Mousse de ciocolata

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Mousse de ciocolata cu topping crocant

#1

Useril este offline   Olguta Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti



Postat on Mousse de ciocolata 29 November 2012 - 06:53 PM

Imagine atasata

Ador cremele si mousse-urile de orice fel, desi recunosc ca ciocolata e pacatul meu...am mereu ceva ciocolata la indemana pentru vreun dulce, ceva...cu cat mai cremos, cu atat mai bine :notworthy:

Mousse-ul acesta merge cel mai bine servit la pahar/cupa caci el in sine e foarte consistent si atat de bun ca e pacat sa umplem vreun tort cu el. Topping crocant poate fi, evident, inlocuit cu fructe proaspete si obtineti o combinatie decadenta de-a dreptul :rolleyes: E drept ca procesul tehnologic e destul de complez, insa si rezultatul e pe masura, cel putin din punctul meu de vedere :)

Ingrediente: (eu am facut doar 1/2 din cantitate si mi-au iesit 4 pahare ca cele din imagine..o portie mai mult decat suficienta, cu toate ca mergeau chiar si pahare mai mici caci e foarte consistent)

6g gelatina
60g zahar
50ml apa
80g galbenus (4 galbenusuri)
225g ciocolata neagra (daca folositi alba, puneti cel putin 250g)
500ml smantana pentru frisca
180g bezea italiana (90g zahar, 40ml apa, 50g albus - 2 albusuri)

- Se pune gelatina la inmuiat in 2 linguri de apa rece.
- Se bate frisca. Nu trebuie sa fie batuta tare, putin mai moale e mai bine, obtineti un mousse mai cremos si mai asezat. Se da la rece.
- Se topeste ciocolata si se da deoparte.
- Se face bezeaua italiana astfel: se pune la fiert apa cu zaharul si se lasa sa fiarba cateva minute pana se formeaza un sirop gros. Intre timp se bat albusurile spuma tare, apoi se adauga siropul fierbinte in fir subtire, mixand mereu. Se mixeaza pana se raceste. Se da deoparte.
- Se face un pate a bombe ii zice in franceza, in romana el s-ar chema aparel, astfel: cele 60g zahar se pun la fiert cu 50ml apa si se lasa sa dea cateva clocote. Galbenusurile de mixeaza asa simple cateva minute pana isi schimba culoarea, apoi se adauga siropul fierbinte in fir subtire si se mixeaza pana se transforma intr-o crema de culoare galben pal.
- Nu ne-a ramas decat sa amestecam totul la un loc: se topeste gelatina pe bain-marie, apoi se amesteca in crema de galbenus.

Imagine atasata

- Se adauga ciocolata topita, se omogenizeaza, apoi se tempereaza acest amestec cu 2-3 linguri de frisca batuta. Se incorporeaza si restul de frisca, iar la final se adauga si bezeaua. Daca doriti, puteti pune si 1 lingura de rom sau lichior de portocale ori de cafea.
- Se pune in pahare si se da la rece.
- Intre timp am facut un crant din nuca si zahar topit si am presarat deasupra, insa recomand mai degraba ceva fructe proaspete, precum capsuni, mure, zmeura etc.
- Se decoreaza dupa fantezia fiecaruia :)

Imagine atasata

"Sectiune" inainte sa-l dau la rece, deci nu era asezat cum trebuie.. n-am mai avut rabdare, mi-era teama ca pierd putinele raze de soare existente ca sa nu fac doar poze blituite :violent6:

Imagine atasata
Signature Seperator image

Imagine postata

#2

Useril este offline   cerra Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,941
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara



Postat on Mousse de ciocolata 29 November 2012 - 07:01 PM

Olguta,

Foarte bine arata si ma inebunesti cu carliontii aia de caramel.

#3

Useril este offline   Olguta Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti



Postat on Mousse de ciocolata 29 November 2012 - 07:02 PM

Vezi postareacerra, la 29 November 2012 - 05:01 PM, a spus:

Olguta,

Foarte bine arata si ma inebunesti cu carliontii aia de caramel.


Multumesc, Cerra! :floare:
Signature Seperator image

Imagine postata

#4

Useril este offline   Simona_22 Icon

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 11-September 11



Postat on Mousse de ciocolata 29 November 2012 - 08:09 PM

Superb!!! :floare:

#5

Useril este offline   Olguta Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti



Postat on Mousse de ciocolata 29 November 2012 - 09:50 PM

Vezi postareaSimona_22, la 29 November 2012 - 06:09 PM, a spus:

Superb!!! :floare:

Multumesc! :floare: :floare:
Signature Seperator image

Imagine postata

#6

Useril este offline   boabe de cafea Icon

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 735
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania



Postat on Mousse de ciocolata 29 November 2012 - 11:26 PM

Ce fain ti-a iesit! Imi place mult cum ai facut caramelul. Eu inca nu am reusit sa scot " fire de caramel". Cred ca imi mai trebuie antrenament :blink:

#7

Useril este offline   Olguta Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti



Postat on Mousse de ciocolata 30 November 2012 - 01:40 AM

Vezi postareaboabe de cafea, la 29 November 2012 - 09:26 PM, a spus:

Ce fain ti-a iesit! Imi place mult cum ai facut caramelul. Eu inca nu am reusit sa scot " fire de caramel". Cred ca imi mai trebuie antrenament :blink:


Multumesc, boabe! :floare: Putin antrenament si e chiar usor :)
Signature Seperator image

Imagine postata

#8

Useril este offline   redivivus Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael



Postat on Mousse de ciocolata 30 November 2012 - 12:43 PM

Maestro ! sau maiastro :) :floare:

#9

Useril este offline   Olguta Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti



Postat on Mousse de ciocolata 03 December 2012 - 11:44 AM

Vezi postarearedivivus, la 30 November 2012 - 10:43 AM, a spus:

Maestro ! sau maiastro :) :floare:

Multumesc!! :floare: :floare:
Signature Seperator image

Imagine postata

#10

Useril este offline   julix_2007 Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,245
  • Inregistrat: 24-November 09



Postat on Mousse de ciocolata 04 December 2012 - 11:19 PM

Super mousse-ul asta. O sa-l incerc, mai putin firele de caramel. mai bine pun niste fire de ata.

#11

Useril este offline   moatza Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 5,477
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici



Postat on Mousse de ciocolata 05 December 2012 - 12:09 PM

Vezi postareajulix_2007, la 04 December 2012 - 09:19 PM, a spus:

Super mousse-ul asta. O sa-l incerc, mai putin firele de caramel. mai bine pun niste fire de ata.


aha, da' ai putea sa le glazurezi inainte :lol:

:rolleyes: poa' se supara Olguta pe noi



Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






www.amenajariintretineregradini.ro www.creativgarden.ro Creare site de prezentare Creare site Creare site
Detectiv privat Mediator Encean Alexandru Detectiv particular