Guguluf cu mac si portocale rosii

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Guguluf cu mac si portocale rosii

#1

Useril este offline   Ioana Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09



Postat on Guguluf cu mac si portocale rosii 27 March 2013 - 09:13 PM

Imagine atasata


Anul acesta pentru mine este unul al provocarilor,asa ca reteta pe care am sa o scriu face parte din unul din proiectele de care ma ocup pe blog.Nu stiu daca pot face trimitere la blogul de pe care am luat-o, mai ales ca eu am modificat reteta initiala.


3 portocale mici rosii
250 gr unt(39% grasime)
150 gr zahar brun
4 oua
400 gr faina de spelta
1 plic praf de copt
100 ml smantana lichida
2 linguri lichior de portocale
100 gr zahar pudra
50 gr mac

Se spala portocalele cu apa fierbine(iese mai bine sucul), se razuie coaja , apoi stoarcem sucul.
Zaharul si untul se mixeaza pana prind consistenta unei crem, dupa care adaugam ouale si mixam iarasi.
Faina cernuta impreuna cu praful de copt se adauga peste mixtul de ou,zahar si unt, apoi adaugam smantana lichida.
Impartim in doua compozitia, in una adaugam coaja de la portocala si 2 linguri suc, iar in ce-a de-a doua lichiorul si macul.

Se unge forma cu unt si tapeteaza cu faina si adaugam intai compozitia cu mac, apoi cea cu portocala, iar cu ajutorul unei furculite sau betisor amestecam usor de joc in sus pentru a crea un efect marmorat.

Se da la cutorul preincalzit la 180 grade si se lasa 50-60 minute, in functie de cuptorul fiecaruia.Oricum testul cu betisorul e sfant, minutele date de mine sunt strict orientative.

Eu am avut o forma destul de mare de guguluf si mi-a iesit destul de inaltut.
Imagine atasata

Cat am lasat guguluful la racit am pregatit glazura.Zaharul pudra se amesteca cu restul de suc, iar cand guguluful s-a racit se toarna peste.
Imagine atasata


Imagine atasata


Imagine atasata

Aceasta postare a fost editata de Ioana: 28 March 2013 - 12:28 AM

Signature Seperator image

"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#2

Useril este offline   Piscotel Icon

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD



Postat on Guguluf cu mac si portocale rosii 27 March 2013 - 11:16 PM

Arata tare bine.
Cum ai facut glazura ?
Signature Seperator image

Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#3

Useril este offline   Ioana Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09



Postat on Guguluf cu mac si portocale rosii 28 March 2013 - 12:29 AM

Vezi postareaPiscotel, la 27 March 2013 - 08:16 PM, a spus:

Arata tare bine.
Cum ai facut glazura ?


sunt cheauna :sleepy1: ,am scris acum.
Signature Seperator image

"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#4

Useril este offline   ralesu Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 814
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal



Postat on Guguluf cu mac si portocale rosii 28 March 2013 - 01:22 AM

asta e de mine! imi place macul la nebu!

#5

Useril este offline   koral Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,434
  • Inregistrat: 01-January 10



Postat on Guguluf cu mac si portocale rosii 28 March 2013 - 10:00 AM

Excelenta reteta, superba prezentarea! Mi-am propus sa o incerc in week-end, o pot face oare cu portocale obisnuite? Ca nu gasesc " la mine-n sat" din acelea rosii :(
Multumim ca impartasesti cu noi retete din astea simple, numa' bune pentru mine :) , ca din alea complicate, cum fac alte doamne de-aici ( se stiu ele care... ) nu cred ca ma apuc repede. :*
Signature Seperator image

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#6

Useril este offline   Gelutza Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,030
  • Inregistrat: 04-January 12



Postat on Guguluf cu mac si portocale rosii 28 March 2013 - 11:46 AM

Si eu fac parte din clubul asta, ador checurile cu mac,le fac in serie, sigur o sa incerc si reteta Ioanei fiindca mi-a facut cu ochiul din prima, multumesc pentru impartasirea retetei.

#7

Useril este offline   Piscotel Icon

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD



Postat on Guguluf cu mac si portocale rosii 28 March 2013 - 12:14 PM

Ioana,

Vreau sa-l fac in w/end pentru o mare iubitoare de Mac-Mac care vine acasa .Imagine postata
Dar mai am o intrebare.

Smantana e:


din cea pentru frisca,
din cea pentru de gatit ... aia care nu se taie la sosuri
sau smantana fermentata acra ?


Pup Imagine postata


Semnat :

O baba pisaloaga .Imagine postata
Signature Seperator image

Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#8

Useril este offline   Ioana Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09



Postat on Guguluf cu mac si portocale rosii 28 March 2013 - 02:24 PM

Vezi postarearalesu, la 27 March 2013 - 10:22 PM, a spus:

asta e de mine! imi place macul la nebu!


te astept cu impresii atunci :tongue3:

Vezi postareakoral, la 28 March 2013 - 07:00 AM, a spus:

Excelenta reteta, superba prezentarea! Mi-am propus sa o incerc in week-end, o pot face oare cu portocale obisnuite? Ca nu gasesc " la mine-n sat" din acelea rosii :(
Multumim ca impartasesti cu noi retete din astea simple, numa' bune pentru mine :) , ca din alea complicate, cum fac alte doamne de-aici ( se stiu ele care... ) nu cred ca ma apuc repede. :*


Kora, multumesc, adevarul ca in ultimul timp n-am timp, asa ca pt bibilit si retete complicate no time si daca tot fac chestii simple, de ce sa nu impartasesc cu voi :blush:

Abia astept sa vi sa-mi spui parerea, ca de aratat stiu ca o sa arate minunat.
Reteta initiala presupunea lamaie, eu am schimbat cu porto ca sotului nu-i prea plac lamile.Poti pune porto normale, eu rosii aveam in casa

Vezi postareaGelutza, la 28 March 2013 - 08:46 AM, a spus:

Si eu fac parte din clubul asta, ador checurile cu mac,le fac in serie, sigur o sa incerc si reteta Ioanei fiindca mi-a facut cu ochiul din prima, multumesc pentru impartasirea retetei.


Gela,mi-a placut si al tau si tu oricum faci numai bunatati.

Vezi postareaPiscotel, la 28 March 2013 - 09:14 AM, a spus:

Ioana,

Vreau sa-l fac in w/end pentru o mare iubitoare de Mac-Mac care vine acasa .Imagine postata
Dar mai am o intrebare.

Smantana e:


din cea pentru frisca,
din cea pentru de gatit ... aia care nu se taie la sosuri
sau smantana fermentata acra ?


Pup Imagine postata


Semnat :

O baba pisaloaga .Imagine postata



"mamaie" :lol: eu am folosit frisca lichida, se poate pune si smantana lichida din cea pentru sosuri, da nu smantana fermentata :tongue3:
Signature Seperator image

"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#9

Useril este offline   moatza Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 5,476
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici



Postat on Guguluf cu mac si portocale rosii 28 March 2013 - 04:13 PM

Unt cu 39% grasime n-am vazut la noi. Cel mai slab e de 60, nu cred c-ar dauna.
In rest, mi-a placut de cum l-am vazut. E in stand-by.
Bravo, Ioana, mai poti?

Edit: ziceai ca reteta originala e cu lamaie...nu iese acru kekul? Zeama de la 3 lamai :rolleyes:

#10

Useril este offline   Piscotel Icon

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD



Postat on Guguluf cu mac si portocale rosii 28 March 2013 - 07:24 PM

Vezi postareaIoana, la 28 March 2013 - 12:24 PM, a spus:

"mamaie" :lol: eu am folosit frisca lichida, se poate pune si smantana lichida din cea pentru sosuri, da nu smantana fermentata :tongue3:


Venii de la cumparaturi si am luat de toate ,sa nu cumva sa n-am ce-mi trebuie .Imagine postata
Am gasit si mac fix la punguta de 50 de grame .Portocale normale si un grepf rosu cu care o sa fac glazura .Imagine postata

ll fac sambata si vin cu impressum .Imagine postata
Signature Seperator image

Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#11

Useril este offline   Ioana Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09



Postat on Guguluf cu mac si portocale rosii 28 March 2013 - 08:28 PM

Vezi postareamoatza, la 28 March 2013 - 01:13 PM, a spus:

Unt cu 39% grasime n-am vazut la noi. Cel mai slab e de 60, nu cred c-ar dauna.
In rest, mi-a placut de cum l-am vazut. E in stand-by.
Bravo, Ioana, mai poti?

Edit: ziceai ca reteta originala e cu lamaie...nu iese acru kekul? Zeama de la 3 lamai :rolleyes:


Moatza, reteta originala avea parca margarina, eu gatesc mai mult cu unt light, doar la aluaturi pun margarina.
Cat de lamaie, Cristina a folosit 2 lamai.Eu am pus 3 portocale ca erau mici.

De putut pot, chef nu prea mai am din cauza vremii :tongue3:

Vezi postareaPiscotel, la 28 March 2013 - 04:24 PM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 28 March 2013 - 12:24 PM, a spus:

"mamaie" :lol: eu am folosit frisca lichida, se poate pune si smantana lichida din cea pentru sosuri, da nu smantana fermentata :tongue3:


Venii de la cumparaturi si am luat de toate ,sa nu cumva sa n-am ce-mi trebuie .Imagine postata
Am gasit si mac fix la punguta de 50 de grame .Portocale normale si un grepf rosu cu care o sa fac glazura .Imagine postata

ll fac sambata si vin cu impressum .Imagine postata


Abia astept
Signature Seperator image

"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#12

Useril este offline   Adriana Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,620
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT



Postat on Guguluf cu mac si portocale rosii 31 March 2013 - 02:41 AM

Ioana, spelta e farro, nu?
Arata superb guguluful tau.

#13

Useril este offline   koral Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,434
  • Inregistrat: 01-January 10



Postat on Guguluf cu mac si portocale rosii 31 March 2013 - 09:31 PM

L-am facut cu faina normala, alba, ca n-am avut spelta. In forma de miniguguluf ( 2 buc) si restul in forma de chec. Foarte pufos si parfumat, multumesc de reteta :floare:

Imagini atasate

  • Imagine atasata
  • Imagine atasata

Signature Seperator image

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#14

Useril este offline   Piscotel Icon

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD



Postat on Guguluf cu mac si portocale rosii 01 April 2013 - 12:28 PM

Koralia ,

Ce frumos ti-a iesit !Imagine postata


Eu am facut gugelhupf-ul cu portocale normale si unt de 65 % ,ca numai asa am gasit,dar nu cred ca-i mare diferenta.
Glazura am facut-o cu grepf roz si nu prea iese in evidenta,dar.....va spun cu mana pe inima ca a tesit tare bun.


Copiiii au spus ca-i o prajitura cu gust de sarbatoare.


Multumim Ioana pentru reteta .
Sigur se mai face .




Imagine atasata







Imagine atasata















Signature Seperator image

Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#15

Useril este offline   Ioana Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09



Postat on Guguluf cu mac si portocale rosii 04 April 2013 - 01:35 PM

Vezi postareaAdriana, la 31 March 2013 - 12:41 AM, a spus:

Ioana, spelta e farro, nu?
Arata superb guguluful tau.



Da Adriana, spelta este farro.

Vezi postareakoral, la 31 March 2013 - 07:31 PM, a spus:

L-am facut cu faina normala, alba, ca n-am avut spelta. In forma de miniguguluf ( 2 buc) si restul in forma de chec. Foarte pufos si parfumat, multumesc de reteta :floare:


Kora, spelta a fost optiunea mea, ca reteta era cu faina alba.Foarte frumosi ti-au iesit :thumleft: .
Ma bucur ca v-a placut.

Vezi postareaPiscotel, la 01 April 2013 - 10:28 AM, a spus:

Koralia ,

Ce frumos ti-a iesit !Imagine postata


Eu am facut gugelhupf-ul cu portocale normale si unt de 65 % ,ca numai asa am gasit,dar nu cred ca-i mare diferenta.
Glazura am facut-o cu grepf roz si nu prea iese in evidenta,dar.....va spun cu mana pe inima ca a tesit tare bun.


Copiiii au spus ca-i o prajitura cu gust de sarbatoare.


Multumim Ioana pentru reteta .
Sigur se mai face .


Ioi Pisco si fain e.Ma bucur ca le-a placut copiilor :occasion14:

Cand imi repun in functiune cuptorul bolnav trebuie sa-l refac si eu.
Signature Seperator image

"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#16

Useril este offline   Piscotel Icon

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD



Postat on Guguluf cu mac si portocale rosii 04 April 2013 - 01:47 PM

Vezi postareaIoana, la 04 April 2013 - 11:35 AM, a spus:

Ioi Pisco si fain e.Ma bucur ca le-a placut copiilor :occasion14:

Cand imi repun in functiune cuptorul bolnav trebuie sa-l refac si eu.


Ioana,

Tot ce-a ramas le-am pus la pachet si din pacate nu am mai fotografiat sectiunea,dar te asigur ca ar fi meritat "un chip" .Imagine postata
Signature Seperator image

Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/



Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






www.amenajariintretineregradini.ro www.creativgarden.ro Creare site de prezentare Creare site Creare site
Detectiv privat Mediator Encean Alexandru Detectiv particular