Barcute Marseieze - Navettes de Marseille

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Barcute Marseieze - Navettes de Marseille Biscuitii marinarilor....

#1

Useril este offline   Piscotel Icon

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD



Postat on Barcute Marseieze - Navettes de Marseille 26 January 2013 - 11:58 PM

Imagine postata

Acesti biscuiti provensali se faceau la catolici cu ocazia Sarbatorii lumanarilor (Intampinarea Domnului).
Altii spun ca un patiser a creat acesti biscuti in onoarea legendei celor " 3 Marii " aduse in Provence de o barca.

Astazi Navettes de Marseille, sunt un brand regional si national.
In Marsilia, la " Le Four " ,bulajeria cea mai veche din oras navetele se produc inca din anul 1781.

Cred ca marinarii luau cu ei provizii generoase din acesti biscuti, pentru ca se pot pastra o perioada lunga de timp.
Prin analogie, sunt o idee buna de luat in rucsac, (nu ideea ci biscuitii) cand mergem cu cortul sau in calatoriile lungi cu masina . Pe langa forma de barcuta , ceea ce este deosebit, este aroma lor suava de apa de portocal.

Nu va impacientati insa.In lipsa apei de portocal, puteti folosi cu succes suc si coaja de portocala . Cand am vazut prima data reteta ,mi s-a pus pata si imediat am vrut sa fac o portie.
Pana la urma am facut doua .

Le-am trimis si copiilor ,care le-au redenumit.
Cum le-au numit ei ? Nu ma intrebati.Cu putina imaginatie,nu e greu de ghicit.
Un sinonim de la pupazici.Imagine postata


Imagine postata


Ingrediente :
500 g faina tip 650
200 g zahar tos fin

2 oua
8 linguri apa de portocal sau suc de portocale
4 linguri ulei de masline extravirgin
putina sare
coaja de la doua portocale
si
lapte pentru uns barcutele inainte de a le coace

Ouale, se mixeaza cu zaharul,pana cand se albesc.
Se adauga apoi uleiul,apa de portocal, sau sucul de portocale, sarea, coaja de portocala si la final faina . Se omogenizeaza si se framanta un aluat elastic, nelipicios. Daca nu se leaga,puteti adauga putina apa.Daca este prea moale, mai puteti adauga putina faina. Aluatul se lasa in repaos o ora. Apoi l-am pus pe masa, i-am dat o forma rotunda si l-am taiat in felii ca pe un tort.


Imagine postata


Fiecare felie se ruleaza in forma unui trabuc lung, cu diametrul de 2-3 cm.

Imagine postata


Se taie apoi ruloul in bastonase de 12 cm.

Imagine postata


Bastonasele se ascutesc la capete. Le dam forma unor barcute, iar cu ajutorul unui cutit le taiem pe lungime.

Imagine postata


Se coc in tavi unse cu unt sau pe hartie de copt 15-20 de minute, la 180 de gade Celsius. Sunt gata cand incep sa se aureasca la varfuri si pe dos.
Inainte de a le pune la copt, le pensulam cu putin lapte .

Daca le doriti mai bronzate,le puteti pune in ultimele 10 minute de copt, la 140 de grade, pe functia grill a cuptorului.
In prima zi sunt sunt moi,dar pana doua zi se intaresc ca niste grisine. Gustul si aroma lor, sunt grozave.

Pofta buna !


Imagine postata





Signature Seperator image

Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#2

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,959
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Barcute Marseieze - Navettes de Marseille 27 January 2013 - 12:51 AM

Vezi postareaPiscotel, la 26 January 2013 - 09:58 PM, a spus:

Un sinonim de la pupazici.Imagine postata


Stai sa vezi daca le vede Dragos! =))

Vad ca te-ai dat pe "francezisme": macaroons, navettes.Ce urmeaza?

Ieniuei eu le vad bine langa un ceai englezesc sau un espresso italienesc! :71:

#3

Useril este offline   Piscotel Icon

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD



Postat on Barcute Marseieze - Navettes de Marseille 27 January 2013 - 03:12 AM

Vezi postareaEataly, la 26 January 2013 - 10:51 PM, a spus:

Vezi postareaPiscotel, la 26 January 2013 - 09:58 PM, a spus:

Un sinonim de la pupazici.Imagine postata


Stai sa vezi daca le vede Dragos! =))

Vad ca te-ai dat pe "francezisme": macaroons, navettes.Ce urmeaza?

Ieniuei eu le vad bine langa un ceai englezesc sau un espresso italienesc! :71:


Ce urmeaza ?
O prajitura austriaca, de la Sissi citire .Imagine postataImagine postata


Eu am pus in mijlocul barcutelor un pic de gem de caise si le-am mancat langa o cana de lapte.



Signature Seperator image

Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#4

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,218
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Barcute Marseieze - Navettes de Marseille 27 January 2013 - 03:20 AM

Misto de tot barcutele! Eu cred ca si sarate ar fi bune. Notez forma neaparat si pentru alte aluaturi! Pasarici sau licurici, misto ca se pot "umple" :D

Multumesc, Pisco! :-*
Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#5

Useril este offline   Piscotel Icon

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD



Postat on Barcute Marseieze - Navettes de Marseille 27 January 2013 - 12:41 PM

Vezi postareaMaya, la 27 January 2013 - 01:20 AM, a spus:

Misto de tot barcutele! Eu cred ca si sarate ar fi bune. Notez forma neaparat si pentru alte aluaturi! Pasarici sau licurici, misto ca se pot "umple" :D

Multumesc, Pisco! :-*


Pentru varianta sarata se poate inlocui sucul de portocale cu apa sau lapte,iar in loc de coaja de portocale,ar merge perfect oregano sau cimbru.Daca nu mai punem zahar, mai jonglam un pic cu uleiul de masline si cu faina, eventual un pic de unt.
Apoi in interior,o crema de branza,masline, somon, icre, pasta de peste, ca tot e... barca.Imagine postata

Trebuie musai incercat .Imagine postata
Signature Seperator image

Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#6

Useril este offline   stella Icon

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,709
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Barcute Marseieze - Navettes de Marseille 27 January 2013 - 12:58 PM

ihâm, ai dreptate, sarat sau dulce, trebuie incercat :)

#7

Useril este offline   Ellani Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,345
  • Inregistrat: 22-August 11



Postat on Barcute Marseieze - Navettes de Marseille 27 January 2013 - 02:31 PM

Interesanta reteta si mod de preparare.N-am mai vazut pana acum nici de cumparat dar e buna de bagat la catastif si pentru alte variatiuni,asa cum deja s-a mai zis.Iar pozele te-ndeamna sa te-apuci sa le faci chiar acum. :appl: (Da' nu.Azi nu :) )

#8

Useril este offline   Adriana Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,809
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT



Postat on Barcute Marseieze - Navettes de Marseille 28 January 2013 - 01:44 AM

Tres jolie :)

#9

Useril este offline   Piscotel Icon

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD



Postat on Barcute Marseieze - Navettes de Marseille 28 January 2013 - 02:31 PM

Vezi postareastella, la 27 January 2013 - 10:58 AM, a spus:

ihâm, ai dreptate, sarat sau dulce, trebuie incercat :)



Vezi postareaEllani, la 27 January 2013 - 12:31 PM, a spus:

Interesanta reteta si mod de preparare.N-am mai vazut pana acum nici de cumparat dar e buna de bagat la catastif si pentru alte variatiuni,asa cum deja s-a mai zis.Iar pozele te-ndeamna sa te-apuci sa le faci chiar acum. :appl: (Da' nu.Azi nu :) )




Va astept cu rezultatul .
Sa vad care-si ia prima avant. Imagine postata


Vezi postareaAdriana, la 27 January 2013 - 11:44 PM, a spus:

Tres jolie :)


Merci .Imagine postata
Signature Seperator image

Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#10

Useril este offline   Gelutza Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,030
  • Inregistrat: 04-January 12



Postat on Barcute Marseieze - Navettes de Marseille 28 January 2013 - 08:40 PM

Si mie-mi plac, am inchis ochii si le-am vazut si dulci si sarate, umplute cu de toate, nu mai zic...

#11

Useril este offline   Piscotel Icon

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD



Postat on Barcute Marseieze - Navettes de Marseille 29 January 2013 - 11:10 AM

Vezi postareaGelutza, la 28 January 2013 - 06:40 PM, a spus:

Si mie-mi plac, am inchis ochii si le-am vazut si dulci si sarate, umplute cu de toate, nu mai zic...


Textura lor este destul de dura.
Ca doar sunt biscuti .Imagine postata
Ar trebui facute mai mici si mai subtiri ,ca sa dea bine umpluti .

Incercati intai varianta asta dulce ,portocaloasa, sa va dati mai bine seama cum... devine chestia .Imagine postata
Signature Seperator image

Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/



Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






www.amenajari-intretinere-gradini.ro www.creativgarden.ro Creare site de prezentare Creare site Creare site
Detectiv privat Formatie nunta Bucuresti Detectiv particular Antigel centrale termice