Semifreddo al torrone cu sos de ciocolată

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Semifreddo al torrone cu sos de ciocolată

#1

Useril este offline   Dexter Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,944
  • Inregistrat: 09-June 11



Postat on Semifreddo al torrone cu sos de ciocolată 02 January 2013 - 11:54 PM

Pas cu pas pentru Pişco, un desert uşor, răcoritor şi cu gust de sărbători. Torrone ar fi halviţa noastră, aia ţeapănă de o spargi cu ciocanul.

Ingrediente

- 150 de torrone
- 250 frişcă lichidă
- un pumn de alune de pădure prăjite fără sare
- nişte zahăr pudră (cam 4 linguriţe)
- un albuş

Cum se face

Torronele este tot şpilul reţetei, luaţi unul tradiţional, din ăla ţeapăn, fără ciocolată, adaosuri, brizbrizuri, alea alea. cu cît e mai de calitate, cu atit mai bun desertul. eu am folosit unul mai naşpa din cauza dispariţiei neaşteptate a ălor buni care, legenda spune că ar fi fost păpaţi de ceva spiriduşi neidentificaţi.

Deci torronele se blenduie sau se bate cu ciocanul de carne în scopul de a-l face ca o pudră mai grosolană. al meu s-a făcut ca o pastă pentru că avea ciocolată şi lămâie. ăla bun se face ca o făină de migdale.

Imagine atasata

frişca se bate cu 2 linguriţe de zahăr pudră

Imagine atasata

albuşul se bate cu 2 linguriţe de zahăr pudră pînă se face ţeapăn ca la bezea

Imagine atasata

alunele se zdrobesc la consistenţa dorită

se amestecă torronele, frişca şi alunele pînă devin omogene

Imagine atasata

se adaugă albuşul şi se incorporează

compoziţia se toarnă în forme individuale infofolite cu peliculă alimentară, sau in tavă, cum preferaţi

Imagine atasata

se lasă la congelator pînă se ingheaţă, cam 4-5 ore minim

se serveşte cu sos de ciocolată de cumpărat ori făcut in casă (100g ciocolată topită + 100g lapte + 10g unt)

Imagine atasata

#2

Useril este offline   Piscotel Icon

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD



Postat on Semifreddo al torrone cu sos de ciocolată 03 January 2013 - 06:42 PM

Dex ,

Merci mult .
Din fericire ,de catva ani se gaseste si la noi alvita tare ,din cea italiana.
E drept ca are si ceva alune prin ea,dar asta nu importa .
Le dau in cap cu ciocanul Imagine postata si o sa aiba gust bun in semifredo .

In W/end am planuri mari .
Reteta asta si inca una la fel de mirobolanta .
Dupa care la mine va fi lasata secului.
Intru in Post - Craciun .Imagine postata
Signature Seperator image

Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/



Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






www.amenajariintretineregradini.ro www.creativgarden.ro Creare site de prezentare Creare site Creare site
Detectiv privat Mediator Encean Alexandru Detectiv particular