Prajitura cu aluat ras

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Prajitura cu aluat ras

#1

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,811
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Prajitura cu aluat ras 16 November 2012 - 12:46 PM

Imagine atasata

Desi are doua straturi distincte, prajitura asta n-are decat 5 ingrediente.Daca excludem gemul(umplutura).

6 oua
180 gr zahar
300 ml ulei(eu am pus de masline)
2 linguri de praf de copt
Faina.La faina va dau cantitatiile mai tarziu. :rolleyes:

Gem pentru umplut.

Am amestecat si batut bine ouale cu zaharul.Cand spun "bine", spun spuma alba, pufoasa.
Am adaugat uleiul treptat.
Am adaugat 250 gr de faina amestecata cu praful de copt.Daca vi se pare prea lichida, mai adaugati o lingura de faina.
Acum, am impartit compozitia in doua parti egale.
O parte am turnat-o intr-o tava captusita cu hartie de copt.Si am introdus tava 10-15 minute la cuptor(170 grade).


La restul de compozitie am adaugat 180 gr faina si 50 gr faina de migdale.Daca aveti faina de migdale, daca nu folositi faina normala.Am obtinut un aluat compact, numai bun de dat pe razatoare.Daca aveti dificultati la aceasta operatie, nu ezitati sa mai adaugati o lingura de faina.

Dupa 10 minute scoatem tava din cuptor, ungem foaia cu gem si dam pe razatoare restul de aluat, distribuind uniform pe toata suprafata.
Coaceti inca 30 -40 de minute.Efectuati testul cu scobitoarea.

Imagine atasata

Va asigur ca prajitura e mult mai buna a doua zi, e extraordinara a treia zi si o amintire placuta a patra zi.

Imagine atasata

Tava mea e 22x30 si a iesit destul de inalta.
Se apropie sarbatorile si asta e una dintre prajiturile numai bune de facut cu o zi, doua inainte.

#2

Useril este offline   ralesu Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 814
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal



Postat on Prajitura cu aluat ras 16 November 2012 - 05:24 PM

asta-i una din prajiturile mele preferate!
multam pt reteta.

#3

Useril este offline   lenias Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 268
  • Inregistrat: 04-May 12



Postat on Prajitura cu aluat ras 16 November 2012 - 05:27 PM

Prajitura asta ii tare complicata :scratch: Timpii de asteptare sunt nepermis de lungi :hungry:

Foarte, foarte buna :floare: :floare: :floare: :floare:

#4

Useril este offline   Piscotel Icon

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD



Postat on Prajitura cu aluat ras 16 November 2012 - 11:19 PM

Asta-i varianta mea de avarie ,cand nu am chef sa intind foi .Imagine postata
Razuiesc aluatul fraged si la prajiturile cu fructe .E foarte practic .Aluatul se leaga singur in caldura cuptorului .Imagine postata
Signature Seperator image

Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#5

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,811
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Prajitura cu aluat ras 17 November 2012 - 12:04 AM

Vezi postarearalesu, la 16 November 2012 - 03:24 PM, a spus:

asta-i una din prajiturile mele preferate!
multam pt reteta.


N-ai pentru ce. :occasion14: Reteta prevedea "faina cat cuprinde" si "untura" in loc de ulei.
Eu am folosit uleiul de masline si am cantarit faina.


Vezi postarealenias, la 16 November 2012 - 03:27 PM, a spus:

Prajitura asta ii tare complicata :scratch: Timpii de asteptare sunt nepermis de lungi :hungry:

Foarte, foarte buna :floare: :floare: :floare: :floare:


Multumesc Leni. :occasion14:
O bucata am servit si noi imediat.

Vezi postareaPiscotel, la 16 November 2012 - 09:19 PM, a spus:

Razuiesc aluatul fraged si la prajiturile cu fructe .E foarte practic .


Stratul de jos are cosistenta unui pandispan.Al de sus e un aluat fraged, cu o consistenta mai crocanta.
Devine fraged cu timpul.

Multumeste-i Andei.Ca decorul spate si baza e "decupage à la moi". =)) Spune-i sa fie blanda cu mine ca-s incepatoare! :floare:

#6

Useril este offline   Piscotel Icon

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD



Postat on Prajitura cu aluat ras 17 November 2012 - 10:52 AM

Vezi postareaEataly, la 16 November 2012 - 10:04 PM, a spus:

Vezi postareaPiscotel, la 16 November 2012 - 09:19 PM, a spus:

Razuiesc aluatul fraged si la prajiturile cu fructe .E foarte practic .


Stratul de jos are cosistenta unui pandispan.Al de sus e un aluat fraged, cu o consistenta mai crocanta.
Devine fraged cu timpul.

Multumeste-i Andei.Ca decorul spate si baza e "decupage à la moi". =)) Spune-i sa fie blanda cu mine ca-s incepatoare! :floare:


Fata , deschide topic de decupage sa ne laudam si sa fim laudate .Imagine postataImagine postata
Ai si pozele de asta vara ......Imagine postata
Si asa vine iarna ,avem tipm de bricolat si deschidem " Atelier de lipeli " .Imagine postata
Signature Seperator image

Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#7

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,811
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Prajitura cu aluat ras 17 November 2012 - 11:32 AM

Poate-l deschide Anda. :thumleft:

Eu deocamdata lipesc hartia pe o baza si cam atat.

#8

Useril este offline   Piscotel Icon

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD



Postat on Prajitura cu aluat ras 17 November 2012 - 12:05 PM

Vezi postareaEataly, la 17 November 2012 - 09:32 AM, a spus:

Poate-l deschide Anda. :thumleft:

Eu deocamdata lipesc hartia pe o baza si cam atat.


Cu Anda nu avem nici o sansa la cat e de ocupata .Imagine postata
Ea intra pe net doar sa caute agentii de turism .Imagine postata
Iar tu esti prea modesta .Am ca cum lucrezi ,de mi-a stat " ceasul " .Imagine postata
Signature Seperator image

Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/



Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






www.amenajariintretineregradini.ro www.creativgarden.ro Creare site de prezentare Creare site Creare site
Detectiv privat Mediator Encean Alexandru Detectiv particular