Kadayif cu ricotta la tigaie

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Kadayif cu ricotta la tigaie

#1

Useril este offline   cerra Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,941
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara



Postat on Kadayif cu ricotta la tigaie 01 April 2013 - 12:46 AM

Imagine atasata

Imagine atasata

Ingrediente:

400gr tel kadayif ( taitei turcesti sunt proaspeti si se tin in congelator se decongeleaza inainte de ai folosii)

Imagine atasata

ricotta sau urda dulce 600gr (mai ferma nu moale)

150 gr unt

Tigaie 30cm

Sirop:
2 parti zahar+ 1 parte apa + zeama de la 3 lamaii medii sau: 1,1/2 zahar +1 parte apa se fierbe, se lasa sa se raceasca la temperatura degetului,apoi se pune 1/2 parte miere si putin unt la temp camerei+zeama de lamaie.Varianta a-doua imi place mai mult.

Ricotta/urda se amesteca cu coaja de lamaie si coaja de portocala.


Mod de preparare:

Impartim taiteii in doua parti

Ungem tigaia cu unt pe fund si pe marginile laterale cam pina aproape de jumatatea tigaii.

Imagine atasata

taiteii se desfac si se pun in tigaia unsa


Imagine atasata

Se apasa foarte bine cu mana si se taseaza cat mai bine pe fundul tigaii

Imagine atasata

Se pune ricotta/ urda si se apasa si ea peste taitei bine, se pun iarasi taitei dinspre marginea tigaii inspre mijloc peste urda.

Imagine atasata

Se pun toti taiteii si iarasi apasam bine sa fie cat mai compact si punem bucatele de unt peste taitei

Este foarte important, sa fie totul presat bine.


Imagine atasata

Punem tigaia fara capac pe foc mic si lasam pina vedem ca se desprinde de margini, apoi cu paleta dedesubt, intoarcem.

Imagine atasata

Intors dintr`o miscare

Imagine atasata

Lasam sa se coaca si pe partea cealalta, verificam pe margini, stingem focul si turnam cu un ibric siropul rece, peste kadayif`ul fierbinte in tigaie. Turnam prima data roata pe margini,sa ajunga si dedesubt, apoi deasupra si lasam vreo 15 min sa traga siropul, apoi punem un platou destul de mare peste tigaie si dintr`o data intoarcem kadayif`ul pe platou (grija la tigaie, sfaraie cand turnam siropul).
Intors din tigaie


Imagine atasata

Lasam sa se raceasca putin,taiem triunghiuri, departam putin feliile , mai lasam la racit putin si decoram cu frisca si fulgi de migdale feliile individual (se poate si fara frisca).

Imagine atasata

Din smantana dulce ptr frisca 4ooml +4 linguri de (fructoza pudra eu) ajunge ptr decorat si ramane si ptr cafea.


Imagine atasata

Pofta buna!

Imagini atasate

  • Imagine atasata
  • Imagine atasata


#2

Useril este offline   iulia nicoleta Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,125
  • Inregistrat: 25-November 09



Postat on Kadayif cu ricotta la tigaie 01 April 2013 - 07:42 PM

Multumesc de reteta Cerra.
Daca gasesc taietei de stia o fac cu siguranta!

#3

Useril este offline   cerra Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,941
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara



Postat on Kadayif cu ricotta la tigaie 01 April 2013 - 10:27 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 01 April 2013 - 06:42 PM, a spus:

Multumesc de reteta Cerra.
Daca gasesc taietei de stia o fac cu siguranta!



Cu placere!



Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






www.amenajari-intretinere-gradini.ro www.creativgarden.ro Creare site de prezentare Creare site Creare site
Detectiv privat Formatie nunta Bucuresti Detectiv particular Antigel centrale termice