Chec

Salt la continut

  • (2 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Chec fara nume

#1

Useril este offline   Adriana Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,809
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT



Postat on Chec 25 January 2013 - 09:55 PM

Il avea mama in carnetelul ei de retete, zice ca si l-a transcris din caietelul anterior si ca reteta e a "noastra" :P ca n-avea nici un alt nume, de obicei cind cineva ii dadea o reteta acea prajitura avea numele acelei persoane. Mie mi-a placut cum a iesit si vi-l povestesc si voua :)
Ingrediente:
6 oua
400 gr zahar
600 gr faina 00
300 m lapte (eu am folosit de orez)
300 ml ulei (eu am folosit de seminte de arahide)
1 1/2 pliculet de praf de copt (cam 20 de gr)

In plus eu am folosit 2 linguri de cacao si un pic de rahat bucatele trecut prin faina.

Am batut spuma ouale intregi cu zaharul in kenwood la viteza maxima
am redus viteza la minim si adaugat laptele amestecat cu uleiul apoi faina amestecata cu praful de copt
Imagine atasata
am pus compozitia in tavi (am folosit 2 tavi de chec, lungimea lor e de 30 de cm) lasind in bol o mica cantitate pe care am amestecat-o cu 2 linguri de cacao
am turnat compozitia cu cacao peste cealalta si deasupra am pus bucatele de rahat trecute prin faina, dar desi erau mici si date prin faina tot s-au dus exact la fund semn ca aceasta compozitie e foarte pufoasa
Imagine atasata
copt la 180°C 45 de minute, dar fiecare inainte de ii scoate din cuptor trebuie sa verifice cu scobitoarea daca sunt copti si eventual sa ii lase mai mult pentru ca ficare cuptor face ce vrea el :P
Imagine atasata
scosi din tava imediat si pusi pe gratar la racit, imediat ce s-a putut - sectiune
Imagine atasata
M-a speriat un pic cantitatea de faina si de oua dar mama mi-a zis imediat: "pai fa in 2 tavi" si a fost foarte bine, nu e gras si asta imi place foarte mult, e pufos si nu e sfarimicios.

As avea o intrebare pentru cine se pricepe, s-ar putea oare inlocui zaharul cu fructoza, si daca da trebuie folosita aceeasi cantitate?

#2

Useril este offline   moatza Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 5,518
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici



Postat on Chec 25 January 2013 - 11:50 PM

Vezi postareaAdriana, la 25 January 2013 - 07:55 PM, a spus:

As avea o intrebare pentru cine se pricepe, s-ar putea oare inlocui zaharul cu fructoza, si daca da trebuie folosita aceeasi cantitate?


da, la jumatate. se bat asa de bine ouale cu fructoza!

Sorina, zi si tu!

#3

Useril este offline   sorinadaniela Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,679
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationVicenza (Italia)



Postat on Chec 25 January 2013 - 11:56 PM

Vezi postareaAdriana, la 25 January 2013 - 06:55 PM, a spus:

Ingrediente:
6 oua
400 gr zahar... poti folosi undeva intre 200g si 240g fructoza (depinde de cat de dulce il preferi)
600 gr faina 00... faina integrala pt F2
300 m lapte (eu am folosit de orez)... in niciun caz cel de orez. Merge cel de migdale facut in casa sau lapte monti.
300 ml ulei (eu am folosit de seminte de arahide)
1 1/2 pliculet de praf de copt (cam 20 de gr)

In plus eu am folosit 2 linguri de cacao si un pic de rahat bucatele trecut prin faina.... fara rahat. Poti folosi nuci, migdale sau orice iti doreste inimioara pe aceasta linie


As avea o intrebare pentru cine se pricepe, s-ar putea oare inlocui zaharul cu fructoza, si daca da trebuie folosita aceeasi cantitate?


Cu ocazia aceasta ti-am facut-o si pt monti F2. Nu ma lasa sa bolduiesc, nu stiu daca este pc-ul meu sau forumul. Daca poti fa-o tu, te rog!
In orice reteta poti inlocui zaharul cu fructoza.
Signature Seperator image

Sorina

#4

Useril este offline   moatza Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 5,518
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici



Postat on Chec 26 January 2013 - 12:00 AM

acuma zi-i si ce-i ala lapte monti! si ca-i mai usor de obtinut decat cel de migdale.

#5

Useril este offline   sorinadaniela Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,679
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationVicenza (Italia)



Postat on Chec 26 January 2013 - 12:03 AM

Pai mai simplu de atat se moare... lapte monti = smantana diluata cu apa. Proportia ti-o stabilesti singurica ochiometric si cu aceasta ocazie poti sa-l faci cat de slab sau de gras doresti.

Si asa e, ai dreptate... iti trebuie ceva timp sa-l faci pe cel de migdale. Imi doresc sa-mi fac si eu dar cum cu timpul sunt mereu pe minus, cine stie cati ani vor mai trece pana ma voi incumeta eu.
Signature Seperator image

Sorina

#6

Useril este offline   Adriana Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,809
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT



Postat on Chec 26 January 2013 - 12:13 AM

Pai lapte de migdale se gaseste linga cel de orez, o sa il incerc. Si incerc si cu fructoza. Si cre ca o sa-l las simplu fara cacao si rahat.

#7

Useril este offline   sorinadaniela Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,679
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationVicenza (Italia)



Postat on Chec 26 January 2013 - 12:16 AM

Vezi postareaAdriana, la 25 January 2013 - 09:13 PM, a spus:

Pai lapte de migdale se gaseste linga cel de orez, o sa il incerc. Si incerc si cu fructoza. Si cre ca o sa-l las simplu fara cacao si rahat.


Da, asa e, doar ca nu e monti. Sigur are zahar. Eu nu am gasit niciun lapte de migdale conform. Poate vei fi mai norocoasa.
Signature Seperator image

Sorina

#8

Useril este offline   Adriana Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,809
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT



Postat on Chec 26 January 2013 - 12:18 AM

aa ok, am inteles
ma uit si daca gasesc raportez :)

#9

Useril este offline   moatza Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 5,518
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici



Postat on Chec 26 January 2013 - 12:54 AM

iar la cacao nu as renunta, din contra, as adauga mai multa scazand proportional din faina.

stii cum suntem noi? intri cu ideile tale si pleci cu ale noastre :lol:
glumesc!

#10

Useril este offline   sorinadaniela Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,679
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationVicenza (Italia)



Postat on Chec 26 January 2013 - 01:02 AM

A, nici eu nu as renunta la cacao. Pt nimic in lume.
Si daca ma lasati pe mine sa fac cum ma taie capul, s-ar putea sa fie invers procentul de aluat cu cacao si cel fara. Imi place prea mult.
Signature Seperator image

Sorina

#11

Useril este offline   Adriana Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,809
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT



Postat on Chec 26 January 2013 - 01:12 AM

da, dar cacao-a dezumfla, ati vazut ca desi compozitia mea era foarte spumoasa stratul de cacao s-a dus si el la fund, daca vreti sa mariti cacao-a poate ar trebui marita cantitatea de praf de copt

Moatza mie discutiile pe linga retete imi plac (mai putin alea traditionale batute in cuie la care stii ca nu accept inovatii :D ), dintr-una se naste alta, si asta e placerea si distractia cel putin a mea, daca apoi din modificarile astea iese o reteta buna pentru exigentele uneia dintre noi sunt si mai bucuroasa :)

#12

Useril este offline   cerra Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,941
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara



Postat on Chec 26 January 2013 - 01:19 AM

iui ce bine arata si chiar ma gandeam ca o sa il incerc si eu dar,,,,,,,, eu nu o sa pun faina integrala o sa fac cu pudra de migdale si faina de naut, lapte monti (smantana indoita cu apa) si daca este permis si putin gluten (asta asa sa iese galbior:)si pun caise uscate in loc de rahat, iar de cacao nu ma lipsesc deloc.

#13

Useril este offline   Adriana Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,809
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT



Postat on Chec 26 January 2013 - 01:22 AM

da' nu e suficient oul sa-l ingalbeneasca?
ca daca inlocuiesti faina de griu cu cea de migdale si naut il facem si bun pentru cei cu intoleranta/alergie la gluten :)

#14

Useril este offline   cerra Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,941
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara



Postat on Chec 26 January 2013 - 01:35 AM

Vezi postareaAdriana, la 25 January 2013 - 09:22 PM, a spus:

da' nu e suficient oul sa-l ingalbeneasca?
ca daca inlocuiesti faina de griu cu cea de migdale si naut il facem si bun pentru cei cu intoleranta/alergie la gluten :)


Poi cu integrala iese cam brunetel la asta ma refeream:) eu nu am treaba cu glutenul si am vazut la ceva retete de la fetele de la monti ca mai foloseau glutenul.Dar, nu este obligatoriu sa pui glutenul daca nu vrei pui mai multa faina de migdale. Eu am facut rulada si a iesit super cu faina de migdale.

Sunt si eu in perioada probelor in monti si acu incerc si vedem ce si cum.

#15

Useril este offline   Adriana Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,809
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT



Postat on Chec 26 January 2013 - 01:38 AM

ok, cine face probe vine aici si ne povesteste

#16

Useril este offline   cerra Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,941
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara



Postat on Chec 26 January 2013 - 01:43 AM

Vezi postareaAdriana, la 25 January 2013 - 09:38 PM, a spus:

ok, cine face probe vine aici si ne povesteste


Maine o sa fac eu dar fac jumatate de portie ca nu vreau 2 tavi. Poate ca mai vor ai mei si altceva pe linga duminica si nu vreau sa ramana. Am stabilit ca facem doar in we dulciuri.

Indiferent cum iese vin aici cu el.

#17

Useril este offline   sorinadaniela Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,679
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationVicenza (Italia)



Postat on Chec 26 January 2013 - 05:03 PM

Eram setată pe F2 aseară.... oboseala.
Așa că Cerra, daca-l vrei de F1 poți folosi doar faina de migdale, fără năut sau gluten. Nu are sens sa le amesteci, făina de migdale e de ajuns.
Gând la gând cu bucurie... făina de migdale e motivul pt care am deschis pc imediat cum am ajuns acasă.
Signature Seperator image

Sorina

#18

Useril este offline   stella Icon

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,709
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Chec 26 January 2013 - 06:58 PM

Adriana , as putea lipi aici reteta mamei mele de chec :)...seamana mult.
3 oua,3 linguri de lapte, 3 linguri de ulei, o cana/pahar de zahar, 1 cana/pahar de faina , optional praf de copt...rahat nuci sau ce aveti.
se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga laptele si uleiul, faina si in final albusurile batute spuma. eu amestec o parte din aluat cu cacao, si torn pe sistemul de chec tigru cate o lingura din fiecare compozitie. neavand rahat, pun nuci, stafide, bucati de ciocolata sau cateodata coji confiate de portocale.
am pe undeva chiar si poze pas cu pas...dar nu mai stiu prin ce aparat :)
pana atunci poza asta nu prea clara

Imagini atasate

  • Imagine atasata


#19

Useril este offline   cerra Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,941
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara



Postat on Chec 26 January 2013 - 07:52 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 26 January 2013 - 01:03 PM, a spus:

Eram setată pe F2 aseară.... oboseala.
Așa că Cerra, daca-l vrei de F1 poți folosi doar faina de migdale, fără năut sau gluten. Nu are sens sa le amesteci, făina de migdale e de ajuns.
Gând la gând cu bucurie... făina de migdale e motivul pt care am deschis pc imediat cum am ajuns acasă.


Exact! asta am hotarat si eu faina de migdale ptr ca mi`am adus aminte ca ziceau fetele ca este mai buna cea de naut la sarate decat la dulci. Ma apuc acum de el, doar ca fac din 4 oua (m`am razgandit de aseara cand ziceam 3 oua )pun caise uscate in el ,lapte monti si o sa folosesc bicarbonatul de amoniu ca imi place mai mult la chekuri si fructoza cred ca o sa pun 6 linguri vedem dupa gust.



Chec Adriana Monti Faza 1


checul copt are 30 cm lungime si 6 cm inaltime.


Imagine atasata

sectiunea

Imagine atasata


Am facut asa: 4oua(batut albusurile separat) 6 linguri fructoza, in cana gradata am pus smantana 20%grasime pina a ajuns la 50 ml in cana (1 lingura plina), apoi am adaugat apa pina la 150 ml, 1oo ml ulei, 200 gr pudra de migdale, coaja rasa de lamaie, coaja rasa de portocala,1 plic bicarbonat de amoniu+zeama de la 1/2 lamaie si 1 esenta de vanilie, 2 linguri cacao, pe care le`am pus in putin aluatlasat in bol la care am adaugat 1 lingura plina de smantana sa se subtieze cu cacaua, 1 mana de caise deshidratate pe care le`am tocat. Am copt intr`o tava de chec Lungime=30cm, latime=9cm. Am copt cam 1h la 170 grade la cuptorul meu. Proba cu scobitoarea.

Fiind primul chek cu faina de migdale, cred ca mai mergea 50gr pudra de migdale in plus. Este bun la gust, dar mie asa mi se pare ca mai puteam pune in plus, sau poate de unde nu am facut asa pina acum si mi se pare diferit putin de celelalte facute cu faina normala. Nustiu cum ar fi cu faina integrala ca nu am facut.

Oricum, jumatate este papat.

#20

Useril este offline   moatza Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 5,518
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici



Postat on Chec 26 January 2013 - 10:41 PM

Vezi postareaAdriana, la 25 January 2013 - 11:12 PM, a spus:

da, dar cacao-a dezumfla, ati vazut ca desi compozitia mea era foarte spumoasa stratul de cacao s-a dus si el la fund, daca vreti sa mariti cacao-a poate ar trebui marita cantitatea de praf de copt


e-adevarat, cacaua lichefiaza albusul batut, daca se adauga doar in albus, dar daca densitatea compozitiilor - cea alba/cea neagra cu cacao- este identica, nu influenteaza prea mult.
tie ti s-a dus la fund compozitia neagra ptr ca a fost mult mai dens aluatul cu cacao

Vezi postareaAdriana, la 25 January 2013 - 07:55 PM, a spus:

lasind in bol o mica cantitate pe care am amestecat-o cu 2 linguri de cacao


oricum, la cat imi place mie cacaua, as risca un chec mic doar cu cacao, fara faina, sa vedem cum e.

Cerra, mie nu prea mi se afaneaza kekurile doar cu faina de migdale, chiar vreau sa vad sectiunea ta. adica nu ma intelege gresit, imi place, dar e altceva. de-aia nu mai fac prajituri de-astea gen kek, daca-i vorba sa fie monti.



  • (2 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






www.amenajari-intretinere-gradini.ro www.creativgarden.ro Creare site de prezentare Creare site Creare site
Detectiv privat Formatie nunta Bucuresti Detectiv particular Antigel centrale termice