Meniuri monoportie

Salt la continut

  • (9 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Meniuri monoportie Dedicat celor care, ca si mine, au "probleme" cu mofturosii

#1

Useril este offline   zoazorel Icon

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,303
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...



Icon postare  Postat on Meniuri monoportie 13 January 2013 - 09:41 PM

Ideea mi-a dat-o Daniella (Danny, :-* ). M-am gandit ca poate multe avem nevoie sa facem portii minuscule, desi, in cazul meu, si-asa-i prea mult!
Nu le diferentiez, pun si fel de baza, si "zemuri" , si dulciuri.
Poate mai ajuta!
Asa cum ziceam, AZI AM GATIT! :headbang:
Budinca de conopida cu branza sarata:

Conopida mica. 322 gr a avut a mea:

Imagine atasata

Imagine atasata

Branza dulce de vaca, merge si sarata.300 gr.

Imagine atasata

Imagine atasata

Doua oua, doua linguri cu smantana, sare (daca branza-i dulce), marar, piper, putin unt pentru uns vasul.Si-un vas.

Imagine atasata

Am rupt conopida in buchetele si-am oparit-o-n apa cu sare.5 minute de cand incepe sa clocoteasca.

Am scos-o si-am lasat-o sa se racoreasca.

Branza am amestecat-o cu un ou, sare, piper, marar.

Am uns vasul cu putin unt.Aici sunt dimensiunile vasului:

Imagine atasata

Apoi am pus buchetele de conopida pe fundul vasului, branza si iar conopida.

Deasupra am turnat un ou amestecat cu doua linguri cu smantana:

Imagine atasata

si-am ras putin cascaval

Jumatate de ora la cuptorul meu si iaca ce-a iesit:

Imagine atasata

Asta-i portia mea.D-l Zoazo inca n-a mancat.Sper sa manance.

Imagine atasata

Asta-mi ajunge 2-3 zile.
Signature Seperator image

Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#2

Useril este offline   lenias Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 268
  • Inregistrat: 04-May 12



Postat on Meniuri monoportie 13 January 2013 - 10:35 PM

Din cate observ, in fiecare cas aexista macar un mnofturos. :scratch:

Mie aceasta budincva mi se pare foarte buna, destul de dietetica si foarte bine venita dupa perioada asta lunga in care am mancat... ce nu am mancat????? Se noteaza!!!! Ideea este super :floare:

#3

Useril este offline   zoazorel Icon

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,303
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...



Icon postare  Postat on Meniuri monoportie 13 January 2013 - 10:56 PM

Leni, nu e musai sa fie dietetica. Eu NU pot gati cu ceapa, ca nu-i place d-lui. Nici usturoi prea mult.Deci trebuie sa ma orientez spre mancaruri fara ceapa.Dar si cand scap la ceapa...:snorting: ! Dar si cand il pacalesc (sst, sa nu ma spuneti! :icon_twisted: )
Si-acum am gatit ff mult! Ar fi trebuit sa fac totul la jumate, dar n-am vrut sa va demoralizez.Cu timpul voi face si portii mult mai mici.

Urmeaza cele 4 clatite regulamentare.:headbang:

Acum facui 2 snitzele din 280 gr pulpa de porc! Si la restaurant sunt mai mari!:angry:

Ne adaptam, ce sa facem? Daca-i iubim...:wub: :hug:
Signature Seperator image

Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#4

Useril este offline   lenias Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 268
  • Inregistrat: 04-May 12



Postat on Meniuri monoportie 13 January 2013 - 11:04 PM

If! Cunosc atat de bine situatia asta! Uneori nu mai stii ce sa faci ca sa impaci si capra si varza :) Eu am ales in urma cu ceva vreme sa/mi fac si eu mofturile. Uneori gatesc ce/mi place si/mi este dor, chiar daca stiu ca el nici nu va gusta. Am grija sa aiba ce manca. Ani si ani de zile am fost frustata din cauza asta si la un moment dat mi/am zis: "Pana aici!" :)

#5

Useril este offline   Mutti Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,221
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE



Postat on Meniuri monoportie 13 January 2013 - 11:42 PM

Fetelor , io la faza asta-s tare norocoasa. Gatesc pt toata lumea la fel ! Si domnisoara se conformeaza. Daca nu , ramane flamanda!

#6

Useril este offline   zoazorel Icon

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,303
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...



Icon postare  Postat on Meniuri monoportie 14 January 2013 - 12:47 AM

Pai ce vezi tu acolo, Mutti, e pentru doi!Din asta mancam si maine, ca azi gata, a mancat! Si mai e mai mult de jumate!

A mancat si i-a placut!:headbang:
Signature Seperator image

Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#7

Useril este offline   zerda Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 5,863
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti



Postat on Meniuri monoportie 14 January 2013 - 12:51 AM

Eu nici macar nu-l pot face mofturos!! Mananca multe , dar a fost conservator, varza, viezure, branza, barza intelegeti voi! Adica mancarurile mult hulite romanesti traditionale!
Insa e pofticios si cand ma vede ca mananc in disperare in fata lui, nu rezista, da-mi si mie!! Altfel, mananca mancare de dovlecei fara carne, sau spanac, leurda,fasole verde nu am vazut multi barbati mancand cu atata pofta mancare complet fara carne.

Eeee, dar si cand e de mancat carne.... La noi e problema ca unu la mana: eu ii las mancare de pe un we pe altul, si daca-i las un singur fel si o ciorba, fiiiiiiix asa o gasesc!!!!! Si cum el mananca la munca la pranz, ciorba nu mai fac decat in we, ca altfel isi ia el singur la pranz, acasa, mananca alta mancare.

Zozo, te-am batut si de data asta!! Am facut 6 snitele cat felia de paine normala, tip franzela din fix o felie jumate de muschi file. Pachetul era din ala de 3 felii de la Billa 345 de grame cu totul, restul ramane pentru data urmatoare.

Am insa noroc ca este descuraret, isi face singur omleta, salata de ton cu ceapa si salata verde, sandwichuri calde. Asa ca eu gatesc in vase cu capacitatea de un litru, in afara de fripturi, din alea fac la un kg si se mananca!
Signature Seperator image

Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#8

Useril este offline   stella Icon

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,691
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Meniuri monoportie 14 January 2013 - 01:28 AM

Zoazo, la mine cantitatea asta se balota usor odata, si apoi intreba...si ce mai mancam =))??

#9

Useril este offline   stella Icon

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,691
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Meniuri monoportie 14 January 2013 - 01:30 AM

La meniuri monoportii cu conopida: taiata subtire gen carpaccio (conopida), sare, piper, si ulei de masline...mie-mi place grozav.

#10

Useril este offline   verber Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,789
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationFRO



Postat on Meniuri monoportie 14 January 2013 - 07:46 AM

Vezi postareastella, la 13 January 2013 - 11:30 PM, a spus:

La meniuri monoportii cu conopida: taiata subtire gen carpaccio (conopida), sare, piper, si ulei de masline...mie-mi place grozav.

Stella cruda total sau albita?Lamiie ceva?
Mie nu mi prea place conopida:(si as incerca variante

#11

Useril este offline   redivivus Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael



Postat on Meniuri monoportie 14 January 2013 - 12:10 PM

Zoa, sufleu ca al tau eu fac si pun sos bechamel facut obligatoriu cu unt, amestecat cu smantana, oua intregi si branza rasa, iar deasupra mai presar putina branza/parmezan, ca sa se "bronzeze" frumos

Cat despre cate se pot face cu conopida...Maria, cred ca n-ai nimerit tu bine de prima data, ca altfel nu-mi inchipui cum poti sa nu-ti placa

Eu fac salata de varza amestecata cu feliute din astea subtiri de conopida, cateva felii depielitate de grape-fruit rosu, sare, piper si iaurt, nu ulei - o nebunie!

Sau varza, conopida, morcov, marar, sare piper, otet, ulei; idem!

#12

Useril este offline   moatza Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 5,413
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici



Postat on Meniuri monoportie 14 January 2013 - 01:23 PM

Vezi postareaverber, la 14 January 2013 - 05:46 AM, a spus:

Stella cruda total sau albita?Lamiie ceva?
Mie nu mi prea place conopida:(si as incerca variante


cruda, o salata, asa fac eu.

la mine monoportii doar daca nu-i place, dar totusi gusta :rolleyes:
budinca de-asta de conopida n-ar gusta, asa ca nu fac niciodata. abia am reusit sa strecor cateva buchetele intr-un ghiveci.
ca-n rest,ca la Stella, fara numar! mai ales carnoase. :scratch:

#13

Useril este offline   Carmen L Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,674
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti



Postat on Meniuri monoportie 14 January 2013 - 02:00 PM

Vezi postareastella, la 13 January 2013 - 11:28 PM, a spus:

Zoazo, la mine cantitatea asta se balota usor odata, si apoi intreba...si ce mai mancam =))??


Da si la noi la fel.
De asta vin si spun nu e usor sa gatesti cantitati mici, mici.
Bravo Zoazo.
Signature Seperator image

Imagine postata

#14

Useril este offline   Giorgiana Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,357
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti



Postat on Meniuri monoportie 14 January 2013 - 02:07 PM

ZoazoNico, cred ca portie de asta trebuie sa fac doar pentru mine, restul familionului...separat.
Signature Seperator image

GEORGIA

#15

Useril este offline   alpha Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,381
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire



Postat on Meniuri monoportie 14 January 2013 - 02:07 PM

Vezi postareaCarmen L, la 14 January 2013 - 10:00 AM, a spus:

Vezi postareastella, la 13 January 2013 - 11:28 PM, a spus:

Zoazo, la mine cantitatea asta se balota usor odata, si apoi intreba...si ce mai mancam Imagine postata??


Da si la noi la fel.
De asta vin si spun nu e usor sa gatesti cantitati mici, mici.
Bravo Zoazo.


Imagine postata +1 - "am terminat, ceva mushcabil imi dai?"


Eu as vrea sa fac piftie doar vreo 3-4 castronele, cat sa mananc eu si el la doua mese(fetele nu mananca).
Dar zau daca ma pot porni. De obicei faceam in oala de 8 l si mai imparteam pe la doritori, dar vesnic ramanea una de samanta pe care pana la urma o aruncam. Si urasc sa arunc mancare.
Deci zoazo sau altcineva care a facut vreodata atat de putin (de porc, nu alt animal) rogu-va luminati-ma Imagine postata
Signature Seperator image

Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#16

Useril este offline   moatza Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 5,413
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici



Postat on Meniuri monoportie 14 January 2013 - 02:39 PM

Vezi postareaalpha, la 14 January 2013 - 12:07 PM, a spus:

Deci zoazo sau altcineva care a facut vreodata atat de putin (de porc, nu alt animal) rogu-va luminati-ma Imagine postata


nici io nu fac asa de putina, da' pp ca daca fierbi doar juma de picior de porc si-l scazi bine, poti face max 1l zeama si carnea aferenta.
ia un picior, da' roaga macelarul sa ti-l portioneze (daca se poate, pe verticala :lol: )

#17

Useril este offline   sorinadaniela Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,600
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationVicenza (Italia)



Postat on Meniuri monoportie 14 January 2013 - 03:01 PM

Zoazo, iubire,m-ai facut sa rad. Conopida fetele mele nu-i ca o agreeaza prea mult, dar cu broccoli se schimba povestea. Au mancat amandoua acum cateva seri la cina un kilogram de broccoli. Eu si soata de-abia am reusit sa bagam furculitele pe langa ele. Era bataie pe bietii broccoli.
Ce ai facut tu acolo, la noi nu stiu daca ajungea pt o cina, probabil ii ajungea doar sotului, dar nu garantez.
Si acum sa ma plang si eu... La noi in casa, de cand am inceput munca asta nebuna, in timpul saptamanii nu se mananca decat cina si micul dejun. Micul dejun toti 4 si cina doar ei 3. Rareori ma pot alatura si eu, pe motiv de mancat in deplasare. Sambata si duminica avem cat de cat un program mai de familie normala, adica toti la masa, si nici atunci mereu.
Asa ca saltandu-mi pranzul si eu a trebuit sa ma mai ajustez la cantitati. Vazand insa cu ce aveti de-a face voi, promit solemn sa nu ma mai vaicaresc si enervez. Pe cuvant de pionier!
Cred ca i-as bate pe toti de la un cap la altul daca as fi in situatia voastra.
Tot respectul!
Signature Seperator image

Sorina

#18

Useril este offline   moatza Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 5,413
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici



Postat on Meniuri monoportie 14 January 2013 - 03:06 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 14 January 2013 - 01:01 PM, a spus:

Cred ca i-as bate pe toti de la un cap la altul daca as fi in situatia voastra.


io cred ca nu, te-ai adapta tu.

#19

Useril este offline   zerda Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 5,863
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti



Postat on Meniuri monoportie 14 January 2013 - 03:15 PM

Vezi postareaalpha, la 14 January 2013 - 12:07 PM, a spus:

Vezi postareaCarmen L, la 14 January 2013 - 10:00 AM, a spus:

Vezi postareastella, la 13 January 2013 - 11:28 PM, a spus:

Zoazo, la mine cantitatea asta se balota usor odata, si apoi intreba...si ce mai mancam Imagine postata??


Da si la noi la fel.
De asta vin si spun nu e usor sa gatesti cantitati mici, mici.
Bravo Zoazo.


Imagine postata +1 - "am terminat, ceva mushcabil imi dai?"


Eu as vrea sa fac piftie doar vreo 3-4 castronele, cat sa mananc eu si el la doua mese(fetele nu mananca).
Dar zau daca ma pot porni. De obicei faceam in oala de 8 l si mai imparteam pe la doritori, dar vesnic ramanea una de samanta pe care pana la urma o aruncam. Si urasc sa arunc mancare.
Deci zoazo sau altcineva care a facut vreodata atat de putin (de porc, nu alt animal) rogu-va luminati-ma Imagine postata


am veniiiiit!!!! un adidas de porc, daca n-ai adidas, ureche, o bucata de fleica de 680 de grame, zozo stie ca era cu mine cand le-am luat. Daca n-ai nici adidas, nici ureche iei rasol de porc adica bucata de picior de peste genunchi cum ar veni!Neaparat insa sa aiba si sorici, ca altfel nu se leaga.
pui macelarul sa ti-o trosneasca sa intre in oala nu vertical ci orizontal. o acoperi cu 2 degete de apa si-o fierbi la foc cat de mic se poate pana scade sub nivelul carnii cu un deget. daca ai oala de presiune o fierbi o ora de cand pufaie.

dupa ce cureti toate oasele, toata grasimea( eu o degresez) iti ramane fix cat sa umpli 4 caserole de aprox. 200 de grame cu carne si zeama( eu si zgarciuri, deoarece imi plac). iar o iau martor pe Zozo dar era cu mine cand le-am luat pe caserole, fix in acest scop!
Signature Seperator image

Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#20

Useril este offline   alpha Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,381
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire



Postat on Meniuri monoportie 14 January 2013 - 03:30 PM

MULTUMESC, Zerda!

Gasesc si picioare si ciolane. Asa o sa fac


Signature Seperator image

Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata



  • (9 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






www.amenajariintretineregradini.ro www.creativgarden.ro Creare site de prezentare Creare site Creare site
Detectiv privat Mediator Encean Alexandru Detectiv particular