SUFLEU DE CONOPIDA CU MARAR

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

SUFLEU DE CONOPIDA CU MARAR

#1

Useril este offline   daly2007 Icon

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 39
  • Inregistrat: 23-August 12



Postat on SUFLEU DE CONOPIDA CU MARAR 02 October 2012 - 05:40 PM

Imagine atasata


Ingrediente:
-900 g conopida
-3 oua
-400 ml lapte
-3 linguri de faina
-60 g unt
-400 g telemea oaie
-200 g sunca taraneasca
-pesmet

Mod de preparare:
Intr-un vas se pune la fiert apa si o cantitate mai mare de sare pentru a fi absorbida de conopida. Se desface conopida in buchetele mici, se spala si se pune la fiert in apa clocotita timp de 15 minute. Se scurge conopida si se lasa la racit.

Se topeste untul si se adauga faina amestecand bine. Se da focul mic si se adauga laptele mixand repede astfel incat sa nu se faca cocoloase. Se adauga telemeaua rasa,se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.
Imagine atasata
Imagine atasata

Intre timp se bat albusurile spuma tare.
Cand s-a racit amestecul se adauga galbenusurile pe rand unul cate unul mixand dupa fiecare in parte.
Imagine atasata

Apoi se adauga albusurile batute spuma amestecand usor cu o spatula de jos in sus (nu folositi mixerul !).
La final se adauga marar tocat marunt.

Se taie sunca taraneasca fasiute de marime medie.
Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu pesmet. Se aseaza buchetelele de conopida, se presara sunculita si se toarna compozitia de lapte si branza.
Imagine atasata


Se da la cuptor la 180 grade timp de 30-40 minute pana se formeaza o crusta rumena, frumoasa.

Imagine atasata

Va asigur ca sufleul este foarte gustos si plin de arome. Sunculita taraneasca si mararul salveaza gustul neatractiv al conopidei.
Sufleul se serveste cald ca atare sau ca si garnitura pentru o friptura de pasare (pui,curcan).

Imagine atasata


Imagine atasata


Pofta buna!

dulciuri si nu numai

#2

Useril este offline   verber Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,791
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationFRO



Postat on SUFLEU DE CONOPIDA CU MARAR 02 October 2012 - 06:32 PM

Vezi postareadaly2007, la 02 October 2012 - 04:40 PM, a spus:



Ingrediente:
-900 g conopida
-3 oua
-400 ml lapte
-3 linguri de faina
-60 g unt
-400 g telemea oaie
-200 g sunca taraneasca
-pesmet

Mod de preparare:
Intr-un vas se pune la fiert apa si o cantitate mai mare de sare pentru a fi absorbida de conopida. Se desface conopida in buchetele mici, se spala si se pune la fiert in apa clocotita timp de 15 minute. Se scurge conopida si se lasa la racit.

Se topeste untul si se adauga faina amestecand bine. Se da focul mic si se adauga laptele mixand repede astfel incat sa nu se faca cocoloase. Se adauga telemeaua rasa,se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.

Intre timp se bat albusurile spuma tare.
Cand s-a racit amestecul se adauga galbenusurile pe rand unul cate unul mixand dupa fiecare in parte.

Apoi se adauga albusurile batute spuma amestecand usor cu o spatula de jos in sus (nu folositi mixerul !).
La final se adauga marar tocat marunt.

Se taie sunca taraneasca fasiute de marime medie.
Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu pesmet. Se aseaza buchetelele de conopida, se presara sunculita si se toarna compozitia de lapte si branza.


Se da la cuptor la 180 grade timp de 30-40 minute pana se formeaza o crusta rumena, frumoasa.


Va asigur ca sufleul este foarte gustos si plin de arome. Sunculita taraneasca si mararul salveaza gustul neatractiv al conopidei.
Sufleul se serveste cald ca atare sau ca si garnitura pentru o friptura de pasare (pui,curcan).





Pofta buna!

dulciuri si nu numai

frumos!
bravo!

#3

Useril este offline   iulia nicoleta Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,125
  • Inregistrat: 25-November 09



Postat on SUFLEU DE CONOPIDA CU MARAR 02 October 2012 - 06:43 PM

foarte frumos, Daly !

cred ca o execu tzilele astea, cat ne mai putem bucura de legume proaspete savuroase!

#4

Useril este offline   daly2007 Icon

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 39
  • Inregistrat: 23-August 12



Postat on SUFLEU DE CONOPIDA CU MARAR 03 October 2012 - 01:15 PM

multumesc frumos


dulciurisinunumai

#5

Useril este offline   daly2007 Icon

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 39
  • Inregistrat: 23-August 12



Postat on SUFLEU DE CONOPIDA CU MARAR 03 October 2012 - 01:19 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 02 October 2012 - 06:43 PM, a spus:

foarte frumos, Daly !

cred ca o execu tzilele astea, cat ne mai putem bucura de legume proaspete savuroase!




Chiar este foarte indicat sa consumam conopida. aduce multiple avantaje organismului; e combinatia perfecta: deliciu pt papile si beneficiu pt corp

dulciurisinunumai

#6

Useril este offline   zerda Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 5,962
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti



Postat on SUFLEU DE CONOPIDA CU MARAR 03 October 2012 - 02:07 PM

De aratat arata splendid, dar eu o prefer fara carne, mie imi place ce gust are conopida pur si simplu, nu mi se pare neatractiv, desi cand nu mancam conopida, nici cu forta nu ma puteai mobiliza s-o mananc!
Signature Seperator image

Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#7

Useril este offline   stella Icon

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,707
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on SUFLEU DE CONOPIDA CU MARAR 03 October 2012 - 10:39 PM

si eu prefer fara carne :)...dar bravo pentru reteta . e perfect ca plat unic.
mie imi place conopida si cruda , taiata foarte fin, sare piper si ulei de masline....un fel de carpaccio =))

#8

Useril este offline   dragos Icon

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,395
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationTarile de Jos



Postat on SUFLEU DE CONOPIDA CU MARAR 03 October 2012 - 10:55 PM

Am o nedumerire. Sufleul e cu marar sau conopida e cu marar?
Signature Seperator image

"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#9

Useril este offline   lenias Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 268
  • Inregistrat: 04-May 12



Postat on SUFLEU DE CONOPIDA CU MARAR 30 October 2012 - 11:02 AM

Ador conopida sub orice forma :floare: :floare: :floare:



Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






www.amenajariintretineregradini.ro www.creativgarden.ro Creare site de prezentare Creare site Creare site
Detectiv privat Mediator Encean Alexandru Detectiv particular