersici jumatati in sirop (14-16 jumatati) fara coaja.
1 telina medie

3 mere mari curatate de coaja

1 ridiche neagra curatata (dimensiunea unui mar mediu)

2 morcovi rasi.

sucul de la 2 lamai

sare, piper dupa gust

2 linguri de smantana grasa ,groasa (sa lege legumele )

Se rad merele, telina, ridichea si imediat se pune zeama de lamaie peste ele si se adauga sarea si piperul. Se lasa sa stea 15 min. Se storc bine de zeama, apoi adaugam morcovul ras si smantana.

Se umplu jumatatile de piersica stoarse bine de sirop.

decor samburi de nuca si cranberry ( merisor).

Au un gust foarte bun, chiar daca pare mai ciudata combinatia.


Salata Coleslaw

Ingrediente

1/2 varza alba taiata fin

1/2 varza rosie/mov taiata fin

2 mere curatate de coaja si rase

sucul de la o lamaie

1 mana cranberry (merisor)

1 morcov mare ras

Putin praz verde/ceapa verde

sos (sos ptr salate)

Mod de preparare

Radem merele si imediat punem sucul de lamaie peste ele, lasam 5 min apoi stoarcem zeama si inbinam cu celelalte ingrediente.

Asezam salata intr`un bol , iar desupra salatei punem cranberry si putin praz verde sau ceapa verde.

Servim cu sosul ptr salate.

Daca dorim fara sos, adaugam salatei putina sare , piper, ulei dupa gust.

Pofta buna!!!

Salata cu Somon


Ingrediente

1/2 salata lollo rosso

1/2 salata lollo bianco

1 mana de rucola

crutoane de paine

150-200gr file somon marinat si putin afumat taiat fasii inguste

crema de otet balsamic de Modena (se pune putin direct din sticla)

100-150 gr cascaval fasii late

1 mana de cranberry ( merisor)

sos (reteta sos ptr salate)

Mod de preparare

Rupem salata bucati mai mari cu mana.

Intr`un bol mai adanc, asezam un rand de salata (ambele modele) rucola, crutoane, cascaval, cranberry,fasii de somon, crema de otet balsamic. Continuam asa pina terminam ingredientele. Ultimul rand va fi somon, cascaval, crutoane,cranberry,crema de otet balsamic.

Sosul se pune in bol separat.


Salata Caesar


Ingrediente:

1/2 salata lollo rosso

1/2 salata lollo bianco

1/2 salata romana

1 piept de pui dezosat taiat fasii

3 linguri sos de soya

3 linguri ulei

1 lingurita miere

crema de otet balsamic de Modena

crutoane de paine cu usturoi

200gr cascaval facut fasii late

sos (retea sos ptr salate)

Mod de preparare

Salatele se rup bucati mai mari cu mana

Pieptul de pui facut fasii se amesteca intr-n bol cu sosul de soya si uleiul, apoi se pune in tigaia incinsa si se lasa pina se patrunde apoi se adauga mierea si se amesteca pina se rumeneste putin.

Avem nevoie de un bol mai adanc in care punem salata rupta si imbinata (adica din toate trei modele ) peste salata punem fasii de piept de pui reci, cascaval fasii, crema de otet balsamic, crutoanele cu usturoi. continuam asa pina terminam ingredientele dar, ultimul rand, va fi piept de pui, cascaval, crutoane, si peste punem crema de otet balsamic.

Separat intr-un bol punem sosul.

Pofta buna!!!

Rulada cu fructe uscate

1 muschiulet de porc

sare

piper

caise uscate

prune uscate

cascaval

Se taie pe lungime muschiuletul si se bate cu ciocanul de batut snitele, se pipereaza si sareaza putin, apoi se aranjeaza fructele si cascavalul



si se ruleaza strans se prind marginile cu scobitori , se unge cu ulei si se impacheteaza in hartie de copt si se pune la cuptor, cam 30 de min la foc moderat. Dupa 30 de min se desface hartia si se unge cu miere si se lasa sa prinda culoare. Se feliaza rece.





Rulada cu spanac



500gr spanac congelat maruntit

5 albusuri

4 linguri pline de faina

piper 1 varf de cutit

sare 1 varf de cutit

300gr cascaval ras

250 gr branza dulce de vaca ( frecam branza cu putin ulei, sare si ceapa rosie taiata marunt)

sfecla rosie fiarta taiata bastonase

Batem albusurile spuma tare, adaugam piper si sare , faina, apoi spanacul si amestecam cu lingura de sus in jos. Pregatim tava de la aragaz cu hartie de copt in ea, stropita cu ulei apoi punem compozitia si nivelam bine apoi punem la copt in cuptorul preincalzit la 170 de grade cam 20 de min (se desprind marginile ) scoatem tava afara presaram cascavalul si punem din nou in cuptor , pina se topeste cascavalul . Scoatem tava afara, in capatul dinspre noi punem ca un sul toata pasta de branza dulce apoi bucatile de sfecla pe care le aranjam de`a latul ruladei si rulam strans ne ajutam de hartia de copt apoi transferam rulada pe o folie transparenta si rulam bine in folie avind grija sa strangem capetii foliei exact ca si la salamul de biscuiti. Se pune la rece apoi se poate felia.



Mini rulade cu prosciutto, cascaval si praz




Aluat de clatite normal fara zahar , inlocuim cu putina sare. (cantitatile depind de cite mini rulade doriti sa faceti,umplutura la fel).

ingrediente

clatite

cascaval ras

cozi de praz verde taiat subtire /ceapa verde

felii de ardei kapia

prosciutto crudo felii

Atentie!!!!!!!!!

Cand spun clatita mai groasa putin, inseamna putin mai mult aluat in tigaie decit la o clatita subtirica normala. In imagine partea galbena care se vede nu este doar clatita este clatita +cascavalul care se topeste. Scriu asta sa nu faceti clatite necoapte uitandu`va la imagine.

Mod de pregatire

Din aluatul de clatite facem clatite normale dar, le prajim mai groase putin si pregatim o bucata de folie transparenta dinainte de a lua clatita din tigaie (clatita o punem direct pe folie) peste toata clatita fierbinte presaram cascaval , verdeata, feliile de ardei kapia apoi aranjam feliile de prosciutto in lung peste clatita si rulam strans in folie apoi rasucim strans capetii sa iese ca un mini salam si punem la rece. Feliem rece.


Rulada cu bacon, cascaval, praz

1 muschiulet de porc

cascaval taiat baton

felii de bacon cam 250 gr feliat

codita verde de praz

sare

piper

Mod de preparare

Se despica muschiuletul pe lungime, se bate cu ciocanul de batut snitele, se pipereaza, sareaza, se aseaza pe toata suprafata bacon feliile in lung, apoi in capatul dinspre noi al muschiuletului se aseaza pe toata latimea muschiuletului coditza de praz si peste ea batoanele de cascaval si se ruleaza strans, se prind capetii cu scobitori, se unge rulada cu ulei si se impacheteaza in hartie de copt si se pune la copt in cuptorul preincalzit la 170 gr ptr 30 de min, dupa care se deschide cuptorul si se desface hartia se mai lasa putin ptr rumenire (nu prea mult sa evitam uscarea muschiuletului) se pune la rece si se feliaza.

Imagini atasate

  • Imagine atasata


#2

Useril este offline   2ut Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10



Postat on Petrecere Sf.Ion 2012 12 April 2013 - 02:10 PM

Foarte fain, Cerra, foarte bogata masa, multe si variate mancarurile, mi-ar placea sa am pe-aproape o prietena ca tine.

#3

Useril este offline   cerra Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,941
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara



Postat on Petrecere Sf.Ion 2012 12 April 2013 - 02:12 PM

Vezi postarea2ut, la 12 April 2013 - 01:10 PM, a spus:

Foarte fain, Cerra, foarte bogata masa, multe si variate mancarurile, mi-ar placea sa am pe-aproape o prietena ca tine.


Multumesc!

Ma ai ca prietena, doar ca nu pot gatii sa te servesc decat online.

#4

Useril este offline   Carmella Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,327
  • Inregistrat: 30-November 09



Postat on Petrecere Sf.Ion 2012 12 April 2013 - 03:22 PM

2012 sau 2013? :)

#5

Useril este offline   rym Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Scarlett
  • Postari: 176
  • Inregistrat: 24-November 09



Postat on Petrecere Sf.Ion 2012 12 April 2013 - 03:23 PM

Felicitari Cerra! si la cat mai multe mese imbelsugate alaturi de prieteni buni.

in 'priza' sau nu arati de 20 de ani.

#6

Useril este offline   cerra Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,941
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara



Postat on Petrecere Sf.Ion 2012 12 April 2013 - 03:53 PM

Vezi postareaCarmella, la 12 April 2013 - 02:22 PM, a spus:

2012 sau 2013? :)


2012 doar ca am mutat topicul si aici.

#7

Useril este offline   cerra Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,941
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara



Postat on Petrecere Sf.Ion 2012 12 April 2013 - 03:54 PM

Vezi postarearym, la 12 April 2013 - 02:23 PM, a spus:

Felicitari Cerra! si la cat mai multe mese imbelsugate alaturi de prieteni buni.

in 'priza' s-au nu arati de 20 de ani.


Multumesc!

Mda, 20 si ceva pe un picior ai vrut sa zici nu?

#8

Useril este offline   Daniella Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,478
  • Inregistrat: 04-July 10



Postat on Petrecere Sf.Ion 2012 12 April 2013 - 04:38 PM

felicitari pentru meniu si pentru pregatiri, decorurile si aranjamentele platourilor ca de obicei super
Carmella, cred (la asta m-am gandit si eu cand te-am vazut in foto, unde arati nota 10!) ca te-a intrebat pt ca nu arati de 80 kg, dar in 2012 probabil nu le aveai!
ai facut tare bine ca ai deschis topicul, sa ne inspiram pt mesele festive. Acu tre'sa zici cum facusi tu ruladele, piersicile si salatele. Posibil sa mai fi scris, dar mai bine sa aduci si aici retetele langa masa festiva si foto. Piure de castane cumparat?
Prietenii si familia ta sunt super norocosi, ca te au aproape! Felicitari pt topic si pt pregatiri!
Signature Seperator image


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9

Useril este offline   Carmella Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,327
  • Inregistrat: 30-November 09



Postat on Petrecere Sf.Ion 2012 12 April 2013 - 04:51 PM

Nu ma uitam la kilograme, am vazut topic nou deschis cu 2012 si-am crezut ca e o greseala.
Nu ma mai uit la poze inca o data ca mor de foame si de pofta, excelent arata toate.

Si edit: totusi in poza asta are fundul ceva mai mare decit in alea puse la dieta, nu stiu cum il are acum, astept alta poza :)

#10

Useril este offline   ralesu Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 814
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal



Postat on Petrecere Sf.Ion 2012 12 April 2013 - 05:23 PM

Bravo Cerra! Arata tare bine tot ce ai facut tu acolo!

#11

Useril este offline   cerra Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,941
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara



Postat on Petrecere Sf.Ion 2012 12 April 2013 - 05:24 PM

Vezi postareaCarmella, la 12 April 2013 - 03:51 PM, a spus:

Si edit: totusi in poza asta are fundul ceva mai mare decit in alea puse la dieta, nu stiu cum il are acum, astept alta poza :)


In poza cu bucatareala am pantaloni negri si este luata in miscare adica paseam (daca maresti poza o sa vezi ca piciorul stang este ridicat) iar in poza de la revelion, sunt tot eu in rochia gri mai scurta la restaurant (poza unde imi ziceai treaba cu ciorapii negrii nu gri pe diete) revelion inainte cu 1 saptamana da? greutatea si fundul este aceiasi in ambele poze.Iar pozele in blugi de la dieta eheee, o sa mai am pina ajung ca in alea.

Alt detaliu pe diete sa nu scriem aici despre kilograme.

#12

Useril este offline   cerra Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,941
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara



Postat on Petrecere Sf.Ion 2012 12 April 2013 - 05:25 PM

Vezi postarearalesu, la 12 April 2013 - 04:23 PM, a spus:

Bravo Cerra! Arata tare bine tot ce ai facut tu acolo!


Multumesc!

Multe dintre voi ati vazut postarile astea dar in alta parte. Am mutat aici, ptr ca vreau sa imi fie toate puse acolo unde imi petrec si eu timpul.

#13

Useril este offline   cerra Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,941
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara



Postat on Petrecere Sf.Ion 2012 12 April 2013 - 05:28 PM

Vezi postareaDaniella, la 12 April 2013 - 03:38 PM, a spus:

felicitari pentru meniu si pentru pregatiri, decorurile si aranjamentele platourilor ca de obicei super


Am inteles si ca si tie si carmellei va scapat pe diete anii cum am pus pozele. Nu`i nika ca mai puteti citii odata acolo.

Retetele in mare, le am pe blog. Cand am vreme, o sa mai pun si pe aici dar retetele doar ca nu am pas cu pas .

#14

Useril este offline   any_annette Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 6,833
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Petrecere Sf.Ion 2012 12 April 2013 - 05:33 PM

Bravo Cerra, le vazusem deja pozele, dar ma mai uit cu drag inca o data la ele :)!
Desi, asa cum ma cunosc, pentru numarul de persoane care au fost cred ca faceam cel putin dublu de mancare ca asa-s eu exagerata :sm: :lol: !

#15

Useril este offline   cerra Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,941
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara



Postat on Petrecere Sf.Ion 2012 12 April 2013 - 05:39 PM

Vezi postareaany_annette, la 12 April 2013 - 04:33 PM, a spus:

Bravo Cerra, le vazusem deja pozele, dar ma mai uit cu drag inca o data la ele :)!
Desi, asa cum ma cunosc, pentru numarul de persoane care au fost cred ca faceam cel putin dublu de mancare ca asa-s eu exagerata :sm: :lol: !


Multumesc!

Poi stai linistita ca au fost rezerve doar am inlocuit platourile unde trebuia si a urmat si ziua a doua, unde am luat`o de la inceput sa fie cam la fel sa nu se simta nici unul nacajit ca nu a fost in prima zi. Si eu fac tot ca si tine sa fieeeeeee.

#16

Useril este offline   aura Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada



Postat on Petrecere Sf.Ion 2012 12 April 2013 - 06:43 PM

Foarte frumoasa masa! M-au incantat pozele cu rulade, atat de variate si apetisante. Felicitari Cerra! Astept si alte ocazii si chiar ma intrebam de ce nu ai pus la "arta" si pozele de la petrecerea recenta cu prietenii.
Signature Seperator image

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#17

Useril este offline   cerra Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,941
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara



Postat on Petrecere Sf.Ion 2012 12 April 2013 - 07:07 PM

Vezi postareaaura, la 12 April 2013 - 05:43 PM, a spus:

Foarte frumoasa masa! M-au incantat pozele cu rulade, atat de variate si apetisante. Felicitari Cerra! Astept si alte ocazii si chiar ma intrebam de ce nu ai pus la "arta" si pozele de la petrecerea recenta cu prietenii.


Multumesc frumos!

Nici astea nu sunt de ''Arta culinara'' dar le`am pus.

Noi am avut multe petreceri dar nu am facut poze si nu prea am avut ce sa pun.

Masa de Duminica este departe de arta culinara si nu am pus aici.

Incerc sa am aparatul pe linga mine cand facem mese intinse sa pot face poze si nu intodeauna mesele sunt asa mai festive.Vara facem la ceaun, gratar. Multe preparate se fac la fata locului si daca las aparatul acasa nu am cu ce face poze si depinde cat de grabita sunt.

Ma bucur ca va plac preparatele mele.

#18

Useril este offline   Lapona Enigel Icon

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 5,827
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationThe woods



Postat on Petrecere Sf.Ion 2012 12 April 2013 - 07:49 PM

Ce de-a pregateli! Foarte frumos si cata bogatie!
Signature Seperator image

The tiger and the lion may be more powerful, but the wolf does not perform in the circus ;)

#19

Useril este offline   cerra Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,941
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara



Postat on Petrecere Sf.Ion 2012 12 April 2013 - 09:08 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 12 April 2013 - 06:49 PM, a spus:

Ce de-a pregateli! Foarte frumos si cata bogatie!


poi da!

Sa tinem lumea flamanda? no,no.

#20

Useril este offline   Ellani Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,345
  • Inregistrat: 22-August 11



Postat on Petrecere Sf.Ion 2012 12 April 2013 - 11:24 PM

Chiar dac-a fost pregatita in toiul iernii,arata colorat si atragator,de parc-ar fi in toiul primaverii.Si-ai mai si facut din inima pentru 'altii' :appl:
Eu dac-ar trebui sa fac pentru 50 de oameni,cred ca mi-ar trebui macar vreo 2 zile non-stop si tot nu sunt sigura ca le-as reusi.Adevarat, ca eu nici ajutoare n-am,dar oricum,daca tu ai facut in 5-6 ore,cred c-ai avut baterii Duracell :)



  • (2 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






www.amenajariintretineregradini.ro www.creativgarden.ro Creare site de prezentare Creare site Creare site
Detectiv privat Mediator Encean Alexandru Detectiv particular