Prajitura Ceha

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Prajitura Ceha

#1

Useril este offline   Oana S Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA



Postat on Prajitura Ceha 20 October 2012 - 07:46 PM

Prajitura Ceha

Imagine postata

Ingrediente
Aluat
100 g nuci
380 - 400 g faina
1/2 lingurita scortisoara
1/2 lingurita nucsoara
160 g unt
putina sare
5 galbenusuri
2 linguri coniac/brandy
Umplutura
1 cana de gem piersici, cirese...(eu am pus de zmeura)
coaja rasa de la 1/2 lamaie
1 lingura de suc de lamaie
un albus, pt uns deasupra

Mod preparare
Se pun nucile intr-o tava si se dau la cuptor pt a se rumeni putin, apoi se lasa la racit.

Se macina nucile racite si zaharul intr-un food processor/robot bucatarie, apoi se pun intr-un castron incapator unde se amesteca cu faina, sarea si condimentele pana la omogenizarea lor, apoi se adauga si untul , galbenusurile, coniacul si se framanta intr-un aluat. Apoi se pune in frigider pt 30 min.

Timp in care se pregateste umplutura prin a amesteca gemul, coaja rasa si sucul de lamaie.

Apoi se ia aluatul de la frigider, se imparte in 2 bucati; o bucata se intinde cu mainile, in tava unsa,

Imagine postata

apoi se distribuie umplutura pe toata suprafata foii.

Imagine postata

Din a 2-a bucata de aluat se intinde o foaie de marimea tavii (35x24 cm), cu ajutorul fainii, si apoi se taie patrate mari (eu am decupat in diferite forme de frunze, trebuie schimbat raportul de aluat in cazul asta 3/4 blat, 1/4 decorat) si se pun usor desupra umpluturii, unul langa altul - fara spatii intre ele.

Imagine postata

La sfarsit, se zbate putin albusul cu furculita si se ung cu el patratelele/frunzulitele.
Se da tava la cuptor la 175C /350F pt 30 min (pana ce se rumeneste deasupra).

Se lasa la racit in tava, apoi se taie patratele.

Imagine postata

Signature Seperator image

ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#2

Useril este offline   Daneza13 Icon

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 72
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationMontreal



Postat on Prajitura Ceha 06 November 2012 - 05:48 AM

Interesanta reteta. Cred c-am s-o incerc cat de curand, am ceva borcane cu gem pe care trebuie sa le folosesc. Si-mi plac si nucile in prajituri.

#3

Useril este offline   Oana S Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA



Postat on Prajitura Ceha 15 November 2012 - 07:57 AM

Vezi postareaDaneza13, la 05 November 2012 - 08:48 PM, a spus:

Interesanta reteta. Cred c-am s-o incerc cat de curand, am ceva borcane cu gem pe care trebuie sa le folosesc. Si-mi plac si nucile in prajituri.


Este si gustoasa :thumleft: Nu o sa-ti para rau ca o vei incerca :rolleyes:

Pupici!
Signature Seperator image

ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.



Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






www.amenajariintretineregradini.ro www.creativgarden.ro Creare site de prezentare Creare site Creare site
Detectiv privat Mediator Encean Alexandru Detectiv particular