Biscuiti integrali

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Biscuiti integrali

#1

Useril este offline   Ioana Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09



Postat on Biscuiti integrali 05 November 2012 - 08:24 PM


Biscuiti integrali


Imagine atasata


Retetuca am vazut-o acum cateva zile pe blogul Paulei, initial am vrut sa ii fac in aceeasi zi,dar am constata ca nu mai aveam lapte,asa ca am mai asteptat o zi.

Noi avem in casa mereu biscuiti, de toate felurile, iar cei de fata mi-au atras atentia ca aduc cu cei de la Mulino Bianco(cu diferenta ca n-au cereale) pe care noi ii iubim si de fiecare data cand mergem in Italia ne facem stoc.

Retetuca asta e tare simpla si zic ca la indemana oricui .
Eu am modificat putin reteta,dar am sa scriu ingredientele folosite de Paula si in paranteza ce am folosit eu.

200 gr faina integrala ( de spelta)
100 gr tarate
75 gr zahar brun( sirop de agave)
1 lingura sirop artar
1/2 lingurita sare
150 gr unt
1 ou
1 lingurita praf copt( nu am folosit)
2-3 linguri lapte rece
1 lingurita amaretto

Imagine atasata


Intr-un vas se amesteca taratele cu faina, sarea si praful de copt.In cazul in care taratele sunt mai mari(ale mele au fost) nu se cern odata cu faina, ci se adauga dupa.Se amesteca si lasam de-o parte.
Imagine atasata


Separat se mixeaza untul cu zaharul(in cazul meu cu siropul de agave)
Imagine atasata


tip de aproximativ 10 minute pana ajunge la consistenta unei creme.

Imagine atasata


Se adauga oul peste crema si mixam iarasi
Imagine atasata


La final adaugam siropul de artar si amaretto, amestecand iarasi, dupa care adaugam si amestecul de faina si tarate,dar de data asta amestecand manual pana se incorporeaza total si obtinem un aluat omogen.Daca aluatul nu este destul de elastic se adauga putin cate putin lapte pentru a ajunge la consistenta dorita.Nici prea moale,dar nici caramida.De aceea cel mai bine e sa se lucreze cu mainile pentru a simtii aluatul. Formam o bila (o infasuram in folie alimentara)si dam la rece aproximativ 1 ora.

Imagine atasata


Dupa timpul scurs infainam blatul de lucru si intindem o foaie de aproximativ 0,5 mm grosime.

Imagine atasata



Se taie biscuiti sub ce forma doriti, se aseaza in tava si se mai dau la rece 20 de minute.Eu portiunea asta am sarit-o deoarece n-aveam cum baga tava in frigider, tava mea avand 90 cm.Dar am lasat-o putin pe balcon unde erau cam 10 grade. Se coc in jur de 20 de minute in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius. Mie mi-au iesit 2 tavi.
Imagine atasata


Noi i-am servit la cafeluta , dar merg de minune cu un laptic proapat muls, mhmhh, o bunatate.
Imagine atasata


Sunt o bunatate.
Imagine atasata


Imagine atasata

Signature Seperator image

"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#2

Useril este offline   vasile13 Icon

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 03-October 12



Postat on Biscuiti integrali 06 November 2012 - 03:23 PM

Foarte apetisanti!Dar cred ca dureazaceva sa-i faci!

#3

Useril este offline   Ioana Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09



Postat on Biscuiti integrali 06 November 2012 - 05:41 PM

Vezi postareavasile13, la 06 November 2012 - 12:23 PM, a spus:

Foarte apetisanti!Dar cred ca dureazaceva sa-i faci!


Dureaza ca si timp de asteptare cat sta aluatul la rece,dar ca si dificultate mie mi se pare a fi aproape 0
Signature Seperator image

"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine



Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






www.amenajariintretineregradini.ro www.creativgarden.ro Creare site de prezentare Creare site Creare site
Detectiv privat Mediator Encean Alexandru Detectiv particular