Fursecuri aricei

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Fursecuri aricei ... din caietul strabunicii

#1

Useril este offline   ralesu Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 814
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal



Postat on Fursecuri aricei 22 October 2012 - 07:00 PM

Deci dupa cum vedeti, m-am axat pe fursecuri.... :lol:
O alta reteta din caietul strabunicii, fursecurile aricei erau nelipsite la evenimente in casa strabunicilor mei.

Ingrediente:

- o cana (250 ml) de untura (daca folositi unt, lasati untul putin la inmuiat si frecati-l ca sa aiba consistenta unturii, abia apoi umpleti cana. Nu trebuie sa-l lichefiati ca sa umpleti cana, caci cantitatea nu va mai fi echivalenta cu o cana de untura!!)
- aceeasi cana ca mai sus umpluta cu zahar farin
- 4 galbenusuri
- 2 albusuri
- 1 lamaie mare (zeama si coaja)
- esenta vanile
- faina cat cuprinde
- o cana de mieji de nuca taiati pe lungime
- zahar vanilat

Mod de preparare:

Se freaca untura (sau untul) cu zaharul pudra pana devine o crema spumoasa. Se adauga cate un galbenus, apoi aromele (vanilia, coaja si zeama de lamaie). Se adauga faina pana cand devine o coca destul de moale (coca se va lipi de maini, e normal).
Coca trebuie sa arate asa:

Imagine atasata

si ca sa va arat si manichiura =))

Imagine atasata

Se lasa coca la frigider circa o ora sa se intareasca.
Se formeaza bilute de circa 2 cm diametrul, care se aplatizeaza putin.

Imagine atasata

Albusurile de bat cu zahar vanilat. Bilutele se ung cu albus (eu le-am uns cu pensula), apoi se pun felii (bucati) de nuca desupra. Daca nu aveti chef sa taiati fiecare miez de nuca pe lungime, macinati-le! Gustul tot ala e :) !

Imagine atasata

Imagine atasata

Se asaza in tava pe hartie de copt:

Imagine atasata

Se coc in cuptor preincalzit la 180C pentru circa 5 minute, apoi se da cuptorul la 150C si vor coace pana cand se ingalbenesc (trebuie sa se ingalbeneasca, dar nu trebuie sa se maroneasca!)

Imagine atasata

#2

Useril este offline   ralesu Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 814
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal



Postat on Fursecuri aricei 22 October 2012 - 07:03 PM

Sunt foarte bune la cafea :rolleyes:

Imagine atasata

Imagine atasata

sectiune :lol: :

Imagine atasata

#3

Useril este offline   any_annette Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 6,808
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Fursecuri aricei 22 October 2012 - 07:16 PM

Imi imaginez cat sunt de fragede de la untura!
Buuune :drool: ! Te pregateti intens vad, cu probe de Craciun!

#4

Useril este offline   Geany Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 13,128
  • Inregistrat: 08-December 09



Postat on Fursecuri aricei 22 October 2012 - 08:38 PM

Vaii ce frumoase sunt! :hug: am si eu o reteta de aricei in caiet dar e diferita,cu un pachet de margarina 2 oua si bicarbonat.
Cred ca ai tai sunt mai fragezi asa cu 4 galbenuse! :drool:

#5

Useril este offline   ralesu Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 814
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal



Postat on Fursecuri aricei 22 October 2012 - 10:56 PM

Vezi postareaany_annette, la 22 October 2012 - 06:16 PM, a spus:

Imi imaginez cat sunt de fragede de la untura!
Buuune :drool: ! Te pregateti intens vad, cu probe de Craciun!


Ihi, asta e perioada anului cand imi place sa experimentez retete pt sarbatori!

#6

Useril este offline   boabe de cafea Icon

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 734
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania



Postat on Fursecuri aricei 22 October 2012 - 11:11 PM

Ce fain arata! Ar trebui sa incerc si eu. Am o groaza de nuci si alune prin balcon :scratch:

#7

Useril este offline   ralesu Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 814
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal



Postat on Fursecuri aricei 24 October 2012 - 06:39 PM

Vezi postareaboabe de cafea, la 22 October 2012 - 10:11 PM, a spus:

Ce fain arata! Ar trebui sa incerc si eu. Am o groaza de nuci si alune prin balcon :scratch:


pai te astept cu rezultatul!

#8

Useril este offline   Ellani Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,343
  • Inregistrat: 22-August 11



Postat on Fursecuri aricei 25 October 2012 - 12:52 AM

Le pun neaparat pe lista 'must do' caci ambii suntem veverite-amatoare de nuci.Chiar daca-i cam cu munca de chinez batran,intuiesc ca merita.Asa cum merita si Pliculetele,pe care tot vreau sa le repet de sarbatori,pe langa altele inca 2-3 retete.
Bravo pentru rabdare :appl:

#9

Useril este offline   ralesu Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 814
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal



Postat on Fursecuri aricei 25 October 2012 - 04:20 PM

Vezi postareaEllani, la 24 October 2012 - 11:52 PM, a spus:

Le pun neaparat pe lista 'must do' caci ambii suntem veverite-amatoare de nuci.Chiar daca-i cam cu munca de chinez batran,intuiesc ca merita.Asa cum merita si Pliculetele,pe care tot vreau sa le repet de sarbatori,pe langa altele inca 2-3 retete.
Bravo pentru rabdare :appl:

Ella, daca vrei sa muncesti mai putin, pune guguloaiele in tava si apoi le tragi o pensula de albus si presari nuca deasupra lor. Eu cand ma grabesc asa fac, nu mai stau sa tai nuca!
Pup!



Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






www.amenajariintretineregradini.ro www.creativgarden.ro Creare site de prezentare Creare site Creare site
Detectiv privat Mediator Encean Alexandru Detectiv particular