Piscoturi de sampanie

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Piscoturi de sampanie

#1

Useril este offline   Olguta Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti



Postat on Piscoturi de sampanie 10 October 2012 - 06:26 PM

Imagine atasata

So, am inceput niste cursuri intr-ale cofetariei si am o tona de retete de incercat :headbang: Am inceput cu piscoturile si pe masura ce mai incerc si imi si reusesc din prima, revin cu retete (am acum in progres coaja de portocala confiata :rolleyes: )

Ingrediente: (3,hai sa zic 4 ingrediente mari si late :bounce: )
3 oua
120g zahar
130g faina
vanilie
zahar pudra pentru pudrat

Cantitatile astea va ajung pentru doua tavi mari de aragaz, insa depinde cat de mari ii faceti.

Prima si prima data, pornim cuptorul si-l setam la 180C.
Impartim zaharul in doua parti egale (deci 60 si 60g). O parte o puneti pe o foaie de copt in strat mai gros, iar cealalata jumatate o vom folosi imediat.
Batem albusurile spuma tare cu mixerul, apoi adaugam treptat 60g zahar si continuam sa mixam pana obtinem o bezea tare. Zaharul de pe foaia de copt il bagam in cuptorul fierbinte pentru cateva minute (stati cu ochii pe el, nu trebuie sa se arda sau sa inceapa sa se topeasca, vrem doar sa-l incalzim).

Imagine atasata

Cand zaharul s-a infierbantat, il rasturnam peste bezea si continuam sa mixam pana nu mai simtim granule de zahar in compozitie. Adaugand zaharul fierbinte in bezea, aceasta devine mai stabila. Adaugam apoi putina esenta de vanilie si incorporam galbenusurile, iar la final faina cernuta. Aluatul va fi destul de vartos, insa asa trebuie sa fie.

Imagine atasata

Punem aluatul intr-un pos sau o punga normala mica (eu asa am facut si merge de minune) si formam piscoturile in tava tapetata cu hartie de copt. Aveti grija sa aplicati presiune uniforma pe pos/punga (nu ca mine :lol: ) astfel incat piscoturile sa va iasa egale, frumoase, uniforme :D La final, pudram din belsug cu zahar pudra si dam la cuptor la 180-190C pana devin usor aurii si crocante si formeaza o crusta deasupra. N-as sti sa va spun exact cat au stat in cuptor caci am facut si alte treburi intre timp, insa nu le dauneaza cu nimic daca ii mai verificati din cand in cand deschizand usa la cuptor (insa nu in primele minute cand incep sa creasca).

Imagine atasata

Reteta prevede ca fiecare piscot sa fie format pe o fasie de hartie separat, astfel incat atunci cand ii pudrezi pe toti sa poti sa iei fiecare fasie, sa o scuturi si sa-i asezi in tava de copt, in caz contrar risti ca zaharul pudra sa ti se arda la copt. Totusi, eu i-am lasat asa in tava cu tot cu zahar si nu s-a ars absolut nimic :cheers:

Imagine atasata

Imagine atasata

Sunt uscati, crocanti si absolut deliciosi, mult mai buni decat cei cumparati :105: Am incercat sa-i si inmoi in lichid si s-au comportat superb :headbang: Ma gandesc ca merg de minune facuti ceva mai mici, poate chiar rotunzi si lipiti cate doi cu ceva crema, ca la fursecuri, insa si asa simpli sunt tare buni. ^_^

Imagine atasata

Spor la prajiturit!!
Signature Seperator image

Imagine postata

#2

Useril este offline   any_annette Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 6,833
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Piscoturi de sampanie 10 October 2012 - 06:43 PM

Tare frumoase sunt si as zice si simplu de facut si cu ingrediente putin!

#3

Useril este offline   Adriana Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,620
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT



Postat on Piscoturi de sampanie 10 October 2012 - 07:31 PM

Superbe sunt, imi inchipui ca se topesc in gura.

#4

Useril este offline   ralesu Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 814
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal



Postat on Piscoturi de sampanie 10 October 2012 - 08:21 PM

foarte frumoase ti-au iesit!
asteptam cu interes si alte retete de la cursul tau :)

#5

Useril este offline   Carmen L Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,677
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti



Postat on Piscoturi de sampanie 10 October 2012 - 08:38 PM

Minunati ti-au iesit si nici nu zici ca nu sunt cumparati, arata la fel de bine :thumleft:
Signature Seperator image

Imagine postata

#6

Useril este offline   stella Icon

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,707
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Piscoturi de sampanie 10 October 2012 - 09:27 PM

Sublimi , dupa cum arata- Brava

#7

Useril este offline   Geany Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 13,303
  • Inregistrat: 08-December 09



Postat on Piscoturi de sampanie 10 October 2012 - 09:51 PM

Ti-au iesit minunate Olguto :appl:

#8

Useril este offline   Olguta Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti



Postat on Piscoturi de sampanie 10 October 2012 - 10:19 PM

Vezi postareaany_annette, la 10 October 2012 - 05:43 PM, a spus:

Tare frumoase sunt si as zice si simplu de facut si cu ingrediente putin!

Multumesc, Any!! :floare:

Vezi postareaAdriana, la 10 October 2012 - 06:31 PM, a spus:

Superbe sunt, imi inchipui ca se topesc in gura.


Sunt minunate, multumesc!! :floare:

Vezi postarearalesu, la 10 October 2012 - 07:21 PM, a spus:

foarte frumoase ti-au iesit!
asteptam cu interes si alte retete de la cursul tau :)


Saru'mana!! Pe masura ce le si incerc, revin cu reusitele :floare:

Vezi postareaCarmen L, la 10 October 2012 - 07:38 PM, a spus:

Minunati ti-au iesit si nici nu zici ca nu sunt cumparati, arata la fel de bine :thumleft:


Multumesc, asta m-a incantat si pe mine, arata la fel de bine.

Vezi postareastella, la 10 October 2012 - 08:27 PM, a spus:

Sublimi , dupa cum arata- Brava


Saru'mana, Stella :floare:

Vezi postareaGeany, la 10 October 2012 - 08:51 PM, a spus:

Ti-au iesit minunate Olguto :appl:


Multumesc, Geany!! :floare:
Signature Seperator image

Imagine postata

#9

Useril este offline   adi_edi Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 841
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto



Postat on Piscoturi de sampanie 11 October 2012 - 05:25 AM

Olguta, minunate ti-au iesit :appl: !
Eu am ramas cu niste "traume" de pe vremuri, cand am incercat si eu sa fac - prima si ultima data. Nu mai stiu din ce carte era reteta, dar clar nu dadea toate smecheriile si mi-au iesit niste foi in loc de piscoturi. Acuma ca ni le-ai prezentat asa frumos parca mi-as mai da o sansa...

#10

Useril este offline   Ioana Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09



Postat on Piscoturi de sampanie 11 October 2012 - 02:57 PM

Olguta, sunt perfecte ,daca nu puneai pas cu pas ai fi jurat ca sunt de cumparat,desi pot spune ca ale tale sunt mai perfecte. :thumleft:

Ce ma intriga e zaharul care a ramas alb si dupa coacere.
Signature Seperator image

"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#11

Useril este offline   alpha Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,389
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire



Postat on Piscoturi de sampanie 11 October 2012 - 03:01 PM

Daca nu citeam si ma uitam doar la pozele finale puteam sa jur cu mana pe inima ca-s de cumparat. Imagine postata
Signature Seperator image

Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#12

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,213
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Piscoturi de sampanie 11 October 2012 - 04:02 PM

Vezi postareaIoana, la 11 October 2012 - 12:57 PM, a spus:

Ce ma intriga e zaharul care a ramas alb si dupa coacere.


Zaharul pudra nu se arde asa repede. Am observat si la crinklesii lui Any, ca am uitat o tava în cuptor, au fost beton, iar zaharul pudra de pe ei si din tava era înca perfect alb :D

Olguta, ti-au iesit super piscoturile!
Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#13

Useril este offline   Uma Icon

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,633
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationMica's world



Postat on Piscoturi de sampanie 11 October 2012 - 06:10 PM

Vezi postareaMaya, la 11 October 2012 - 07:02 AM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 11 October 2012 - 12:57 PM, a spus:

Ce ma intriga e zaharul care a ramas alb si dupa coacere.


Zaharul pudra nu se arde asa repede. Am observat si la crinklesii lui Any, ca am uitat o tava în cuptor, au fost beton, iar zaharul pudra de pe ei si din tava era înca perfect alb :D

Olguta, ti-au iesit super piscoturile!

Asa e, asta imi place ca crinklesii sunt ciocolatosi dar crusta de zahar e tot alba :)

Super piscoturile, o sa le incerc si eu pentru craciun!
Signature Seperator image

A cat is a friend fur-ever !

#14

Useril este offline   Olguta Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti



Postat on Piscoturi de sampanie 12 October 2012 - 12:55 AM

Vezi postareaadi_edi, la 11 October 2012 - 04:25 AM, a spus:

Olguta, minunate ti-au iesit :appl: !
Eu am ramas cu niste "traume" de pe vremuri, cand am incercat si eu sa fac - prima si ultima data. Nu mai stiu din ce carte era reteta, dar clar nu dadea toate smecheriile si mi-au iesit niste foi in loc de piscoturi. Acuma ca ni le-ai prezentat asa frumos parca mi-as mai da o sansa...


Adi, sigur astia nu-ti vor lasa traume :rolleyes: Spor la prajiturit :rolleyes:


Vezi postareaIoana, la 11 October 2012 - 01:57 PM, a spus:

Olguta, sunt perfecte ,daca nu puneai pas cu pas ai fi jurat ca sunt de cumparat,desi pot spune ca ale tale sunt mai perfecte. :thumleft:

Ce ma intriga e zaharul care a ramas alb si dupa coacere.


Multumesc, Ioana!! :floare:

Vezi postareaalpha, la 11 October 2012 - 02:01 PM, a spus:

Daca nu citeam si ma uitam doar la pozele finale puteam sa jur cu mana pe inima ca-s de cumparat. Imagine postata


Multumesc, alpha!! :floare:
Signature Seperator image

Imagine postata

#15

Useril este offline   Olguta Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti



Postat on Piscoturi de sampanie 12 October 2012 - 01:02 AM

[/quote]

Zaharul pudra nu se arde asa repede. Am observat si la crinklesii lui Any, ca am uitat o tava în cuptor, au fost beton, iar zaharul pudra de pe ei si din tava era înca perfect alb :D

Olguta, ti-au iesit super piscoturile!
[/quote]
Asa e, asta imi place ca crinklesii sunt ciocolatosi dar crusta de zahar e tot alba :)

Super piscoturile, o sa le incerc si eu pentru craciun!
[/quote]

Multumesc, Maya si Uma!! :floare: :floare:
Signature Seperator image

Imagine postata

#16

Useril este offline   moatza Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 5,476
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici



Postat on Piscoturi de sampanie 12 October 2012 - 12:04 PM

Olguta, tu faci sa para totul asa de usor!

F frumos ti-au iesit, felicitari!

#17

Useril este offline   Olguta Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti



Postat on Piscoturi de sampanie 13 October 2012 - 04:30 PM

Vezi postareamoatza, la 12 October 2012 - 11:04 AM, a spus:

Olguta, tu faci sa para totul asa de usor!

F frumos ti-au iesit, felicitari!

Multumesc, Moatza :floare: :floare:
Nu doar pare usor, chiar e :P
Signature Seperator image

Imagine postata



Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






www.amenajariintretineregradini.ro www.creativgarden.ro Creare site de prezentare Creare site Creare site
Detectiv privat Mediator Encean Alexandru Detectiv particular