Crema prajita

Salt la continut

  • (2 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Crema prajita Crema fritta

#1

Useril este offline   Geany Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 13,122
  • Inregistrat: 08-December 09



Postat on Crema prajita 27 February 2013 - 11:39 PM

Nu am mai postat de mult o reteta si-mi era dor sa o fac :lol: ,acum sa nu va asteptati la ceva prea dietetic sau complicat din partea mea,ca eu ca de obicei din cateva ingrediente simple.

3 oua,100 de gr. de zahar,40 de gr. de amidon (de porumb),40 de grame de faina,500 de ml. de lapte,1 pliculet de zahar vanilat,coaja si zeama de lamaie/portocala,putina esenta de rom,un praf de sare,pesmet (pt. tavalit),si ulei pt. prajit.

Imagine atasata

Se mixeaza(sau se freaca) cele 3 galbenuse cu zaharul ,pana se dizolva zaharul(se albesc)

Imagine atasata

Faina cu amidonul le-am frecat cu o furculita cu 150 de ml. de lapte rece ,bine-bine sa nu faca ,cocoloase (ca un rantas)

Imagine atasata

Peste galbenusele frecate cu zaharul am pus restul de 350 de ml. de lapte rece,coaja de lamaie si de portocala ,zaharul vanilat si praful de sare si am dat pe foc sa se incalzeasca.

Imagine atasata

Cand sa dea in clocot am dat deoparte de pe foc si am turnat in fir frecand energic ,rantasul.

Imagine atasata

S-a ingrosat imediat,si am mai dat pe foc tot frecand bine cu telul para ca sa nu mi se prinda.(e f. groasa),la final am pus putina esenta de rom si zeama de lamaie,am mai frecat de 2 ori si gata.

Intr-o tava (15/25 are a mea),se umezeste cu putina apa(ca sa adere folia de plastic mai bine pe ea) si se tapeteaza cu folie de plastic (film) ,dar eu am avut o folie ramasa de la un aluat de foietaj cumparat care e putin mai ferma,mai groasa.Se toarna crema si se niveleaza,se da (neacoperita,ca sa nu se umezeazca)la rece,trebuie sa se raceasca bine-bine de tot sa nu mai fie deloc ,calduta.

Imagine atasata

Intre timp am batut putin cele 3 albuse ramase sa mi se lichefieze putin.

Imagine atasata

Am scos folia de plastic cu crema pe ea din tava

Imagine atasata

Am taiat dreptunghiuri (dar se poate taia si cuburele mai mici,sau romburi,ma rog..)cu lama unui cutit

Imagine atasata

Se tavalesc prin pesmet,albusele batute si din nou pesmet

Imagine atasata

Se prajesc,ca la gogosi in ulei incins

Imagine atasata

Se scot pe hartie absorbanta

Imagine atasata

Mie mi-au iesit 16 dreptunghiuri

Imagine atasata

Imagine atasata

Asa arata in sectiune

Imagine atasata

F. usor de facut ,ieftine si bune,nu dietetice,dar asta e. :lol:

#2

Useril este offline   verber Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,789
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationFRO



Postat on Crema prajita 27 February 2013 - 11:44 PM

Wow geanny le faci si pt mijlocul lui martisor???
:pupic:

#3

Useril este offline   zoazorel Icon

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,302
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...



Icon postare  Postat on Crema prajita 27 February 2013 - 11:48 PM

:drool: Ti-o iei!:sm2: Acu' vii tu cu d-astea? :drool: Bineeee!:-*
Lasand gluma la o parte, simplu de facut! si, banuiesc, si ff buna.Bub impresii?
Signature Seperator image

Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#4

Useril este offline   Geany Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 13,122
  • Inregistrat: 08-December 09



Postat on Crema prajita 27 February 2013 - 11:50 PM

Vezi postareaverber, la 27 February 2013 - 09:44 PM, a spus:

Wow geanny le faci si pt mijlocul lui martisor???
:pupic:

Hi hi! Le fac pt. tine daca vrei! :-*

#5

Useril este offline   Geany Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 13,122
  • Inregistrat: 08-December 09



Postat on Crema prajita 27 February 2013 - 11:52 PM

Vezi postareazoazorel, la 27 February 2013 - 09:48 PM, a spus:

:drool: Ti-o iei!:sm2: Acu' vii tu cu d-astea? :drool: Bineeee!:-*
Lasand gluma la o parte, simplu de facut! si, banuiesc, si ff buna.Bub impresii?

Daa! Bub' i-a placut,acum astept sa vad ce o sa spuna cel mare ca trebuie sa ajunga si el acasa,dar sigur o sa-i placa. :lol:

E molcuta,parfumata ,cred ca o sa ma mai joc eu cu crema asta,buna si de pus la gogosile umplute ca nu curge deloc .

#6

Useril este offline   zoazorel Icon

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,302
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...



Icon postare  Postat on Crema prajita 27 February 2013 - 11:57 PM

Suna bine.Voi incerca varianta cu lamaie! Dar nu acum!

:notworthy: , Geanny, pentru ideile tale simple si bune!:drool:
Signature Seperator image

Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#7

Useril este offline   Cosmina N Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 423
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationMalta



Postat on Crema prajita 28 February 2013 - 12:45 AM

Super Geany :thumleft: Stiu ca sunt bune rau de tot ca le-am mai facut si eu. Eu le stiam sub denumirea de Leche Frita sau Lapte Fript, dar ce mai conteaza numele cand rezultatul e :drool: :hungry:
Signature Seperator image

"Nu putem face lucruri mari, doar lucruri marunte cu multa dragoste." (Maica Terezadel Calcutta)

http://clipedelicioase.blogspot.com/

#8

Useril este offline   Geany Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 13,122
  • Inregistrat: 08-December 09



Postat on Crema prajita 28 February 2013 - 12:50 AM

Vezi postareazoazorel, la 27 February 2013 - 09:57 PM, a spus:

Suna bine.Voi incerca varianta cu lamaie! Dar nu acum!

:notworthy: , Geanny, pentru ideile tale simple si bune!:drool:

Zoazo' i-au placut si celui mare!

#9

Useril este offline   Geany Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 13,122
  • Inregistrat: 08-December 09



Postat on Crema prajita 28 February 2013 - 12:53 AM

Vezi postareaCosmina N, la 27 February 2013 - 10:45 PM, a spus:

Super Geany :thumleft: Stiu ca sunt bune rau de tot ca le-am mai facut si eu. Eu le stiam sub denumirea de Leche Frita sau Lapte Fript, dar ce mai conteaza numele cand rezultatul e :drool: :hungry:

Cosmina,eu in Italia am mancat si ii spunea crema fritta :lol: (cred ca se poate face si cu o crema de gris.)

http://ricette.giall...ema-fritta.html

#10

Useril este offline   Cosmina N Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 423
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationMalta



Postat on Crema prajita 28 February 2013 - 01:00 AM

Vezi postareaGeany, la 27 February 2013 - 08:53 PM, a spus:

Vezi postareaCosmina N, la 27 February 2013 - 10:45 PM, a spus:

Super Geany :thumleft: Stiu ca sunt bune rau de tot ca le-am mai facut si eu. Eu le stiam sub denumirea de Leche Frita sau Lapte Fript, dar ce mai conteaza numele cand rezultatul e :drool: :hungry:

Cosmina,eu in Italia am mancat si ii spunea crema fritta :lol: (cred ca se poate face si cu o crema de gris.)

http://ricette.giall...ema-fritta.html


Crema sau leche...stomacelul nu comenteaza :rolleyes: Ti-au iesit super :occasion14:
Signature Seperator image

"Nu putem face lucruri mari, doar lucruri marunte cu multa dragoste." (Maica Terezadel Calcutta)

http://clipedelicioase.blogspot.com/

#11

Useril este offline   Geany Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 13,122
  • Inregistrat: 08-December 09



Postat on Crema prajita 28 February 2013 - 01:00 AM

Da astalalta e cu gris

http://ricette.pourf...olci-foto/9325/

Cred ca o sa fac si cu gris,un gris cu lapte mai gros ca o mamaliguta mai groasa,las la racorit frec apoi cu galbenustele in rest procedez la fel...O sa vin cu impresii cand fac

#12

Useril este offline   Geany Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 13,122
  • Inregistrat: 08-December 09



Postat on Crema prajita 28 February 2013 - 01:01 AM

Vezi postareaCosmina N, la 27 February 2013 - 11:00 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 27 February 2013 - 08:53 PM, a spus:

Vezi postareaCosmina N, la 27 February 2013 - 10:45 PM, a spus:

Super Geany :thumleft: Stiu ca sunt bune rau de tot ca le-am mai facut si eu. Eu le stiam sub denumirea de Leche Frita sau Lapte Fript, dar ce mai conteaza numele cand rezultatul e :drool: :hungry:

Cosmina,eu in Italia am mancat si ii spunea crema fritta :lol: (cred ca se poate face si cu o crema de gris.)

http://ricette.giall...ema-fritta.html


Crema sau leche...stomacelul nu comenteaza :rolleyes: Ti-au iesit super :occasion14:

Multumesc! Te pup fata frumoasa :-*

#13

Useril este offline   cerra Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,941
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara



Postat on Crema prajita 28 February 2013 - 01:05 AM

Geany,

Arata super fain crema ta fripta!

#14

Useril este offline   Geany Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 13,122
  • Inregistrat: 08-December 09



Postat on Crema prajita 28 February 2013 - 01:07 AM

Vezi postareacerra, la 27 February 2013 - 11:05 PM, a spus:

Geany,

Arata super fain crema ta fripta!

:71: Merci!
E comod de facut ca nu e complicat si cu ingrediente ce le am mereu la indemana :lol:

#15

Useril este offline   Giorgiana Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,357
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti



Postat on Crema prajita 28 February 2013 - 11:17 AM

Geany, arata tare bine ce ai facut tu acolo! :hungry:
Ma tenteaza varianta cu gris.

Credeam ca numai eu foloseam laptele cupilului de la scoala, il faceam cu gris, cu orez, dar asa....nu! :biggrin:
Signature Seperator image

GEORGIA

#16

Useril este offline   Geany Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 13,122
  • Inregistrat: 08-December 09



Postat on Crema prajita 28 February 2013 - 12:43 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 28 February 2013 - 09:17 AM, a spus:

Geany, arata tare bine ce ai facut tu acolo! :hungry:
Ma tenteaza varianta cu gris.

Credeam ca numai eu foloseam laptele cupilului de la scoala, il faceam cu gris, cu orez, dar asa....nu! :biggrin:

Draga Giorgi',cu gris nu am mai facut dar am mancat(in Italia) pot sa spun ca-mi plac mai mult alea :tongue3: in opinia mea tot shpilul' e lamaia,le face mult mai placute,mai acrute ,mai parfumate.
Cand o sa fac vin cu impresii,cum am zis ,ma gandesc sa fac o mamaliguta de lapte cu gris,si la sf. sa incorporez galbenusele,in rest procedez la fel...
Da' pai bub' nu mananca lapticul asa(ca nu-i place) ,asa ca am mereu pt. clatite ,piure ,aluaturi etc.
Acum am cornuri (ca uneori il vrea uneori nu)si pe seara le fac cornuri umplute(tip senvis umplut cu salam crud uscat si cascaval ,dau la cuptor,copii vor cu kechup,sotul cu salata si felii de castravecior murat ),o sa mai fac budinca de cornuri si dulce dar trebuie sa incerc si varianta sarata,asa ca totul se cunsuma,nimic nu se arunca :lol:

#17

Useril este offline   Piscotel Icon

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD



Postat on Crema prajita 28 February 2013 - 03:03 PM

Vai mai ,budinca prajita.
Io ma imbat de cap numai privind.Imagine postata
Ce m-as infige eu in ele ,dar ma abtiu maica,mai bine privesc.Imagine postata
Signature Seperator image

Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#18

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,808
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Crema prajita 28 February 2013 - 03:09 PM

Confirm, e buna. :thumleft:
Eu am facut crema de ciocolata aici.

#19

Useril este offline   Geany Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 13,122
  • Inregistrat: 08-December 09



Postat on Crema prajita 28 February 2013 - 03:10 PM

Vezi postareaPiscotel, la 28 February 2013 - 01:03 PM, a spus:

Vai mai ,budinca prajita.
Io ma imbat de cap numai privind.

Hi hi! Si bine faci ,si eu am facut la huni,eu am gustat un colt sa vad cum sta treaba in propozitie ,dar nu-mi permite ''siluita'' sa mananc asa ceva :(

#20

Useril este offline   Geany Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 13,122
  • Inregistrat: 08-December 09



Postat on Crema prajita 28 February 2013 - 03:14 PM

Vezi postareaEataly, la 28 February 2013 - 01:09 PM, a spus:

Confirm, e buna. :thumleft:
Eu am facut crema de ciocolata aici.

Daa!! e superba si aia!! :hug: chiar dadusem cautare ieri sa vad daca mai e undeva sa ma lipesc cu asta,tostusi a ta e de cioco si e si prin pastella si m-am gandit ca e totusi prea diversa ,dar am retinut-o si pe aia! ^_^
Cu gris ai facut?!,ca ma gandesc,ca e urmatoarea pe lista! :lol:
Zi' si mie cum..



  • (2 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






www.amenajariintretineregradini.ro www.creativgarden.ro Creare site de prezentare Creare site Creare site
Detectiv privat Mediator Encean Alexandru Detectiv particular