Rulada cu spanac si ricotta

Salt la continut

  • (2 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Rulada cu spanac si ricotta

#1

Useril este offline   Ioana Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,429
  • Inregistrat: 22-December 09



Postat on Rulada cu spanac si ricotta 13 March 2013 - 07:43 PM

Imagine atasata


Rulada asta este un deliciu si o confirma si al meu mofturos nemancator de spanac.

Reteta am preluat-o de pe blogul Angelei de la Delicious Flavours.

Desi la prima citire pare o reteta complicata din cauza de prosoape, fierbere, rulare, in fapt este tare simpla si mai ales delicioasa aceasta reteta pe care va sfatuiesc sa o incercati.

In mare m-am tinut de reteta ,doar mici modificari pe ici pe colo aducand, inclusiv micsorand cantitatile la jumatate.Din cantitatea facuta de mine mi-au iesit dupa taiere 8 rulouri .

Ingrediente pentru pasta:

100 gr faina(integrala de alac)
1 ou
sare
apa

Eu am preferat sa fac alutul cu faina integrala si nu cu cea alba, apa am pus doar 1 lingura de apa, deoarece oul a fost mai mic.
Se framanta toate ingredientele pana devine un aluat omogen si elastic.Procedura este clasica ca la cea pentru taiteii de casa.Acoperim aluatul si pregatim intre timp compozitia.

Ingrediente umplutura:

250 gr ricotta
100 gr spanac
1 ou
25 gr parmesan
25 gr unt
1 ceapa(mica)
nucsoara
sare
piper

Am avut noroc ca am gasit spanac bun proaspat, pe care l-am oparit si apoi l-am lasat la scurs.Eu am sarit peste partea cu tocatul, doar l-am rupt mai grob.
Ceapa am tocat-o marunt si am pus-o la calit intr-o tigaie in care am topit untul.Se lasa pe foc pana devine sticloasa.
Amestecam ricotta impreun cu oul, parmesanul ras, sare, piper si nucsoara.Angela pomenea si de busuioc, dar eu nu mai aveam nici uscat nici proaspat, asa ca am sarit peste.Cand ceapa este gata se lasa sa se racoreasca apoi se adauga peste ricotta.Stoarcem spanacul de apa si il adaugam si pe el peste amestecul de ricotta si ceapa, se amesteca pana se incorporeaza bine.

Intindem aluatul cat mai subtire

Imagine atasata

adaugam compozitia de ricotta si spanac peste aluat, avand grija sa lasam marginile libere ca sa nu riscam ca atunci cand rulam sa iasa compozitia.
Imagine atasata


Se ruleaza cat mai strans, apoi se infasoara intr-un prosop curat(eu am avut un tifon) si se leaga la capete

Imagine atasata


Separat intr-un vas incapator se pune la fiert apa cu sare. Se pune in vasul cu apa ruloul si se lasa pe foc 30-35 de minute din momentul in care incepe apa sa fiarba. Dupa ce a fiert se scoate din apa si se indeparteaza prosopul.

Imagine atasata


Se taie bucati de 4-5 cm sau cat de mari le doriti si se aseaza intr-un vas termorezistent.

Imagine atasata



Se prepara sosul.

Ingrediente sos:

100 gr unt
50 gr parmesan
salvie

Se topeste untul si se amesteca cu parmesanul(pastrati ceva parmesan pentru a pune deasupra, eu am uitat si l-am amestecat pe tot cu untul), dupa care se aduga peste rulouri. Se vasul da la cuptorul preincalzit la 180 grade si se lasa 15 minute.

La final se servesc cu pofta.

Imagine atasata


Imagine atasata


Imagine atasata


Ce-mi place la rulada asta este ca merge si rece si nici nu e greu de facut, eu nefiind maestra in rulade,plus ca a placut si dl-lui meu desi nu-i mancator de spanac.

Aceasta postare a fost editata de Ioana: 16 March 2013 - 02:14 AM

Signature Seperator image

"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#2

Useril este offline   La-Chef-A Icon

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,271
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen



Postat on Rulada cu spanac si ricotta 13 March 2013 - 09:26 PM

Superb Ioana, ca intotdeauna, arata de milione. Te cred ca este un deliciu iar mie chiar imi place spanacul. Imagine postata Imagine postata Imagine postata

#3

Useril este offline   aura Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,626
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada



Postat on Rulada cu spanac si ricotta 14 March 2013 - 03:11 PM

e o idee buna pentru aperitivele de Pasti.
Signature Seperator image

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#4

Useril este offline   Ioana Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,429
  • Inregistrat: 22-December 09



Postat on Rulada cu spanac si ricotta 15 March 2013 - 03:28 AM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 13 March 2013 - 06:26 PM, a spus:

Superb Ioana, ca intotdeauna, arata de milione. Te cred ca este un deliciu iar mie chiar imi place spanacul. Imagine postata Imagine postata Imagine postata



Multumesc Gabi :pupic:

Vezi postareaaura, la 14 March 2013 - 12:11 PM, a spus:

e o idee buna pentru aperitivele de Pasti.



sa sti, chiar mi-ai dat o idee sa o refac de pasti
Signature Seperator image

"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#5

Useril este offline   zerda Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 5,032
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti



Postat on Rulada cu spanac si ricotta 15 March 2013 - 11:33 AM

Sa vad cum ma organizez, parca as face si eu sa duc la mama de Pasti!
Signature Seperator image

Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#6

Useril este offline   Foxyy Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 12,115
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: RLS



Postat on Rulada cu spanac si ricotta 15 March 2013 - 12:32 PM

Vezi postareaIoana, la 13 March 2013 - 04:43 PM, a spus:

Separat intr-un vas incapator se pune la fiert apa cu sare. Se pune in vasul cu apa ruloul si se lasa pe foc 30-35 de minute din momentul in care incepe apa sa fiarba. Dupa ce a fiert se scoate din apa si se indeparteaza prosopul.

si se lasa pe foc 30-35 de minute din momentul in care incepe apa sa fiarba. Dupa ce a fiert se scoate din apa si se indeparteaza prosopul.Se taie bucati de 4-5 cm sau cat de mari le doriti si se aseaza intr-un vas termorezistent.

Super reteta! :thumleft: Ma bate-un gand s-o fac si eu....
Sa vedem daca am inteles bine - se fierbe rulada de 2 ori? Intai e invelita in prosop / tifon si a doua oara "dezvelita"? Sau ai gresit cand ai scris textul?
Daca nu gasesc alac, ce pot folosi? Ce textul trebuie sa aiba aluatul? :iamwithstupid:
Saru' mana pentru lamuriri! :notworthy:

#7

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 9,874
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Rulada cu spanac si ricotta 16 March 2013 - 01:13 AM

Nu e fiarta de doua ori, a c/p textul-propozitia aia din greseala înca odata. Asa înteleg eu. Deci dupa ce se scoate din tifon, nu se mai fierbe ci se taie rulouri si se pune pe tava, se pune parmezanul cu unt deasupra si la cuptior cu ele :D


Suna tare bine, îmi place combinatia si cred ca o s-o comit si eu, doar ca pe mine nu ma încînta fiertul în prosop, ca tifon n-am... în orice caz, mi-ai dat o idee, asa ca merci mult :-*
Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#8

Useril este offline   Ioana Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,429
  • Inregistrat: 22-December 09



Postat on Rulada cu spanac si ricotta 16 March 2013 - 02:24 AM

Vezi postareaFoxyy, la 15 March 2013 - 09:32 AM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 13 March 2013 - 04:43 PM, a spus:

Separat intr-un vas incapator se pune la fiert apa cu sare. Se pune in vasul cu apa ruloul si se lasa pe foc 30-35 de minute din momentul in care incepe apa sa fiarba. Dupa ce a fiert se scoate din apa si se indeparteaza prosopul.

si se lasa pe foc 30-35 de minute din momentul in care incepe apa sa fiarba. Dupa ce a fiert se scoate din apa si se indeparteaza prosopul.Se taie bucati de 4-5 cm sau cat de mari le doriti si se aseaza intr-un vas termorezistent.

Super reteta! :thumleft: Ma bate-un gand s-o fac si eu....
Sa vedem daca am inteles bine - se fierbe rulada de 2 ori? Intai e invelita in prosop / tifon si a doua oara "dezvelita"? Sau ai gresit cand ai scris textul?
Daca nu gasesc alac, ce pot folosi? Ce textul trebuie sa aiba aluatul? :iamwithstupid:
Saru' mana pentru lamuriri! :notworthy:


mi s-au intercalat posturile si nu mi-am dat seama ca am copit de 2 ori, dar se fierbe doar odata, dupa scoaterea din tifon se taie.

Poti folosii faina alba fara pb, eu am preferat pe asta ca sa mai evit pe asta alba.Aluatul e la fel ca cel de paste.

Vezi postareaMaya, la 15 March 2013 - 10:13 PM, a spus:

Nu e fiarta de doua ori, a c/p textul-propozitia aia din greseala înca odata. Asa înteleg eu. Deci dupa ce se scoate din tifon, nu se mai fierbe ci se taie rulouri si se pune pe tava, se pune parmezanul cu unt deasupra si la cuptior cu ele :D


Suna tare bine, îmi place combinatia si cred ca o s-o comit si eu, doar ca pe mine nu ma încînta fiertul în prosop, ca tifon n-am... în orice caz, mi-ai dat o idee, asa ca merci mult :-*


Am inteles ca s-ar mai putea fierbe si in folie
Signature Seperator image

"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#9

Useril este offline   aura Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,626
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada



Postat on Rulada cu spanac si ricotta 16 March 2013 - 03:18 PM

La folie ma gandeam si eu.
Signature Seperator image

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#10

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 9,874
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Rulada cu spanac si ricotta 16 March 2013 - 05:58 PM

Nici cu plasticul nu ma împac, dar ma gîndeam ca poate fiarta pe abur sau chiar direct în apa pe foc domol... doar ca sigur iese putin creata, nefiind strînsa. Vad eu. Daca o fac, va zic ce si cum am facut.
Merci, fetelor :-*
Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#11

Useril este offline   any_annette Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 6,665
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Rulada cu spanac si ricotta 16 March 2013 - 06:08 PM

Vezi postareaMaya, la 16 March 2013 - 03:58 PM, a spus:

Nici cu plasticul nu ma împac, dar ma gîndeam ca poate fiarta pe abur sau chiar direct în apa pe foc domol... doar ca sigur iese putin creata, nefiind strînsa. Vad eu. Daca o fac, va zic ce si cum am facut.
Merci, fetelor :-*


Maya, in hartie de cuptor oare nu e bun de fiert?

#12

Useril este offline   moatza Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 4,693
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici



Postat on Rulada cu spanac si ricotta 16 March 2013 - 09:59 PM

Vezi postareaany_annette, la 16 March 2013 - 04:08 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 16 March 2013 - 03:58 PM, a spus:

Nici cu plasticul nu ma împac, dar ma gîndeam ca poate fiarta pe abur sau chiar direct în apa pe foc domol... doar ca sigur iese putin creata, nefiind strînsa. Vad eu. Daca o fac, va zic ce si cum am facut.
Merci, fetelor :-*


Maya, in hartie de cuptor oare nu e bun de fiert?


ba cred ca da, la foc domol. inainte nu fierbeam borcanele de compot invelite in hartie?

Fox, faina de alac se gaseste la plafar fara pb. asta daca vrei sa te tii neaparat de reteta.

#13

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 9,874
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Rulada cu spanac si ricotta 23 March 2013 - 09:41 PM

Ale mele n-au iesit asa aspectuoase ca ale Ioanei, dar fac pariu ca la fel de bune!
Daca va place combinatia, nu ratati nicicum rulourile astea. Sînt fantastice!
Dan, dupa prima înghititura, care nu-i ajunsese nici macar în stomac, a zis : "Din astea mai vreau!"

Pe scurt, ca tre' sa fug, va spun ca le-am fiert în cuptor.
Intentionam sa le fierb pe aburi, ceea ce voi face data viitoare!
Detalii gasiti pe blog, daca aveti chef de citit.

Ioana, merci :floare: :pupic:

Imagine atasata

Imagine atasata

Imagine atasata

Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#14

Useril este offline   aura Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,626
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada



Postat on Rulada cu spanac si ricotta 23 March 2013 - 10:11 PM

Foarte frumos Maya! Si multumesc pentru impresii, sunt foarte de folos pentru mine ca eu am programat rulourile astea pentru Paste.

Voi le-ati mancat simple, ca aperitiv sau ca si garnitura? Eu ma gandeam sa le fac garnitura la nelipsita noastra friptura de miel cu usturoi si rozmarin.
Signature Seperator image

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#15

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 9,874
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Rulada cu spanac si ricotta 23 March 2013 - 11:32 PM

Vezi postareaaura, la 23 March 2013 - 07:11 PM, a spus:

Foarte frumos Maya! Si multumesc pentru impresii, sunt foarte de folos pentru mine ca eu am programat rulourile astea pentru Paste.

Voi le-ati mancat simple, ca aperitiv sau ca si garnitura? Eu ma gandeam sa le fac garnitura la nelipsita noastra friptura de miel cu usturoi si rozmarin.

Aura, le-am mîncat asa cum le vezi. Nu stiu daca îti dai seama din imagini, dar ruladele ies babane. Eu am facut doua din cantitatile date pe blog, care le-am taiat fiecare în patru, deci 8 bucati egale, ca cele din poza, plus ca mi-au ramas si capetele destul de maricele si ele. Portia asa de 3 rulouri e foarte satioasa. Le-am servit pe farfurii de pizza mari, si poate par mai mici decît sînt de fapt în realitate :D

Si capetele se pot servi linistit. Nu arata rau nici ele. Le asezi cu partea "strînsa" pe farfurie si arata la fel ca restul. Deci se pot taia bucati egale. 12 bucati ar ajunge ca garnitura la 6 portii, dupa parerea mea.
Ca garnitura, doua ca ale mele e deja destul pentru unu flamînd bine :D
Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#16

Useril este offline   aura Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,626
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada



Postat on Rulada cu spanac si ricotta 24 March 2013 - 01:29 AM

Nu mi-am dat seama ca ar fi asa de mari. Bine ca mi-ai spus :hug:
Signature Seperator image

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#17

Useril este offline   Piscotel Icon

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,593
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD



Postat on Rulada cu spanac si ricotta 24 March 2013 - 12:39 PM

Super reteta Ioana !
Combinatia de aluat de taietei cu orice tip de umplutura ,e o nebunie.
Practic aluneca singura pe gat ,asa ca il intleg perfect pe Dan .Imagine postata

Ioana , am salvat reteta .
Ce spui ,as putea sa o fac cu o zi inainte pana la faza de fiert si a doua zi sa-i trantesc sosul si doar sa o pun la cuptor inainte de servie ?
Signature Seperator image

Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#18

Useril este offline   Ioana Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,429
  • Inregistrat: 22-December 09



Postat on Rulada cu spanac si ricotta 25 March 2013 - 01:53 AM

Vezi postareaMaya, la 23 March 2013 - 06:41 PM, a spus:

[center]Ale mele n-au iesit asa aspectuoase ca ale Ioanei, dar fac pariu ca la fel de bune!
Daca va place combinatia, nu ratati nicicum rulourile astea. Sînt fantastice!
Dan, dupa prima înghititura, care nu-i ajunsese nici macar în stomac, a zis : "Din astea mai vreau!"

Pe scurt, ca tre' sa fug, va spun ca le-am fiert în cuptor.
Intentionam sa le fierb pe aburi, ceea ce voi face data viitoare!
Detalii gasiti pe blog, daca aveti chef de citit.

Ioana, merci :floare: :pupic:


Ma bucur ca v-au placut.Cum spuneama, al meu nu se da in vant dupa spanac,dar astea le-a mancat si i-au placut.Chiar ma gandeam ca nu o sa manance,eu le-am facut si am plecat la munca, seara cand am venit mi-a zis ca mancat 2 si au fost foarte bune :thumleft:

Vezi postareaPiscotel, la 24 March 2013 - 09:39 AM, a spus:

Ioana , am salvat reteta .
Ce spui ,as putea sa o fac cu o zi inainte pana la faza de fiert si a doua zi sa-i trantesc sosul si doar sa o pun la cuptor inainte de servie ?


Nu vad de ce n-ar merge,desi eu as fierbe-o doar jumatate si a doua zi sa continui cu fiertul .
Signature Seperator image

"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#19

Useril este offline   ela Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 371
  • Inregistrat: 12-September 11



Postat on Rulada cu spanac si ricotta 23 April 2013 - 03:49 PM

Am facut si eu rulada, ca mi-a stat gandul la ea de cand am vazut reteta, numai ca a mea a iesit cam uscata. Din cate vad in pozele Ioanei, compozitia ei e mai moale. Eu am fiert-o cu o seara inainte si a doua zi am dat-o la cuptor, unde am uitat-o ceva mai mult. O fi asta problema, o fi si branza, nu stiu ce sa zic :scratch: . Oricum, de mancat s-a mancat. :rolleyes:

Imagine atasata

#20

Useril este offline   Ioana Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,429
  • Inregistrat: 22-December 09



Postat on Rulada cu spanac si ricotta 25 April 2013 - 02:10 AM

Vezi postareaela, la 23 April 2013 - 01:49 PM, a spus:

Am facut si eu rulada, ca mi-a stat gandul la ea de cand am vazut reteta, numai ca a mea a iesit cam uscata. Din cate vad in pozele Ioanei, compozitia ei e mai moale. Eu am fiert-o cu o seara inainte si a doua zi am dat-o la cuptor, unde am uitat-o ceva mai mult. O fi asta problema, o fi si branza, nu stiu ce sa zic :scratch: . Oricum, de mancat s-a mancat. :rolleyes:

Atasament P1180740.jpg


Ela ma bucur ca ai facut-o.

E posibil sa fie ca ai facut-o cu o zi inainte si a stat mai mult la cuptor.A mea era inca calda cand am taiat-o, a doua zi era mai inchegata.

Daca v-a placut ce mai conteaza ;)
Signature Seperator image

"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine



  • (2 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






Calgary Dental Creare site de prezentare certificatenergeticro.ro Lyr Traco Tour - transport de marfa Creare site
Cursuri fitness Cursuri de fitness www.certificatenergeticro.com Mediator Encean Alexandru