Supa Toscana cu fasole si rozmarin

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Supa Toscana cu fasole si rozmarin

#1

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,197
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Supa Toscana cu fasole si rozmarin 07 February 2013 - 12:39 AM

Tuscan White Bean Soup with Rosemary, o reteta de pe blogul Mihaelei. Cum spuneam, supa mea difera foarte putin de cea a Mihaelei. *Am folosit niste fasole maruntica uscata, de la mama din gradina. Am înmuiat-o peste noapte, iar a doua zi am fiert-o în apa cu legume de supa. Adica o ceapa, un morcov, o radacina de patrunjel si o bucatica de telina. Nu am avut cimbrisor proaspat în casa, doar uscat. Si pentru ca supa mi se parea asa golasa pîna la adaugarea boabelor de fasole, am adaugat o bucatica de ardei rosu si doua tije de telina. În rest, am urmat reteta pas cu pas.

Imagine atasata

Imagine atasata



Ingrediente:

  • fasole alba, fiarta*
  • 100 g speck italienesc
  • 1 ceapa rosie, tocata
  • sare si piper din rîsnita
  • 3 catei de usturoi, dati pe razatoare
  • 1,2 l supa de pui
  • 2 frunze de dafin, proaspete
  • 2 ramurele rozmarin
  • cimbrisor uscat
  • 50 ml frisca lichida
  • 40 g parmezan ras
  • 1 lingura ulei de masline



Am avut o felie groasa de speck italienesc, pe care am taiat-o fidelute mai groabe.

Imagine atasata

Imagine atasata

Se rumeneste sunculita într-un strop de ulei, apoi se da deoparte. Se adauga ceapa tocata,
se presare putina sare si piper proaspat rîsnit, se caleste pîna se înmoie,
iar în final se adauga si usturoiul, calind mai departe 1-2 minute pe foc lejer.
Se adauga supa, fasolea fiarta, frunzele de dafin, rozmarinul si cimbrisorul.

Imagine atasata

Se fierbe maxim 15-20 minute dupa ce începe a clocoti usor.
Se îndeparteaza frunzele si ramurelele (în cazul meu si tijele de telina + ardeiul rosu),
se adauga smîntîna si parmezanul si se mai las ape foc 2-3 minute,
timp în care se poate degusta si potrivi de sare si piper daca mai e nevoie.

Imagine atasata

Se serveste cu sunca rumenita, presarata deasupra si o bucata de pîine proaspata, crocanta.

Imagine atasata

Imagine atasata

Ne-a placut, dar Dan a fost foaaarte încîntat de supica asta. El e cel mai mare "fasolar" :D

Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2

Useril este offline   stella Icon

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,691
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Supa Toscana cu fasole si rozmarin 07 February 2013 - 03:06 AM

Eu nu-s *fasolareasa* decat ocazional, dar supa ta arata superb, asa ca o sa ma-ncumet :)

#3

Useril este offline   W Mamadeus Paparotti Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo



Postat on Supa Toscana cu fasole si rozmarin 07 February 2013 - 12:03 PM

Fa-soooooo-le miooooo !!! ♫ ♫ ♫

:appl:
Signature Seperator image

"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#4

Useril este offline   any_annette Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 6,808
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Supa Toscana cu fasole si rozmarin 07 February 2013 - 03:20 PM

Bun tare, ai uitat sa spui ca se face bis sigur :thumleft: !

#5

Useril este offline   Carmen L Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,674
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti



Postat on Supa Toscana cu fasole si rozmarin 07 February 2013 - 04:59 PM

Ce-mi place cum arata si noi suntem fasolari asa ca o voi prepara si
ne vom linge pe degete.
Speckul tau arata taarreee bineeee :snorting:
Signature Seperator image

Imagine postata

#6

Useril este offline   zerda Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 5,863
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti



Postat on Supa Toscana cu fasole si rozmarin 07 February 2013 - 05:18 PM

Arata bine, poate o sa fac si eu tot asa cu fasole fiarta separat!
Signature Seperator image

Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#7

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,197
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Supa Toscana cu fasole si rozmarin 07 February 2013 - 05:28 PM

Vezi postareastella, la 07 February 2013 - 12:06 AM, a spus:

Eu nu-s *fasolareasa* decat ocazional, dar supa ta arata superb, asa ca o sa ma-ncumet :)

Si eu la fel, doar ocazional. Mi-a placut supica, însa Dan a fost extrem de încîntat :D
Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#8

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,197
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Supa Toscana cu fasole si rozmarin 07 February 2013 - 05:29 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 07 February 2013 - 09:03 AM, a spus:

Fa-soooooo-le miooooo !!! ♫ ♫ ♫

:appl:


Ola, Shefoo! Scump la vedere! :floare:
Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#9

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,197
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Supa Toscana cu fasole si rozmarin 07 February 2013 - 05:29 PM

Vezi postareaany_annette, la 07 February 2013 - 12:20 PM, a spus:

Bun tare, ai uitat sa spui ca se face bis sigur :thumleft: !

Se face, se face, ca noi înca avem nameti, deci merge :D
Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#10

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,197
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Supa Toscana cu fasole si rozmarin 07 February 2013 - 05:30 PM

Vezi postareaCarmen L, la 07 February 2013 - 01:59 PM, a spus:

Ce-mi place cum arata si noi suntem fasolari asa ca o voi prepara si
ne vom linge pe degete.
Speckul tau arata taarreee bineeee :snorting:

A si fost tare bun speckul italian. L-am luat din Austria saptamîna trecuta.
Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#11

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,197
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Supa Toscana cu fasole si rozmarin 07 February 2013 - 05:32 PM

Vezi postareazerda, la 07 February 2013 - 02:18 PM, a spus:

Arata bine, poate o sa fac si eu tot asa cu fasole fiarta separat!

Mihaela, l-a facut dupa reteta "originala", asa ca pe blogul care o gasise, adica cu fasole din doza. Eu am preferat sa fierb fasolica uscata, daca tot aveam din aia buna de la mama din gradina :)
Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#12

Useril este offline   La-Chef-A Icon

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,290
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen



Postat on Supa Toscana cu fasole si rozmarin 07 February 2013 - 08:46 PM

Mmmmmmm, cum poate sa arate supa asta...si mai ales sunculita aia, as manca-o cruda. Mi-e foame. Imagine postata

#13

Useril este offline   ralesu Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 814
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal



Postat on Supa Toscana cu fasole si rozmarin 07 February 2013 - 09:57 PM

Maya, arata super prezentarea ta!

#14

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,197
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Supa Toscana cu fasole si rozmarin 10 February 2013 - 04:55 PM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 07 February 2013 - 05:46 PM, a spus:

Mmmmmmm, cum poate sa arate supa asta...si mai ales sunculita aia, as manca-o cruda. Mi-e foame. Imagine postata

Atît de buna a fost sunculita aia. Imi pare rau ca n-am luat mai multa. Data viitoare înd ajung în austria, iau o bucata mai mare :D
Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#15

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,197
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Supa Toscana cu fasole si rozmarin 10 February 2013 - 04:55 PM

Vezi postarearalesu, la 07 February 2013 - 06:57 PM, a spus:

Maya, arata super prezentarea ta!

Multumesc, draguta mea :floare:
Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges



Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






www.amenajariintretineregradini.ro www.creativgarden.ro Creare site de prezentare Creare site Creare site
Detectiv privat Mediator Encean Alexandru Detectiv particular