Fursecuri flori

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Fursecuri flori cu crema de lamaie

#1

Useril este offline   ralesu Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 814
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal



Postat on Fursecuri flori 16 October 2012 - 07:15 AM

Si pentru ca tot ati inceput sa va ganditi la meniul de Craciun, va mai prezint o reteta de fursecuri (pe care am gasit-o intr-o carte care se numeste `Les 300 meilleures recettes des 4 saisons`:

Ingrediente:
- 160 ml unt moale (2/3 cup)
- 320 ml zahar tos (1 si 1/3 cup)
- 2 oua mari
- 1 lingurita extract pur de vanilie
- 2 linguri coaja de lamaie rasa fin
- 2 linguri zeama de lamaie
- 3 cups faina
- un praf de sare

Pentru crema:
- 250g branza Philadelphia
- 1-2 linguri zeama de lamaie
- jumatate de lingurita de coaja de lamaie rasa fin
- zahar farin (dupa gust)
- 20-30g unt moale

Preparare:


Untul se freaca cu zaharul tos pana se face spuma. Se incorporeaza ouale intregi, pe rand. Se adauga vanilia, praful de sare, zeama si coaja de lamaie. Se adauga progresiv faina, amestecand continuu. Se framanta pana la omogenizare.
Se da la rece pentru aprox, 2 ore.

Imagine atasata

Se intind foi pe o suprafata infainata si se taie forme cu ce doriti. Se coc la 350F (cuptor preincalzit), in tavi tapetate cu hartie de copt, pentru circa 15 minute (fursecurile trebuie sa ramana albe, sa nu se maroneasca pe margini).
Se scot din tava si se lasa la racit.

Imagine atasata

Imagine atasata

Intre timp se prepara crema: se mixeaza branza Philadelphia cu zeama si coaja de lamaie. Se adauga zaharul si apoi untul. Daca e prea moale, se va baga putin in frigider sa se intareasca (la mine nu a fost nevoie). Se lipesc fursecurile dous cate doua cu crema de lamaie si se presara cu zahar pudra. Se pastreaza la frigider.
Fursecurile vor fi mai fragede a doua zi (se vor inmuia de la crema).

Imagine atasata

Imagine atasata

Imagine atasata
Pofta buna!

#2

Useril este offline   La-Chef-A Icon

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,290
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen



Postat on Fursecuri flori 16 October 2012 - 07:46 AM

...mmmm, ce bine arata si nici nu pare prea complicata reteta. O trec la catastif, sa vad cand ii vine randul. :notworthy:

#3

Useril este offline   Mutti Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,221
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE



Postat on Fursecuri flori 16 October 2012 - 09:36 AM

Foarte bine arata , o sa fac si eu macar o portzie de Craciun. Mie-mi plac astia umplutzi.

#4

Useril este offline   Adriana Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,460
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT



Postat on Fursecuri flori 16 October 2012 - 09:40 AM

Presupun ca se topesc in gura :)

#5

Useril este offline   Daneza13 Icon

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 72
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationMontreal



Postat on Fursecuri flori 17 October 2012 - 06:08 PM

Ai pus-o pe Aura la treaba ? Vad ca ai avut ajutor de nadejde.
Tare apetisante fursecurile, mai ales ca-s cu lamaie. Sigur le probez si eu, dar nu mai astept pana la Craciun. :drool:
:pupic: pentru doua fete harnicute.

#6

Useril este offline   any_annette Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 6,808
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Fursecuri flori 17 October 2012 - 06:45 PM

Imi plac tare mult si ma incanta si crema :) !

#7

Useril este offline   ralesu Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 814
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal



Postat on Fursecuri flori 17 October 2012 - 11:57 PM

Vezi postareaAdriana, la 16 October 2012 - 08:40 AM, a spus:

Presupun ca se topesc in gura :)


Da, se topesc in gura, dar numai dupa ce stau o noapte la frigider.

#8

Useril este offline   ralesu Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 814
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal



Postat on Fursecuri flori 17 October 2012 - 11:59 PM

Vezi postareaDaneza13, la 17 October 2012 - 05:08 PM, a spus:

Ai pus-o pe Aura la treaba ? Vad ca ai avut ajutor de nadejde.
Tare apetisante fursecurile, mai ales ca-s cu lamaie. Sigur le probez si eu, dar nu mai astept pana la Craciun. :drool:
:pupic: pentru doua fete harnicute.


Iti dai seama ca pe o zi ploioasa cum a fost duminica nu am avut altceva decat sa prajiturim :)
Imi place sa o iau pe Aura sa ma ajute in bucatarie, numai ca uneori are chef, alteori nu. La biscuiti ii place ca taie cu formele. Ii mai place mult la chiftele, ca-si baga manutzele pana la coate!

#9

Useril este offline   ralesu Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 814
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal



Postat on Fursecuri flori 18 October 2012 - 12:01 AM

Vezi postareaany_annette, la 17 October 2012 - 05:45 PM, a spus:

Imi plac tare mult si ma incanta si crema :) !


Reteta originala din carte nu avea crema, zicea ca le lipesti cu branza Philadelpia! dar nu mi-a placut ideea, asa ca am bagat de la mine putere si zahar, si lamaie si a iesit mult mai buna :)

#10

Useril este offline   ralesu Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 814
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal



Postat on Fursecuri flori 18 October 2012 - 12:48 AM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 16 October 2012 - 06:46 AM, a spus:

...mmmm, ce bine arata si nici nu pare prea complicata reteta. O trec la catastif, sa vad cand ii vine randul. :notworthy:


Nu e complicata deloc! Dureaza numai pana ce intinzi aluatul si tai formele ... si aici ieie copiii la treaba :)

#11

Useril este offline   Gelutza Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,030
  • Inregistrat: 04-January 12



Postat on Fursecuri flori 18 October 2012 - 10:42 PM

Si mie-mi plac si abia astept sa pot sa le fac!
Arata foarte bine!

#12

Useril este offline   boni Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,037
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu



Postat on Fursecuri flori 19 October 2012 - 10:37 AM

Vezi postarearalesu, la 17 October 2012 - 11:48 PM, a spus:

Nu e complicata deloc! Dureaza numai pana ce intinzi aluatul si tai formele ... si aici ieie copiii la treaba :)
mi-au plăcut mânuţele hărnicuţe Imagine postata

Le-am pus şi eu gând rău fursecurilor. Am să fac atelier cu Maia mea sâmbătă. Chiar mă intrigă crema, sunt tare curioasă cum se comportă. N-am mai folosit cremă pe bază de brânză la lipit fursecuri, doar la prăjituri cu cremă mai multă.




#13

Useril este offline   ralesu Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 814
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal



Postat on Fursecuri flori 19 October 2012 - 05:30 PM

Vezi postareaboni, la 19 October 2012 - 09:37 AM, a spus:

Vezi postarearalesu, la 17 October 2012 - 11:48 PM, a spus:

Nu e complicata deloc! Dureaza numai pana ce intinzi aluatul si tai formele ... si aici ieie copiii la treaba :)
mi-au plăcut mânuţele hărnicuţe Imagine postata

Le-am pus şi eu gând rău fursecurilor. Am să fac atelier cu Maia mea sâmbătă. Chiar mă intrigă crema, sunt tare curioasă cum se comportă. N-am mai folosit cremă pe bază de brânză la lipit fursecuri, doar la prăjituri cu cremă mai multă.


Noi incercam sa facem saptamanal cate un `atelier`, c-o fi de prajituri, mancare, daca nu macar de pictura :) Mazgalim amandoua pe foi pana ne plictisim! Cred ca Maya are aceeasi varsta cu Aura, nu ? 7 ani? sau nu i-a implinit inca?

Crema cu branza mi-a placut pana la urma, dar numai dupa ce am bagat zahar si lamaie in ea. Si trebuie neaparat si putin unt ca sa o intareasca, sa nu curga.

#14

Useril este offline   boni Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,037
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu



Postat on Fursecuri flori 22 October 2012 - 12:01 PM

Da, Maia are 7 ani împliniţi, face 8 in ianuarie.
Deci suntem surori întru ateliere :D

Cum am promis, le-am făcut. Ale mele sunt steluţe. Sâmbătă le-am copt, ieri le-am umplut. La crema de brânză, pe lângă zahăr şi zeamă de lămâie am adaugat şi 2 linguri de fulgi de cocos. Ne place tare cocosul dar nici nu mă aşteptam să fie lumea aşa de încântată de crema rezultată. Am gustat câte una aseară. Steluţele lămâioase vor fi precis şi pe masa de crăciun Imagine postata
Azi stau la odihnă şi mâine le scot la lumină. :) Promit să fac şi poze.

#15

Useril este offline   ralesu Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 814
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal



Postat on Fursecuri flori 22 October 2012 - 04:07 PM

Vezi postareaboni, la 22 October 2012 - 11:01 AM, a spus:

Da, Maia are 7 ani împliniţi, face 8 in ianuarie.
Deci suntem surori întru ateliere :D

Cum am promis, le-am făcut. Ale mele sunt steluţe. Sâmbătă le-am copt, ieri le-am umplut. La crema de brânză, pe lângă zahăr şi zeamă de lămâie am adaugat şi 2 linguri de fulgi de cocos. Ne place tare cocosul dar nici nu mă aşteptam să fie lumea aşa de încântată de crema rezultată. Am gustat câte una aseară. Steluţele lămâioase vor fi precis şi pe masa de crăciun Imagine postata
Azi stau la odihnă şi mâine le scot la lumină. :) Promit să fac şi poze.


bravo!
atept sa-mi spui cum ti s-au parut a doua zi! mie in prima zi mi s-au parut cam tari dar adoua zi au fost super, se inmuiasera bine!

#16

Useril este offline   boni Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,037
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu



Postat on Fursecuri flori 24 October 2012 - 11:35 AM

Vezi postarearalesu, la 22 October 2012 - 03:07 PM, a spus:

atept sa-mi spui cum ti s-au parut a doua zi! mie in prima zi mi s-au parut cam tari dar adoua zi au fost super, se inmuiasera bine!
EX-CE-LEN-TE!
Ne plac foarte mult. S-au înmuiat bine, se topesc în gură. Chiar e mare diferenţă de consistenţă faţă de acum 2 zile.
Pozele le-am încercat artistice, chiar dacă era seară şi le-am bliţuit.
Imagine atasata


mi-am băgat şi manichiura la înaintare, dacă tot era bibilită :D
Imagine atasata

#17

Useril este offline   ralesu Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 814
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal



Postat on Fursecuri flori 24 October 2012 - 06:38 PM

boni, la 24 October 2012 - 10:35 AM, a spus:



Pai chiar le-ai facut artistice! Arata tare bine si fursecurile si manichiura! ;)
Ma bucur ca v-au placut! Pupici!

#18

Useril este offline   Oana S Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA



Postat on Fursecuri flori 24 October 2012 - 07:06 PM

Ralesu, ma omori incet cu retetele tale de fursecuri.
Le-am salvat pt Craciun :thumleft:
Boni, super artistica poza! Ti-au iesit f bine, salivez .. :drool:

Pupici!
Signature Seperator image

ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.



Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






www.amenajariintretineregradini.ro www.creativgarden.ro Creare site de prezentare Creare site Creare site
Detectiv privat Mediator Encean Alexandru Detectiv particular