Gem de topinambur

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Gem de topinambur si ghimbir

#1

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,808
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Gem de topinambur 04 December 2012 - 06:27 PM

Imagine atasata

Am mai vorbit despre radacinoasa asta: cartoful saracului, napi porcesti, anghinare de Ierusalim.Ori o iubesti ori o detesti.
Ghiciti in ce categorie ma incadrez eu?! :rolleyes:

Imagine atasata

Eu am avut o plasa de topinamburi de la Ramy si m-am apucat de treaba.
Curatatul e partea plictisitoare in afacerea asta.
Curatati, spalati si taiati cubulete.
Cantariti.
Eu am avut 900 de grame.Am varsat 800 de grame de zahar brun si am pus la fiert.
Nu va speriati ca-si lasa imediat suc propriu.

Imagine atasata

De aici nimic nou.Ca la orice gem.Fierbeti pana cand scade volumul de lichid.
Faceti proba cu farfuriuta.
La sfarsit adaugati 2-3 felii de lamaie si o bucatica mica de ghimbir proaspat ras.Daca aveti.

Imagine atasata

"Imborcanati" gemul, sterilizati borcanele dupa metoda preferata.

Imagine atasata

Aici servit alaturi de Puzzone di Moena, o branza maturata cu un miros si gust intens, patrunzator.

Imagine atasata

#2

Useril este offline   Carmen L Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,674
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti



Postat on Gem de topinambur 04 December 2012 - 09:27 PM

Ghiciti in ce categorie ma incadrez eu?! :rolleyes:



Greu de ghicit :scratch:
Ma inebuniti cu topinamburul, vreau si eu sa gust :drool:
Gemul tau cu branzica alaturi e tentant, nu imi imaginam ca radacina
asta se si gemuieste.
Eataly esti un izvor nesecat de idei :pupic:
Signature Seperator image

Imagine postata

#3

Useril este offline   Gelutza Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,030
  • Inregistrat: 04-January 12



Postat on Gem de topinambur 04 December 2012 - 10:46 PM

Am facut si eu azi, ce coincidenta! :floare:
Dar eu l-am combinat cu suc de mar, tocmai ma gandeam sa pun reteta, dar am avut probleme cu energia electrica in urma furtunilor de duminica noapte si nu am stat cu P.C deschis de teama sa nu ard, m-am logat foarte greu si pe forum, mi-a dat mesaj ca dupa 14 minute pot sa ma loghez...
Mie imi place foarte mult ce-a iesit,al meu e mai inchis la culoare.
O sa mai fac doua compozitii, din 2 kg. zahar si o sa pun si ghimbir, acum nu am pus.

#4

Useril este offline   julix_2007 Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,245
  • Inregistrat: 24-November 09



Postat on Gem de topinambur 04 December 2012 - 11:14 PM

Am crezut ca e o gluma, dar chiar exista planta asta. Si eu care credeam ca mai stiu ceva in ale ingredientelor din care se poate face dulceata.
Ce gust are, de leguma sau de fruct, dulceata asta?

#5

Useril este offline   Adriana Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,460
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT



Postat on Gem de topinambur 05 December 2012 - 01:32 AM

Vroiam sa ii cumpar joi ca sa ii fac in tigaie cu cartofi si ridichi, cre ca iau mai multi :)

#6

Useril este offline   raluki Icon

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 5
  • Inregistrat: 04-August 12



Postat on Gem de topinambur 05 December 2012 - 10:31 AM

Vezi postareajulix_2007, la 04 December 2012 - 11:14 PM, a spus:

Am crezut ca e o gluma, dar chiar exista planta asta. Si eu care credeam ca mai stiu ceva in ale ingredientelor din care se poate face dulceata.
Ce gust are, de leguma sau de fruct, dulceata asta?


Julix, daca esti in Romania, exista dulceata de topinambur in unele super/hypermarketuri, produsa de cei care fac magiunul de Topoloveni. Scumpa ca focul, dar de-o dambla...

#7

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,808
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Gem de topinambur 05 December 2012 - 02:37 PM

Vezi postareaCarmen L, la 04 December 2012 - 07:27 PM, a spus:

Greu de ghicit :scratch:
Ma inebuniti cu topinamburul, vreau si eu sa gust :drool:
Gemul tau cu branzica alaturi e tentant, nu imi imaginam ca radacina
asta se si gemuieste.
Eataly esti un izvor nesecat de idei


Cred ca se gemuieste cam tot.Urmatoarea gemuiala o fac cu dovleac.Ca-i in mare voga aici.
Multumesc Carmen, esti prea buna.

Vezi postareaGelutza, la 04 December 2012 - 08:46 PM, a spus:

Am facut si eu azi, ce coincidenta!


Gelutza am facut gem sincron. :occasion14: Eu l-am facut acu vro 2 saptamani dar nu reuseam sa pozez finalul.


Vezi postareajulix_2007, la 04 December 2012 - 09:14 PM, a spus:

Am crezut ca e o gluma, dar chiar exista planta asta. Si eu care credeam ca mai stiu ceva in ale ingredientelor din care se poate face dulceata.
Ce gust are, de leguma sau de fruct, dulceata asta?


July, are gust de gem de topinambur. :D Pentru ca desi e dulce, gustul de topinambur se simte.De aia il iubesc.
Ca desi multi il considera o buruiana, o planta infestanta, pentru mine e o delicatesa.
I-am dat mamei sa puna in gradina.Trebuiesc izolati.A bagat in pamant scanduri sau bucati de plastic sa nu impanzeasca toata gradina.Sunt periculosi.


Vezi postareaAdriana, la 04 December 2012 - 11:32 PM, a spus:

Vroiam sa ii cumpar joi ca sa ii fac in tigaie cu cartofi si ridichi, cre ca iau mai multi :)


Brava!Eu am noroc cu Ramy, ca ma aprovizioneaza. :hug:

Vezi postarearaluki, la 05 December 2012 - 08:31 AM, a spus:

Julix, daca esti in Romania, exista dulceata de topinambur in unele super/hypermarketuri, produsa de cei care fac magiunul de Topoloveni. Scumpa ca focul, dar de-o dambla...


Au scumpit astia si magiunul.De la un an la altul au sarit de la 9 lei la 19. :angryfire:
Si de ce ca doar n-au adaugat zahar. -_-

Ps.A mea-i mai buna decat a lor! :P

#8

Useril este offline   zoazorel Icon

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,303
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...



Icon postare  Postat on Gem de topinambur 05 December 2012 - 10:45 PM

Vezi postareajulix_2007, la 04 December 2012 - 09:14 PM, a spus:

Am crezut ca e o gluma, dar chiar exista planta asta. Si eu care credeam ca mai stiu ceva in ale ingredientelor din care se poate face dulceata.
Ce gust are, de leguma sau de fruct, dulceata asta?



Julix, mama, sunt sigura c-ai si mancat asa ceva! Is napii porcesti, de cresc pe peste tot! Si eu aveam la Braila in gradina, dar i-a starpit mama.Buni mai erau.Eu ii mancam cruzi!

Cam de gulie as defini eu gustul


http://www.google.ro...bbC7bM&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=bfbff908064ee62a&bpcl=39468505&biw=1280&bih=865


Imagine atasata
Signature Seperator image

Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#9

Useril este offline   Piscotel Icon

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD



Postat on Gem de topinambur 05 December 2012 - 10:50 PM

Mie imi place ca a iesit rozului .
Gustul nu mi-l inchipui .
Tre sa merg pe dig cu sapa ca-i plin de topinambur .Numa sa mai iau o vecina cu mine ca altfel o sa creada cine ma vede ca sap dupa comori .
Pe aici nimeni nu-l consuma .Toti il trateaza ca pe o buruiana si primavara il ard ,pentru ca invadeaza culturile .
Signature Seperator image

Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#10

Useril este offline   any_annette Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 6,808
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Gem de topinambur 05 December 2012 - 11:09 PM

N-am idee ce gust are. Dar eu ador branzeturile cu dulceata si bine ai facut :thumleft: ca l-ai gustat in combinatia asta.

ps. Ma bucur s-o vad pe Julix :occasion14:

#11

Useril este offline   W Mamadeus Paparotti Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo



Postat on Gem de topinambur 09 December 2012 - 12:09 PM

Vezi postareaEataly, la 04 December 2012 - 04:27 PM, a spus:

Am mai vorbit despre radacinoasa asta: .Ori o iubesti ori o detesti.
Ghiciti in ce categorie ma incadrez eu?! :rolleyes:


+ 1
sau
me three :D

Imi place mult despre reteta ta :appl:

Despre gustul topinamburului.
Cine a mancat samburi de florea soarelui furata de pe marginea drumului, inainte ca palaria sa se fi uscat, musai sa isi aduca aminte de mirosul de rasina (nimic de-a face cu coniferele) din taietura de pe dosul palariei. Arome inrudite cu anghinarea si floarea de margareta salbatica.
Signature Seperator image

"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#12

Useril este offline   julix_2007 Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,245
  • Inregistrat: 24-November 09



Postat on Gem de topinambur 09 December 2012 - 03:52 PM

Vezi postarearaluki, la 05 December 2012 - 08:31 AM, a spus:

Vezi postareajulix_2007, la 04 December 2012 - 11:14 PM, a spus:

Am crezut ca e o gluma, dar chiar exista planta asta. Si eu care credeam ca mai stiu ceva in ale ingredientelor din care se poate face dulceata.
Ce gust are, de leguma sau de fruct, dulceata asta?


Julix, daca esti in Romania, exista dulceata de topinambur in unele super/hypermarketuri, produsa de cei care fac magiunul de Topoloveni. Scumpa ca focul, dar de-o dambla...


Chiar am sa caut, ca trebuie sa-mi fac si damblaua asta. Multumesc de informatie.

#13

Useril este offline   julix_2007 Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,245
  • Inregistrat: 24-November 09



Postat on Gem de topinambur 09 December 2012 - 04:02 PM

Vezi postareazoazorel, la 05 December 2012 - 08:45 PM, a spus:

Vezi postareajulix_2007, la 04 December 2012 - 09:14 PM, a spus:

Am crezut ca e o gluma, dar chiar exista planta asta. Si eu care credeam ca mai stiu ceva in ale ingredientelor din care se poate face dulceata.
Ce gust are, de leguma sau de fruct, dulceata asta?



Julix, mama, sunt sigura c-ai si mancat asa ceva! Is napii porcesti, de cresc pe peste tot! Si eu aveam la Braila in gradina, dar i-a starpit mama.Buni mai erau.Eu ii mancam cruzi!

Cam de gulie as defini eu gustul


http://www.google.ro...bbC7bM&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=bfbff908064ee62a&bpcl=39468505&biw=1280&bih=865


Atasament topinambur-nap-porcesc.jpg



Draga mea, desi is fata de la tara, nu am auzit macar de leguma asta (nici sub diversele ei denumiriri) dara-mi-te sa mai si mananc. La noi in casa nu, iar pe la altii nu prea am colindat ca mi-erau cam scurtate cararile: teme la matematica, lecturi suplimentare si alte alea. Si acum tin minte ce scandal mi-au facut ai mei ca am intarziat acasa, de la practica agricola, pentru ca am ramas sa mananc cartofi copti in jar. Scandalul a fost la modul: "adica n-ai ce manca acasa, trebuie sa stai gura casca pe lanuri" etc, etc.

#14

Useril este offline   julix_2007 Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,245
  • Inregistrat: 24-November 09



Postat on Gem de topinambur 09 December 2012 - 04:03 PM

Vezi postareaany_annette, la 05 December 2012 - 09:09 PM, a spus:

N-am idee ce gust are. Dar eu ador branzeturile cu dulceata si bine ai facut :thumleft: ca l-ai gustat in combinatia asta.

ps. Ma bucur s-o vad pe Julix :occasion14:


Si eu ma bucur. Nu prea am dat pe aici (ce de altfel pe niciunde), pentru ca am avut o multime de lucruri de facut. Asta nu inseamna ca nu v-am citit, chiar daca nu m-am autentificat.
Sper sa am timp mai mult sa chibitez pe aici.

#15

Useril este offline   zerda Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 5,863
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti



Postat on Gem de topinambur 09 December 2012 - 05:13 PM

Long time no see Julix!
Eu m-am luat de mama ca unde sta ea are si niste gradina,i-am zis sa puna napi si plante tip oregano, cimbru, salvie, leustean, etc.
Mi-a zis Zozo ca de la cativa napi ajungi sa te dea afara, mama visatoare... dar au flori frumoase!
Signature Seperator image

Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#16

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,808
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Gem de topinambur 10 December 2012 - 04:39 PM

Vezi postareaPiscotel, la 05 December 2012 - 08:50 PM, a spus:

Mie imi place ca a iesit rozului .
Gustul nu mi-l inchipui .
Tre sa merg pe dig cu sapa ca-i plin de topinambur .Numa sa mai iau o vecina cu mine ca altfel o sa creada cine ma vede ca sap dupa comori .
Pe aici nimeni nu-l consuma .Toti il trateaza ca pe o buruiana si primavara il ard ,pentru ca invadeaza culturile .


Pai stii ce facem, iti trimit un cartofel.Dintr-unul aduni o galeata.
Si la anu nu mai mergi pe dig, ca se duc ei singuri. :lol:

Vezi postareaany_annette, la 05 December 2012 - 09:09 PM, a spus:

N-am idee ce gust are. Dar eu ador branzeturile cu dulceata si bine ai facut :thumleft: ca l-ai gustat in combinatia asta.

ps. Ma bucur s-o vad pe Julix :occasion14:


Ah, Any, am o banuiala ca ti-ar placea.
Nu stiu de ce zic ca daca-ti place anghinarea, iti place si topi.

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 09 December 2012 - 10:09 AM, a spus:

+ 1
sau
me three :D


Give me five! :thumleft:



Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






www.amenajariintretineregradini.ro www.creativgarden.ro Creare site de prezentare Creare site Creare site
Detectiv privat Mediator Encean Alexandru Detectiv particular